+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VELIKA JORDANSKA TURA - 8 DANA - AMAN-DŽERAŠ-MADABA-PETRA-VADI RUM-AKABA-VITANIJA - 9. OKTOBAR 2024.


cena od: 790 €


VELIKA JORDANSKA TURA

9 dana avionom │ 7 noćenja │ 9. – 17. oktobar 2024.

AMAN - DŽERAŠ - MADABA - PLANINA NEBO - PETRA - VADI RUM - AKABA - MRTVO MORE - VITANIJA

Hašemitska kraljevina Jordan se nalazi na Bliskom istoku, odnosno Arabijskom poluostrvu. Kolevka je drevnih civilizacija (Amon, Moab, Endomejci, Nabatejci) koje su na ovom prostoru ostavile svoje pečate. Drevne civilizacije nestale su dolaskom Rimljana na ove prostore koji opet ostavljaju iza sebe brojne svedoke njihove vladavine.

Položaj Jordana na drevnim karavanskim putevima začina odigrao je presudnu ulogu na razvoj ove zemlje i razvoj starih civilizacija.

Nabatejska prestonica Petra se od 2011. godine nalazi na listi „7 Wonders of the World“. Predstavlja ogroman lokalitet sa preko 800 sačuvanih građevina klesanih u steni. Turistički lokalitet bez premca!

Pustinja Vadi Rum (visoka dolina) je još jedna prvoklasna turistička atrakcija Jordana. Fantastični predeli sa stenama starim nekoliko stotina miliona godina. Noć u pustinji je neverovatan doživljaj jer se iznad vas otvara nebo sa milionima zvezda.

U Jordanu se nalazi i Mrtvo more sa najnižom kopnenom tačkom na svetu. Tu je i Betanija, mesto krštenja Isusa Hrista, lučki grad i letovalište Akaba, divna Madaba sa svojim neverovatnim mozaicima, Džeraš sa sjajno očuvanim rimskim gradom...

Ovo je putovanje koje će vam večno ostati u najlepšem sećanju! Dobrodošli u Jordan!

Program putovanja:

1. dan, sreda 9. oktobar   Transfer mini busom iz Beograda, Novog Sada… Polazak iz Beograda u sredu 9. oktobra oko 20h (Sava centar). Putovanje preko Mađarske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora.

2. dan, četvrtak 10. oktobar   Dolazak na međunarodni aerodrom „Franc List“ u Budimpešti oko 4h ujutro. Prijava za let kompanije „Ryanair“. Let za Aman u 06.05h. Sletanje u Aman na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 10.25h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer do centra Amana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualne obilaske, ili fakultativni odlazak do DŽERAŠA. Na lokalitetu antičke Gerase nalazi se grčko-rimski grad sa sjajno očuvanom strukturom. Danas je ovo prvoklasni arheološki lokalitet sa ostacima rimske glavne ulice Kardio, Zevsovog hrama, Ovalnog trga, Artemidinog hrama. Tu su i ostaci vizantijskih crkvi, od kojih je najvažnija crkva Sv. Kozme i Damjana, svetaca koji su boravili u Gerasi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, petak 11. oktobar   Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Odlazak do MADABE. Šetnja divnom Madabom koja je poznata po svojim umetničkim galerijama i školama mozaika. Ovaj grad je ujedno i najvažniji hrišćanski centar u Jordanu. Prvo ćemo posetiti sjajan arheološki lokalitet na kojem se nalaze ostaci vizantijske bazilike i crkve Sv. Ilije, kao i brojni izloženi mozaici iz rimskog i vizantijskog perioda. Posetićemo grčku crkvu Sv. Đorđa u kojoj se nalazi čudesni mozaik koji predstavlja najstariju sačuvanu mapu Svete zemlje i grada Jerusalima. Slobodno vreme u gradu. Oko 14h odlazak iz Madabe. Odlazak do obližnje PLANINE NEBO. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao obećanu zemlju pre nego što ode u Carstvo božije. Na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap oko kojeg je obmotana zmija. Jednočasovna pauza u jednom divnom nacionalnom restoranu za ručak („buffet“). Nastavak putovanja prema Mojsijevoj dolini, odnosno Vadi Musa. Dolazak u hotelu večernjim satima. Smeštaj. Noćenje.

4. dan, subota 12. oktobar   Doručak. Ovaj dan je ceo rezervisan (fakultativno) za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad PETRA, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu - Sik, videćemo niz nabatejskih grobnica. Kroz uski prolaz Sik dug oko 1,2 km stižemo do čuvene Riznice – Al Kaznah. Riznica je svakako najpoznatija građevina Petre i mnogi je poistovećuju sa čitavim kompleksom. Iznad Riznice nalazi se nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža nestvaran pogled na građevinu uklesanu u steni. Pravimo pauzu od minimum jednog sata pre nego što krenemo dalje u pešačenje do veličanstvenih kraljevskih grobnica u steni, ulice kolonada, teatra, velikog hrama. Tu se organizovani deo programa završava i ostavlja se slobodno vreme uz preporuku da se dalje nastavi strmim putem sa bezbroj stepenica koje vode ka drevnom manastiru koji predstavlja pored Riznice najveću atrakciju Petre. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, nedelja 13. oktobar   Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Polazak ka nestvarnoj pustinji VADI RUM. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Odlazak do „Visitor centra“ na obaveznu prijavu posetioca. Smeštaj u tradicionalni kamp oko 14h. Slobodno vreme, ili fakultativni polazak na organizovanu „jeep“ turu pustinjom Vadi Rum. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje... Avanturu završavamo u „Sunset Valley“ odakle ćemo posmatrati fantastični zalazak sunca. Povratak u kamp. Sledi tradicionalna beduinska večera i uživanje u neverovatnom zvezdanom nebu nad pustinjom. Noćenje.

6. dan, ponedeljak 14. oktobar   Nakon doručka krećemo lagano ka obližnjem letovalištu i lučkom gradu AKABI. Ovaj drevni grad se nalazi na obali Crvenog mora, odnosno na krajnjoj severnoj tački istoimenog zaliva. Prvo ćemo posetiti ekskluzivnu rezidencijalnu i turističku zonu Ajla sa Kraljevskom marinom, a potom ćemo otići do centra Akabe. Smeštaj u hotel oko 14h i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak u kraću šetnju gradom uz razgledanje ogromnog jarbola visine 136 metara sa zastavom Arapskog ustanka, tvrđave, džamije Šarif Husein bin Alija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. dan, utorak 15. oktobar   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U ranim popodnevnim satima, fakultativno, polazak na krstarenje zalivom Akabe sa ručkom. Slobodno popodne. Noćenje. 

8. dan, sreda 16. oktobar   Doručak. Odjava iz hotela u 9h i polazak ka Mrtvom moru i Betaniji. Sledi vožnja preko doline Vadi Araba ka MRTVOM MORU. Videćemo okamenjeni kip Lotove žene gde ćemo čuti i biblijsku priču o gradovima greha, Sodomi i Gomori. Odlazak do BETANIJE. Po dolasku sledi obilazak lokaliteta na kojem je kršten gospod Isus Hristos na reci Jordanu. Nakon obilaska sledi odlazak do MADABE i smeštaj u hotel u večernjim satima. Noćenje.

9. dan, četvrtak 17. oktobar   Doručak. Odjava iz soba u 8h. Transfer do aerodroma i prijava na let kompanije „Ryanair“. Let ka Budimpešti u 11.00h. Sletanje u Peštu u 13.40h. Transfer ka Novom Sadu i Beogradu. Povratak u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

redovna cena iznosi  999 €

snižena cena za prijave do 10.04.2024. iznosi   790 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – na ime rezervacije se uplaćuje 40.000 dinara, ostatak se siplaćuje 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 70% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta – AMAN - Budimpešta avio-kompanije „Ryanair“ sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8kg (isključivo ranac/40x20x25cm!)
 • 6 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* prema programu (1 noćenje u Amanu + 2 noćenja u Petri/Vadi Musa + 2 noćenja u Akabi + 1 noćenje u Madabi) - smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi).
 • 1 noćenje na bazi polupansiona (večera + doručak) u beduinskom kampu u pustinji Vadi Rum – smeštaj u beduinskim šatorima koji poseduju po 2 sobe koje dele jedno kupatilo
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge lokalnog turističkog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku
 • Usluge predstavnika agencije tokom celog putovanja
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.600 dinara za osobe 70-, odnosno oko 3.200 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 280 €
 • Obavezna turistička taksa koja se plaća na licu mesta i koja iznosi 50 € po osobi – plaća se odmah po dolasku u Jordan
 • JORDAN PASS SA VIZOM I ULAZNICAMA za posetu Petri i arheološkom lokalitetu u Madabi i pustinji Vadi Rum – 150 € - plaća se 20 dana pre samog putovanja u agenciji. Jordan Pass je obavezan za sve putnike zbog vize!
 • Ulaznice za planinu Nebo, crkvu Sv. Đorđa u Madabi, Betaniju, zbirno 20 JOD – plaćaju se na licu mesta isključivo u jordanskim dinarima (JOD) – ove ulaznice nisu uključene u Jordan Pass!
 • Doplata za dodatni prtljagINFORMATIVNE/OKVIRNE CENE (u trenutku pravljenja programa; cene se menjaju na nedeljnom novou, prtljag se kupuje onog trenutka kada putnik to javi agenciji, u tom trenutku mu se saopštava cena istog i u tom trenutku se isti kupuje i plaća u celosti) – mali kofer sa točkićima kao kabinski/ručni dodatni prtljag težine do 10kg i dimenzija 55x40x20cm – 80 €; redovni/predati prtljag težine do 10kg – 110€; redovni/predati prtljag težine do 20kg – 140€
 • Obavezne napojnice za lokalnog vodiča i vozača – daju se na kraju putovanja, oko 20 JOD/USD/EUR
 • Fakultativni izleti navedeni u programu (prijava je obavezna u agenciji 15 dana pre putovanja; minimum za realizaciju svakog izleta je 15 osoba; plaćanje izleta se obavlja na licu mesta):
 • Poludnevni izlet za Džeraš sa uključenom ulaznicom, uslugama vodiča i bus transferom – 65 €
 • Krstarenje Akabskim zalivom sa uključenim ručkom – 70 €
 • Tročasovni „jeep tour“ pustinjom Vadi Rum – 65 €

OPIS SMEŠTAJA: TAČNA IMENA SMEŠTAJNIH OBJEKATA BIĆE POZNATA 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! MOGUĆE SU PROMENE, ALI KVALITET I LOKACIJA OSTAJU NA ISTOM NIVOU!

HOTEL 3*, Aman- Hoteli iz naše ponude u ovom gradu se nalaze na maksimum 10km udaljeni od starog grada, u nekoj od rezidencijalno-poslovnih zona Amana. Poseduju recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju,... Sobe su komforne sa kupatilom, centralni aklimatizacioni sistem, TV, sefom.

HOTEL 3*, Petra/Vadi Musa - Hotel se nalazi u Vadi Musi, na samo 15 minuta hoda od glavne trgovačke zone i ulaza na arheološki lokalitet Petre. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju u javnim delovima. Sobe su sa kupatilom, klima uređajem, TV.

PUSTINJSKI KAMP, Vadi Rum - Poseduje šatore u vidu bungalova. Bungalovi su sa dve zasebne sobe sa jednim deljenim kupatilom. Šatori poseduju centralni aklimatizacioni/grejni sistem koji se pokreće u 22h i isključuje u 7h. Smeštaj je dakle skroman, kako to logično i biva u pustinjskom kampu. Barem jedno veče bez signala na telefonu i naravno WiFi-ja! Doručak je odličan, a u ovom kampu ćemo imati i tradicionalnu beduinsku večeru.

HOTEL 3*, Akaba - Nalazi se u strogom centru grada, na samo par minuta hoda od suka i plaže. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su sve sa kupatilom, klima uređajem, TV, mini-barom.

HOTEL 3*, Madaba  Nalazi se u centru grada, na samo 1 km od istorijskog dela Madabe. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju. Sobe su sa kupatilom, klima uređajem, TV.

UZ PROGRAM I UGOVOR VAŽE OPŠTI I POSEBNI USLOVI AVIO-PUTOVANJA KOMPANIJE „RYANAIR“!

VIŠE INFORMACIJA O DESTINACIJI MOŽETE POGLEDATI NA LINKU: http://www.fabrikaputovanja.rs/page.php?pro_id=254

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice