+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

FESTIVAL ČOKOLADE - PERUĐA - UMBRIJA - 6 DANA AUTOBUSOM - ORVIETO + SPOLETO + GUBIO + AZIZI - 22. OKTOBAR 2024.


cena od: 189 €


6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

22. – 27. OKTOBAR 2024.

Vodimo vas na divnu turu u magičnu Umbriju. Brdovita italijanska pokrajina poznata je po raskošnoj prirodi Apeninskog masiva i prelepim malim srednjovekovnim gradovima koji su se načičkali na padinama Apenina nudeći fantastične poglede ka dolinama...

Na ovom putešestviju ćemo posetiti maleni Gubio, veličanstveni Azizi, jedno od najvažnijih i najvećih hodočasnih mesta u Evropi, Orvieto sa spektakularnom katedralom, Spoleto sa neverovatnim kanjonom i čuvenim mostom...

Na kraju putešestvija nas očekuje Peruđa, prestonica Umbrije. Srednjovekovni grad sa raskošnim palatama, neobičnim trgovima, vidikovcima...

Eurochocolate festival je najveći festival čokolade u Evropi. Domaćin je naravno grad PERUĐA, dom čuvenih čokolada „Perugina“ i naravno svetski slavnog „Baci Perugini“. Posetiti grad u vreme ovog slatkog festivala svakako ostaje u najlepšem sećanju. Fešta koja će vam zagrejati srca i zasladiti dušu!

Ovo je putovanje za prave sladokusce!

Dobrodošli u Umbriju!

Program putovanja:

1. dan putovanja, utorak 22. oktobar   Polazak iz Beograda (Sava centar) u popodnevnim satima (oko 21h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan putovanja, sreda 23. oktobar   Dolazak u banju KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel u ranim popodnevnim satima (oko 14h). Odmor. Šetnja do starog grada Kjanćana. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan putovanja, četvrtak 24. oktobar   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Vožnja kraj jezera Trazimeno koje predtsvalja najveće jezero poluostrvske Italije, i značajno istorijsko mesto gde se u 3 veku p.n.e. odigrala bitka između Hanibala i Rimljana. Odlazak u divni mali grad GUBIO. Po dolasku kraći obilazak grada uz razgledanje trga Grande sa srednjovekovnom palatom konzula. Slobodno vreme za uživanje u gradiću (2 sata). Nastavak putovanja u 14h. Vožnja centralnim delom pokrajine Umbrija do prelepog grada ASIZIJA. Dolazak oko 15h. Po dolasku obilazak grada koji predstvalja jedno od najvećih hodočasnih središta Italije. U ovom gradu se nalazi prelepa bazilika San Frančesko u kojoj su mošti Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda rimokatoličke crkve. U Bazlici se nalaze fantastične freske iz 13. veka, rad Đota i Ćimabue. Slobodno vreme do 19h za individualne aktivnosti i posetu bazilici. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

4. dan putovanja, petak 25. oktobar   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Umbrije (9h-20h). Odlazak u prelepi grad ORVIETO. Odlazak funikularom (fakultativno) do starog grada i kraći organizovani obilazak uz razgledanje (bez poseta): bunar Sv. Patrika, Duomo – veličanstvena katedrala sa prelepom mermernom fasadom, Mavarski toranj, Narodna palata,... Slobodno vreme do 14h. Odlazak u divni srednjovekovni grad SPOLETO. Ovaj grad je pre svega poznat po svoja dva utvrđenja spojena fantastičnim mostom. Roka Albornocijana i trvđava mlinova su spojeni sa kamenim mostom visokim 82 metra. Sam grad odiše tipičnom srednjovekovnom atmosferom, i pravo je uživanje šetati se njegovim kamenim ulicama. Slobodno vreme do 18h. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

5. dan putovanja, subota 26. oktobar   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak u PERUĐU. Dolazak oko 10.30h. Po dolasku u novi deo grada (Pian di Massiano) sledi odlazak mini-metroom do starog grada (naravno da je gužva, festival je u toku!). Po dolasku u stari grad sledi kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg 4. Novembra sa Katedralom i divnom palatom Priorija, ulica Akvadukta... Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi najvećeg festivala čokolade u Evropi, „Eurochocolate“. Festival se održava duž glavnog gradskog korza, na otvorenom. Individualni povratak na parking u donjem delu grada (Pian di Massiano) i polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko severne Italije i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan putovanja, nedelja 27. oktobar   Povratak u Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja i usluga.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 20.05.2024. 189 €

Redovna cena 209 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u toskanskoj banji Kjanćano Terme (doručak je tipa samoposluživanja, kontinentalni; slab i jednoličan)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 800 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 85 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 3 noćenja iznosi 9 € po osobi
 • Povratnu kartu za mini-metro koja je potrebna za posetu Peruđi (5 €; plaćanje na licu mesta)

 

 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba):

 

 • Celodnevni izlet Gubio - Asizi prema programu 45 €
 • Celodnevni izlet Orvieto - Spoleto prema programu 45 €

 

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel 3*, Kjanćano Terme – u centru banje, oko 2 km od starog grada Kjanćana. Poseduje recepciju, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sobe sa kupatilom i TV. Hotel je izuzetno skroman, standardni „budžet“ hotel.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice