+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

NAPULJ - 4 DANA AVIONOM - SORENTO + KAPRI + POZITANO + AMALFI - 20. SEPTEMBAR + 25. OKTOBAR + 8. NOVEMBAR 2024.


cena od: 569 €


4 DANA AVIONOM 3 NOĆENJA

20. 23. SEPTEMBAR25. 28. OKTOBAR8. 11. NOVEMBAR 2024.

NAPULJ je milionski grad, prestonica pokrajine Kampanija. Vekovima je bio prestoni grad juga Italije, i predstavlja jedan od najlepših gradova Italije. To je mišljenje onih koji imaju otvorene vidike, ništa im ne smeta i znaju da gledaju i uživaju! Osnovali su ga stari Grci davši mu ime Neapolis – novi grad. Rimljani su govorili „Vedi Napoli, e poi mori“ – „Vidi Napulj, i umri“. Mi ćemo ga videti, ali nećemo svakako umirati! Shvatićemo samo u čemu je bila poenta ove izreke; ili ne! Istorija je svuda u ovom gradu. Raskošne palate i avenije govore o bogatstvu ovog grada. Pogled na Vezuv je neverovatan. Veče podno zamka dell’Uovo (jaje) je za nezaborav. Pica u najstarijoj piceriji na svetu je sasvim posebna. Šoping je sjajan. Zašto se Napulj toliko dopada turistima iz čitavog sveta? Pre svega zato što nije ulickan; njegove raskošne palate su oronule. Svuda je đubre, a ako imate zaziranje prema drugačijim ljudima, onda ćete u svakom čoveku kojeg sretnete videti potencijalnu opasnost. Nije ovaj grad za svakoga! Ili znate da se opustite i da uživate, a ako ne, onda će vam u Napulju sve smetati! Na vama je! Lepota je zaista u očima posmatrača!

SORENTO je najpoznatije letovalište u Napuljskom zalivu. Središte je obale limunova koji predstavljaju simbol ovog grada. Prelepi ambijenti suncem okupani, divne uličice, terase sa pogledima... Priče o Karuzu, povratku u Sorento, luksuzu...

KAPRI je ekskluzivno ostrvo u Napuljskom zalivu, prekoputa Sorenta. U vreme rimske imperije ovde se nalazio carski letnjikovac. Danas je ostrvo sinonim luksuza sa prelepim vrtovima, vidikovcima, trgovinama...

OBALA AMALFIJA je svetski poznata po svojim čudesnim pejzažima i neverovatno lepim mestima. Grad Amalfi se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poseduje srednjovekovnu strukturu, prelepe ambijente i čudesnu atmosferu. Ravelo i Pozitano su mondenska letovališta sa fantastičnom atmosferom i plažama. Brojni Holivudski filmovi su snimani na ovoj obali, kao i muzički spotovi. Pravi raj na zemlji.

Program putovanja:

1. dan, PETAK   Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 10.30h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 12.40h. Sletanje u NAPULJ u 14.10h. Transfer do odabranog hotela u centru grada u zoni železničke stanice. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu (4 km; oko 2,5 sata) sa osnovnim upoznavanjem sa gradom. Srednjovekovna Porta Kapuna – nekadašnja ulazna kapija grada, Via Tribunali sa crkvom Mizerikordija, Duomo - katedrala posvećene Uspenju presvete Bogorodice i Sv. januarijusu - kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila, Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom... Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, SUBOTA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Polazak iz hotela oko 10h. Odlazak vozom do SORENTA (vožnja oko 1,5 sat). Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak i slobodno vreme. U dogovoreno vreme, fakultativno, odlazimo na ostrvo KAPRI. Funikularom ćemo se iz luke prevesti do grada Kaprija. Kraći orijentacioni obilazak i slobodno vreme (2 sata). Povratak u Sorento. Slobodno vreme. Povratak u Napulj do 20h. Noćenje.

3. dan, NEDELJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do KOSTA AMALFITANE. Polazak u 9h. Izlet se ralizuje sa mini-busom. Vožnja čuvenom stradom SS2163, jednim od najlepših puteva u Italiji koji povezuje Sorento sa Amalfijem. Panoramsko razgledanje obale. Odlazak u POZITANO (dolazak oko 11h). Sa vodičem šetnja gradom do plaže (oko pola sata). Slobodno vreme za individualne aktivnosti do oko 14.30h. Odlazak brodićem iz Pozitana do Amalfija (vožnja uz spektakularnu obalu u dužini od oko pola sata). Po dolasku u AMALFI kraći obilazak grada sa vodičen (pola sata) i slobodno vreme do 18h. Povratak u hotel u Napulju oko 19.30h. Noćenje.

4. dan, PONEDELJAK   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 13.00h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 15.20h. Sletanje u Beograd u 16.40h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA

HOTEL 3*

redovna cena 599 €   snižena cena   569 €

HOTEL PALAZZO FIRENZE 4*

redovna cena 759 €   snižena cena   699 €

* snižena cena važi za prijave do 20.05.2024.

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 50% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd - NAPULJ – Beograd sa kompanijom „Air Serbia“ sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom (ranac/torba/mali kofer, max težine 8 kg i max dimenzija 40*23*55 cm)
 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno
 • 3 noćenja sa doručkom u odabanom hotelu u široj zoni centra Napulja – zona „Garibaldi“/Žel. stanica (samopusluživanje/“buffet“)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetne sobe! Većinom su sve sobe sa jednim francuskim ležajem!)
 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu u trajanju od maksimalno 2,5 sata
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – hotel 3* 140 €; hotel 4* 210 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 30 € po osobi za tri noćenja u hotelima sa 3*, odnosno 45 € po osobi za tri noćenja u hotelima sa 4*
 • Doplata za redovan/predati prtljag – 50 € (prtljag se prijavljuje i doplaćuje isključivo u agenciji 15 dana preputovanja, prilikom isplate aranžmana)
 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – minimumalni broj putnika potreban za realizaciju svakog od navedenih izleta je 15; prijava za izlete je obavezna u agenciji. Plaćanje izleta se obavlja na licu mesta.
 • SORENTO I KAPRI – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 10h i povratkom u Napulj do 20h. CENA izleta iznosi 90 €. Cena obuhvata povratnu kartu za voz Napulj-Sorento-Napulj, karte za feribot na liniji Sorento – Kapri - Sorento, povratnu kartu za funikular na Kapriju, kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča prema programu.
 • KOSTA AMALFITANA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9h i povratkom do 19.30h. CENA izleta iznosi 100 €. Cena obuvata prevoz sa mini-busom, kraće obilaske Amalfija i Pozitana, kartu za brodić na liniji Pozitano – Amalfi, usluge vodiča.

 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „DEI MILLE“ 3***, Napulj https://hoteldeimillenapoli.it/ ili sličan

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, odnosno u zoni železničke stanice (ova zona se najčešće koristi za smeštaj jer je znatno povoljnija od drugih zona grada; dakle ova zona nije baš reprezentativna!). U neposrednoj blizini su prodavnice, butici, barovi, restorani, stanica metroa. Standardan „budžet“ hotel sa niskim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju samo u lobiju, info desk... Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.

HOTEL „PALAZZO FIRENZE“ 4*, NAPULJ https://palazzofirenze.net/en

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada u zoni železničke stanice (naravno, ovo je malo neugledna zona grada). Sasvim dobar hotel, gotovo potpuno nov, savremen. Hotel poseduje recepciju sa info deskom, lep lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (sasvim korektan ali jednoličan), WiFi konekcija u celom objektu (sasvim sigurno ne funkcioniše baš najbolje). Sobe su standard kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš/wc, klima uređaj, mini-bar, TV Kab., telefon.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice