+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

LAVANDA TURA - PROVANSA - CVETANJE LAVANDE - 7 DANA AUTOBUSOM - SEM MARI + SALON + OPATIJA SENANK + GORD + KUSTULE + OBANJ + MARSELJ - 7. JUL 2024.


cena od: 299 €


7 DANA AUTOBUSOM │ 4 NOĆENJA │ 7. – 13. JUL

MARSELJ – SANT MARI DE LA MER - SALON – KUSTULE – GORD – SENANK - OBANJ

Za Provansu kažu da njeni pejzaži bude snove i čula. Pod ljubičastom bojom lavandinih cvetova, srebrnastosivom bojom stabala masline, narandžastim i cvetnim tonovima zemlje i makova, žutom bojom suncokreta i plavom bojom neba mešaju se mirisi divlje majčine dušice i ruzmarina, žalfije, origana i lavande. U ovom slikovitom delu južne Francuske svakom će srce zaigrati kada vidi predeo i oseti sve opojne mirise.

Tu su čuvena nepregledna polja pod lavandom, koja predele u Provansi posebno čine lepim leti.

Veliki slikari, kao što su Sezan, Van Gog i Pikaso bili su očarani pejzažima i svetlošću koje pruža Provansa...

Ovo je sasvim novo i jedinstveno putovanje u Provansu u vreme cvetanja lavande, a lavandi smo i posvetili ovo putešestvije.

Posetićemo Sent Mari, mediteranski gradić poznat po ciganima, potom divnu opatiju Senank koja se pojavljuje na reklamnim plakatima Provanse sa svojim lepim poljem lavande, tu je i Gord, gordi grad sa kamenim palatama i neverovatnim pogledima. Marselj za kraj, kao i neobični Obanj. Da putovanje bude što manje naporno, odlučili smo se da se u povratku odmorimo u Sloveniji.

Bienvenue en Provence!

Program je autorsko delo Dragana Subotića ®

Program putovanja:

1. dan (nedelja 7. jul)    Polazak Beograda u popodnevnim satima (oko 17h; Sava centar). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (ponedeljak 8. jul)   Prepodnevno putovanje preko oblasti severne Italije i Azurne obale. Pauze pravimo na svakih 3-4 sata vožnje i naravno sam put činimo zanimljivijim sa pričama o Liguriji i divnoj Azurnoj obali... Nastavak putovanja ka Provansi. Smeštaj u hotel u regiji u popodnevnim satima. Odmor. Noćenje.

3. dan (utorak 9. jul)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Putovanje preko živopisnih predela departmana „Buš-du-Ron“ („Usta Rone“) – delta reke Rone, jednog od najživopisnijih delova Provanse. Odlazak u malo ribarsko seoce SANT MARI DE LA MER poznatog kao najveće romsko hodočasno mesto Evrope. Po dolasku sledi kraća šetnja do Ciganskog trga (Place des Gitans), svetilište Svete Sare,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju uz more... Nastavak putovanja u 14.30h. Odlazak do živopisnog provansalskog grada SALON. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje:  Imperatorov zamak, crkva Sv. Mihajla iz 12. veka, crkva Sv. Lavrentija u kojoj se nalazi grob slavnog proroka Nostradamusa, Fontana mahovine,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka hotelu u 19.30h. Povratak oko 21h. Noćenje.

4. dan (sreda 10. jul)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (8.30h-22h). Polazak ka provansalskoj provinciji uz usputno uživanje u sjajnim pejzažima... Odlazak do mestašca KUSTULE i poseta Muzeju lavande uz razgledanje interesantne postavke i upoznavanje sa uzgojom ove plemenite biljke. Nakon obilaska muzeja odlazak do OPATIJE SENANK oko koje se prostiru najlepša polja lavande u Provansi. Poseta opatiji uz specijalnu turu vođenja kroz opatiju (Poseta traje oko 2 sata; engleski). Nakon obilaska opatije, odlazak do gradića GORD, po mnogima najlepšeg srednjovekovnog naselja u Provansi. Nalazi se na obroncima planine sa koje se prža prelep pogled na Luberon. Obilazak srednjovekovnog zamka koji stražari od 10. veka gradom. Šetnja slikovitim ulicama i uživanje u panorami. Slobodno vreme (2,5 sata) za lutanje i uživanje, Povratak ka hotelu uz vožnju kraj divnih polja lavande... Povratak u hotel do 22h. Noćenje.

5. dan (četvrtak 11. jul)           Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Odlazak do MARSELJA i po dolasku sledi organizovani obilazak grada uz razgledananje: Katedrala, le Panier kvartovi, Stara luka sa srednjovekovnim tvrđavama, mesto atentata na kralja Aleksandra,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim turističkim vozom do katedrale Notr Dam de la Gar smeštene na vidikovcu odakle se pruža nestvaran pogled na čitav grad i Marseljski zaliv. Popodne, tročasovni fakultativni izlet vozom do obližnjeg OBANJA sa posetom jedinstvenom Muzeju Legije stranaca. Povratak u Marselj. Polazak ka Sloveniji oko 22h. Noćna vožnja preko južne Francuske, Ligurije i severnog dela Italije...

6. dan (petak 12. jul)   Dolazak u REGIJU KRANJSKE u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel u regiji. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

7. dan (subota 13. jul) Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak do prelepog BLEDSKOG JEZERA. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu, krstarenje jezerom, posetu srednjovekovnom Blejskom gradu, za čuvene krempite... Polazak sa Bleda u 15 časova. Vožnja preko Hrvatske. Povratak u Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 01.04.2024. 299 €

Redovna cena 339 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u regiji Provanse (Oranž, Avinjon, Eks, Marselj) (doručak je tipa samoposluživanja, kontinentalni; jednoličan i slab)
 • 1 noćenje sa doručkom u regiji Kranjske oblasti u Sloveniji u hotelu sa 3* (doručak „buffet“/samoposluživanje)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.400 dinara za osobe -75, odnosno oko 2.800 dinara za osobe +75)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 135 € (isključivo na upit)
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 80 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 20 € za 4 noćenja, po osobi) – plaćanje na licu mesta
 • Fakultativni izleti navedeni u programu; minimum za realizaciju izleta je 30 prijavljenih osoba; izleti se moraju prijaviti u agenciji 15 dana pre putovanja, a plaćanje izleta je isključivo na licu mesta:
 • Sent Mari de la Mer - Salon – 50 €
 • Muzej lavande sa ulaznicom – Opatija Senank sa ulaznicom i vođenom turom na engleskom (bez prevoda) - Gord – 65 €
 • Obanj sa Muzejom legije stranaca – 45 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

NAPOMENA – LAVANDA: svakako, predrasude o poljima lavande su prisutne pre svega zbog sjajnih fotografija na internetu. Potrebno je znati da lavanda nema apsolutno tako intenzivnu ljubičastvu boju, posebno prava lavanda (za razliku od lavandera). Mnogi se rukovode mišlju kako će lutati kroz polje lavande, brati lavandu i sl. što vide na internetu. Svakako da to nije moguće! Logično.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL IBIS BUDGET 2**, regija Avinjona ili sličan https://all.accor.com/hotel/5319/index.en.shtml?utm_campaign=seo+maps&utm_medium=seo+maps&utm_source=google+Maps

Hotel se nalazi u regiji Avinjona, skroman hotel sa skromnim sadržajima i uslugama. Podeljen je u nekoliko depadansa i glavnu zgradu sa salonom za doručak („buffet“/samoposluživanje – slatko-slani, jednoličan i skroman, kako je to i uobičajeno za Francusku i „budžet“ hotele sa 2*). Sobe su male, dvokrevetne sa dva odvojena ležaja ili sa jednim francuskim ležajem za dvoje. Treći ležaj je ili na sprat, ili u vidu žičanog kreveta manjih dimenzija ili u vidu fotelje na razvlačenje. Sve sobe imaju malo kupatilo sa tuš/wc, TV Cab. WiFi je ograničen na glavnu zgradu, i dosta je slab i nepouzdan, te ukoliko vam je internet presudan, pre samog putovanja kod vašeg nacionalnog operatera kupite „roming“ dodatak.   

HOTEL „GRAJSKI DVOR“ 3***, Radovljica ili sličan, https://www.grajski-dvor.si/

Hotel se nalazi u strogom centru Radovljice, na samo 100 m od ulaza u glavnu pešačku i trgovačku zonu grada. Nedaleko od hotela nalazi se zona sa kafeima, barovima, restoranima, mini marketi… Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi zonu, salon za posluženje doručka („buffet“/samoposluživanje; dosta dobar doručak),… Sobe su male, sa starim nameštajem i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, centralno grejanje/klima…

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice