+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PORTUGALIJA - LETOVANJE - OBALA EŠTORILA - LISABON - 10 NOĆENJA


cena od: 790 €


11 DANA AVIONOM / 10 NOĆENJA / OBALA EŠTORILA / LISABON

20. – 30. JUL 2024.   //   17. – 27. AVGUST 2024.

Vodimo vas u zemlju sunca i osmeha, divnu Portugaliju. Portugal se nalazi na Iberijskom (Pirinejskom) poluostrva, i svojom kopnenom granicom sa graniči samo sa Španijom. Mala zemlja sa velikom istorijom i još većim srcem! Univerzalna reč koju ćete odmah naučiti po dolasku u Portugal je „Obrigado“. Ta reč označava sve... I izvolite, i hvala, i poštovanje, i nema na čemu... U vreme dok je bio monarhija, Portugal je bio jedna od najvećih kolonijalnih imperija na svetu. Iz svojih kolonija je iscrpeo ogromno blago i pretočio ih u svoje blistave gradove.

OBALA EŠTORILA se proteže od ušća reke Težo u Atlantski okean do letovališta Kaškaiš. Na ovoj obali se nalazi preko 15 peščanih prostranih uređenih plaža, i mnoštvo malih letovališta od kojih su najpoznatija Kaškaiš i Eštoril. Maksimalna temperatura vode tokom jula i avgusta na ovoj obali je 20 ̊C, dok je temperatura vazduha izuzetno prijatna i ne prelazi 30 ̊C. Boravak na ovoj obali tokom letnjih meseci vam pruža mnoštvo mogućnosti za aktivan odmor i obilazak mnogobrojnih atrakcija koje se nalaze u neposrednoj okolini.

Program putovanja:

1. DAN  (subota 20. JUL / 17. AVGUST)   BEOGRAD - LISABON     Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 15h. Prijava za let kompanije „WIZZ“. Let za Lisabon u 17.05h. Sletanje u Lisabon u 20.10h po lokalnom vremenu.

Transfer do odabranog smeštaja. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

2./10. DAN (nedelja/utorak)   OBALA EŠTORILA   

Boravak na bazi 10 noćenja sa doručkom u odabranom smeštaju.

Uživanje na plažama obale Eštorila.

Tokom našeg boravka biće organizovani i sledeći fakultativni izleti:

OBILAZAK LISABONA – odlazak vozom oko 10h; celodnevni boravak u Lisabonu. Lisabon, portugalska prestonica. Potpuno neverovatan grad. Grad sreće, ali i tužnih melodija fada... Svuda je neka seta, pomešana sa uzbuđenjem. Raskošne palate, fantastične avenije, neverovatno lepi trgovi, samostani, crkve... Dan je jedno u ovom gradu, a noć nešto sasvim drugo. Beskrajne šetnje njegovim ulicama nikada vas neće zamoriti. Želećete još, još, još.

Obilazak kvarta Belem koji je poznat po veličanstvenom samostanu Svetog Žeronima, ali i kao mesto koje je vekovima služilo kao polazišna tačka portugalskim istraživačima koji su odavde isplovljavali put novog sveta. Tu se nalazi divna kula Belem i prelepi spomenik otkrićima. Naravno, poseta Belemu se uvek završava u čuvenoj poslastičarnici u kojoj se prave čudesni kolačići „Pasteis de Belem“. Nakon Belema, obilazak užeg gradskog jezgra: Trgovački trg (Praca Comercio) sa Trijumfalnom kapijom, ulica Augusta – trgovačka i turistička zona, trg Rosio, trg Restauradores, Alfama sa Katedralom i crkvom Sv. Ante... Slobodno vreme za uživanje u gradu po preporukama vašeg turističkog vodiča. Individualni povratak u smeštaj.

SINTRA I KABO DA ROKA – celodnevni izlet sa organizovanim prevozom i sa polaskom oko 14h. Boravak u Sintri do oko 19.30h (oko 4-5 sati). Sintra je grad sa idiličnim ambijentima i divnom kraljevskom palatom Pena. Vrtovi ove palate su neverovatni, a arhitektonski sklop palate je pravo čudo. Svi su se vekovi na njenoj fasadi uskomešali. U unutrašnjosti, u istorijskom muzeju, prošetaćete se kroz istorijat kraljevskih dinastija koje su vladale ovom zemljom. Sam grad nudi obilje mogućnosti, a za preporuku je poseta čuvenom bunaru inicijacije. Kabo da Roka je najzapadnija tačka kontinentalnog dela Evrope. Naravno, nalazi se na Atlantskom okeanu. Ovaj rt je meta na desetine hiljada turista i to u vreme zalaska sunca. Prizor je nestvaran! Povratak u smeštaj do 21.30h.

PLAŽE ATLANTIKA – celodnsvni izlet sa organizovanim prevozom i sa polaskom u 9h. Dan za uživanje i kupanje na plažama. Posetićemo čuvenu plažu „Praia do Guincho“ koja je poznata po surferima i velikim peščanim dinama. Potom ćemo posetiti i lepu plažu „Praia das Maçãs“, podno istoimenog malog idiličnog seoca. Povratak u smeštaj do 19h.

NAZARE I OBIDOŠ – celodnevni izlet sa organizovanim prevozom i sa polaskom u 10h. Prvi deo dana provodimo u divnom letovalištu na Atlantiku Nazare. Ovo mesto je poznato po severnoj plaži i njenim velikim talasima, dok je gradska plaža idealna za letnji kupanjac. Slobodno vreme za kupanje i uživanje. Popodne, odlazimo u Obidoš. Obidoš je pravi mali srednjovekovni san. Okružen svojim zidinama i danas se oseća sigurnim. Unutra u gradiću vas čeka snop uskih uličica i belih kuća. Neverovatno živopisna atmosfera. A tu je i jedna crkva u kojoj se danas nalazi biblioteka. Povratak do 21h.

11. DAN (sreda 30. JUL / 27. AVGUST)     LISABON – BEOGRAD   Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme do 17h. Transfer do aerodroma i prijava za let. Let za Beograd u 20.55h. Sletanje u Beograd u 01.35h (iza ponoći; kalendarski u četvrtak 31. jula, odnosno 28. avgusta). Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

AVIO PREVOZ + TAKSE + VODIČ + TRANSFER + 10 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

SMEŠTAJNI OBJEKAT

USLUGA

TERMIN

20. – 30. JUL 2024.

TERMIN

17. – 27. AVGUST

HOTEL SAO MAMEDE 2*

ND

*promo cena

890 €

*promo cena

990 €

CARCAVELOS BEACH HOTEL 4*

ND

*promo cena

1.300 €

*promo cena

1.400 €

HOUSE IN ESTORIL 3*

ND

*promo cena

790 €

*promo cena

950 €

* PROMO CENA važi za sve prijave do 15.06.2024.

USLOVI PLAĆANJA: PRILIKOM PRIJAVE SE OBRAČUNAVA SREDNJI KURS NBS

 • OBAVEZNA AKONTACIJA PRILIKOM PRIJAVE IZNOSI 50.000 DINARA! OSTATAK DO PUNE CENE SE ISPLAĆUJE 20 DANA PRE PUTOVANJA!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd-Lisabon-Beograd sa avio-kompanijom "Wizz Air„
 • Aerodromske takse
 • Ručni prtljag težine do 10kg (ranac/kofer ne!)
 • Transfer od aerodroma u Lisabonu do odabranog smeštaja i povratno
 • 10 noćenja sa doručkom (kontinentalni „buffet“/“švedski sto“; dosta jednoličan) u odabranom smeštajnom objektu
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Redovan prtljag težine do 20kg i standardnih dimenzija – 120 €;; težina do 32kg i standardnih dimenzija – 190 € (trenutne cene u trenutku pravljenja programa; cene prtljaga kompanija menja na svake dve nedelje u proseku za oko 20 € - preporuka je da odmah bukirate prilikom prijave prtljag – on se odmah i plaća po navedenim cenama, bez obzira na postavljeni iznos obavezne akontacije za prijavu za putovanje)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 3000 dinara)
 • Doplata za jednokrevetni smeštaj isključivo na upit (kreće se od 500 € pa na više u zavisnosti od smene i odabranog objekta)
 • Gradsku turističku taksu koja trenutno iznosi 5 € po noćenju i osobi (ukupno za 10 noćenja 50 € po osobi) – plaća se na licu mesta
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):
 • Celodnevni izlet Sintra – Kabo da Roka prema programu – 90 €
 • Celodnevni izlet Belem i Lisabon sa uključenom kartom za voz u jednom pravcu – 40 €
 • Celodnevi izlet Nazare i Obidoš sa organizovanim prevozom – 100 €
 • Celodnevni izlet „Plaže Atlantika“ premaprogramu sa organizovanim prevozom – 80 €

OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI, 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! PLAĆANJE IZLETA SE OBAVLJA ISKLJUČIVO NA LICU MESTA NAŠEM PREDSTAVNIKU.

OPIS  SMEŠTAJA:

HOTEL SAO MAMEDE 2* https://www.hotelsmamede.com/

Hotel se nalazi u centralnoj zoni Eštorila, na samo 300 m od plaže, i na nekoliko minuta hoda od Železničke stanice (direktna veza sa Lisabonom, letovalištima u okolini i Kaškaišom). Naravno da je skroman – ima 2*! Booking.com ocena 7,2. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju (naravno da je slaba i da nije pouzdana). Doručak se poslužuje tipa „buffet“/samoposluživanje, slab i jednoličan. Sobe su male, sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena kreveta. Postoji mogućnost smeštaja u 1/2+1 sobu koja poseduje jedan francuski ležaj + 1 zaseban ležaj. Sobe poseduju kupatilo, TV Cab. i klima uređaj. Nema balkona, nema frižidera!

CARCAVELOS BEACH HOTEL 4* https://www.almeidahotels.pt/en/hotel-carcavelos-in-lisbon/?partner=8087utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=MyBusiness&utm

Hotel se nalazi u letovalištu Karkaveljoš koje je od Lisabona udaljeno 20km, od Eštorila 10km i od Kaškaiša 20km. Nalazi se na direktnoj liniji voza koji povezuje letovalište sa Lisabonom, Eštorilom i Kaškaišom. Hotel je udaljen od plaže svega 200 m, od Železničke stanice oko 800m. Iako ima zvanično 4*, hotel ne zaslužuje više od 3*. Poseduje restoran za posluženje obroka, kafe-bar, bazen na otvorenom, WiFi konekciju (nepouzdana; slaba), sef na recepciji (uz doplatu). Sobe su srednje veličine, standard kategorije, bez balkona. Sve sobe poseduju kupatilo sa fenom za kosu, TV Cab, klima uređaj. Nemaju frižider! Doručak se poslužuje tipa „buffet“/samoposluživanje – ocenjen kao dobar, ali za naše poimanje je slab i jednoličan.

HOUSE IN ESTORIL 3* https://ahouseinestoril.pt/

Ovaj objekat se nalazi u Eštorilu, i u pitanju je privatna rezidencija sa klasičnim hotelskim sobama. Lep objekat ocenjen na Booking.com sa 8.5. Objekat ne raspolaže sa recepcijom koja je non-stop otvorena, poseduje salon za posluženje doručka („buffet“/samoposluživanje, ocenjen kao dobar), WiFi konekcija je nepouzdana i slaba, vrt. Sobe su lepo uređene, sve poseduju kupatilo, klima uređaj, TV.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice