+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

JUŽNI VETAR - JUŽNA ITALIJA - PULJA + BAZILIKATA - 7 DANA - 30. APRIL 2024.


cena od: 369 €


APULIJA & BAZILIKATA – JUŽNA ITALIJA

7 dana autobusom i brodom │ 3+2 noćenja

30. APRIL – 6. MAJ 2024.

Jug Italije predstavlja onu pravu, autentičnu Italiju prepunu mirisa i ukusa, nasmejanih ljudi, i sunca. Ovde je Bog darivao zemlju maslinjacima, voćnjacima, vinovom lozom. Ovde vreme stoji, a sećanja naviru.

Vodimo vas na jug Italije, u pokrajine Pulja i Bazilikata. Naše putešestvije započinjemo brodom iz albanske luke Drač. A priču o jugu počinjemo u divnom Bariju, gradu Svetog Nikole. Narednih dana ćemo ekskurzirati po okolini i potkrivati prave dragulje koji će nam iz dana u dan razvlačiti usne u omeh.

Polinjano je divno malo letovalište na obali Jadranskog mora. Potnato je po jednoj od najčudnovatijih plaža u ovom delu Italije, potom po eksluzivnom hotelu i njegovom restoranu koji je ukrojen u stenu. Naravno, u Polinjanu morate zapevati čuveni hit „Volare“, jer je ovde upravo rođen veliki Domeniko Modunjo.

Monopoli je neodoljiv. Njegove uzane uličice, slikovita marina, divna plaža, sjajni restorani, neće vas ostaviti ravnodušnima.

Ostuni, ili „La citta Bianca“ – beli grad. Ovo mestašce se smestilo na vrhu jednog brdašca. Čim čovek kroči u njega promeni dimenziju. Ponajviše Ostuni nalikuje nekom grčkom tradicionalnom gradiću.

Leče je barokni biser Italije. Sasvim neverovatan grad sa palatama čije su fasade okićene baroknim bravurama. Tu su prodavnice, šarmantni restorani, divni ambijenti stvoreni za uživanje.

Alberobelo je sasvim sigurno najveća atrakcija Apulije, odnosno Pulje i čitavog juga Italije. Kupaste kućice „truli“ su sasvim neverovatne, a vi ćete imati utisak kao da ste u selu štrumfova.

Matera je grad u pokrajini Bazilikata. Poznata je kao napišteni grad sa starim delom koji se naziva Sasi. Stradanje Isusovo sa Mel Gibsonom je film koji je na ovom mestu sniman. Sve je u ovom gradu čudnovato.

Kako inovativne kolege iskopiraju jedan, mi sasvim opušteno skrojimo potpuno drugi aranžman. Iz naše Fabrike je putovanje u Južnu Italiju izašlo pre 10 godina! Dakle, iskustvo je neuporedivo! I da, još jedan veoma važan momenat je taj što mi na ovo putovanje ne šaljemo 80 putnika, već max 50! Razlika je drastična!

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, utorak 30. april     Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u 23h. Noćna vožnja preko Čačka, Kraljeva, Raške, Kosova i Metohije... Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih/administrativnih formalnosti

2. dan, sreda 1. maj   U prepodnevnim satima dolazak u PRIZREN. Tročasovna pauza u jednom od najlepših gradova naše zemlje. Kraći obilazak istorijskog centra grada (Šadrvan, Sinan-pašina džamija, Bogoslovija, Saborna crkva Sv. Đorđa). Slobodno vreme za predah i uživanje u sjajnom ambijentu. Nastavak putovanja ka Albaniji. Put vodi preko Kukeša gde ćemo na ušću Belog u Crni Drim napraviti pauzu. Odlazak u DRAČ. Po dolasku sledi kraći obilazak grada (Venecijanska kula, Rimski teatar) i slobodno vreme do 19h kada krećemo ka lučkom terminala i otpočinjemo proceduru ukrcavanja na feribot. Smeštaj u kabine(ko je odabrao tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

3.dan, četvrtak 2. maj   Uplovljavanje u BARI oko 8h. Iskrcavanje sa feribota i prolazak granične kontrole. Odlazak do bazilike Sv. Nikole i slobodno vreme za uživanje u prelepom starom gradu koji je sačinjen od snopa uskih ulica sa radnjama, barovima, restoranima. U novijem delu grada nalaze se raskošne ulice prepune sjajnih prodavnica. Polazak iz Barija u 16h. Odlazak u regiju grada i smeštaj u hotel oko 18-19h. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan, petak 3. maj   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-20h/21h). Prvo ćemo obići ALBEROBELO u kojem ćemo boraviti oko 3 sata. Ovo je grad sa preko 1000 tradicionalnih kupastih kuća koje se nazivaju „truli“. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnom ambijentu. Odlazak potom do pokrajine Bazilikata i čudesne MATERE. Napušteni grad u stenama sa neverovatnim ambijentom. Boravak u Materi oko 3 sata. Povratak u hotel oko 20h/21h. Noćenje.

5. dan, subota 4. maj   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-19h). Odlazak do OSTUNIJA, grada kojeg nazivaju „beli grad“. Prilikom samog prilaska ovom mestu svima će biti jasno i zašto ga tako zovu. Provešćemo u ovom divnom mestu oko 3 sata i potom nastaviti put do LEČA. Po dolasku u Leče sledi kraći organizovani obilazak istorijskog centra grada i slobodno vreme. Polazak iz Leča ka hotelu je planiran u 18h. Povratak u hotel oko 19h/20h. Noćenje.

6. dan, nedelja 5. maj   Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet. Poseta letovalištima POLINJANO AL MARE i MONOPOLI. Boravak u svakom od letovališta po 2,5 sata. Sledi odlazak u BARI i slobodno vreme. Odlazak u 19h do luke. Početak procedure ukrcaja na feribot. Noćna plovidba Jadranskim morem.

7. dan, ponedeljak 6. maj   Uplovljavanje u DRAČ u 8h. Prolazak procedure iskrcaja i prelaska pasoške i carinske kontrole. Nastavak putovanja preko Kosova i Metohije i dalje preko Raške, Kraljeva i Čačka ka Beogradu. Kraće usputne pauze radi odmora i obavljanja neophodnih pograničnih procedura. Povratak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja

CENA ARANŽMANA: 399 €

SNIŽENA CENA: (važi do 01.02.2024.): 369 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom srednjeg komfora sa kompletnom opremom (klima, a/v oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u regiji Barija/Brindizija (doručak „buffet“, slab i jednoličan)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili 1/2+1 sobe (sobe sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija od redovna dva što može ugroziti komfor treće osobe)
 • Obilaske prema programu (Bari, Prizren)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1100 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 110 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 3 noćenja iznosi 10 € po osobi
 • Doplata za smeštaj u kabini na brodu – smeštaj u dvokrevetnoj unutrašnjoj kabini bez prozora sa kupatilom iznosi 80€ po osobi) – OBAVEZNA PRIJAVA I PLAĆANJE U AGENCIJI! PRIJAVA ZA KABINU MORA BITI URAĐENA NAJKASNIJE 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! UKOLIKO DO TADA NE IZVRŠITE PRIJAVU, KABINA VAM NEĆE BITI GARANTOVANA! AGENCIJA NEĆE PODSEĆATI PUTNIKE
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba; prijava i plaćanje isključivo na licu mesta):
 • Ostuni i Leče 50 €
 • Alberobelo - Matera 60 €
 • Polinjano i Monopoli 50 €

PAKET IZLETA (svi izleti) PO SNIŽENOJ CENI: 140 €

USLOVI PLAĆANJA: U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 40% od vrednosti aranžmana. Ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje zaključno sa 15 dana pre putovanja.
 • Odloženo plaćanje čekovima je moguće do 20.07.2024.

NAPOMENE U VEZI VOŽNJE TRAJEKTOM - Potrebno je pripremiti za trajekt ručni prtljag/tornu/ranac sa stvarima koje će vam biti potrebne za jednu noć. Kabine na brodu su unutrašnje, bez prozorskog okna i imaju dva, tri ili četiri ležaja, i svaka poseduje tuš-wc. Naravno da su skučene! Kreveti su raspoređeni tako da su dva dole, a dodatni ležajevi (treći i četvrti) su na sprat. Putnici koji nisu odabrali opciju smeštaja u kabine imaju „deck-chair“, odnosno jedan zatvoreni deo na brodu sa sedištima u kojem mogu da borave tokom noćne plovidbe. KABINA SE ISKLJUČIVO REZERVIŠE I PLAĆA U AGENCIJI 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! AGENCIJA ĆE PRILIKOM PRIJAVE PUTNIKA PONUDITI OVU OPCIJU PUTNIKU I VIŠE NEĆE PODSEĆATI PUTNIKE U VEZI KABINA!

NAPOMENE U VEZI TRANZITA PREKO KOSOVA I METOHIJE – zašto smo odabrali da idemo preko KiM? A zašto ne bi smo išli preko teritorije koja je sstavni deo Srbije?! Molimo samo bez pitanja „da li je sigurno“ i sl. Za prelazak preko teritorije pokrajine KiM je neophodna lična karta, dakle uz pasoš za ovo putovanje morate imati i ličnu kartu.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3*, REGIJA BARI-BRINDIZI – hotel se nalazi u regiji Barija ili Brindizija. Standardne „budžet“ kategorije sa skromnim sadržajima i nivooum usluge. Sasvim sigurno nema luksuza, jer ovo putovanje ne krojimo tako da bi imali sjajan hotel, jer u hotelu smo da prespavamo. Dovoljan opis je da je pristojan! Sadržaji: recepcija, lobi, WiFi konekcija samo u javnim delovima objekta (slab i često van upotrebe), salon za doručak („buffet“/“samoposluživanje“ – slab i jednoličan doručak). Sobe sa kupatilom (fiksiran tuš, toalet, bez tuš-kabine, samo odvod), centralni grejno-aklimatizacioni sistem, bez mini-bara/frižidera, bez balkona i terasa. Ne preporučujemo smeštaj u trokrevetne sobe jer je treći ležaj pomoćni (fotelja na razvlačenje ili poljski žičani krevet). 

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice