+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

LISABON - 5 DANA AVIONOM - SINTRA-KABO DA ROKA-KAŠKAIŠ - 7. MAJ 2024.


cena od: 490 €


5 DANA AVIONOM, 7. - 11. MAJ 2024.

Vodimo vas u zemlju sunca i osmeha, divnu Portugaliju. Portugal se nalazi na Iberijskom (Pirinejskom) poluostrva, i svojom kopnenom granicom sa graniči samo sa Španijom. Mala zemlja sa velikom istorijom i još većim srcem! Univerzalna reč koju ćete odmah naučiti po dolasku u Portugal je „Obrigado“. Ta reč označava sve... I izvolite, i hvala, i poštovanje, i nema na čemu... U vreme dok je bio monarhija, Portugal je bio jedna od najvećih kolonijalnih imperija na svetu. Iz svojih kolonija je iscrpeo ogromno blago i pretočio ih u svoje blistave gradove.​

Lisabon, portugalska prestonica. Potpuno neverovatan grad. Grad sreće, ali i tužnih melodija fada... Svuda je neka seta, pomešana sa uzbuđenjem. Raskošne palate, fantastične avenije, neverovatno lepi trgovi, samostani, crkve... Dan je jedno u ovom gradu, a noć nešto sasvim drugo. Beskrajne šetnje njegovim ulicama nikada vas neće zamoriti. Želećete još, još, još.

Sintra, grad sa idiličnim ambijentima i divnom kraljevskom palatom Pena. Vrtovi ove palate su neverovatni, a arhitektonski sklop palate je pravo čudo. Svi su se vekovi na njenoj fasadi uskomešali. U unutrašnjosti, u istorijskom muzeju, prošetaćete se kroz istorijat kraljevskih dinastija koje su vladale ovom zemljom.

Kabo da Roka je najzapadnija tačka kontinentalnog dela Evrope. Naravno, nalazi se na Atlantskom okeanu. Ovaj rt je meta na desetine hiljada turista i to u vreme zalaska sunca. Prizor je nestvaran!

Kaškaiš je najlepše letovalište Portugala iako se nalazi na obali hladnog Atlantika. Turisti prosto obožavaju ovo mesto zbog njegovih raskošnih vila, divnih peščanih plaža i prelepog ambijenta sa mnoštvom malih prodavnica.

Program putovanja:

1. DAN  (utorak 7. maj)   BEOGRAD - LISABON     Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 14.30h. Prijava za let kompanije „Wizz Air“. Let za Lisabon u 16.35h. Sletanje u Lisabon u 19.35h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. DAN (sreda 8. maj)   LISABON   Doručak. Polazak u 10h u obilazak grada (metro i pešačka tura). Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Avenida Liberdade, Trga obnovitelja/Restauradores, Trg Rossio, Železnička stanica Rosio, Tatar Eden, ulica Augusta, Trg Komersio, Alfama (Katedrala)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (četvrtak 9. maj)     BELEM I KAŠKAIŠ   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet (metro+voz). Odlazak u KAŠKAIŠ, prelepo letovalište na obali Atlantskog okeana.  Ovo mesto predstavlja mondensko letovalište na Atlantiku. Živopisne ulice, raskošne aristokratske vile, plaže... Raj za turiste. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (3 sata). Odlazak u kvart BELEM. Obilazak (spolja) manastira Sv. Žeronima, spomenika otkrićima i veličanstvene kule Belem. Predah u čuvenoj poslastičarnici „Pasteis de Belem“ uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, ušće reke Težo u Atlantski okean. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (petak 10. maj)    SINTRA – KABO DA ROKA   Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet u 12,00h. Odlazak u SINTRU vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Kraći obilazak centra grada kojim dominira nekadašnja kraljevska palata Sintra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (individualna poseta palati Pena, poseta čuvenom bunaru inicijacije...). Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, KABO DE ROKA, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Zalazak sunca nad okeanom na ovom rtu je nezaboravni doživljaj. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. DAN (subota 11. maj) LISABON Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na tročasovni fakultativni izlet. Odlazak metroom do Parka Nacija - EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Sledi slobodno vreme i individualni povratak u centar grada. U 17.30h transfer iz hotela ka aerodromu. Prijava za let. Let za Beograd sa kompanijom „Wizz“ u 20.05h. Sletanje u Beograd u 00.50h (nedelja 12.maj). Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI  490 €

*navedena cena važi do 20.12.2023.

USLOVI PLAĆANJA:

 • OBAVEZNA AKONTACIJA PRILIKOM PRIJAVE IZNOSI 40.000 DINARA! OSTATAK DO PUNE CENE SE ISPLAĆUJE 20 DANA PRE PUTOVANJA!
 • SREDNJI KURS NBS NA DAN PRIJAVE

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd-Lisabon-Beograd sa „low-coast“ avio-kompanijom "Wizz Air„
 • Aerodromske takse
 • Ručni prtljag težine do 8kg (isključivo ranac; dakle mali kofer ne!)
 • Transfer u Lisabonu od aerodroma do hotela i povratno
 • Obilazak Lisabona prema programu, prvog dana boravka (bez uključenih karti za metro)
 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelu sa 3* u široj zoni centra Lisabona, na liniji metroa
 • Smeštaj u d sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Kabinski prtljag u vidu malog kofera težine do 10kg i dimenzija () – 60 € (važeća cena do 15.01.2024.)
 • Redovan prtljag: težina do 20kg i standardnih dimenzija – 80 €;  težina do 26kg i standardnih dimenzija – 100 € (važeća cena do 15.01.2024.)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1200 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280 €
 • Gradsku turističku taksu koja trenutno iznosi 5 € po noćenju i osobi (ukupno za 4 noćenja 20 € po osobi) – plaća se na licu mesta
 • Obavezna karta za metro „Vivaviagem“ 15 € - plaća se na licu mesta vašem vodiču koji će je pribaviti za vas. Na kartici ćete imati kredit od 10 € (6 vožnji)
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):
 • Celodnevni izlet Sintra – Kabo da Roka prema programu – 80 €
 • Tročasovni izlet EXPO City Lisabon sa uključenom vožnjom gondolom (jedan pravac), bez uključenih troškova metro karte – 30 €
 • Celodnevni izlet Belem i Kaškaiš sa uključenim troškovima prevoza (metro+voz) – 50 €

OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI, 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! PLAĆANJE IZLETA SE OBAVLJA ISKLJUČIVO NA LICU MESTA NAŠEM PREDSTAVNIKU.

HOTEL DO CHILE 3***, Rua António Pedro 40, Lisabon https://hoteldochile.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni Lisabona, na samo 300 metara od metro stanice „Arrois“. U neposrednoj blizini hotela se nalazi nekoliko barova, restorana, marketa. Hotel je standardne „budžet“ kategorije, i svakako da nije luksuzan; samo pristojan. Recepcija, mali lobi, salon za posluženje doručka („buffet“ / samoposluživanje; slabo i jednolično), WiFi konekcija gotovo da ne radi! Sobe su male, oko 15m², sve sa kupatilom, klima uređajem, mali frižider i TV Cab.

NAPOMENE:

 • AGENCIJA NEĆE PODSEĆATI U VEZI OBAVEZNE PRIJAVE ZA NAVEDENE IZLETE – UKOLIKO SE NAJKASNIJE NE IZJASNITE PISMENIM PUTEM (MEJL/VIBER PORUKA) ZA PONUĐENE IZLETE DO 15.4.2024., NEĆETE TO VIŠE MOĆI UČINITI, NITI ĆETE SE MOĆI NAKNADNO PRIDRUŽITI NEKOM OD IZLETA.

 

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice