+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

MALTA - OSTRVO VITEZOVA I SOKOLOVA - 6 DANA AVIONOM - LA VALETA + TRI GRADA + SENT DŽULIJAN + MEDINA + RABAT + POPAJEVO SELO + GOZO - 4. OKTOBAR 2024.


cena od: 550 €


6 dana avionom │ 5 noćenja │ 4. – 9. oktobar 2024

Maleni arhipelag Malte se sastji od nekolicine ostrvaca u Sredozemnom moru, od kojih su samo tri naseljena: ostrvo Malta, ostrvo Gozo i ostrvo Komino.

Glavni grad Malte je divna La Valeta, a ostala veća naselja su Sent Džulijans, Sliema, Medina...

Vekovima je ovo ostrvo bilo na sredokraći pomorskih puteva koji su spajali zapadni sa istočnim delom Mediterana. Bila je pod upravom Feničana, Rimljana, Saracena, Normana, Španaca... Svi oni su iza sebe ostavili po nešto...

Srednjovekovna istorija Malte je izuzetno zanimljiva, posebno od trenutka kada su njome zavladali vitezovi Sv. Jovana, viteški red koji i danas postoji.

Na Malti se nalazi čak 365 crkvi, njen glavni grad Valeta ima najveći broj kulturno-istorijskih spomenika po km², Britansa vladavina ostrvom je vidljiva u upotrebi engleskog jezika kao maternjeg i u saobraćajnim pravilima. Preko 100 filmova je snimljeno na Malti. Na ovom malom raju se nalazi i Popajevo seoce.

Potrudili smo se da skrojimo divan aranžman na kojem ćemo obići ovo ostrvo i na kojem ćemo saznati dosta o istoriji Malte.

Pridružite nam se, Malta nas čeka.

Program putovanja:

1. dan putovanja, petak 4. oktobar   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 18h. Prijava za let avio-kompanije „Wizz“. Let za Maltu u 20.35h. Sletanje na Maltu u 22.35h. Nakon obavljanja neophodne carinske procedure, sastanak sa vodičem na odeljku podizanja prtljaga i odlazak do ugovorenog transfera. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan putovanja, subota 5. oktobar   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u glavni grad Malte, divnu LA VALETU. Obilazak grada uz laganu šetnju. Prvo ćemo se proštetati do Gornje baraka bašte, divnog vidikovca odakle se pruža sjajan pogled na Veliku luku i „Tri grada“. Potom odlazimo do istorijskog centra grada gde ćemo videti Ko-katedralu Sv. Jovana iz 16. veka (remek-delo baroka sa bogatom umetničkom obradom unutrašnjosti gde se nalaze i neka od poznatih dela velikih evropskih umetnika – Karavađo) – posetićemo ovu divnu crkvu koja predstavlja i mesto sahranjivanja malteških vitezova Jovanovaca. Nakon posete ko-katedrali, nastavak šetnje do obližnjeg trga Republike i divnog trga Svetog Đorđa. Videćemo palatu Velikog majstora malteškog reda vitezova. Ova grandiozna palata je građena između 16. i 18. veka. Danas se u njoj nalazi sedište malteškog predsednika. Sledi još malo šetnje do zamka Sv. Elma izgrađenog na strateškom mestu na ulasku u Veliku luku. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite engleski „The Pub“ u kome je umro čuveni glumac Oliver Rid 1999. godine, tokom snimanja filma Gladijator. U 18h polazak ka hotelu. Usputna poseta SLIEMI. Slobodno vreme 2 sata za šetnju ovim poznatim malteškim letovalištem. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

3. dan putovanja, nedelja 6. oktobar   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Danas ćemo uživati u lepotama „TRI GRADA“ – ime koje nose tri mala utvrđena mesta naspram La Valete. Vitorioza je najstariji od ova 3 grada i pre izgradnje Valete je bio glavni grad Malte iz kog su vladali vitezovi Hospitalci. Kasnije su od strane ovih vitezova izgrađena i druga dva utvrđena naselja. Kroz Sengleu i Kopiskuu ćemo se lagano prošetati bez nekog dužeg zadržavanja. Više pažnje ćemo posvetiti Vitoriozi, odnosno gradiću Birgu. Ovde ćemo obići palatu Inkvizicije u kojoj se nalazi muzej koji ćemo posetiti. Šetnja živopisnim ulicama Vitorioze će nas odvesti do Normanske palate i divne crkve Sv. Lorenca iz 17. veka. Polazak ka hotelu u 17h. Usputni obilazak letovališta SAN ĐILJAN. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan putovanja, ponedeljak 7. oktobar   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Vožnja kraj divnog zaliva Sv. Pavla do turističke atrakcije POPAJEVO SELO. Izgrađeno je za potrebe snimanja filma „Mornar Popaj“ sa Robinom Vilijamsom u glavnoj ulozi. Seoce se sastoji od dvadesetak šarenih drvenih kućica podignutih u divnom malom zalivu – Uvala sidra. Nakon posete ovoj strakciji, put dalje nastavljamo ka unutrašnjosti Malte i ka njenom najlepšem gradu M’DINI. Ovaj grad je vekovima bio prestonica Malte, a planetarnu slavu je doživeo zahvaljujući seriji „Igra prestola“. M’dina je izuzetno mali utvrđeni srednjovekovni grad sa neodoljivim šarmom. Prošetaćemo se njenim ulicama i uživati u sjajnom ambijentu. Slobodno vreme oko 2 sata. Odlazak u obližnji RABAT, nešto veći grad kojim dominira velelepna crkva Sv. Pavla. Slobodno vreme. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

5. dan putovanja, utorak 8. oktobar   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Prelazak sa ostrva Malte na ostrvo GOZO sa brodićem a potom polazak na džip turu koja će obuhvatiti sve ono što bi se trebalo videti na Gozu. Posetićemo Džgantija hramove – arheološki praistorijski lokalitet. Odlazak potom do seoca Dževkija u kojem se nalazi crkva Sv. Jovana Krstitelja. Odlazak do litice Sanap (ili Ta’ Ċenċ) koje su visoke 120 metara iznad nivoa mora, potom odlazak do Dvejra zaliva gde ćemo se provozati brodićem koji prvo prolazi kroz jako uzan prolaz u steni i onda izbija na otvoreno more, sve do tačke gde je nekada stajao čuveni Azurni prozor. Na kraju izleta ćemo posetiti Viktoriju/Rabat, glavni grad ostrva sa masivnom Citadelom. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

6. dan putovanja, sreda 9. oktobar   Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 20h transfer do aerodroma i prijava za let sa kompanijom „Wizz“. Let za Beograd u 23.10h. Sletanje u Beograd u 01.50h (četvrtak 10.oktobar). Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 01.02.2024. 550 €    Cena za prijave do 1.3.2024. 590 €

Redovna cena 650 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Malta – Beograd sa „low coast“ avionskom kompanijom „Wizz Air“; aerodromske takse i ručni prtljag u vidu ranca ili torbe (dakle, mali kofer ne spada u ručni prtljag!); ručni prtljag je težine do 8kg i dimenzija 20x30x40 cm
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u regiji Slieme/Bugibe/St Džulijana
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.200 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.500 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 180 € (isključivo na upit)
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 6 € po osobi i noćenju, odnosno 30 € po osobi ukupno za 5 noćenja – plaćanje na licu mesta
 • Doplata za dodatni prtljag: kabinski dodatni prtljag težine do 10 kg (dimenzija do 23x40x55 cm – 55 €; redovni prtljag težine do 20 kg i standardnih dimenzija 80 €; redovni prtljag težine do 26 kg i standardnih dimenzija 100 €
 • Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za realizaciju svakog od ponuđenih izleta je 15 prijavljenih osoba):
 • La Valeta (prevoz gradskim autobusom, usluge vodiča, obilazak prema programu, ulaznica za ko-katedralu) 40 € po osobi
 • „Tri Grada“ (prevoz autobusom, usluge vodiča, obilaske prema programu, ulaznicu za palatu Inkvizitora) 60 €
 • Popajevo selo – M’dina – Rabat (prevoz autobusom, usluge vodiča, obilaske prema programu, ulaznicu za Popajevo selo) 70 €
 • Gozo (transfer do luke, povratna brodska karta za ostrvo Gozo, džip tura ostrvom prema programu, usluge vodiča, vožnju brodićem u zalivu Dvejra) 70 €

 

OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI / PLAĆANJE IZLETA ISKLJUČIVO NA LICU MESTA! SNIŽENA CENA ZA SVE IZLETE U PAKETU: 220 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • NA IME REZERVACIJE UPLAĆUJE SE 30.000 DINARA PO OSOBI – OSTATAK SE UPLAĆUJE 15 DANA PRE PUTOVANJA!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL QAWRA PALACE RESORT & SPA 4****, Budžiba/Kavra https://www.qawrapalacemalta.com/

Hotel se nalazi u naselju Kavra koje pripada Bugibi u zalivu Sv. Pavla. Od centra Budžibe hotel je udaljen 700 metara. Nalazi se na samoj obali, nedaleko od restorana, barova i trgovačke četvrti. Hotel poseduje bazene na otvorenom, lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka (doručak se poslužuje po principu „buffet“/“švedski sto“), WiFi konekciju, info-desk, teren za mini-golf, teniski teren, unutrašnji vrt sa terasom, igraonica, suvenirnica... Sobe su komforne – standard kategorije, sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, klima uređaj, balkon, TV, mali frižider.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice