+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

TOSKANA AVIONOM - LA VITA E BELLA - NAJLEPŠE DOLINE TOSKANE - 29. JUN & 26. OKTOBAR


cena od: 690 €


ZAŠTIĆENI PROGRAM – AUTORSKO DELO

La vita è bella – priča o ljubavi │ TOSKANA │

29. JUN - 4. JUL 2024. │ 26. – 31. OKTOBAR 2024.

6 dana avionom  5 noćenja

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati.

Kao u bajci; ima tuge. I kao svaka bajka, puna je čuda i radosti…„

Tako počinje film po kojem je ovo divno putešestvije dobilo svoje ime „La vita è bella“, odnosno „Život je lep“…

Čudno je to kako dođete na ideju da uradite nešto drugačije… Inspiracija je najvažnija, a kada ste inspirisani, tada možete i da stvarate… Toskana je bila inspiracija autora ovog programa, a pored nje, glavna inspiracija bila je priča o nesebičnoj ljubavi, koja je u suštini jednostavna, ali i velika…

Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, onda je ovo putovanje za vas! Izabrana su mesta koja su svakako bila inspirativna mnogima, jer takva inspiracija i nadahnutost, mogući su samo u ovom divnom toskanskom komadu zemlje!

Vidici oivičeni čempresima, nestvarna Pijenca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Petrarkin Areco sa svojim pričama o Gvidu i njegovoj prinćipesi… Na kraju, i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama najekskluzivnijih toskanskih vina koja se postavljaju u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula! Ovaj put avionom, jer ovakvo putovanje zaslužuje pun hedonistički doživljaj.

Autor programa koji je zaštićen u Zavodu za zaštitu intelektualne svojine R. Srbije: Dragan Subotić. Svako neovlašćeno objavljivanje programa, korišćenje originalnog materijala iz programa, biće zakonski sankcionisano!

PRIČA KOJA NIKOGA NEĆE OSTAVITI RAVNODUŠNIM – PRIČA O ŽIVOTU!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (subota 29. JUN / 26. OKTOBAR 2024.) Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 14.00h. Prijava za let „low-coast“ avio-kompanije „WizzAir“. Let za Rim u 16.15h. Sletanje na međunarodni aerodrom „Ciampino“ u 17.55h. Nakon obavljanja pasoških i carinskih formalnosti, polazak organizovanim autobuskim transferom ka jugu Toskane do banje KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel oko 22h. Noćenje.

2. dan (nedelja)   Doručak. Odlazak do starog grada KJANĆANA koji odiše nekom specifičnom srednjovekovnom atmosferom, pust, deluje kao napušten; tih, snen... Sa njegovih vidikovaca pogledi idu ka dolini Kjane. Pravimo dvočasovnu pauzu. Sledi slobodno vreme, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet do MONTEPULČANA, svetski poznatog vinskog grada sa ekskluzivnim vinom „Nobile“. Grad plemića sa vinom plemića. Medičijevi su od ovog grada na brdašcu napravili utočište za najbogatije porodice Firence. Prošetaćemo se kroz grad upijajući njegovu lepotu. Uživaćemo u pogledima ka dolinama Kjane i Orčije. Naravno, oni koji vole vino neće biti razočarani. Opciono (fakultativno) posetićemo jednu od istorijskih vinarija ovog grada. Njen podrum– „katedra“, je specifičan po mnogo čemu. Ova mala vinska tura nije onakva na kakve ste do sada navikli, po malo je drugačija. Svakako, na kraju ture obilaska „podruma“ koštaćemo ta divna i opojna vina. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, ručak, uživanje u pogledima... Povratak u hotel do 19h. U 20h sledi, fakultativni odlazak u jedan od restorana na večeru gde ćemo imati pravi užitak u pogledu delicija lokalne toskanske kuhinje. Na poseban način će se predstaviti kuhinja Toskane uz „antipasto“, „primo piato“ – pastu, glavno jelo „secondo piato“ i dezert. Uz sve to biće priređena jedna mala degustacija vina iz Toskane uz pripremljenu priču o njima. Noćenje.

3. dan (ponedeljak)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Polazak iz hotela u 10h. Ovaj dan provodimo u divnoj toskanskoj dolini Orčije koja se nalazi pod zaštitom UNESCO. A u njoj vinski putevi sa kojima otpočinjemo priču o tim malim stvarima koje život znače; filozofiji življenja. Na trenutak ćemo se zaustaviti na jednom mestašcu sa kojeg pogled seže ka brdašcu, a na brdašcu zamak iz bajke... Preko čempresnih predela i mesta vezanih za Ridlija Skota, odlazimo do najslavnijeg vinskog grada Italije, MONTALČINA. U ovom gradu se prizvodi najekskluzivnije crveno vino Italije, „Brunello“. Naravno, grad je okićen srednjovekovnim palatama i ambijentima kao stvorenim za beskrajna lutanja i upijanja lepote... Slobodno vreme za ručak i degustaciju „Brunello di Montalcino“ vina. Put nas dalje vodi do grada koji je nastao iz snova jednog čoveka, PIJENCE. Na vrhu brdašca se nalazi ovo mestašce odakle „puca“ pogled na Orčiju. Priče ovog mesta su sjajne. Videćemo divnu palatu Pikolomini, palatu Bordžija, Duomo, 4 uličice koje nose životnu pouku... Biće i dovoljno slobodnog vremena za vino na terasi, kupovinu pekorino sira, toskanskih začina, ili čuvene salame od divljeg vepra. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

4. dan (utorak) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet na kojem ćemo konačno ispričati priču o filmu, inspiraciji, vezi, koincidenciji, sudbi... Posetićemo prelepu KORTONU. Grad koji se našao u kadrovima filma „Pod suncem Toskane“ (pre toga na stranicama istoimenog romana). Srednjovekovni toskanski raj kojeg nadvisuje tvrđava  iznad koje lete sokolovi, ali i svetilište Sv. Margarite do kojeg ćete u slobodno vreme prošetati, ukoliko budete želeli. U ovom gradiću ostajemo 3,5 sata. Potom odlazimo do obližnjeg grada ARECO. U ovom mestu je sniman film „Život je lep“. Ovo je drevni etrurski grad, rodno mesto Petrarke. Njegov trg/Pjaca Grande je nestvaran. Biće i ovde dovoljno slobodnog vremena za uživanje. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (sreda) Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazimo potom preko provincije Sijene ka dolinama Elze i Ćećine. Usput ćemo posetiti moćnu sijeneze tvrđavu MONTERIĐONE koju je Dante spomenuo u svom „Paklu“. Kraj malenog i prelepog seoca Kole put nas vodi ka VOLTERI, gradu koji krije strašne priče... Krug magije, saga o mladom mesecu, volturiji... To su samo fikcije, a stvarnost ovog grada je sasvim drugačija. Sasvim divan kao iz raja da je izašao. Ovo je grad alabastera i divnih ambijenata u kojima ćemo uživati. Povratak u hotel do 22h. Noćenje.

6. dan (četvrtak 4. JUL / 31. OKTOBAR 2024.) Doručak i odjava iz hotela do 9h. Odlazak u ORVIETO, divni grad Umbrije sa prelepom Katedralom i fantastičnim ambijentima. Do starog grada nas vozi funikular. Prošetaćemo se skupa, a potom sledi vaše slobodno vreme. Polazak ka aerodromu „Ciampino“ kod Rima oko 14h.  Po dolasku na aerodrom sledi prijava za let. Let za Beograd u 18.30h. Sletanje u Beograd u 20.15h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

29. JUN – 4. JUL 2024.

26. – 31. OKTOBAR 2024.

Snižena cena za prijave do 17.05.2024. 690 €

Redovna cena iznosi  730 €

Snižena cena za prijave do 20.05.2024. 690 €

Redovna cena iznosi  790 €

POPUST za smeštaj treće osobe u sobu sa pomoćnim ležajem iznosi 20 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • NA IME REZERVACIJE SE UPLAĆUJE 40.000 DINARA U ROKU OD 24 SATA NAKON PRIJAVE ZA PUTOVANJE!
 • ARANŽMAN SE ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 15 DANA PRE PUTOVANJA.
 • ODUSTAJANJE OD ARANŽMANA JE STROGO REGULISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA I POSEBNIM USLOVIMA PUTOVANJA VEZANIM ZA AVIO SAOBRAĆAJ!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu sa pripadajućim aerodromskim taksama na liniji „WizzAir“ Beograd – Rim – Beograd
 • Ručni prtljag u vidu ranca težine do 10 kg (20x30x40cm) – dakle RANAC, ne kofer!
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u banji Kjanćano Terme
 • Smeštaj u standard sobe sa dva odvojena ležaja, ili sa jednim francuskim ležajem za dvoje; mogućnost smeštaja u dvokrevetnu sobu sa dodatnim pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija, nije standard ležaj, i može ugroziti komfor treće osobe; iz tog razloga treća osoba ima naglašen popust)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča (Kjanćano, Orvieto)
 • Usluge turističkog vodiča; naratora i autora putovanja
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 250 €
 • Doplata za redovan predati prtljag/kofer: težine do 20 kg (standardnih dimenzija) – 135 €.
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno za svih 5 noćenja 25 € po osobi (plaćanje prvog dana putovanja na licu mesta)
 • Fakultativni izleti navedeni u programu:
 • Večera u restoranu u Kjanćanu uz prezentaciju Toskanskih delicija, divnu priču i naravno degustaciju 2 vrste vina iz ove regije (belo + crveno); meni – predjelo pasta pići sa raguom + biftek fjorentino ¼ bifteka po osobi + degustacija pekorina + desert  – 70 € (da, prava večera u Italiji baš toliko košta)
 • Poludnevni izlet Montepulčano (bez posete vinariji) – 70 €
 • Poseta vinariji sa degustacijom u Montepulčanu - 30 €
 • Celodnevni izlet Montalčino – Pijenca90 €
 • Celodnevni izlet Kortona i Areco90 €
 • Celodnevni izlet Monteriđoni - Voltera - 100 €
 • Vožnja funikularom u Orvietu10 €

smileySVI IZLETI se mogu uplatiti u agenciji u vidu paketa sa sniženom zbirnom cenom od 390 €

(ušteda čak 70 €)

U slučaju da izlete ne želite unapred da platite, obavezna je prijava za njih u agenciji do datuma isplate aranžmana, i nije nikako moguće na licu mesta se predomisliti i dodati se na neki od ponuđenih izleta! Ukoliko izlete plaćate na licu mesta, plaćate ga po redovnom cenovniku iz ovog programa.

     

OPIS SMEŠTAJA:

GRAND HOTEL PLAZA 4*, Kjanćano Terme ILI SLIČAN

http://www.hotelplazachianciano.it/ 

Hotel se nalazi u centralnom delu Kjanćano Termi, na glavnom trgu Piazza Italia. Od banjskog parka hotel je udaljen oko 1500 m, a od starog grada Kjanćana oko 2 km. U blizini hotela se nalazi nekoliko manjih barova i restorana. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, panoramsku terasu na krovu sa bazenom na otvorenom,... Sobe su standard kategorije, veličine 15m2, i sve poseduju kupatilo (kada ilki tuš-wc) sa fenom za kosu, TV Cab.

 Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika.

UZ PROGRAM VAŽE I PRIMENJUJU SE I POSEBNI USLOVI PUTOVANJA VEZANI ZA AVIO SAOBRAĆAJ!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice