+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

KAIRO - EGIPAT - SPECIJAL - 5 DANA AVIONOM - SEPTEMBAR I OKTOBAR 2024.


cena od: 520 €


5 dana avionom │ 4 noćenja │ KAIRO – NIL - PIRAMIDE

19. – 23. septembar│10. – 14. oktobar│17. – 21. oktobar

Egipat. Drevna zemlja o kojoj dosta znamo, i o kojoj gotovo ne znamo ništa. Poslednjih godina na našem tržištu najpopularnija destinacija za letovanje, ali Egipat zaista nije ni Hurgada ni Šarm. Želite da ga upoznate na pravi način? Onda je ovo putovanje za vas! Skrojili smo ga onako kako smo mogli, shodno mogućnostima koje nudi naša nacionalna avio-kompanija „AirSerbia“ koja saobraća na direktnoj liniji od ove godine od Beograda do Kaira. Potrudili smo se da u program uključimo najbolje od najboljeg, i nadamo se da ćete uživati. Dobrodošli u Egipat!

KAIRO je egipatska prestonica, je drugi najveći grad Afrike u kojem živi bezmalo 9 miliona stanovnika. Ime Kairo znači „onaj koji potčinjava / savladava”. Ovo ime je dato zbog toga što su mnoge vojske kroz istoriju pokušale osvojiti grad i bile uništene od strane njegovih branitelja. Kairo je smešten na obalama i ostrvima Nila u severnom Egiptu, malo južnije od mesta gde reka napušta svoju pustinjom oivičenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila. Najstariji deo grada je na istočnoj strani reke. Moderni deo se postepeno širi zapadno okružujući zelene površine doline Nila. Zapadni delovi su sagrađeni po uzoru na Pariz u doba Ismaila Veličanstvenog, sa širokim bulevarima, parkovima i otvorenim prostorima. Najstariji deo na istoku je potpuna suprotnost. Rastao je nasumično vekovima pun uskih zakrčenih staza. Dok zapadnim Kairom dominiraju zgrade vlade i državne zgrade u modernom stilu, istočni deo je ispunjen stotinama starih džamija koje služe kao orijentiri. Novi nacionalni muzej Egipta je najveći arheološki muzej na svetu i predstavlja sasvim neverovatno mesto stvoreno da zadivi svakoga! Sasvim je neverovatna šetnja istorijom ovog grada, a to ćemo ostaviti naravno za trenutak kada se u njemu nađemo.

GIZA je plato koji se nalazi nedaleko od Kaira, a pre svega je poznata po piramidama, tim čudesnim građevinama građenim pre više hiljada godina da bi bile večno počivalište egipatskih vladara – faraona. Videti egipatske piramide i čuvenu sfingu je želja svakog čoveka na svetu! Tri velike piramide kraj kojih je nekada davno tekao Nil i moćna sfinga, čuvar grobova, predstavljaju najveću atrakciju Egipta, i jedino sačuvano drevno čudo sveta! Pokušaćemo da na ovom mestu odgonetnemo njihovu tajnu.

Program putovanja:

1. dan putovanja, četvrtak   Polazak iz Beograda oko 12h (parking kod Sava centra), Novog Sada, Subotice. Transfer do aerodroma „Ferenc List“ kod Budimpešte. Po dolasku sledi prijava za let kompanije „WizzAir“. Let za Kairo u 22.30h.

2. dan putovanja, petak   Sletanje u Kairo u 02.55h ujutro. Nakon obavljanja pasoških i carinskih formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj (rani smeštaj podrazumeva u hotelijerskom svetu noćenje!). Doručak u vreme kada ga hotel poslužuje, svakako. Odmor. U 14h sastanak na recepciji i polazak na „Cairo City Tour“, panoramski obilazak grada tokom kojeg ćemo videti novi – poslovni deo grada, divni Tahrir trg, ostrva na Nilu (ekskluzivne zone grada), Koptsko naselje, veličanstvene džamije, bazari... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja, subota   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do platoa Gize gde se nalaze veličanstvene piramide i mistična Sfinga. Naravno, našu pažnju će zaokupiti najveća od svih, Keopsova piramida. Prizor za pamćenje! Nakon obilaska piramida, uputićemo se ka novom Nacionalnom muzeju Egipta - NMEC u kojem se čuvaju najvredniji artefakti koji su prethodnih vekova pronalaženi duž obale Nila, na mestima na kojima je cvetala stara egipatska civilizacija. Svakako, najposećeniji deo muzeja se odnosi na grobnice faraona, a među njima je najpoznatija grobnica Tutankamona sa čuvenom zlatnom maskom. Povfatak u hotel. Slobodno vreme. Uveče, odlazak, fakultativno, na noćno krstarenje Nilom sa uključenom večerom, trbušnim plesom i uživanjem u panorami Kaira. Noćenje.

4. dan putovanja, nedelja   Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet. Poseta Sakari, mestu na kojem se nalazi stepeničasta piramida faraona Zosera. Obilazak arheološkog lokaliteta drevnog Memfisa, nekadašnje moćne prestonice starog Egipta. Na ovom lokalitetu se nalazi kolosalna statua faraona Ramzesa II, kao i čuvena Sfinga od alabastera. U povratku ka Kairu videćemo i Dahšur piramide. Povratak u kairo oko 15h. Slobodno vreme za lutanje starim gradom, posetu bazarima, kupovinu suvenira... Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan putovanja, ponedeljak   Nema doručka! Rana odjava iz hotela (00.30h) i transfer do aerodroma. Po dolasku prijava na let za Budimpeštu sa kompanijom „WizzAir“. Let za Budimpeštu u 03.30h. Sletanje u Budimpeštu u 06.00h i transfer ka Subotici, Novom Sadu, Beogradu (dolazak oko 15h). Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

19. – 23. septembar 2024.

10. – 14. oktobar 2024.

17. – 21. oktobar 2024.

redovna cena 599 €

snižena cena 550 €

redovna cena 599 €

snižena cena 520 €

redovna cena 599 €

snižena cena 520 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 50% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 70% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 3 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta – KAIRO - Budimpešta avio-kompanije „WizzAir“ sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom do 10 kg (isključivo ranac max dimenzija 20*30*40cm)
 • 4 noćenja u hotelu sa 4* u Kairu/zona Gize ili sl. (3 x doručak, poslednje noćenje je bez doručka zbog rane odjave iz hotela; doručak je tipa „buffet“/“samoposluživanje“, pristojan, raznovrstan, drugačiji svakako od onoga na čega smo mi navikli)
 • Transfer mini-busom ili kombijem na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica-aerodrom Budimpešta i povratno
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča – „Cairo City Tour“ uz lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • DOPLATA ZA DODATNI PRTLJAG – OKVIRNE CENE koje su bile na dan objavljivanja programa – prtljag se dodaje po želji putnika, kada se isti obrati agenciji, tada mu se saopštava i tačna cena dodatnog prtljaga, a putnik se odmah odlučuje i plaća u celosti iznos za odabranu težinu prtljaga (dodatni kabinski prtljag težine do 10kg – mali kofer sa točkićima 20*30*40cm – 85€; redovan/predati prtljag 10kg – 115€; redovan/predati prtljag 20kg – 145€; redovan/predati prtljag 26kg – 175€.
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 180 € (isključivo na upit)
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 35 € – plaćanje na licu mesta
 • Turistička egipatska viza 25 USD/€ – plaća se po sletanju, na aerodromu
 • Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za realizaciju je 15 prijavljenih osoba; obavezna je prijava u agenciji, a plaćanje se obavlja na licu mesta):
 • Giza, piramide i Nacionalni muzej  – 90 €
 • Sakara i Memfis – 80 €
 • Krstarenje Nilom sa večerom i programom (ne uključuje transfer taksijem) – 70 €

Navedene cene fakultativnih izleta ne podrazumevaju obavezan bakšiš za lokalnog vodiča i vozača, kako je to i uobičajeno u arapskom svetu (oko 10 € po turi ukupno; zbirno za sve 3 ture oko 30€).

UKUPNI TROŠKOVI VAN CENE ARANŽMANA (viza+taksa+izleti+bakšiš) = 330 €

       

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „SPHINX GOLDEN GATE PYRAMIDS“ 4*, Giza - Kairo  ili sličan

https://www.cairo-best-hotels.com/en/property/sphinx-golden-pyramids.html

Hotel se nalazi u regiji šire zone centra Kaira, odnosno Gize. Solidan hotel sa solidnim nivoom sadržaja i usluga. Poseduje recepciju ptvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, panoramsku terasu sa pogledom na piramide, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, WiFi zona (ako vam je internet od presudnog značaja, nemojte se oslanjati na podatak o „imanju“ WiFi-ja; kupite sebi pre putovanja kod svog nav+cionalnog operatera „roming dodatak“). Sobe su komforne, sve poseduju kupatilo sa tuš/wc, fen za kosu, TV Cab., mini-bar, klima uređaj. Ukoliko želite luksuzniji smeštaj u Kairu, možemo vam ga svakako obezbediti, uz doplatu (hotel 5* doplata od minimum 200 € za 4 noćenja).

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice