+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ANDALUZIJA - LETOVANJE 2024 - OBALA SUNCA - 25. JUL - 11 DANA AVIONOM


cena od: 1359 €


11 DANA AVIONOM  /  10 NOĆENJA – LETOVANJE na COSTA DEL SOL-SPECIJAL!!!
DIREKTAN LET BEOGRAD - MALAGA
25. JUL – 04. AVGUST 2024.

Al-Andalus, zemlja vatrenog plesa flamenka, čudesne istorije, neverovatnih gradova i miksa arapsko-hrišćanske kulture. Vekovima su ovom zemljom vladali Mavari koji su iza sebe ostavili sjajne građevine i čudesne arabeske. Nigde na svetu nije toliko sačuvana arapska tekovina kao na ovom mestu. Od ciganskih pećina „zambre“ u Granadi, preko fantastične Meskite u Kordobi, pa sve do spektakularne Alhambre u Granadi, putevi vode i pričaju o ovoj zemlji najlepše i najtajnovitije priče... Tu je i Karmen i njen balkon, Izabela, kalifi, divlje pomorandže, borbe sa bikovima... Tu su ljudi oštrog pogleda i blagog srca. Andaluzija je u svemu čudesna i vredi je posetiti!

Program putovanja:

1. dan (četvrtak 25. jul) BEOGRAD – MALAGA – TOREMOLINOS Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Malagu. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 13.25h. Po dolasku u Malagu u 17.00h, sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Prošetaćemo se kroz grad i uživaćemo u ambijentima. Videćemo Katedralu, rodnu kuću i spomenik Pabla Pikasa, Alkazar, trg Ustavnosti,... Slobodno vreme za šoping, posetu Pikasovom Muzeju.  Transfer do hotela i smeštaj u sobe posle 20.00h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (petak 26. jul) Doručak. Boravak u letovalištu. Uživanje u divnom ambijentu ovog letovališta i njegovim divnim plažama. Noćenje.  

3. dan (subota 27. jul) Doručak. Boravak u letovalištu ili odlazak na fakultativni izlet SEVILJA – celodnevi izlet sa polaskom u 9h i povratkom do 20h. Šetnja gradom uz obilazak veličanstvenog trga Španije, jedinstvenog trga sa raskošnim palatama. Jednočasovna pauza na trgu. Nastavak šetnje uz razgledanje nekadašnje Kraljevske tvornice duvana, La Judarija – jevrejska četvrt grada sa slikovitim ulicama, Katedrala – jedna od najvećih crkvi na svetu, remek-delo gotske umetnosti, La Hiralda – simbil Sevilje (remek-delo Mudehar stila), Alkazar – srednjovekovno središte Mavara, raskošna kraljevska rezidencija... Slobodno vreme do 18,00h. Povratak u hotel oko 20,00h. Noćenje.

4. dan (nedelja 28. jul) Doručak. Boravak u letovalištu. Uživanje u divnom ambijentu ovog letovališta i njegovim divnim plažama. Noćenje.  

5. dan (ponedeljak 29. jul) Doručak. Boravak u letovalištu ili odlazak na  poludnevni fakultativni izlet  RONDA – sa polaskom u 9h i povratkom do 17h. Obilazak grada slavne koride i neverovatnog kanjona El Tajo dubokog 12m. Kraći obilazak grada uz razgledanje Koride „Plaza de Toros“ koja se smatra najstarijom u Španiji, potom prelazak Novog mosta koji se nalazi nad kanjonom reke Gvadalvin, i šetnja starim gradom. Videćemo palatuMavarskog kralja“ i plemićku palatu markiza de Salvatiera... Slobodno vreme do 15,30h. Povratak u hotel oko 17,00h. Noćenje.

6. dan (utorak 30. jul) Doručak. Boravak u letovalištu ili odlazak na  celodnevni fakultativni izlet KORDOBA – sa polaskom u 9h i povratkom do 20h. Grad je vekovima bila središte Mavarskog kalifata, i kao takva je izrastala u raskošni/magični grad. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obićićemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva.  Sledi šetanja starim gradom. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dela Kordobe. Slobodno vreme do 18,00h. Povratak u hotel oko 20,00h. Noćenje.

7. dan (sreda 31. jul) Doručak. Boravak u letovalištu ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet GRANADA sa polaskom u 9h i povratko do 20h. Po dolasku Kraća šetnja sa obilaskom Katedrale i Kraljevske kapele (bez ulaska). Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate do Sakromontea, dela grada u kojem žive andalužanski cigani. Tu se nalaze čudesne Zambre, pećine u kojima su nekada živeli, a danas kultno mesto pravog, autentičnog Flamenka. Svakako je preporuka da posetite raskošnu kraljevsku rezidenciju Alhambra. Alhambra je neverovatan kompleks koji je nastao tokom vladavine Mavara. Najznačajnija palata u kompleksu je rezidencija dinastije Nasrida. Čudesni arhitektonski sklop sa islamskom umetnošću koja je dosegla upravo u ovoj palati svoj vrhunac. Pored palate Nesrida, tokom posete je neizostavno videti čuvene Heneralife vrtove. Polazak ka Toremolinosu u 18,00h. Povratak u hotel oko 20.00h. Noćenje.

8. dan (četvrtak 01. avgust) Doručak. Boravak u letovalištu. Uživanje u divnom ambijentu ovog letovališta i njegovim divnim plažama. Noćenje.  

09. dan (petak 02. avgust) Doručak. Boravak u letovalištu ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet MARBELJA sa polaskom u 9h i povratkom do 18h. Slobodno vreme za kupanje na sjajnim plažama Marbelje, čuvenog španskog letovališta na Kosta del Sol, odnosno Obali sunca. Marbelja je sinonim mondenskog turizma. Polazak ka Toremolinosu u 18,00h. Povratak u hotel oko 19.00h. Noćenje.

10. dan (subota 03. avgust)  Doručak. Boravak u letovalištu. Uživanje u divnom ambijentu ovog letovališta i njegovim divnim plažama. Noćenje.  

11. dan (nedelja 04. avgust)   TOREMOLINOS – MALAGA - BEOGRAD   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Transfera na aerodrom i prijava za let. Let za Beograd u 13.05h. Sletanje u Beograd u 16.15h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 10 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU 4* + MALAGA CITY TOUR

redovna cena  1439 €  *snižena cena 1359 €

*do popune raspoloživih kapaciteta

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Malaga – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
 • Transfer aerodrom Malaga – hotel – aerodrom Malaga
 • 10 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u apart-hotelu „Bajondillo“ 4* u letovalištu Toremolinos kod Malage
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 studije sa kupatilom (1/2 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Usluge vodiča – pratioca grupe
 • Malaga City Tour prema programu
 • Organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetni studio – 550 €
 • Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: 50 € za svih 10 noćenja
 • DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 8 € po osobi!
 • Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (cene su date dole)
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO SREDNJEM  KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije 20.12.2024.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

FAKULTATIVNI IZLETI I AKTIVNOSTI:

 • PRIJAVA OBAVEZNO U AGENCIJI MINIMUM 20 DANA PRE PUTOVANJA! NA LICU MESTA NEĆE MOĆI BITI VRŠENA DODATNA PRIJAVA NITI MENJANJE NAPRAVLJENE REZERVACIJE! PLAĆANJE JE ISKLJUČIVO NA LICU MESTA. MINIMALNI BROJ POTREBAN ZA REALIZACIJU SVAKOG PROGRAMA IZNOSI 15 PRIJAVLJENIH PUTNIKA. UKOLIKO SE NA NEKI OD PONUĐENIH IZLETA NE PRIJAVI DOVOLJAN BROJ PUTNIKA, IZLET SE MOŽE REALIZOVATI ISKLJUČIVO UZ KOREKCIJU CENE SHODNO BROJU PRIJAVLJENIH!
 • CENE I REALIZACIJA FAKULTATIVNIH AKTIVNOSTI SU U ISKLJUČIVOJ NADLEŽNOSTI LOKALNOG PARTNERA.
 • Celodnevni izlet prema programu za Sevilju 90 €.
 • Poludnevni izlet prema programu za Rondu 75 €.
 • Celodnevni izlet prema programu za Kordobu 90 €.
 • Celodnevni izlet prema programu za Granadu 90 €
 • Celodnevni izlet prema programu za Marbelju 60 €

NAPOMENA ZA POSETU ALHAMBRI – ulaznice je u ovom trenutku moguće isključivo kupiti „on-line“. Cena ulaznice je promenljiva i formira se shodno broju rezervacija koje su vezane za određeni dan i čas posete. Trenutna cena, u trenutku objavljivanja programa iznosi 19,09€. Za obilazak kompleksa vam je potrebno ne manje od dva do tri sata. Ukoliko sami rezervišete i kupujete „on-line“ ulaznicu biće vam potreban i pasoš jer prilikom rezeracije ostavljate podatke iz pasoša. Pasoš je obavezan dokumenat uz kupljenu ulaznicu za ulazak u kompleks Alhambre. Datum posete je prema programu putovanja, a vreme koje je potrebno da izaberete je između 14h i 15h. Agencija može posredovati u kupovini karte „on-line“, ali u tom slučaju je cena za pravna lica 26€. Takođe, agencija nema uticaj na raspoloživost karti u datom terminu! Prema praksi, karte u visokoj sezoni (april-oktobar) se moraju kupiti i do dva meseca unapred! Link: https://tickets.alhambra-patronato.es/en/

OPIS SMEŠTAJA:

APART-HOTEL „BAJONDILLO“ 4****, Toremolinos/Malaga https://www.bajondillo.com/en/ ili sličan

Ovaj lep apartmanski kompleks se nalazi u čuvenom letovalištu Toremolinos smeštenom nedaleko od Malage i međunarodnog aerodroma. Kompleks je smešten u samom srcu Toremolinosa, prekoputa plaže. U neposrednoj blizini kompleksa nalaze se brojni marketi, restorani, barovi, trgovačke zone. Kompleks sadrži lep vrt sa bazenom, lobi sa dnevnim boravkom, restoran za posluženje obroka, recepciju, aperitiv bar, WiFi konekciju. Smeštaj je u standardnim studijima koji sadrže malu opremljenu kuhinju, kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređaj, WiFi, TV Cab.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice