+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PUTOPIS IZ FRANCUSKE - OKSITANIJA - TULUZ - KARKASON - BEZIJE - NARBON - MONPELJE - 8 DANA AUTOBUSOM - 8. NOVEMBAR 2024.


cena od: 399 €


8 DANA AUTOBUSOM, 5 NOĆENJA

8. - 16. NOVEMBAR 2024.

MONPELJE – TULUZA – ALBI – NARBON – KARKASON – BEZJE – NICA – MONAKO & MONTE KARLO

Vodimo vas na sasvim posebno putovanje. Jedan od naših putopisa iz Francuske. Ovaj put vam predstavljamo regiju Oksitanija, odnosno Lagdok-Rusijon.

Oksitanija je smeštena na jugozapadu Francuske. Obuhvata Pirinejski masiv, deo Centralnog masiva i južnim delom izlazi na Sredozemno more.

Gradovi ove regije su prepuni istorije, čudesnih građevina, fantastične hrane, i naravno vina. Dovoljno već poznati turistima iz čitavog sveta, a nama potpuno nepoznati. Na ovom putovanju ćemo uživati u divnim pričama, sjajnim predelima i prelepim gradovima.

Obićićemo Monpelje, grad smešten na reci Lez, star preko 1000 godina. Nazivaju ga metropolom Mediterana. Potom ćemo uživati u regionalnom centru, prelepoj Tuluzi (da Tuluza, a ne kako ga pogrešno kod nas nazivaju Tuluz). Ovaj grad nazivaju ružičastim zbog specifične boje lokalne opeke. Tuluza je prestonica oksitanske kulture i istorijska prestonica Langdoka. Albi je pravi srednjovekovni biser sa veličanstvenom katedralom. Narbon je neodoljiv, dok Karkason nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Na kraju naše posete Oksitaniji videćemo i divni mali grad Bezje.

Svakako, regija je poznata po Katarima, hrišćanskom redu koji je postojao između 11. i 14. veka. Misterije vezane za njih i njihovo poreklo pokušaćemo da na ovom putovanju razjasnimo.

Dobrodošli u Francusku, dobrodošli u Oksitaniju!

Program putovanja:

1. dan putovanja (petak, 8. novembar)   Polazak iz Beograda oko 19h (Sava centar). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije.

2. dan putovanja (subota, 9. novembar)   Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka Liguriji. Dolazak u regiju Ligurije u popodnevnim satima, smeštaj u hotel u regiji. Odmor. Noćenje.

3. dan putovanja (nedelja 10. novembar)   Doručak. Odjava iz hotela do 9h i polazak ka Francuskoj. Vožnja preko idlične Azurne obale i Provanse ka regionu Oksitanije, odnosno Langedok-Rusijon. Dolazak u MONPELJE u popodnevnim satima. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje istorijskog centra: trg Komedije sa divnom zgradom Opere, gotska katedrala Sv. Petra iz 14. veka, Promenada Peirou sa Trijumfalnom kapijom i divnim „vodenim dvorcem“,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (oko 2,5 sata). Nastavak putovanja ka TULUZI. Dolazak u regiju grada u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

4. dan putovanja (ponedeljak 11. novembar)   Doručak. Polazak u 9h ka centru Tuluze. Obilazak grada uz razgledanje: trg Kapitol sa Gradskom kućom i Teatrom, šetnja glavnom trgovačkom ulicom  „Rue d’Alsace Lorraine“ u kojoj se nalaze raskošne palate građene od strane arhitekte Osmana, katedrala Sv. Stefana, obala reke Garone i Novi most... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h polazak na poludnevni fakultativni izlet do ALBIJA, jednog od najlepših srednjovekovnih gradova u regiji, stavljen pod zaštitu UNESCO. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje: katedrala Sv. Cecilije, nadbiskupska palata Berbi, danas muzej sa delima Anrija Tuluz-Lotreka, čuvenog slikara rođenog u Albiju. Slobodno vreme. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan putovanja (utorak 12. novembar)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 9h. Odlazak do grada NARBON. Obilazak istorijskog centra uz razgledanje: trg Gradske kuće sa Nadbiskupskom palatom i Gradskom kućom, kao i ostacima rimskog puta Via Domitia. Šetnja divnim malim uličicama grada. Slobodno vreme. Polazak iz Narbona u 14h. Odlazak do divnog KARKASONA. Ovaj grad je poznat po svojim zidinama i bajkovitim kulama. Po dolasku sledi šetnja citadelom; utvrđenim starim gradom, i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

6. dan putovanja (sreda 13. novembar)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h i odlazak iz Tuluza. Putovanje do BEZJEA. Po dolasku sledi obilazak grada: Katedrala, trg Gabriel Peri sa Gradskom kućom,... Slobodno vreme. Nastavak putovanja u 16h. Putovanje preko Provanse i Azurne obale ka Liguriji. Smeštaj u hotel u regiji LIGURIJE u večernjim satima (oko 23h). Noćenje.

7. dan putovanja (četvrtak 14. novembar)   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do NICE, prestonice Francuske rivijere i Azurne obale. Obilazak grada: Engleska promenada, hotel „Negresco“, trg Mesena, stari grad... Slobodno vreme. Fakultativno (15-20h): odlazak vozom do MONTE KARLA. Obilazak trga Kazina sa čuvenom kockarnicom. Slobodno vreme. Povratak u Nicu do 20h. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u 22h. Noćna vožnja preko Italije, i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

8. dan putovanja (petak 15. novembar)   Povratak u Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj putovanja. 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 01.06.2024. iznosi 399 €

Redovna cena iznosi  439 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u regiji Ligurije + 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u regiji Oksitanije (doručak je tipa „buffet“/kontinentalni, slab i jednoličan)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija/može biti i na sprat i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.600 dinara za osobe -75, odnosno oko 3.200 dinara za osobe +75)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 165 € (isključivo na upit)
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 15 € (plaćanje na licu mesta)
 • Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za relaizaciju svakog izleta je 30 prijavljenih putnika; prijava i uplata izleta je na licu mesta:
 • Poludnevni izlet do Albija – 30 €
 • Celodnevni izlet Narbon-Karkason – 40 €
 • Celodnevni izlet do Nice – 35 €
 • Poludnevni izlet iz Nice za Monte Karlo sa uključenim kartama za voz – 35 €

UKOLIKO SE ODLUČITE ZA SVE IZLETE – PAKET IZLETA – PLATIĆETE UMESTO 140 € SAMO 120 € (plaćanje izleta i prijava za izlete je na licu mesta!

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3***, regija Ligurije

Skroman hotel u regiji Ligurije, u nekom od letovališta na potezu između Albenge i Sanrema. Poseduje recepciju, WiFi konekciju (slaba, nepouzdana), salon za doručak (doručak je slab i jednoličan). Sobe su male, sa kupatilom, tuš/wc, TV.

HOTEL 2*, regija Oksitanije

Skroman hotel u regiji Oksitanije na potezu između Narbona i Tuluze. Poseduje recepciju, salon za doručak (slab i jednoličan). Sobe su male, sa kupatilom, TV.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice