+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

AFITOS - KASANDRA - HALKIDIKI - HUMANITARNA AKCIJA


cena od: 600 €


AFITOS - KASANDRA  - HALKIDIKI

SPECIJALNA PONUDA │ HUMANITARNA AKCIJA

SMENA: 11. – 21. JUN 2024. │ 11 DANA, 10 NOĆENJA │ NAJAM

Afitos je po mnogo čemu jedinstveno mesto na Kasandri, a možda i na čitavom Halkidikiju. Nalazi se na severoistočnoj obali poluostrva, između Nea Fokeje i Kaliteje. Afitos je idealan i kao baza za obilazak i istocnog i zapadnog dela poluostrva, a njegova velika prednost je blizina Kaliteje (2-3 minuta vožnje) i njene prelepe plaže. Polihrono je na svega 13km, a Solun je udaljen 80km.

Locirano na uzvišenju, sa jedinstvenim pogledom na zaliv i morsko plavetnilo, ovo mesto odiše mediteranskim duhom i zbog uskih ulica i kamenih fasada podseća na Dubrovnik i Dalmaciju.

Plaža u Afitosu je karakteristična po tirkiznoj vodi, pa pogled na nju sa visine ostavlja bez daha. Do plaže je iz većine smeštajnih objekata potrebno 10-ak minuta hoda niz ili uz brdo, a može se odlaziti i kolima. Postoje dve plaže.

Plaža Varkes se se nalazi levo gledano prema moru, nije velika, peščana je na obali i u vodi, a more je izuzetno mirno. Sastoji iz dva dela. Jedan je uređen, sa ležaljkama i suncobranima ispred bara na steni, čiji je vlasnik poznati Leskovčanin Sima. Drugi deo plaže je takođe sa peščanim prilazom, ali je slobodan za sve koji imaju sopstvenu opremu. U ovom delu postoji veliki broj ukotvljenih čamaca zbog izuzetno mirnog mora. U jeku sezone oba dela ove plaže su prepuna posetilaca.

Centralni deo plaže u Afitosu je veoma dugačak i slabije posećen jer su u vodi mahom grube stene. Mestimično su napravljene stazice do plićaka, ali ovaj deo svakako ne preporučujemo porodicama sa decom.

Plaža prema Kaliteji (Liosi) ima takođe kristalno čisto more, ali dok je na obali pesak, ulaz u pojasu od 2-3m je uglavnom kamenit. More je i u ovom delu veoma mirno, nema puno posetilaca, a plaža je dugačka, pa ako želite opuštanje i osamu, pravi je izbor za vas.

Afitos je idealan za romantike i sve one koji žele lepo mesto kao bazu za obilazak Kasandre. U okolini postoje lepe plaže, ali i mesta za one koji žele više zabave, poput Kaliteje koja je na samo nekoliko minuta vožnje, a poznata je po najboljim klubovima za mlade na Kasandri.

U mestu postoje prodavnice, odlični restorani sa svežom ribom, morskim i tradicionalnim grčkim specijalietima, taverne i restorani brze hrane, poslastičare i prodavnice suvenira. Posebno su interesantni restorani i kafići na litici sa koje se pruza fantastičan pogled na more. A za sve koji žele povoljnije snabdevanje, supermarket iz lanca Masoutis udaljen oko 3km.

Atmosfera u mestu je takođe autentična, naročito uveče kada turisti iz drugih mesta svrate u Afitos. Ulice su uske, a osvetljenje je jako lepo, pa kamene fasade i popločane uličice deluju romantično i vraćaju u prošla vremena. Očuvane su i neke kuće iz 18.veka, a mali trgovi su lepo uređeni i puni cveća.

Afitos će ostaviti bez daha sve ljubitelje starinskog, autentično-grčkog i mediteranskog šmeka, romantike i zaljubljene parove.

APARTMAN ANATOLI

Apartman se nalazi u prizemlju, ima pogled na more.

Sastoji se od dve spavaće sobe, svaka soba ima svoje sopstveno kupatilo, 1 bračni ležaj + 1 “singl” ležaj.

Maksimalan kapacitet je 6 odraslih osoba.

Na raspolaganju je vrt sa pogledom, mašina za pranje veša, fen za kosu, potpuno opremljena kuhinja, WiFi konekcija,…

Apartman je vlasnica ustupila za prodaju u navedenoj smeni za potrebe prikupljanja neophodnih sredstava za lečenje Dragana Subotića od opake bolesti.

CENA NAJMA APARTMANA IZNOSI: 600 €

Plaćanje: 200 eur prilikom rezervacije, dok se ostatak isplaćuje najkasnije do 01.06.2024.


Opis i slike apartmana pogledajte klikom na ovaj link: BOOKING.COM

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice