+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VELIKA EGIPATSKA TURA - 9 DANA - KAIRO + PIRAMIDE + ALEKSANDRIJA + KRSTARENJE NILOM - 17. OKTOBAR 2024.


cena od: 1399 €


VELIKA EGIPATSKA TURA

KRSTARENJE NILOM - ASUAN - LUKSOR - DOLINA KRALJEVA - ALEKSANDRIJA

9 DANA AVIONOM │ SPECIJAL │ 17. – 25. OKTOBAR 2024.

KAIRO je egipatska prestonica, je drugi najveći grad Afrike u kojem živi bezmalo 9 miliona stanovnika. Ime Kairo znači „onaj koji potčinjava / savladava”. Ovo ime je dato zbog toga što su mnoge vojske kroz istoriju pokušale osvojiti grad i bile uništene od strane njegovih branitelja. Kairo je smešten na obalama i ostrvima Nila u severnom Egiptu, malo južnije od mesta gde reka napušta svoju pustinjom oivičenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila. Najstariji deo grada je na istočnoj strani reke. Moderni deo se postepeno širi zapadno okružujući zelene površine doline Nila. Zapadni delovi su sagrađeni po uzoru na Pariz u doba Ismaila Veličanstvenog, sa širokim bulevarima, parkovima i otvorenim prostorima. Najstariji deo na istoku je potpuna suprotnost. Rastao je nasumično vekovima pun uskih zakrčenih staza. Dok zapadnim Kairom dominiraju zgrade vlade i državne zgrade u modernom stilu, istočni deo je ispunjen stotinama starih džamija koje služe kao orijentiri. Novi nacionalni muzej Egipta je najveći arheološki muzej na svetu i predstavlja sasvim neverovatno mesto stvoreno da zadivi svakoga! Sasvim je neverovatna šetnja istorijom ovog grada, a to ćemo ostaviti naravno za trenutak kada se u njemu nađemo.

GIZA je plato koji se nalazi nedaleko od Kaira, a pre svega je poznata po piramidama, tim čudesnim građevinama građenim pre više hiljada godina da bi bile večno počivalište egipatskih vladara – faraona. Videti egipatske piramide i čuvenu sfingu je želja svakog čoveka na svetu! Tri velike piramide kraj kojih je nekada davno tekao Nil i moćna sfinga, čuvar grobova, predstavljaju najveću atrakciju Egipta, i jedino sačuvano drevno čudo sveta! Pokušaćemo da na ovom mestu odgonetnemo njihovu tajnu.

ASUAN je grad koji nazivaju kapijom Afrike. Nalazi se na jugu Egipta i predstavlja glavno polazište na nezaboravno krstarenje rekom Nil. Asuanski korniš je najatraktivniji lučki bulevar u Egiptu, koji zbog privlačnih šetališta i predivnog pogleda na palmom pokrivena ostrva i bela peščana brda, porede sa francuskom revijerom .Vredi iznajmiti feluku i ploviti kroz pejzaž kao iz sna.

EDFU je drevni grad na Nilu poznat pre svega po veličanstvenom Horusovom hramu. Ovo je najočuvaniji hram u Egiptu. Podignut je od strane kraljice Kleopatre VII, poslednje vladarke Egipta.

KOM OMBO je drevno mesto poznato po veličanstvenom hramu koji je građen jedinstvenim dvostrukim arhitektonskim stilom. Raskošni hram posvećen staroegipatskim božanstvima pleni svojom lepotom.

DOLINA KRALJEVA je najčuveniji arheološki lokalitet Egipta na kojem su se preko 500 godina sahranjivali egipatski faraoni i plemići. Dolina se nalazi na zapadnoj obali Nila, nasuprot drevnoj Tebi (današnjem Luksoru) u samom srcu Tebanske nekropole. Dolina je postala poznata početkom 20. veka kada je otkrivena Tutankamovnova grobnica koja je bila potpuno očuvana i puna blaga. Popularizaciji je pomogla i priča o navodnom prokletstvu faraona. Dolina je 1979. godine proglašena za Svetsku baštinu zajedno sa ostatkom Tebanske nekropole. Pored ove doline nalazi se i Dolina kraljica sa grobnicom kraljice Hatšepsut.

LUKSOR je divan grad na obalama Nila izgrađen na mestu stare egipatske prestonice Tebe. Poznat je po hramu Karnak koji je čuven po svojim moćnim stubovima i naravno jednom od najslavnijih faraona Egipta, Ramzesu II.

ALEKSANDRIJA je drevni antički grad na obali Sredozemnog mora. Vekovima je bila poznata po svojoj biblioteci, najvećoj na svetu. Predstavljala je glavnu luku Egipta, mesto susreta civilizacija.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, četvrtak 17. oktobar   Transfer iz Beograda/Novog Sada/Subotice do aerodroma kod Budimpešte (polazak iz Beograda oko 12h). Po dolasku sledi prihjava za let avio-kompanije „WizzAir“. Let za KAIRO u 22.30h.

2. dan, petak 18. oktobar   Sletanje u KAIRO u 02.55h. Nakon pasoške i carinske kontrole, polazak ka centru grada. Tokom panoramske vožnje kroz grad („Cairo City Tour“) videćemo novi deo grada, divni Tahrir trg, ostrva na Nilu (ekskluzivne zone grada), Koptsko naselje, veličanstvene džamije... Sledi povratak na aerodrom i odlazak avionom do ASUANA. Po dolasku smeštaj na krstaricu na reci Nil. Slobodno popodne za posetu hramu Filae i vožnju felukom (vrsta brodića) – nije uključeno u cenu aranžamana! Večera na brodu. Noćenje i noćna plovidba ka Kom Ombu.

3. dan, subota 19. oktobar   EDFU - KOM OMBO   Doručak na brodu. Poseta hramu Horusa u Edfu, potom odlazak do Kom Omba i obilazak jedinstvenog hrama posvećenog staroegipatskim božanstvima. Ručak na brodu i plovidba ka Esni. Večera i noćenje.

4. dan, nedelja 20. oktobar   LUKSOR   Doručak na brodu. Odlazak do Luksora i obilazak kompleksa u Dolini kraljeva. Naravno, tu su grobnice Tutankamona, Ramzesa II, čuveni kolosi Memnona, hram kraljice Hatšepsut... Večera na brodu i noćenje.

5. dan, ponedeljak 21. oktobar   LUKSOR – KAIRO   Doručak. Iskrcavanje sa broda i obilazak hrama Karnak. Transfer do aerodroma. Prijava za let za Kairo (1h 15 minuta). Po sletanju u KAIRO transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

6. dan, utorak 22. oktobar   GIZA/PIRAMIDE   Doručak. Odlazimo na plato Gize gde ćemo ugledati te slavne i čudesne piramide. Naravno, našu pažnju će zaokupiti najveća od svih, Keopsova piramida i čudesna Sfinga. Prizor za pamćenje! Popodne ćemo provesti lutajući starim Kairom po njegovim bazaarima... Povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na krstarenje Nilom sa večerom i orijentalnim programom (trbušni ples). Noćenje.

7. dan, sreda 23. oktobar   Doručak. Slobodan da za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do ALEKSANDRIJE, grada na severu Egipta, na obali Sredozemnog mora. Prvo ćemo obići grandioznu kraljevsku palatu iz ’30-tih godina prošlog veka koju nazivaju Montaza; potom odlazimo do centra Aleksandrije gde ćemo videti novu Biblioteku izgrađenu na mestu čuvene antičke biblioteke. Takođe, videćemo i čuveni Svetionik Faros i srednjovekovnu citadelu Kaitbega. Slobodno vreme. Povratak u Kairo u hotel do 20h. Noćenje.

8. dan, četvrtak 24. oktobar   Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta novom Nacionalnom muzeju. Stvaranje ovog muzeja trajalo je skoro 20 godina. U svojoj kolekciji sadrži oko 100.00 predmeta. Naravno, najveća atrakcija muzeja su svih 5.600 predmeta iz Tutanakamonove grobnice. Pored toga, najveći arheološki muzej na svetu ima 28 prodavnica, 10 restorana, konferencijsku salu i bioskop. U muzejskom parku postoje bašte s skulpturama, dok vas na ulazu u glavni atrijum očekuje masivna statua Ramzesa II. Tu se, zatim, pruža „Veliko stepenište“, koje vodi do nivoa doline visoravni, koje je ispunjeno sa 87 statua faraona i egipatskih bogova. Sasvim neverovatno! Ostatak vremena je slobodan za individualne aktivnosti. Sastanak na recepciji hotela u 23h. Transfer do aerodroma.

9. dan, petak 25. oktobar KAIRO – BUDIMPEŠTA - BEOGRAD   Prijava za let kompanije „Wizz“. Let za Budimpeštu u 02.30h ujutro. Sletanje u Budimpeštu u 06.00h. Transfer ka Beogradu. Povratak oko 15-16h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

redovna cena aranžmana 1.550 €

snižena cena aranžmana za prijave do 01.04.2024. 1.399 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS

 • NA IME REZERVACIJE SE UPLAĆUJE 50.000 DINARA, OSTATAK SE ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 20 DANA PRE PUTOVANJA, ODNOSNO DO 27.09.2024.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta – Kairo – Budimpešta sa kompanijom „WizzAir“ sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim/kabinskim prtljagom težine do 10kg (isključivo ranac!)
 • Transfer mini-busom ili kombijem na relaciji Beograd – aerodrom Budimpešta - Beograd
 • Avionsku kartu sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom (ranac) na relaciji Kairo – Asuan
 • Avionsku kartu sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom (ranac) na relaciji Luksor – Kairo
 • Transferi u Egiptu prema programu
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u široj zoni Kaira (doručak se servira tipa „buffet“/samoposluživanje)
 • Krstarenje Nilom prema programu sa 3 noćenja na brodu i uključenim polupansionom (doručak+večera; „buffet“/samoposluživanje)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe/kabine na brodu, sa kupatilom; standard kategorija. Smeštaj u trokrevetne sobe/kabine na brodu je u vidu dva redovna ležaja + treći pomoćni ležaj manjih dimenzija koji može ugroziti komfor treće osobe
 • Usluge turističkog vodiča
 • Usluge lokalnog predstavnika i turističkog vodiča (na Engleskom jeziku)
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte kao i individualne troškove.
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 evra (može se dobiti u agenciji po ceni od 2.000 dinara za osobe -75, odnosno 4.000 dinara za osobe +75)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu – 550 €
 • Obaveznu Egipatsku turističku vizu – 25 USD/EUR – dobija se i plaća se po sletanju na aerodrom u Kairu
 • Doplata za dodatni prtljagINFORMATIVNE/OKVIRNE CENE (u trenutku pravljenja programa; cene se menjaju na nedeljnom novou, prtljag se kupuje onog trenutka kada putnik to javi agenciji, u tom trenutku mu se saopštava cena istog i u tom trenutku se isti kupuje i plaća u celosti) – mali kofer sa točkićima kao kabinski/ručni dodatni prtljag težine do 10kg i dimenzija 20*30*40cm – 80 €; redovni/predati prtljag težine do 20kg – 110€; redovni/predati prtljag težine do 26kg – 140€
 • Obavezna doplata za gradsku turističku taksu i lučke takse po osobi iznosi 55 € - plaća se na licu mesta
 • PAKET ULAZNICA za posete lokalitetima tokom krstarenja Nilom i posete platou Gize – 80 € - plaća se na licu mesta
 • Obavezan bakšiš za lokalnog predstavnika i vozača, kako je to u arapskom svetu uobičajeno – 30 USD/EUR po osobi – na licu mesta
 • Fakultativni izleti i obilasci navedeni u programu putovanja (minimum za realizaciju svakog ponaosob je 15 prijavljenih putnika; obavezna prijava u agenciji 20 dana pre putovanja; plaćanje se obavlja na licu mesta):
 • Krstarenje Nilom u Kairu sa uključenom večerom i orijentalnim programom – 70 €
 • Celodnevni izlet za Aleksandriju prema programu – 100 €
 • Obilazak Nacionalnog Egiptološkog muzeja u Kairu sa uključenom ulaznicom i lokalnim vodičem na engleskom jeziku – 60 €

UKUPNO TROŠKOVI VAN CENE ARANŽMANA (taksa, paket ulaznica, bakšiš, viza, izleti): 520 €

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel 4*, Kairo – dobar hotel sa dobrim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju (nije pouzdana te ako vam je internet od presudnog značaja, pre samog putovanja od vašeg nacionalnog operatera kupite „roming paket“), restoran za posluženje obroka... Sobe su standard kategorije, sve sa kupatilom, fenom za kosu, mini-bar, klima uređaj, TV.

Krstarica Nilom 4* - rečni kruzer se svakako razlikuje od prekomorskog kruzera, ima svedenije sadržaje. Poseduje restoran za posluženje obroka, nekoliko barova, nekoliko spoljnih paluba, recepciju... Kabine su male, unutrašnje, bez prozora, sa kupatilom.

UZ PROGRAM VAŽE POSEBNI I OPŠTI USLOVI AVIO-KOMPANIJE „WIZZ AIR“ KOJI SU SASTAVNI DEO UGOVORA!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice