+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VASKRS NA SLAVNOM KRFU - USKRŠNJE SVEČANOSTI - 6 DANA - 2. MAJ 2024.


cena od: 189 €


6 dana autobusom, 3 noćenja

2. – 7. maj 2024.

POLASCI IZ BEOGRADA, ČAČKA, KRALJEVA, KRUŠEVCA, NIŠA, LESKOVCA, VRANJA

Grčko osrvo Krf se nalazi u Jonskom moru, udaljeno je svega pola sata vožnje trajektom od luke Igumenica. Površina ovog ostrva je oko 585 km².

Prema grčkoj mitologiji ostrvo je dobilo ime po ćerci rečnog boga Asofa, nimfi Kerkiri.

Glavni grad ostrva je istoimeni grad Krf koji podseća na Italiju zbog svoje tipične arhitekture koja je upravo i nastala kada je se ostrvo nalazilo pod upravom Venecije.

Tokom Prvog svetskog rata ovo je bilo ostrvo spasa i vaskrsenja srpske vojske. Nakon albanske golgote saveznici su evakuisali našu vojsku na ovo ostrvo i pružili joj mogućnost da se oporavi i da krene u oslobođenje svoje majčice Srbije. Tokom naše posete Krfu, neizostavno je i podsećanje na ove slavne dane naše istorije.

Vaskršnje svečanosti na Krfu su izuzetne. Ogroman broj vernika se tada sjati u ovaj grad u iščekivanju da se pokloni moštima Sv. Spiridona čudotvorca. Neobični običaji, ceremonije, doček Blagodatnog ognja, sve to podiže atmosferu do vrhunca u iščekivanju radosnog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Krenite sa nama na magično grčko ostrvo Krf!

Program putovanja:

1. dan putovanja, četvrtak 2. maj   Polazak iz Beograda (Sava centar) oko 23h. Putovanje preko Čačka, Kraljeva, Kruševca, Niša, Leskovca, Vranja. Kraća usputna zadržavanja radi ulaska putnika na određenim stajalištima i radi odmora. Nastavak putovanja preko Severne Makedonije ka Grčkoj. Noćna vožnja.

2. dan putovanja, petak 3. maj   Dolazak u prepodnevnim satima u grčku luku Igumenica i prelazak trajektom do ostrva Krf, odnosno luke Lefkimi. Sledi odlazak do malenog seoca Agios Mateos u kojem se nalazi spomen obeležje Drinskoj diviziji. Nastavak putovanja do grada Krfa. Obilazak grada uz razgledanje stare venecijanske tvrđave, prelepog šetališta trga Spianada, hotela Venecija u kojem je zasedala naša Vlada tokom oporavka srpske vojske na Krfu,... Poseta Srpskoj kući, jedinstvenom spomeniku koji podseća na boravak naše vojske na ostrvu Krfu tokom Velikog rata. Slobodno vreme. Odlazak do hotela u Guviji. Smeštaj. Odmor. U zakazano vreme odlazak u šetnju Guvijom do starog venecijanskog brodogradilišta i luke u kojoj se iskrcala srpska vojska sa lađa koje su je spasile sa obala Albanije. Obilazak memorijala posvećenom tom događaju. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan putovanja, subota 4. maj   Doručak. Odlazak do grada Krfa i crkve Sv. Spiridona odakle kreće svečana litija praćena muzikom filharmonije. Videćemo iznošenje plaštanice i moštiju Sv. Spiridona čudotvorca. U 11 časova počinje ceremonija bacanja ćupova sa prozora kuća u centru grada. Ovo je stari običaj koji je isključivo vezan za tradiciju Krfljana. Na hiljade ćupova uz ovaciju i neverovatnu buku se izbacuje kroz prozore krfskih kuća.  Nakon ceremonije, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 16h. Slobodno vreme za odmor. Uveče odlazimo po u grad Krf na fantastični događaj kojim se najavljuje Hristovo vaskrsenje. Na veličanstvenom trgu Spianada se okuplja veliki broj ljudi koji čekaju dolazak Blagodatnog ognja. Na desetine hiljada sveća potom obasja ceo prostor. Tačno u ponoć i nebo biva obasjano veličanstvenim vatrometom. Neponovljiv doživljaj! Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan putovanja, nedelja 5. maj   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, i odlazak na jutarnju vaskršnju svečanu liturgiju u lokalnu divnu crkvu posvećenu silasku Sv. Duha – Hipapante. U 12h polazak na fakultativni izlet na kojem ćemo posetiti Ahileon, prelepi letnjikovac – palatu koja je izgrađena za austrijsku caricu Elizabetu – Sisi. Obilazak palate i prelepih vrtova. Potom sledi odlazak do malenog seoca Kato Korokiana gde ćemo obići lokalnu crkvu Sv. Nikole u čijem dvorištu se nalazi spomenik Gvozdenom puku. Povratak u hotel. Odmor. Noćenje.

5. dan putovanja, ponedeljak 6. maj   Doručak. Odlazak iz hotela u 10h. Odlazak do grada Krfa i do ostrva Vido gde ćemo se pokloniti našim junacima iz Velikog rata. Posetićemo Mauzolej na Vidu i potom se vratiti brodićem u grad Krf. Sledi slobodno vreme i polazak ka Srbiji. Prelazak trajektnom do Igumenice i potom vožnja preko Soluna i Severne Makedonije. Noćna vožnja.

6. dan putovanja, utorak 7. maj   Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 15.02.2024 iznosi 189 €

Redovna cena iznosi  229 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u okolini grada Krfa (Guvija, Dasija, Moraitika ili sl.) (doručak se poslužuje tipa „samoposluženja“/“buffet“)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Povratne karte za trajekt Igumenica-Lefkimi-Igumenica
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit)
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 90 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 10 € za sva tri noćenja
 • Fakultativni izleti navedeni u programu – plaćanje isključivo na licu mesta:
 • Ahileon sa ulaznicom i kato Korokiana – 30 €
 • Brodić za Vido + ulaznica za Srpsku kuću 15 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.
smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice