+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VEČNOST RIMA - SPECIJAL - 6 DANA AVIONOM - KLASIČNI RIM + BAROKNI RIM + CRKVE RIMA + VATIKAN + 20. JUN & 7. NOVEMBAR 2024.


cena od: 650 €


6 DANA AVIONOM │ 5 NOĆENJA

20. - 25. JUN 2024. │ 7. – 12. NOVEMBAR 2024.

Večni grad Rim. Takav je u svemu i po svemu! Sasvim neverovatan, romantičan, prepun priča, burne istorije... Oko u ovom gradu prosto ne zna šta da izabere...

Njegova priča je večna. Njegovu večnost ispisaše rimski carevi koji od Rima napraviše prestonicu kakvu svet video nije.

Legenda kaže da su ovaj grad osnovala braća Romul i Rem, i ta priča je već svima dobro znana. Nasuprot legendama je istorija... Istorija je zapisana na svakom rimskom brdašcu, na talasima reke Tibar, i u svakoj kocki drevne kaldrme.

Teško je opisivati ovaj grad... Da li krenuti od njegovih antičkih korena, Koloseuma, hramova na Kapitolu i Forumima, ili krenuti od njegovih raskošnih baroknih ulica i bezbrojnih fonatana... Voda i dalje tiho žumori na trgu Navona, vekovi i dalje prolaze kraj Panteona, „La Dolce Vita“ je i dalje vidljiv u Via Veneto, a tu je i đelato, i osmesti, i kapućino ili espreso... Tu su mnoge uspomene...

Krenite sa nama na ovo specijalno skrojeno putovanje na kojem ćemo se potruditi da vam na pravi način predstavimo prelepi Rim, čudesni Vatikan, još čudesniji Tivoli, i... Mnogo toga još!

Dobrodošli u večni grad!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 20. JUN / 7. NOVEMBAR   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu na Terminalu 1 u 14.00h. Prijava na let avio-kompanije „Wizz“. Let za Rim u 16.15h. Dolazak u RIM u 17.55h. Pasoška i carinska kontrola, podizanje prtljaga, sastanak sa vodičem i odlazak do „šatl“ terminala. Transfer do centra grada – zona Termini sa „shuttle“ autobusom. Potom odlazak do hotela (pešačenje cca 1,7 km).  Smeštaj u hotel (oko 21h) . Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA, PETAK   Doručak. Polazak u 9h u osnovno razgledanje grada – ROMA ANTICA TOUR (pešice+metro). Odlazak metroom do zone antičkog Rima. Prvo ćemo videti slavni Cirkus Maksimus, brdašce Palatin – mesto na kojem je nastao Rim, najpoznatiji antički spomenik Rima Koloseum... Potom sledi šetnja kraj čuvenih Rimskih Foruma do Kapitola i trga Venecije. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: poseta Koloseumu i Rimskim forumima. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA, SUBOTA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili fakultativni polazak na organizovanu turu „VATIKAN & RIMSKE PJACE“ sa vodičem (metro+pešice). Odlazak metroom do Vatikana. Po dolasku obilazak najmanje države na svetu uz razgledanje trga Sv. Petra sa čuvenim Berninijevim kolonadama, Papske palate, Bazilike Sv. Petra (bez ulaska). Predah od 1 sata i nastavak obilaska pešice. Prolazak kraj Anđeoskog zamka i preko Anđeoskog mosta. Odlazak do najlepše rimske pjace, trga Navona sa fontanom „4 reke“. Potom sledi odlazak do Panteona – jednog od najstarijih antičkih spomenika. Pauza od oko 1,5 sata za ručak. Nakon pauze ćemo obići čuvenu fontanu di Tevi, pa sledi šetnja trgovačkom zonom Korza do Španskog trga i čuvenih stepenica. Kraj obilaska i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA, NEDELJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativni polazak na poludnevni program „CRKVE RIMA“ – pešačka tura + metro. Prvo ćemo obići crkvu Svetog Jovana Lateranskog koja pripada Vatikanu i predstavlja jednu od najvažnijih crkvi grada Rima. Kraj ove crkve se nalaze „Scala Santa“ – svete stepenice. Potom odlazimo pešice (2 km) do crkve Sv. Petra u okovima u kojima se nalazi čuvena Mikelanđelova skulptura „Mojsije“ i relikvije u vidu časnih veriga Sv. Petra. Nakon obilaska, sledi šetnja (1 km) do crkve Santa Maria Mađore, još jedne veličanstvene rimske bazilike. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, šetnju, šoping, posete galerijama... Ovog dana možete posetiti Vatikanske muzeje za koje je potrebno znatno pre putovanja rezervisati i kupiti kartu „on-line“. Preporučujemo da posetite Kapitolske muzeje i čuvenu Vilu Borgeze. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA, UTORAK 25. JUN / 12. NOVEMBAR   Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 14.30h sastanak sa vodičem u hotelu i polazak ka „šatl“ autobusu kod stanice Termini kojim će se izvršiti transfer do rimskog aerodroma „Fiumicino“. Po dolasku prijava za let. Let za Beograd u 18.30h. Sletanje u Beograd u 23.10h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

20. – 25. JUN 2024.

7. – 12. NOVEMBAR 2024.

redovna cena 750 €

snižena cena 650 €

snižena cena važi do 01.03.2024.

redovna cena 750 €

snižena cena 590 €

snižena cena važi do 01.06.2024.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • NA IME REZERVACIJE JE POTREBNO UPLATITI AKONTACIJU KOJI IZNOSI 30.000 DINARA PO OSOBI
 • OSTATAK DO PUNE CENE SE PLAĆA NAJKASNIJE 15 DANA PRE PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Rim-Beograd sa „low-coast“ avio-kompanijom „Wizz Air“; Aerodromske takse i ručni prtljag u vidu torbe/ranca/ težine do 8 kg (isključivo torba ili ranac, mali kofer ne!) – maksimalne dozvoljene dimenzije 20x30x40cm
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u široj zoni centra grada, na liniji metroa (doručak je kontinentalni, slab, jednoličan)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom – sve dvokrevetne sobe su sa jednim francuskim ležajem; nema mogućnosti smeštaja u sobe sa odvojenim ležajevima; nema mogućnosti smeštaja u trokrevetne sobe
 • Transfer redovnim „šatl“ autobusom na liniji aerodrom „Fiumicino“ – železnička stanica „Termini“ – aerodrom „Fiumicino“.
 • Usluge turističkog vodiča
 • Osnovni obilazak Rima prvog dana boravka „Roma Antica“
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Sve druge ne navedene usluge
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € a koje se može dobiti u agenciji po ceni od oko 1200 dinara po osobi (osobe -75), odnosno 2400 dinara za osobe 75+
 • DOPLATE ZA DODATNI PRTLJAG – OKVIRNE CENE (putnik kada se odluči za dodatni prtljag obraća se agenciji i dobija u tom trenutku cenu istog – prtljag se odmah kupuje) - dodatni kabinski prtljag - mali kofer do 10kg (23x40x55cm) – 80 €; Doplata za redovani prtljag / kofer – težine do 20 kg – 100 €; težine do 26kg – 140 €
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi – 285 €
 • Obavezna gradska turistička taksa koja u Rimu za hotele sa 3* iznosi 10 € po osobi i jednom noćenju; odnosno za 5 noćenja ukupno 50 € po osobi - plaćanje isključivo na licu mesta
 • Fakultativni program (minimum za realizaciju svakog programa ponaosob je 15 prijavljenih putnika; prijava i uplate isključivo na licu mesta):
 • Vatikan & Rimske pjace – 30 € (obuhata obilazak prema programu, usluge vodiča i 1 kartu za metro);
 • Crkve Rima – 30 € (obuhvata usluge vodiča, 1 kartu za metro i obilaske prema programu)
 • Poseta Koloseumu i Rimskim forumima sa ulaznicama – 50 € (obavezna prijava u agenciji 15 dana pre putovanja)

OPS SMEŠTAJA:

HOTEL ROSA ITALIA 3***, RIM https://rosaitaliarome.it/ ili sličan

Hotel se nalazi u zoni Nomentano, u šitoj zoni centra grada, nedaleko od metro stanice, restorana, barova... Glavna Železnička stanica Termini je udaljena oko 1700 m od hotela. Skroman „budžet“ hotel sa niskim nivoom usluge i sadržaja. Mali lobi, WiFi konekcija (zvanično postoji, nezvanično – ne funkcioniše te se nemojte oslanjati previše na to), salon za posluženje doručka. Sobe su manje, skučene, sa starijim nameštajem, sve sa kupatilom. Sve sobe su isključivo sa jednim francuskim/bračnim ležajem.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice