+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

MALA SICILIJANSKA TURA - SICILIJA JONIKA - AUTOBUSOM I BRODOM - 9 DANA - TAROMINA + SIRAKUZA + ETNA + KATANIJA + PALERMO + SAVOKA - 26. APRIL 2024.


cena od: 429 €


Taormina │ Sirakuza │ Raguza  Katanija │ Etna │ Savoka │ Palermo

9 DANA AUTOBUSOM I BRODOM 5+2 NOĆENJA

26. APRIL – 4. MAJ 2024. │ USKRŠNJI I PRVOMAJSKI PRAZNICI

Kada je Bog stvarao zemlju, šesti dan videvši svoj trud od radosti je poljubi. Na tom mestu božijeg poljupca nastade Sicilija.

Mirisna, sasvim neverovatna. Na tri ćoška. Čudnovata. Na njenoj zastavi dve boje i tronoga meduza Trinakrija, simbol Sicilije. Ovo je zemlja ponosa kojom su vekovima upravljali stranci, a tako je i danas za mnoge sicilijance. Sasvim su posebni, pa im se i jezik razlikuje.

Mi smo osmislili malo drugačije putovanje, jer smo želeli da u njega unesemo dosta hedonizma, a manje trčanja. Ovo putovanje je vezano za istočnu obalu Sicilije, dok ćemo neke druge obale ove zemlje obilaziti na nekim drugim putovanjima. Ima mnogo toga na Siciliji vredno za videti. Mnogo toga, a premao vremena. Hajde onda da barem jednom vreme koje budemo imali kvalitetno provedemo i da se saživimo sa svakim mestom koje ćemo posetiti.

Naš put vodi preko Albanije, odnosno preko luke Drač iz koje isplovljavamo sa feribotom ka Bariju. A već kada smo u Bariju, onda se naravno podrazumeva da ćemo posetiti baziliku Sv. Nikole gde ćemo pred moštima ovog velikog sveca zamoliti za mirno more. Siciliju počinjemo da otkrivamo iz rajskih vrtova – nekadašnjeg grčkog naselja Naksos kojem italijani pridodaše ono „Đardini“. Iz ovog letovališta ćemo jrstariti po jonskom delu Sicilije. Posetićemo Arhimedovu Sirakuzu, divnu Kataniju, otmenu Raguzu, nedoljivu Savoku, sjajnu Mesinu. Tu je i sjajni izlet do Liparskih ostrva. Sasvim, i više nego dovoljno. A Taormina? Pa naravno, kako biti na Siciliji a ne videti njen najlepši grad!

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan, petak 26. april     Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u 22h. Noćna vožnja preko Čačka, Užica, Zlatibora, Prijepolja i Crne Gore... Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan, subota 27. april   U prepodnevnim satima ulazak u Albaniju i odlazak do SKADRA. Tročasovna pauza za odmor, šetnju, uživanje u specifičnom ambijentu ovog grada. Odlazak u DRAČ. Po dolasku sledi kraći obilazak grada (Venecijanska kula, Rimski teatar) i slobodno vreme do 19h kada krećemo ka lučkom terminala i otpočinjemo proceduru ukrcavanja na feribot. Smeštaj u kabine(za one koji su odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

3.dan, nedelja 28. april   Uplovljavanje u BARI oko 8h. Iskrcavanje sa feribota i prolazak granične kontrole. Odlazak do bazilike Svetog Nikole, velikog i značajnog hodočasničkog mesta sa moštima Sv. Nikole. Nastavak putovanja oko 12h preko Bazilikate i Kalabrije ka luci Vila San Đovani odakle isplovljavamo trajektom koji će nas prevesti preko Mesinskog moreuza na Siciliju. Odlazak u ĐARDINI NAKSOS. Smeštaj u hotel u kasnim večernjim satima (oko 23h). Noćenje.

4.dan, ponedeljak 29. april   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-20.30h). Odlazak do RAGUZE (11h-14h). Posetićemo staru Raguzu koju nazivaju Ibla. Snop srednjovekovnih ulica sa divnim ambijentima. Videćemo katedralu Sv. Đorđa i brojne plemićke raskošne palate. Slobodno vreme do 14h. Odlazak do SIRAKUZE (16h-19h). Po dolasku kraći obilazak istorijskog jezgra lociranog na ostrvu Ortiđija. Priča o Arhimedu i Aretusi. Videćemo raskošnu katedralu, ostatke grčko-rimskog naselja i lepe plemićke palate. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Sirakuze ka hotelu u 19h. Povratak u hotel do 20.30h. Noćenje.

5. dan, utorak 30. april   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-18h). Odlazak do KATANIJE (10.30h-16.30h), drugog po veličini grada na Siciliji. Kraći obilazak istorijskog jezgra kojim dominira veličanstvena Katedrala. Na trgu ispred Katedrale nalazi se i neobični spomenik slončetu. Slobodno vreme za uživanje u raskošnom ambijentu grada, za šoping u Via Etnea, uživanje u vrtovima grada, sjajnim restoranima... Popodne, od 13h-16h biće organizovan (fakultativno) odlazak do vulkana ETNA, odnosno do bočnih kratera vulkana na lokalitetu Rifuđijo Sapijenca (1900 m nv). Sa ovog lokaliteta možete opciono (nije uključeno u cenu ovog izleta; plaća se na licu mesta, trenutna cena iznosi 50 €) otići gondolom do maksimalne kote dozvoljene za turiste, 2500 m. Odlazak na Etnu nije preporučljiv srčanim i plućnim bolesnicima! Povratak u Kataniju i potom povratak u hotel do 18h. Slobodno vreme uz preporuku da posetite TAORMINU, po mnogima najlepši grad Sicilije. Upravo u večernjim satima je treba videti kada ovaj grad poprimi divnu, romantičnu notu. Noćenje.

6. dan, sreda 1. maj   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet (10h-14h). Odlazak čuvenog sicilijanskog sela SAVOKA (11h-13h). Ovo selo je pre svega proslavljeno širom sveta zahvaljujući filmu „Kum“ čije su pojedine scene upravo snimane ovde. Tu je crkva venčanja, bar „Viteli“, Kapucinerski samostan, divan mali muzej. Mesto za opuštanje i uživanje. Slobodno vreme. Povratak u hotel do 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti koje možete iskoristiti za individualni odlazak do prelepog seoca Kastelmola i svakako Taormine. Noćenje.

7. dan, četvrtak 2. maj   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9-20.30h). Putovanje do sicilijanske prestonice PALERMA. Dolazak oko 12.30h. Organizovani obilazak grada u trajanju od oko 1,5 sat uz razgledanje: Korzo, Quatro Canti, fontana Pretoria, Katedrala, Normanska palata... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Đardiniju u 17h. Povratak u hotel oko 20.30h. Noćenje.

8. dan, petak 3. maj   Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Polazak ka Bariju. Prelazak Mesinskog moreuza i nastavak putovanja preko Kalabrije i Bazilikate uz usputne pauze. Po dolasku u BARI odlazak do lučkog terminala i započinjanje procedure ukrcaja na feribot ka Draču. Smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

9. dan, subota 4. maj   Uplovljavanje u DRAČ u 8h. Prolazak procedure iskrcaja i prelaska pasoške i carinske kontrole. Nastavak putovanja preko Crne Gore i dalje preko Prijepolja, Zlatibora, Užica i Čačka ka Beogradu. Kraće usputne pauze radi odmora i obavljanja neophodnih pograničnih procedura. Povratak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA: 459 €

SNIŽENA CENA (važi do 01.02.2024.): 429 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom srednjeg komfora sa kompletnom opremom (klima, a/v oprema)
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Đardini Naksosu (doručak „buffet“, slab i jednoličan)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili 1/2+1 sobe (sobe sa pomoćnim ležajem)
 • Obilaske prema programu (Bari, Skadar, Drač)
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1300 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 150 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 5 noćenja iznosi 25 € po osobi
 • Doplata za smeštaj u kabini na brodu – smeštaj u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj unutrašnjoj kabini bez prozora sa kupatilom iznosi 80 € po osobi – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI I PLAĆANJE U AGENCIJI! KABINA SE MORA REZERVISATI MINIMUM 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba; prijava i plaćanje isključivo na licu mesta):
 • Raguza i Sirakuza 50 €
 • Katanija 40 €
 • Etna 50 €
 • Savoka 30 €
 • Palermo 60 €

PAKET IZLETA (svi izleti) PO SNIŽENOJ CENI: 200 €

USLOVI PLAĆANJA: U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 40% od ukupne ugovorene vrednosti aranžmana, ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje zaključno sa 15 dana pre putovanja.
 • Odloženo plaćanje čekovima je moguće do 20.07.2024.

NAPOMENE U VEZI VOŽNJE TRAJEKTOM

Potrebno je pripremiti za trajekt ručni prtljag/tornu/ranac sa stvarima koje će vam biti potrebne za jednu noć. Kabine na brodu su unutrašnje, bez prozorskog okna i imaju dva, tri ili četiri ležaja, i svaka poseduje tuš-wc. Naravno da su skučene! Kreveti su raspoređeni tako da su dva dole, a dodatni ležajevi (treći i četvrti) su na sprat. Putnici koji nisu odabrali opciju smeštaja u kabine imaju „deck-chair“, odnosno jedan zatvoreni deo na brodu sa sedištima u kojem mogu da borave tokom noćne plovidbe. KABINA SE ISKLJUČIVO REZERVIŠE I PLAĆA U AGENCIJI 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! AGENCIJA ĆE PRILIKOM PRIJAVE PUTNIKA PONUDITI OVU OPCIJU PUTNIKU I VIŠE NEĆE PODSEĆATI PUTNIKE U VEZI KABINA!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3*, ĐARDINI NAKSOS – hotel se nalazi u Đardiniju, ili u njegovim rubnim delovima (Rekanati, Alkantara). Standardne „budžet“ kategorije sa skromnim sadržajima i nivooum usluge. Sasvim sigurno nema luksuza, jer ovo putovanje ne krojimo tako da bi imali sjajan hotel, jer u hotelu smo da prespavamo. Dovoljan opis je da je pristojan! Tačno ime hotela biće poznato 10 dana pre polaska na putovanje i biće objavljeno na sajtu organizatora putovanja. Sadržaji: recepcija, lobi, WiFi konekcija samo u javnim delovima objekta (slab i često van upotrebe), salon za doručak („buffet“/“samoposluživanje“ – slab i jednoličan doručak). Sobe sa kupatilom (fiksiran tuš, toalet, bez tuš-kabine, samo odvod), centralni grejno-aklimatizacioni sistem, bez mini-bara/frižidera, bez balkona i terasa. Ne preporučujemo smeštaj u trokrevetne sobe jer je treći ležaj pomoćni (fotelja na razvlačenje ili poljski žičani krevet).    

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice