+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VALENSIJA - 4 DANA AVIONOM - LETNJI I JESENJI POLASCI


cena od: 649 €


4 DANA AVIONOM  /  3 NOĆENJA

Polazak, četvrtkom 06:20h / Povratak, nedeljom 20:40h

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije. Nazivaju je grad sunca zbog velikog broja sunčanih sati godišnje. Osnovali su je Rimljani u 2. veku pne pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, Aragona... Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. veka kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi koji su korišćeni za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije sa divnim ambijentima, čudesnim remek-delima Kalatrave, sjajnim muzejima. Grad čuvene paelje, dobrog vina i naravno sunca. Bienvenido a València!

Program putovanja:

1. dan (četvrtak) BEOGRAD – VALENSIJA Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 4h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje. Po dolasku u Valensiju u 09.10h sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Najstariji deo grada je stari grad („Ciutat Vella“). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet“. U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trgovi, prvi posvećen Bogorodici sa fontanom Turia i drugi Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u starom gradu se obilaze znamenita pitoreskna Tržnica koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija, Trg Gradske kuće sa divnom fasadom palate Pošte i centralnom fontanom. Slobodno vreme za  lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Transfer do hotela i  smeštaj u sobe oko 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (petak) XATIVA – BOKAIRENT – ALIKANTE Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak (8.30h) na fakultativni izlet. Odlazak u unutrašnjost regije Valensiana, do grada XÁTIVA. Ovaj gradić je bio nezavisna islamska grad-država u 12. veku. Mnogo kasnije postao je poznat kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI Bordžije. Grad je elegantan, sa brojnim palatama, malim trgovima i šarmantnim radnjama. Najveći utisak ostavlja fortifikacijski sistem koji okružuje srednjovekovno gradsko jezgro. Nakon kraćeg razgledanja sa vodičem sledi slobodno vreme za obilazak tvrđave. Nastavak putovanja ka jednom od najlepših sela u ŠpanijiBOKAIRENT. Šetnja i obilazka slikovitog sela u kojoj ćemo videti Covetes de los Moros, pećine  koje su korišćene za stanovanje u srednjem veku. Nakon obilaska slobodno vreme za osveženje i suvenire. U popodnevnim satima spuštamo se na obalu Costa Blanka do divnog ALIKANTEA. Iznad ovog grada stražari moćna tvrđava Svete Barbare na visini od 166 metara. Moguće je liftom upititi se do vrha uzvišenja i uživati u pogledu na grad koji je nezaboravan. Šetnja starom četvrti Santa Kruz koja je okićena belim kućama sa živopisnim motivima.  Tu su još divna bazilika Sv. Marije iz 13. veka, Katedrala Alikantea sa velikom plavom kupolom, najfotografisanija „ulica pečuraka“ a za kraj sjajno šetalište Esplanada Španije koje je ukrašeno sa 6,5 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme u gradu. Povratak u Valensiju oko 21h. Noćenje.

3. dan (subota) MORELA - PENISKOLA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 08,30h na celodnevni izlet na sever, u region Kasteljon. Prvo idemo u gradić MORELA, drevni grad, poznat još iz vremena Iberaca, Grka i Rimljana, koji dominira brdom iznad provincije Maestrat. Danas se ovaj grad smatra jednim od najlepših španskih gradova zbog potpuno očuvanih zidina. Sledi šetnja ovim istorijskim mestom sa vodičem, gde ćemo videti najvažnije lokacije: crkvu Santa Maria Maior koja dominira gradom - kule Banito i San Mikel. Slobodno vreme za „osvajanje“ zamka za one sa boljom kondicijom ili posete muzej dinosaurusa. Povratak u pravcu obale do jednog od najlepših malih španskih gradova – PENISKOLE. Ova tvrđava, koja se nalazi na samoj plaži, poznata je ljubiteljima filma. U savremeno doba, to je mesto snimanja čuvene serije Igra prestola, a onim starijim ljubiteljima Holivuda biće poznata po legendarnom klasiku El Sid. Po dolasku, šetnja gradom, obilazak gradske kuće, crkve Sv. Marije i najboljeg vidikovca u gradu. Slobodno vreme za ručak i zaista spektakularan pogled koji ovaj grad pruža. Polazak ka Valensiji u 17h. Povratak u hotel oko 18,30h. Uveče, vam predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih tradicionalnih Flamenko klubova u Valensiji. Uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.

4. dan (nedelja) VALENSIJA –- BEOGRAD    Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (lutanje starim gradom i šoping...), odlazak do „Grada umetnosti i nauke“. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futurističke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija“ (Opera); Hemisferik - jedinstvena prjekciona sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle - gradski vrt; Agora - sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. U 18h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia“ za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd oko 23.20h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + OBILAZAK VALENSIJE + OBILAZAK GRADA UMETNOSTI I NAUKE

22. – 25. avg 2024.

19. – 22. sep 2024.

17. – 20. okt 2024.

07. – 10. nov 2024.

redovna cena  729

snižena cena 4*

699 €

redovna cena  729

snižena cena 4*

699 €

redovna cena  699

snižena cena 4*

649 €

redovna cena  699

snižena cena 4*

649 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Valensija – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg;
 • Transfer aerodrom Valensija – hotel – aerodrom Valensija;
 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela sa 3* u regiji Valensije;
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!);
 • Razgledanje Valensije;
 • Obilazak i razgledanje „Grada umetnosti i nauke“;
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
 • Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):
 • Celodnevni izlet XATIVA – BOKAIRENT – ALIKANTE prema programu 80 €
 • Celodnevni izlet MORELA - PENISKOLA prema programu 80 €
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO SREDNJEM  KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, do 20.12.2024.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

B&B HOTEL Valencia Ciudad de las Ciencias 3***,  https://www.hotel-bb.com/es/ ili sličan

Smešten na oko 1,5 km od impresivnog Grada umetnosti i nauke u Valensiji, ovaj hotel nudi moderne sobe sa besplatnom WiFi mrežom. Recepcija radi non-stop. Sobe su moderno uređene i sadrže flat-screen TV. Centralno grejanje i klima-uređaj dostupni su u zavisnosti od sezone. Sobe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Sobe se čiste svakog dana. Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana. U foajeu se nalazi bar. Centar Valensije udaljen je 3 km od objekta, dok je plaža Las Arenas udaljena 5 km. Sajmište u Valensiji (Feria Valencia) nalazi se na 20 minuta vožnje.

HOTEL MALCOM AND BARRET 3***,   https://hotelmalcomandbarret.com/en/  ili sličan

Hotel Malcom and Barret se nalazi u Valensiji, na 5 minuta vožnje od Grada umetnosti i nauke i stanice Estacio del Nord. Nudi klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom i TV-om sa ravnim ekranom od 40 inča. Sobe u hotelu Malcom and Barret imaju sef i radni sto. Privatno kupatilo ima tuš, ogledalo sa lupom, fen za kosu i toaletni pribor. Hotel nudi restoran sa doručkom na bazi švedskog stola. Hotel Malcom and Barret takođe ima 24-časovnu recepciju, 5 sala za sastanke i ostavu za prtljag. U okolini se nalaze razni restorani, barovi i noćni klubovi. Stari grad Valensije je udaljen 2 km i do njega se može stići za 30 minuta hoda, dok je plaža Malvarosa udaljena 5 km.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice