+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VEČNOST RIMA - SPECIJAL - 6 DANA - 23. JUN 2024.


cena od: 590 €


6 DANA AVIONOM, 5 NOĆENJA, 23. - 28. JUN 2024.

Večni grad Rim. Takav je u svemu i po svemu! Sasvim neverovatan, romantičan, prepun priča, burne istorije... Oko u ovom gradu prosto ne zna šta da izabere...

Njegova priča je večna. Njegovu večnost ispisaše rimski carevi koji od Rima napraviše prestonicu kakvu svet video nije.

Legenda kaže da su ovaj grad osnovala braća Romul i Rem, i ta priča je već svima dobro znana. Nasuprot legendama je istorija... Istorija je zapisana na svakom rimskom brdašcu, na talasima reke Tibar, i u svakoj kocki drevne kaldrme.

Teško je opisivati ovaj grad... Da li krenuti od njegovih antičkih korena, Koloseuma, hramova na Kapitolu i Forumima, ili krenuti od njegovih raskošnih baroknih ulica i bezbrojnih fonatana... Voda i dalje tiho žumori na trgu Navona, vekovi i dalje prolaze kraj Panteona, „La Dolce Vita“ je i dalje vidljiv u Via Veneto, a tu je i đelato, i osmesti, i kapućino ili espreso... Tu su mnoge uspomene...

Krenite sa nama na ovo specijalno skrojeno putovanje na kojem ćemo se potruditi da vam na pravi način predstavimo prelepi Rim, čudesni Vatikan, još čudesniji Tivoli, i... Mnogo toga još!

Dobrodošli u večni grad!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA, NEDELJA 23. JUN   BEOGRAD – RIM / ROMA ANTICA TOUR   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu na Terminalu 1 u 04.00h ujutro. Prijava na let avio-kompanije „Wizz“. Let za Rim u 06.10h. Dolazak u RIM u 07.45h. Pasoška i carinska kontrola, podizanje prtljaga, sastanak sa vodičem i odlazak do „šatl“ terminala. Transfer do centra grada – zona Termini sa „shuttle“ autobusom. Potom odlazak do hotela (pešačenje cca 1,7 km). Očekivano vreme dolaska do hotela je oko 11h. Ostavljamo stvari u hotelu (dakle, ne smeštamo se u sobe, jer je smeštaj po pravilima svih hotela, pa i ovog, posle 14h). Polazak u osnovno razgledanje grada – ROMA ANTICA TOUR (pešice+metro). Odlazak metroom do zone antičkog Rima. Prvo ćemo videti slavni Cirkus Maksimus, brdašce Palatin – mesto na kojem je nastao Rim, najpoznatiji antički spomenik Rima Koloseum... Potom sledi šetnja kraj čuvenih Rimskih Foruma do Kapitola i trga Venecije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U zakazano vreme povratak u hotel metroom sa vodičem, ili individualni povratak u željeno vreme. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK 24. JUN   VATIKAN & RIMSKE PJACE   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili fakultativni polazak na organizovanu turu „VATIKAN & RIMSKE PJACE“ sa vodičem (metro+pešice). Odlazak metroom do Vatikana. Po dolasku obilazak najmanje države na svetu uz razgledanje trga Sv. Petra sa čuvenim Berninijevim kolonadama, Papske palate, Bazilike Sv. Petra (bez ulaska). Predah od 1 sata i nastavak obilaska pešice. Prolazak kraj Anđeoskog zamka i preko Anđeoskog mosta. Odlazak do najlepše rimske pjace, trga Navona sa fontanom „4 reke“. Potom sledi odlazak do Panteona – jednog od najstarijih antičkih spomenika. Pauza od oko 1,5 sata za ručak. Nakon pauze ćemo obići čuvenu fontanu di Tevi, pa sledi šetnja trgovačkom zonom Korza do Španskog trga i čuvenih stepenica. Kraj obilaska i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA, UTORAK 25. JUN   CRKVE RIMA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni polazak na poludnevni program „CRKVE RIMA“ – pešačka tura + metro. Prvo ćemo obići crkvu Svetog Jovana Lateranskog koja pripada Vatikanu i predstavlja jednu od najvažnijih crkvi grada Rima. Kraj ove crkve se nalaze „Scala Santa“ – svete stepenice. Potom odlazimo pešice (2 km) do crkve Sv. Petra u okovima u kojima se nalazi čuvena Mikelanđelova skulptura „Mojsije“ i relikvije u vidu časnih veriga Sv. Petra. Nakon obilaska, sledi šetnja (1 km) do crkve Santa Maria Mađore, još jedne veličanstvene rimske bazilike. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA, SREDA 26. JUN   TIVOLI   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak vozom na poludnevni fakultativni izlet do TIVOLIJA. Prelepo rimsko izletište je vekovima predstavljalo zonu koju je koristila rimska aristokratija. Desetak vila sa divnim vrtovima danas predstavljaju glavnu atrakciju Tivolija, a među njima je najpoznatija i najlepša Vila d’Este koju ćemo na ovom izletu posetiti. Čudesni vrtovi ove vile sa alejom fontana nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu Tivolija. Povratak u centar Rima (stanica Termini) do 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 27. JUN   KASTEL GANDOLFO   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak vozom na fakultativni izlet do papskog letnjikovca KASTEL GANDOLFA. Maleni srednjovekovni grad se nalazi u raskošnoj prirodi na obali jezera Albano i obroncima istoimene planine. Predstavlja teritoriju u vlasništvu države Vatikan. Ovaj gradić se nalazi na listi najlepših malih mesta Italije. Gradom dominira Papska palata koja danas predstavlja letnju rezidenciju rimskih papa. Po dolasku sledi kraći obilazak i slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu gradića. Povratak u Rim (Termini) do 16h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA, PETAK 28. JUN   RIM – BEOGRAD   Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 17.30h sastanak sa vodičem u hotelu i polazak ka „šatl“ autobusu kod stanice Termini kojim će se izvršiti transfer do rimskog aerodroma „Fiumicino“. Po dolasku prijava za let. Let za Beograd u 21.35h. Sletanje u Beograd u 23.10h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

SNIŽENA CENA ARANŽMANA za rezervacije do 30.11.2023. 590 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA važi za rezervacije urađene do 30.12.2023. 650 €

PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

NA IME REZERVACIJE JE POTREBNO UPLATITI DEPOZIT KOJI IZNOSI 30.000 DINARA PO OSOBI

OSTATAK DO PUNE VENE SE PLAĆA NAJKASNIJE 15 DANA PRE PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Rim-Beograd sa „low-coast“ avio-kompanijom „Wizz Air“; Aerodromske takse i ručni prtljag u vidu torbe/ranca/ težine do 8 kg (isključivo torba ili ranac, mali kofer ne!) – maksimalne dozvoljene dimenzije 20x30x40cm
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u široj zoni centra grada, na liniji metroa (doručak je kontinentlani, slab, jednoličan)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom – sve dvokrevetne sobe su sa jednim francuskim ležajem; nema mogućnosti smeštaja u sobe sa odvojenim ležajevima; nema mogućnosti smeštaja u trokrevetne sobe
 • Transfer redovnim „šatl“ autobusom na liniji aerodrom „Fiumicino“ – železnička stanica „Termini“ – aerodrom „Fiumicino“.
 • Usluge turističkog vodiča
 • Osnovni obilazak Rima prvog dana boravka „Roma Antica“.
 • Organizacione troškove

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Sve druge ne navedene usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Doplatu za dodatni kabinski prtljag - mali kofer do 10kg (23x40x55cm) – 60 €
 • Doplata za redovani prtljag / kofer – težine do 20 kg – 85 €; težine do 26kg – 110 €
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 325 €
 • Obavezna gradska turistička taksa koja u Rimu za hotele sa 3* iznosi 10 € po osobi i jednom noćenju; odnosno za 5 noćenja ukupno 50 € po osobi - plaćanje isključivo na licu mesta
 • Fakultativni program (minimum za realizaciju svakog programa ponaosob je 15 prijavljenih putnika; prijava i uplate isključivo na licu mesta):
 • Vatikan & Rimske pjace – 25 € (obuhata obilazak prema programu, usluge vodiča i 1 kartu za metro);
 • Crkve Rima – 25 € (obuhvata usluge vodiča, 1 kartu za metro i obilaske prema programu)
 • Tivoli – 50 € (povratna karta za voz + 1 karta za metro + ulaznica za Vilu d’Este + usluge vodiča)
 • Kastel Gandolfo – 40 € (povratna karta za voz + 1 karta za metro + usluge vodiča)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € a koje se može dobiti u agenciji po ceni od oko 1200 dinara po osobi (osobe -75), odnosno 2400 dinara za osobe 75+

OPS SMEŠTAJA:

HOTEL ROSA ITALIA 3***, RIM https://rosaitaliarome.it/

Hotel se nalazi u zoni Nomentano, u šitoj zoni centra grada, nedaleko od metro stanice, restorana, barova... Glavna Železnička stanica Termini je udaljena svega 1700 m od hotela. Skroman „budžet“ hotel sa niskim nivoom usluge i sadržaja. Mali lobi, WiFi konekcija (zvanično postoji, nezvanično – ne funkcioniše te se nemojte oslanjati previše na to), salon za posluženje doručka. Sobe su manje, skučene, sa starijim nameštajem, sve sa kupatilom. Sve sobe su isključivo sa jednim francuskim/bračnim ležajem.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice