+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

BAVARSKA - U ORLOVOM GNEZDU - JEDINSTVENO - 5 DANA - 30. APRIL I 3. JUL 2024.


cena od: 189 €


5 dana autobusom / 2 noćenja

30. april – 4. maj 2024.  │  3. – 7. jul 2024.

Jedinstven program na našem tržištu. Na ovom putovanju ćemo pričati o jednom čoveku koji je iza sebe ostavio pustoš. Adolf Hitler!

Najveći zlotvor 20. veka, čovek neverovatnih hipnotičkih govora koji i danas fasciniraju svetske diktatore. U čemu se sastojala njegova „borba“? Koliko je tanka crta između ludaka i čudaka?

Posetićemo Hitlerovo rodno mesto, mali šarmantni austrijski gradić Braunau na reci In. Prošetaćemo se njegovim živopisnim ulicama i pokušati da nađemo kuću u kojoj je rođen čovek koji iznad svega to nije bio.

Potom ćemo posetiti zamak Orlovo gnezdo smešten na okomitim liticama Alpa u Bavarskoj. Izgrađen je za Adolfa Hitlera na masivu Kehlštajn na visini od 1834 metra. Posetićemo i maleni bavarski alpski grad ispod ovog masiva, Berhtesgaden.

Na kraju ćemo uživati u bavarskoj prestonici Minhenu. Ovaj grad je jedan od najlepših gradova Nemačke. Bio je prestonica bavarske dinastije Vitelsbah iz koje potiče „ludi“ kralj Ludvig. Svetska prestonica piva sa čuvenom pivnicom Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao jedan od svojih najčuvenijih govora kojim je njegova karijera počela vrtoglavo da se razvija.

Sasvim neobično putovanje skrojeno za ljubitelje istorije i hedonizma.

Program putovanja:

1. dan, utorak 30. april / sreda 3. jul   Polazak iz Beograda (parking kod Sava centra) oko 22h. Noćna vožnja preko Hrvatske (Slavonski Brod – Zagreb) i Slovenije (Maribor). Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan, sreda 1. maj / četvrtak 4. jul   Jutarnja vožnja preko Štajerske (Grac) ka oblasti Salcburgerland. Dolazak u BRAUNAU u podnevnim satima. Kraća organizovana šetnja istorijskim centrom grada do Štadplaca, glavnog gradskog trga kojeg okružuju lepe barokne palate. Pažnju će nam zaokupiti divna Gradska kuća (Rathaus) sa statuom gradskog heroja Hansa Štejningera. Ovaj čovek se pojavljuje svuda po gradu, a bio je poznat po svojoj izuzetno dugoj bradi. Na crkvi Sv. Stefana se takođe nalazi reljefni prikaz ovog gradskog heroja. Naravno, videćemo i kuću u kojoj je rođen Adolf Hitler, nekadašnju rezidenciju „Pommer Inn“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, i što da ne, prelazak preko reke In i posetu malenom bavarskom gradu ZIMBAH. Odlazak u hotel u regiji Minhena. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

3. dan, četvrtak 2. maj / petak 5. jul   Doručak. Slobodan dan za individuane aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do zamka ORLOVO GNEZDO (Kehlsteinhaus) smeštenog na alpskom masivu Kehlštajn. Od gradića Berhtesgaden do samog zamka ćemo se prevesti sa lokalnim „šatl“ autobusom, a potom liftom do samog zamka. Obilazak zamka uz upoznavanje sa zanimljivom istorijom. Zamak je podignut za Adolfa Hitlera 1938. godine. Sam položaj zamka je izuzetan, a panorama koja se pruža ispod je zaista fantastična. Nakon obilaska zamka, odlazak u maleni bavarski grad BERHTESGADEN. Uživaćemo u divnom ambijentu ovog gradića i predahnuti upijajući očima lepotu alpskog okruženja. Popodne ćemo posetiti divnu bavarsku banju BAD RAJHENHAL. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u raskošnim parkovima i građevinama. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan, petak 3. maj / subota 6. jul   Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do bavarske prestonice MINHENA. Boravak u ovom gradu 10 sati. Po dolasku u Minhen sledi obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: pivnica „Hofbrauhaus“, Rezidencija – zimski dvorac dinastije Vitelsbah, Frauenkirhe – Bogorodičina crkva, Marijenplac sa Gradskom kućom,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, posete muzejima, šetnju, uživanje u gastronomskim specijalitetima... Polazak ka Beogradu u večernjim satima. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije i Hrvatske.

5. dan, subota 4. maj / nedelja 7. jul   Povratak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 15.02. iznosi 189 €

Redovna cena za prijave posle 15.02. iznosi  209 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 2* u regiji Minhena
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozizi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 80 € (isključivo na upit)
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 5€ po osobi i noćenju (ukupno za oba noćenja 10 € po osobi) – plaćanje na licu mesta
 • Fakultativni izlet Orlovo gnezdo – Berhtesgaden – Bad Rajhenhal sa ulaznicom za zamak, prevozom i uslugama vodiča 60 € (plaćanje na licu mesta; minimalan broj za realizaciju izleta je 30 osoba)

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 2**, regija Minhena

Smeštajni objekat za našu grupu se nalazi u regiji grada Minhena od kojeg je maksimalno udaljen 80 km. Skroman, i sasvim pristojan. Sobe sa kupatilom. Doručak se poslužuje tipa „buffet“/“samoposluženje“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice