+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

FERARI TURA - EMILIJA I LIGURIJA - CINQUE TERRE


cena od: 139 €


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

18. - 22. oktobar 2023.

Opet nešto sasvim novo. Spojili smo dve divne pokrajine Italije, Emilija Romanju i Liguriju. Liguriji smo ostavili jedan čitav dan, i to je dan kada ćemo posetiti čuveni Nacionalni park CINQUE TERRE sa pet šarenih sela Italije. Dan za uživanje i kupanje u divnom Ligurijskom moru. Emilija će nam darivati svoje prelepe male gradove umetnosti. Posetićemo Parmu, Modenu i Ređo Emiliju. Naravno, iako je Modena poznata po Pavarotiju, ona je nekako prepoznatljiva po Ferariju. Te ćemo svakako posetiti Muzej Ferarija u maranelu kod Modene. Divno putovanje! Pridružite nam se!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, sreda 18. oktobar   Polazak iz Beograda (Sava centar) u večernjim satima (oko 20h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan, četvrtak 19. oktobar   Dolazak u REĐO EMILIJU u prepodnevnim satima. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Prampolini sa Katedralom, trg San Prospero, Gradska kuća,... Slobodno vreme (oko 2 sata) za individualne aktivnosti. Odlazak do regije grada Parme i smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3. dan, petak 20. oktobar   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-21.30h). Odlazak u MODENU, grad velikog Lučana Pavarotija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande sa Gradskom kućom i Katedralom iz 12. veka čija je fasada ukrašena sa romaničkim skulpturama, zvonik Girlandina, Duždeva palata... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno (od oko 13.30 do oko 16h) je planirana poseta Muzeju Ferarija u MARANELU, gradiću u kojem se nalazi fabrika ovih ekskluzivnih automobila. Evo prilike da se upoznate sa istorijatom proizvodnje ovih posebnih automobila, a možda i da iskusite u simulatoru vožnju formule 1. Povratak u Modenu do 16.30h, i odlazak u PARMU. Po dolasku (oko 17.30h) sledi kraći obilazak grada uz razgledanje: trg Garibaldija sa palatom guvernera, Duždeva palata, Katedrala sa krstionicom koja datira iz 12. veka,... Slobodno vreme do oko 21h. Povratak u hotel do oko 22h. Noćenje.

4. dan, subota 21. oktobar   Doručak. Odjava iz hotela do 8.45h. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do pokrajine Ligurije, odnosno čuvenog nacionalnog parka CINQUE TERRE („5 sela“). Dolazak u luku La Specija oko 11h. Potom sledi avantura sa vozom kroz šarena sela Italije, slobodno vreme za vaše individualne aktivnosti, kupanje na prelepim plažama,lutanje slikovitim ulicama, uživanje u divnim prodavnicama i restoranima, zalasku sunca... Uz uputstva vašeg vodiča, lako ćete se organizovati i sami sebi skrojiti vreme na raspolaganju, a vremena ima sasvim dovoljno, ukupno oko 10 sati. Riomađore je najveće selo u regiji, Manarola je najslikovitija, Monteroso al Mare ima najlepšu plažu, Vernaca je neodoljiva, a Kornilja nudi najlepše vizure obale. Za svakog po nešto. Polazak ka Srbiji iz La Specije oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan, nedelja 22. oktobar   Povratak u Beograd u ranim popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA ZA RANE UPLATE (najkasnije do 30.08.2023.): 139 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 169€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz tusrističkim autobusom srednje turističke klase (kompletna oprema, a/v, a/c)
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u regiji Parme (doručak se je tipa „buffet“, samoposluživanje; slab i jednoličan)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili dvokrevetne sobe sa dodatnim trećim pomoćnim ležajem (1/2+1) koji je manjih dimenzija i može ugroziti komfor treće osobe
 • Obilazak Ređo Emilije prema programu
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 800 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 2 noćenja iznosi 5 € po osobi
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba; prijava je obavezna u agenciji, a plaćanje se vrši na licu mesta):
 • Celodnevni izlet Modena-Parma prema programu (bez Muzeja Ferarija) 35 €
 • Poseta Muzeju Ferarija u Maranelu sa uključenim transferom i ulaznicom za muzej (bez simulatora formule 1) 35 €
 • Celodnevni izlet Cinque Terre sa uključenim bus transferom i kartom za voz (neograničena vožnja unutar nacionalnog parka) 45 €

UZMI SVE IZLETE PO CENI OD 105 €

USLOVI PLAĆANJA: prilikom prijave uplaćuje se 40% od vrednosti aranžmana, ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje.

OPIS MSEŠTAJA:

Agencija će 7 dana pre polaska objaviti na svom sajtu tačno ime i lokaciju hotela!

HOTEL „FARNESE“ 3*, Tabiano Terme ili sličan! https://www.hotel-farnese.it/

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice