+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

TOSKANA 24. AVGUST - 8 DANA AVIONOM - SPECIJAL - VIP TURA - KUPANJE I UŽIVANJE - LA VITA E BELLA


cena od: 999 €


8 DANA AVIONOM │ ZAŠTIĆENI PROGRAM – AUTORSKO DELO

MINI LETOVANJE + ČUDESNA PRIČA INSPIRISANA LEPOTOM TOSKANE, LJUBAVLJU I FILMOM

24. – 31. AVGUST 2024.

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati. Kao u bajci; ima tuge. I kao svaka bajka, puna je čuda i radosti…„

Tako počinje film po kojem je ovo divno putešestvije dobilo svoje ime „La vita è bella“, odnosno „Život je lep“…

Čudno je to kako dođete na ideju da uradite nešto drugačije… Inspiracija je najvažnija, a kada ste inspirisani, tada možete i da stvarate… Toskana je bila inspiracija autora ovog programa, a pored nje, glavna inspiracija bila je priča o nesebičnoj ljubavi, koja je u suštini jednostavna, ali i velika…

Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, onda je ovo putovanje za vas! Izabrana su mesta koja su svakako bila inspirativna mnogima, jer takva inspiracija i nadahnutost, mogući su samo u ovom divnom toskanskom komadu zemlje!

Vidici oivičeni čempresima, nestvarna Pijenca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Petrarkin Areco sa svojim pričama o Gvidu i njegovoj prinćipesi… Na kraju, i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama najekskluzivnijih toskanskih vina koja se postavljaju u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula! Ova tura je VIP karaktera jer na nju idemo sa samo 4 putnika maksimum, a prevoz na destinaciji je obezbeđen komfornim automobilom. Spojili smo samo ovaj put toskanske plaže sa ovom pričom! Hedonizam 100%!

Autor programa koji je zaštićen u Zavodu za zaštitu intelektualne svojine R. Srbije: Dragan Subotić. Svako neovlašćeno objavljivanje programa, korišćenje originalnog materijala iz programa, biće zakonski sankcionisano!

PRIČA KOJA NIKOGA NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM – PRIČA O ŽIVOTU!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (subota 24. AVGUST 2024.) Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 14.00h. Prijava za let „low-coast“ avio-kompanije „WizzAir“. Let za Rim u 16.15h. Sletanje na međunarodni aerodrom „Ciampino“ u 17.55h. Nakon obavljanja pasoških i carinskih formalnosti, polazak organizovanim transferom ka obali Toskane do letovališta FOLONIKA. Smeštaj u hotel oko 23h. Noćenje.

2. i 3. dan (nedelja i ponedeljak)   Slobodni dani za individualne aktivnosti i kupanje. Noćenje.

4. dan (utorak)   Odjava iz smeštaja u 10.00h. Polazak ka divnim brdašcima i dolinama Toskane, ka našem sledećem odredištu, banji Kjanćano Terme. Odlazak do opatije SAN GALGANO koja se nalazi u bespuću, urušena, sa krovom od neba… Ova opatija krije tajnu u kamenu, a korišćena je za snimanje filma „Nostalgija“ velikog Andreja Tarkovskog. Nastavak našeg puta kroz idilične predele doline Orčija ka MONTALČINU, gradu okićenom srednjovekovnim palatama i ambijentima kao stvorenim za beskrajna lutanja i upijanja lepote... Slobodno vreme za ručak i degustaciju ekskluzivnog „Brunello di Montalcino“ vina. Nastavak putovanja do KJANĆANO TERMI. Smeštaj u hotel oko 19h. Noćenje.

5. dan (sreda) Doručak. Polazak na izlet u 9h. Ovaj dan provodimo u divnoj toskanskoj dolini Orčije koja se nalazi pod zaštitom UNESCO. A u njoj vinski putevi sa kojima otpočinjemo priču o tim malim stvarima koje život znače; filozofiji življenja. Na trenutak ćemo se zaustaviti na jednom mestašcu sa kojeg pogled seže ka brdašcu, a na brdašcu zamak iz bajke... Put nas dalje vodi do grada koji je nastao iz snova jednog čoveka, PIJENCE. Na vrhu brdašca se nalazi ovo mestašce odakle „puca“ pogled na Orčiju. Priče ovog mesta su sjajne. Videćemo divnu palatu Pikolomini, palatu Bordžija, Duomo, 4 uličice koje nose životnu pouku... Biće i dovoljno slobodnog vremena za vino na terasi, kupovinu pekorino sira, toskanskih začina, ili čuvene salame od divljeg vepra... Polazak ka divnom MONTEPULČANU, svetski poznatom vinskom gradu sa ekskluzivnim vinom „Nobile“. Medičijevi su od ovog grada na brdašcu napravili utočište za najbogatije porodice Firence. Prošetaćemo se kroz grad upijajući njegovu lepotu. Uživaćemo u pogledima ka dolinama Kjane i Orčije. Naravno, oni koji vole vino neće biti razočarani. Posetićemo jednu od istorijskih vinarija ovog grada. Njen podrum– „katedra“, je specifičan po mnogo čemu. Ova mala vinska tura nije onakva na kakve ste do sada navikli, po malo je drugačija. Svakako, na kraju ture obilaska „podruma“ koštaćemo ta divna i opojna vina. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, ručak, uživanje u pogledima... Povratak u hotel oko 16h. Odmor. U 19h odlazak do starog grada KJANĆANA koji odiše nekom specifičnom srednjovekovnom atmosferom, pust, deluje kao napušten; tih, snen... Sa njegovih vidikovaca pogledi idu ka dolini Kjane. Odlazak u jedan od restorana na večeru gde ćemo imati pravi užitak u pogledu delicija lokalne toskanske kuhinje. Na poseban način će se predstaviti kuhinja Toskane uz „antipasto“, „primo piato“ – pastu, glavno jelo „secondo piato“ i dezert. Uz sve to biće priređena jedna mala degustacija vina iz Toskane uz pripremljenu priču o njima. Noćenje.

6. dan (četvrtak) Doručak. Polazak na izlet u 9h. Odlazimo preko provincije Sijene ka dolinama Elze i Ćećine. Usput ćemo posetiti moćnu sijeneze tvrđavu MONTERIĐONE koju je Dante spomenuo u svom „Paklu“. Kraj malenog i prelepog seoca Kole put nas vodi ka VOLTERI, gradu koji krije strašne priče... Krug magije, saga o mladom mesecu, volturiji... To su samo fikcije, a stvarnost ovog grada je sasvim drugačija. Sasvim divan kao iz raja da je izašao. Ovo je grad alabastera i divnih ambijenata u kojima ćemo uživati. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

7. dan (petak) Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet na kojem ćemo konačno ispričati priču o filmu, inspiraciji, vezi, koincidenciji, sudbi... Posetićemo prelepu KORTONU. Grad koji se našao u kadrovima filma „Pod suncem Toskane“ (pre toga na stranicama istoimenog romana). Srednjovekovni toskanski raj kojeg nadvisuje tvrđava  iznad koje lete sokolovi, ali i svetilište Sv. Margarite do kojeg ćete u slobodno vreme prošetati, ukoliko budete želeli. U ovom gradiću ostajemo 3,5 sata. Potom odlazimo do obližnjeg grada ARECO. U ovom mestu je sniman film „Život je lep“. Ovo je drevni etrurski grad, rodno mesto Petrarke. Njegov trg/Pjaca Grande je nestvaran. Biće i ovde dovoljno slobodnog vremena za uživanje. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

8. dan (subota 31. AVGUST 2024.) Doručak i odjava iz hotela do 9h. Odlazak u ORVIETO, divni grad Umbrije sa prelepom Katedralom i fantastičnim ambijentima. Do starog grada nas vozi funikular. Prošetaćemo se skupa, a potom sledi vaše slobodno vreme. Polazak ka aerodromu „Ciampino“ kod Rima oko 14h.  Po dolasku na aerodrom sledi prijava za let. Let za Beograd u 18.30h. Sletanje u Beograd u 20.15h. Kraj putovanja. 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Avio karta + ručni prtljag + transferi + 7 noćenja sa doručkom + svi izleti + vodič

Snižena cena za prijave do 01.08.2024. 999 €

Redovna cena iznosi  1.190 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • NA IME REZERVACIJE SE UPLAĆUJE 50.000 DINARA U ROKU OD 24 SATA NAKON PRIJAVE ZA PUTOVANJE!
 • ARANŽMAN SE ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 15 DANA PRE PUTOVANJA.
 • ODUSTAJANJE OD ARANŽMANA JE STROGO REGULISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA I POSEBNIM USLOVIMA PUTOVANJA VEZANIM ZA AVIO SAOBRAĆAJ!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu sa pripadajućim aerodromskim taksama na liniji „WizzAir“ Beograd – Rim/Ćampino – Beograd
 • Ručni prtljag u vidu ranca težine do 10 kg (20x30x40cm) – dakle RANAC, ne kofer!
 • Transfere komfornim aklimatizovanim automobilom na destinaciji
 • 3 noćenja sa kontinentalnim „buffet“ doručkom u hotelu sa 3* u toskanskom letovalištu Folonika
 • 4 noćenja sa kontinentalnim „buffet“ doručkom u hotelu sa 4* u banji Kjanćano Terme  
 • Smeštaj u standard sobe sa dva odvojena ležaja, ili sa jednim francuskim ležajem za dvoje; sobe sa kupatilom
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Izleti: Montepulčano + poseta vinskom podrumu sa uključenom degustacijom vina; Montalčino i Pijenca, Kortona i Areco, Monteriđoni i Voltera i vožnja funikularom u Orvijetu
 • Usluge turističkog vodiča; naratora i autora putovanja
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – nema mogućnosti smeštaja za solo putnike!
 • Doplata za redovan predati prtljag/kofer: težine do 20 kg (standardnih dimenzija) – 150 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno za svih 7 noćenja 35 € po osobi (plaćanje na licu mesta)
 • Večera u restoranu u Kjanćanu uz prezentaciju Toskanskih delicija, divnu priču i naravno degustaciju vina; meni – hladno predjelo sa toskanskim salamama i pekorino sirom, toplo predjelo pasta pići sa raguom + biftek fjorentino 1/5 bifteka po osobi (cca 250 gr) + desert  – 70 € (da, prava i ovakva večera u Italiji baš toliko košta i svakako da vredi!)
 • Sve druge aktivnosti koje nisu obuhvaćene cenom aranžmana

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL MIZAR 4*, Kjanćano Terme https://hotelmizarchianciano.it/

Hotel se nalazi u centralnom delu Kjanćano Termi. Od banjskog parka hotel je udaljen oko 1500 m, a na istoj udaljenosti se nalazi i od starog grada Kjanćana. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju (slaba i nepouzdana), aperitiv bar,... Hotel poseduje i bazen na otvorenom. Sobe su standard kategorije, i sve poseduju kupatilo (kada ili tuš-wc) sa fenom za kosu, TV Cab, centralni klima uređaj.

HOTEL PARCO DEI PINI 3*, Folonika https://hotelparcodeipini.it/

Hotel se nalazi u centralnoj zoni letovališta, na samo 300 m od plaže. Poseduje salon za posluženje doručka, aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju (slaba i nepouzdana). Sobe su standard kategorije sa kupatilom, fenom za kosu, malim frižiderom, centralnim aklimatizacionim sistemom, TV.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice