+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

TOUR DE EUROPE 1 - VALENSIJA - SPECIJAL - FESTIVAL PROLEĆA LAS FALLAS - 11 DANA - 13. MART 2024.


cena od: 550 €


FESTIVAL PROLEĆA - FALJAS / 11 DANA AUTOBUSOM │ 7 NOĆENJA

13. - 23. MART 2024.

Jedno sasvim posebno putovanje. Vodimo vas u sunčanu Valensiju, jedan od najlepših gradova Španije.

Odlučili smo se za period održavanja fantastičnog festivala „Las Fallas“ koji je posvećen proleću. Čudesne džinovske figure od kartona i drveta, vatrometi, muzičke trupe na ulicama grada, narodne nošnje, neverovatan kolorit i sjajna zabava.

Valensija je jedan od najvećih gradova Španije, središte je istoimene administrativne jedinice/pokrajine. U ovom gradu se govori specifičnim dijalektom, odnosno „valenciana jezikom“ koji je veoma sličan katalonskom. Arhitektura grada je okićena srednjovekovnim spomenicima koji podsećaju na njenu burnu prošlost, kao i ukrasima – pravim draguljima stila „art-deco“. Tu je i jedno sasvim čudesno isušeno korito reke koje je pretvoreno u park dug preko 9km. U jednom kraju tog korita – parka nalazi se Grad nauke i umetnosti, remek-delo čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave.

Pored Valensije, na ovom putovanju ćemo se samo diviti čudesima. Tu je Alikante sa svojom fantastičnom promenadom i neodoljivim kvartom Santa Kruz. Potom mondenski Benidorm sa divnim starim gradom i balkonom Mediterana. Posetićemo usput i regije Langedok i Rusinjon u Francuskoj, malenu pirenejsku državu Andoru, enklavu Ljiviju i na kraju kraljevski grad Savoje Torino.

Potrudili smo se da ovaj put koji tour-de-tour iznosi preko 5000 km što više olakšamo i da zaobiđemo „opša mesta“ koja se već pojavljuju u mnogim turističkim aranžmanima. Želeli smo nešto sasvim posebno, i radujemo se što smo tako nešto po prvi put u našoj zemlji i napravili! Putovanje u kojem ćete zaista uživati!

Program putovanja:

1. DAN  (sreda 13. mart)   Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u večernjim satima (oko 20h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije, noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN (četvrtak 14. mart)   Prepodnevna vožnja preko severnog dela Italije, preko pokrajina Veneto, Lombardija... Dolazak na LIGURIJSKU RIVIJERU u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji Ligurije. Odmor. Noćenje.

3. DAN (petak 15. mart)     Doručak. Odjava iz hotela u 9h i nastavak putovanja preko Azurne obale uz uživanje u panorami jednog od najlepših delova Mediterana. Odlazak do MONPELJEA. Po dolasku (oko 14h) sledi kraći obilazak grada. Srce grada je veliki trg – La Place de la Comedie, gde se nalazi Opera i fontana Tri milosti. Šetnja do srednjovekovnog kvarta Ekuson u kojem da su gotovo svi objekti iz 13. veka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Monpeljea u 18h. Putovanje do oblasti Perpinjana. Smeštaj u hotel u regiji oko 21h. Noćenje.

4. DAN (subota 16. mart)    Doručak. Odjava iz hotela i polazak u 9h. Putovanje ka oblasti Pirineja i patuljastoj enklavi Španije na Pirinejima, LJIVIJA. Dolazak oko 11h. Dvočasovno zadržavanje i predah u simpatičnom pirinejskom gradiću. Nastavak putovanja do ANDORE, jedne od najmanjih država na svetu. Odlazak u njen glavni grad Andora la Velja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Andore u 18h. Odlazak do oblasti grada Lerida u Španiji. Smeštaj u hotel posle 20h. Noćenje.

5. DAN (nedelja 17. mart) Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak do centra LERIDE, grada u španskoj pokrajini Kataloniji. Ovaj grad je poznat po svojoj raskošnoj Katedrali – Seu Vella iz 18. veka koja je podignuta iznad nekadašnjeg srednjovekovnog zamka koji je kroz istoriju predstavljao sedište kraljeva od Aragona i grofova od Barselone. Kraća šetnja istorijskim centrom grada i slobodno vreme za uživanje u divnom ambijentu Leride. Polazak ka Valensiji u 14h. Dolazak u oblast VALENSIJE oko 18.30h. Smeštaj u hotel u regiji grada. Odmor. Noćenje.

6. DAN (ponedeljak 18. mart)   Doručak. Polazak na celodnevni izlet do Valensije u 10h. Po dolasku krećemo u obilazak grada gde ćemo prvo videti korito reke Turije pretvoreno u fantastični park, potom srednjovekovnu kapiju grada Tore de Seranos, palatu Generaliteta u pseudo-mavarskom stilu, Bogorodičinu crkvu... Jedno od najpoznatijih znamenja grada je mavarski toranj Mikalet, sada zvonik Katedrale. Sa Kraljičinog trga ćemo se prošetati do trga Gradske kuće i Centralne pijace i palate berze svile. Slobodno vreme za uživanje u festivalu „Las Fallas“ sa propratnim džinovskim skulpturama, vatrometom, muzikom,... Planirali smo naš povratak u hotel do 21h. Noćenje.

7. DAN (utorak 19. mart)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (10h-20h). Odlazak u ALIKANTE. Grad se nalazi na obali Kosta Blanka, i jedno je od najpopularnijih odredišta turista tokom letnjih meseci. Promenada – šetalište od mermernih kocki okićeno palmama, smtra se za jedno od najlepših na celom Mediteranu. Tu je i čudesna „ulica pečuraka“, Rambla i stari kvart Santa Kruz sa divnim vidikovcima. Slobodno vreme za uživanje u sjajnoj atmosferi grada. U 16h odlazak do BENIDORMA, jednog od najpoznatijih španskih letovališta. Po dolasku slobodno vreme za posetu starom gradu i divnoj terasi iznad mora – „balkon Mediterana“. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

8. DAN (sreda 20. mart)     Doručak. Odjava iz soba do 10h. Odlazak do centra grada i slobodno vreme. Fakultativno će biti organizovana pešačka tura koja će obuhvatiti deo parka u koritu reke Turije, kao i nezaobilazni Grad nauke i umetnosti. Ovaj specifični arhitektonski kompleks je remek-delo domaćeg arhitekte Santjaga Kalatrave. Sastoji se od nekoliko čudesnih objekata, poput šetališta „Umbracle“, Muzeja nauke, Palate umetnosti, Agore, Kalatravinog mosta i Okeanografika – najvećeg akvarijuma u Evropi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Italiji iz Valensije u 22h. Noćna vožnja kroz južnu Francusku...

9. DAN (četvrtak 21. mart)   Prepodnevna vožnja kroz prelepu alpsku oblast Francuske. Usputna poseta divnom GRENOBLU, prestonici francuskih Alpa. Tročasovni boravak u gradu uz uživanje u sjajnoj atmosferi grada. Odlazak preko alpskih prevoja do doline reke Po i kraljevskog TORINA. Smeštaj u hotel u regiji grada do 19h. Noćenje.

10. DAN (petak 22. mart)   Doručak. Odjava iz hotela do 10h i odlazak do centra Torina. Obilazak grada uz razgledanje njegovih raskošnih palata i divnih trgova. Kraljevska palata, zamak Kastelo, palata Madam, Mole Antoneliana, Via Po... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Torina ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko severne Italije, Slovenije, Hrvatske...

11. DAN (subota 23. mart)   Povratak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

SNIŽENA CENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI   550 €

*promotivna/snižena cena važi za sve prijave do 20.12.2023.

REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI   650 €

*redovna cena se primenjuje za sve prijave od 21.122023.

USLOVI PLAĆANJA:

 • OBAVEZNA AKONTACIJA PRILIKOM PRIJAVE IZNOSI 25.000 DINARA! OSTATAK DO PUNE CENE SE ISPLAĆUJE 20 DANA PRE PUTOVANJA!
 • SREDNJI KURS NBS NA DAN PRIJAVE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 7 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelima sa 2* prema programu (1 noćenje u regiji Ligurije + 1 noćenje u regiji Perpinjana + 1 noćenje u regiji Leride + 3 noćenja u regiji Valensije + 1 noćenje u regiji Torina)
 • Smeštaj u d sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)
 • Usluge turističkog vodiča tokom obilazaka prema programu
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1700 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280 €
 • Gradsku turističku taksu koja ukupno za 7 noćenja iznosi 30 € po osobi – plaća se na licu mesta
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 35 prijavljenih osoba; prijava i plaćanje na lisu mesta):
 • Celodnevni izlet Alikante - Benidorm prema programu – 40 €

HOTELI 2* (IMENA I LOKACIJA HOTELA ĆE BITI OBJAVLJENI NAJKASNIJE DO 3. MARTA 2024.)

Skroman smeštaj u svim predviđenim mestima. Male sobe, ne preporučujemo smeštaj u 1/2+1 sobe sa pomoćnim ležajem! Doručak skroman i jednoličan. Sobe sa tuš-wc. WiFi nema!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice