+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PORTO I LISABON - VINO I FADO - 6 DANA AVIONOM - LETNJI I JESENJI POLASCI


cena od: 759 €


6 DANA AVIONOM / 5 NOĆENJA   DIREKTAN LET „AIR SERBIA“   

22. avgust – 27. avgust 2024. / 19. septembar – 24. septembar 2024.

03. oktobar – 08. oktobar 2024. / 24. oktobar – 29. oktobar 2024.

PORTO – GIMAREŠ – BRAGA – LISABON – SINTRA – CABO DE ROKA – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

Porto je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Grad mostova, Nepobediv grad, Severna prestonica neki su od nadimaka Porta a iza svakog se krije fantastična priča. Tripeirosi – stanovnici grada porta, dočekaće vas sa širokim osmehom, raširenih ruku i otvorenog srca. Upoznaće vas sa bogatom istorijom, turističkim atrakcijama, sa mestima gde možete probati najautentičniju hranu i vina, iskusiti odličan noćni provod. Porto je grad po kom je cela država dobila ime kao i jedno od najpoznatijih vina u svetu. Potom idemo u Lisabon koji  je sigurno jedan od najneverovatnijih gradova Evrope. Prestonica Portugalije privlači svojom energijom milione ljudi iz celog sveta. Ne zna se kada je lepše, da li tokom leta, proleća, zime ili jeseni. Svako godišnje doba u divnom Lisabonu izgleda drugačije. Ambijenti starog grada su nestvarni, portugalska kuhinja je sjajna, monumenti su impresivni, a tek vino... Divna Portugalija vas čeka.

Program putovanja:

1. DAN (četvrtak 22. avgust / 19. septembar / 03. oktobar / 24. oktobar) BEOGRAD - PORTO   Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ 2h pre leta. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Porto u 07.05h. Sletanje u Porto u 09:50h. Transfer do grada I obilazak PORTA, jednog od najšarenijih gradova Evrope. Obići ćemo deo grada Riberia, najslikovitiji deo grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a, katedralu Porta, Bolsa palatu, crkvu sv. Franciska, Kristalnu Palatu, trg Umberta Delgada, jednu od najlepših železnikih stanica Sao Bento, knjižaru u kojoj je J.K. Rouling pisala Harry Potter-a. Transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN (petak 23. avgust / 20. septembar / 04. oktobar / 25. oktobar) PORTO Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do gradića Gimareš i Braga. GIMAREŠ je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva. Obilazak gradskog jezgra i palate vojvode od Braganse. Nastavljamo poutovanje do BRAGE, grada koji je za vreme rimskog carstva bio glavni grad Galicije. Obilazimo katedralu i svetilište Bom Žezus, na brdu koje dominira iznad grada. Do svetilišta vodi prelepo barokno stepenište, na čijem vrhu se nalazi vidikovac sa pogledom koji oduzima dah. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (subota 24. avgust / 21. septembar / 05. oktobar / 26. oktobar) PORTO - LISABON Doručak. U 08.00h polazak za LISABON, vožnja kroz unutrašnjost Portugala. Dolazak u Lisabon, smeštaj u hotel. Polazak u panoramski obilazak grada metroom. Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Trg Markes de Pombal, park Eduardo VII, Avenida Liberdade, Trga obnovitelja, Trg Rossio, Trg Komersio, Alfama... Katedrala Se, vidikovac Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (nedelja 25. avgust / 22. septembar / 06. oktobar / 27. oktobar) SINTRA – KABO DA ROKA - KAŠKAIŠ Doručak. Slobodno vreme ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 08.00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja. Obilazak starog gradskog jezgra, Nacionalne palate izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Slobodno vreme za šetnju i predah. Potom odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Nastavak izleta kraj idilične obale Eštorila - mondenskog mesta poznatog po Kazinu i prelepoj plaži Tamariž. Dolazak u divno letovalište KAŠKAIŠ.  Kraći obilazak i slobodno vreme za ručak i kupanje u okeanu na gradskoj plaži. Polazak ka Lisabonu oko 17.30h. Slobodno vreme. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova.  Noćenje.

5. DAN (ponedeljak 26. avgust / 23. septembar / 07. oktobar / 28. oktobar) LISABON (Belem) Doručak. Slobodno vreme za indivudualne aktivnosti ili vožnja autobusom i obilazak samostana Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je na listi svetske baštine UNESCO. Obilazak Belem četvrti na obali reke Težo, mesto koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima, Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja, Spomenik geografskim otkrićima. Predah u čuvenoj poslastičarnici Pasteis de Belem uz tradicionalne kolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, sp omenik Hrista Kralja, muzej arhitekture MAT, ušće reke Težo u Atlanski okean. Povratak sa izleta oko 14,00h. Slobodno popodne. Mogućnost vožnje trajektom rekom Težo i obilazak statue Hrista Kralja. Fakultativni izlazak na večeru u jedan od poznatih Fado klubova. Noćenje.

6. DAN (utorak 27. avgust / 24. septembar / 08. oktobar / 29. oktobar) LISABON Doručak. Odjava iz hotela do 09h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža pogled na čitav kompleks, reku Težo i most Vasko de Gama. Transfer do aerodroma oko 13.00h Prijava za let za Beograd. Let u 16.05h. Sletanje u Beograd u 20.55h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 5 NOĆENJA SA DORUČKOM + CITY TOUR

22. avgust – 27. avgust 2024. redovna cena  820 € -  snižena cena 789 €

19. septembar – 24. septembar 2024.redovna cena  820 € -  snižena cena 789 €

03. oktobar – 08. oktobar 2024. redovna cena  799 € -  snižena cena 759 €

24. oktobar – 29. oktobar 2024. redovna cena  799 € -  snižena cena 759 €

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA PO SMENI!

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Porto i Lisabon – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
 • 2 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Portu
 • 3 noćenja sa doručkom ( „buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa minimum 3* u Lisabonu (na liniji metroa)
 • Smeštaj u 1/2 (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja, smeštaj u 1/2 + 1 na upit)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Transferi aerodrom-hotel Porto, Porto-Lisabon i  hotel Lisabon-aerodrom
 • Razgledanje Porta prvog dana putovanja
 • Razgledanje Lisabona trećeg dana putovanja
 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja (može se dobiti u agenciju po ceni od 800 din. za uzrast 17-70 god.; stariji od 70 god., plaćaju polisu 1500 din.)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 160 €
 • Obaveznu doplatu za turističku taksu za hotele u Portu i Lisabonu u ukupnom iznosu od 14 € po osobi – plaćanje na licu mesta
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje izleta je na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika). Fakultativne izlete organizije inopartner.
 • Celodnevni izlet Gimareš i Braga  – 75 €
 • Poludnevni izlet Belem, prema programu – 40 €
 • Celodnevni izlet Sintra– Kabo da Roka - Kaškaiš , prema programu – 70 €
 • Poludnevni izlet EXPO City Lisabon sa uključenim metro kartama i vožnjom gondolom (jedan pravac) i uslugama vodiča – 30 €
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.12.2024.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „BLACK TULIP“ 4****, PORTO, ili sličan https://www.hotelblacktulip.pt/en/

Hotel Black Tulip je hotel sa 4 zvezdice koji se nalazi u  kvartu Vila Nova de Gaja, na 10 minuta vožnje metroom od centra Porta. Ovaj elegantan i moderan hotel ima restoran i bar na licu mesta. Sve sobe hotela Black Tulip moderno su opremljene i dekorisane. Raspolažu sa televizorom sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, klima-uređajem i radnim stolom. Privatno kupatilo ima kadu, besplatne toaletne potrepštine i vagu. Doručak se služi u restoranu hotela. Gosti imaju mogućnost i a la carte servisa u hotelskom restoranu. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija koja radi 24 sata. Međunarodni aerodrom Porto udaljen je 21 km od hotela Black Tulip.

HOTEL „VIP EXECUTIVE ZURIQUE“ 4*****, LISABON , ili sličan https://www.vipzuriquehotel.com/en/

Hotel VIP Executive Zurique nalazi se u centru Lisabona, na 100 metara od Železničke stanice Entrekampos. U ponudi je smeštaj sa sezonskim bazenom na otvorenom i terasom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Hotel VIP Executive Zurique nudi 252 klimatizovane sobe opremljene radnim stolom i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. U restoranu O Infante služe se jela internacionalne i tradicionalne portugalske kuhinje.

HOTEL „STAR INN“ 3***, PORTO, ili sličan https://www.hotelstarinn.com/porto/hotel-porto/

Smešten na 500 metara od puta N14 Circunvalacao i na 12 minuta vožnje od aerodroma u Portu. Kombinuje moderan smeštaj, elegantan dekor i besplatan pristup internetu. Klimatizovane sobe hotela Star Inn Porto imaju savremen izgled i opremljene su televizorima sa ravnim ekranom i radnim stolom. Area Cafe služi niz pića i laganih zalogaja. Poznata portugalska vina i poneka lokalna alkoholna pića nude se u baru The Star Inn Lounge.

HOTEL „ROMA“ 3***, LISABON, ili sličan https://www.hotelroma.pt/en/?partner=7649

Hotel je smešten u ekskluzivnom lisabonskom okrugu Alvalade u blizini mnogih pozorišta i restorana, hotel Roma nudi prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Poseduje restoran na licu mesta koji služi internacionalna jela. Sve sobe hotela Roma imaju satelitsku televiziju, radni sto i sopstveno kupatilo sa kadom. Neke vrste soba imaju i privatni balkon i odvojeni prostor za sedenje. Restoran Roma nudi raznovrstan meni jela, pored finog izbora portugalskih vina. Dostupna je i room service. Hotel je udaljen samo 5 minuta hoda od stanice metroa Roma, a do aerodroma Portela u Lisabonu može se stići za 10 minuta automobilom.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice