+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VELIKA EGIPATSKA TURA - 9 DANA - KAIRO+PIRAMIDE+ALEKSANDRIJA+KRSTARENJE NILOM - MART-NOVEMBAR 2024.


cena od: 1190 €


9 dana avionom / 8 noćenja

20. – 28. MART 2024. / 22. – 30. MAJ 2024. / 16. – 24. OKTOBAR 2024. / 13. – 21. NOVEMBAR 2024.

KAIRO – KRSTARENJE NILOM - ALEKSANDRIJA

Egipat. Drevna zemlja o kojoj dosta znamo, i o kojoj gotovo ne znamo ništa. Poslednjih godina na našem tržištu najpopularnija destinacija za letovanje, ali Egipat zaista nije ni Hurgada ni Šarm. Želite da ga upoznate na pravi način? Onda je ovo putovanje za vas! Skrojili smo ga onako kako smo mogli, shodno mogućnostima koje nudi naša nacionalna avio-kompanija „AirSerbia“ koja saobraća na direktnoj liniji od ove godine od Beograda do Kaira. Potrudili smo se da u program uključimo najbolje od najboljeg, i nadamo se da ćete uživati. Dobrodošli u Egipat!

KAIRO je egipatska prestonica, je drugi najveći grad Afrike u kojem živi bezmalo 9 miliona stanovnika. Ime Kairo znači „onaj koji potčinjava / savladava”. Ovo ime je dato zbog toga što su mnoge vojske kroz istoriju pokušale osvojiti grad i bile uništene od strane njegovih branitelja. Kairo je smešten na obalama i ostrvima Nila u severnom Egiptu, malo južnije od mesta gde reka napušta svoju pustinjom oivičenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila. Najstariji deo grada je na istočnoj strani reke. Moderni deo se postepeno širi zapadno okružujući zelene površine doline Nila. Zapadni delovi su sagrađeni po uzoru na Pariz u doba Ismaila Veličanstvenog, sa širokim bulevarima, parkovima i otvorenim prostorima. Najstariji deo na istoku je potpuna suprotnost. Rastao je nasumično vekovima pun uskih zakrčenih staza. Dok zapadnim Kairom dominiraju zgrade vlade i državne zgrade u modernom stilu, istočni deo je ispunjen stotinama starih džamija koje služe kao orijentiri. Novi nacionalni muzej Egipta je najveći arheološki muzej na svetu i predstavlja sasvim neverovatno mesto stvoreno da zadivi svakoga! Sasvim je neverovatna šetnja istorijom ovog grada, a to ćemo ostaviti naravno za trenutak kada se u njemu nađemo.

GIZA je plato koji se nalazi nedaleko od Kaira, a pre svega je poznata po piramidama, tim čudesnim građevinama građenim pre više hiljada godina da bi bile večno počivalište egipatskih vladara – faraona. Videti egipatske piramide i čuvenu sfingu je želja svakog čoveka na svetu! Tri velike piramide kraj kojih je nekada davno tekao Nil i moćna sfinga, čuvar grobova, predstavljaju najveću atrakciju Egipta, i jedino sačuvano drevno čudo sveta! Pokušaćemo da na ovom mestu odgonetnemo njihovu tajnu.

ASUAN je grad koji nazivaju kapijom Afrike. Nalazi se na jugu Egipta i predstavlja glavno polazište na nezaboravno krstarenje rekom Nil. Asuanski korniš je najatraktivniji lučki bulevar u Egiptu, koji zbog privlačnih šetališta i predivnog pogleda na palmom pokrivena ostrva i bela peščana brda, porede sa francuskom revijerom .Vredi iznajmiti feluku i ploviti kroz pejzaž kao iz sna.

EDFU je drevni grad na Nilu poznat pre svega po veličanstvenom Horusovom hramu. Ovo je najočuvaniji hram u Egiptu. Podignut je od strane kraljice Kleopatre VII, poslednje vladarke Egipta.

KOM OMBO je drevno mesto poznato po veličanstvenom hramu koji je građen jedinstvenim dvostrukim arhitektonskim stilom. Raskošni hram posvećen staroegipatskim božanstvima pleni svojom lepotom.

DOLINA KRALJEVA je najčuveniji arheološki lokalitet Egipta na kojem su se preko 500 godina sahranjivali egipatski faraoni i plemići. Dolina se nalazi na zapadnoj obali Nila, nasuprot drevnoj Tebi (današnjem Luksoru) u samom srcu Tebanske nekropole. Dolina je postala poznata početkom 20. veka kada je otkrivena Tutankamovnova grobnica koja je bila potpuno očuvana i puna blaga. Popularizaciji je pomogla i priča o navodnom prokletstvu faraona. Dolina je 1979. godine proglašena za Svetsku baštinu zajedno sa ostatkom Tebanske nekropole. Pored ove doline nalazi se i Dolina kraljica sa grobnicom kraljice Hatšepsut.

LUKSOR je divan grad na obalama Nila izgrađen na mestu stare egipatske prestonice Tebe. Poznat je po hramu Karnak koji je čuven po svojim moćnim stubovima i naravno jednom od najslavnijih faraona Egipta, Ramzesu II.

ALEKSANDRIJA je drevni antički grad na obali Sredozemnog mora. Vekovima je bila poznata po svojoj biblioteci, najvećoj na svetu. Predstavljala je glavnu luku Egipta, mesto susreta civilizacija.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, sreda BEOGRAD - KAIRO     Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 21.30h. Prijava za let avio kompanije „AIR SERBIA“. Let za Kairo u 23.20h. Sletanje u Kairo u 03.15h po lokalnom vremenu (jutro, četvrtak 9.novembar). Nakon obavljanja formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan, četvrtak KAIRO & GIZA   Doručak. Prepodnevni obilazak egipatske prestonice (panoramski). Videćemo novi deo grada, divni Tahrir trg, ostrva na Nilu (ekskluzivne zone grada), Koptsko naselje, veličanstvene džamije... Nakon obilaska muzeja odlazimo na plato Gize gde ćemo ugledati te slavne i čudesne piramide. Naravno, našu pažnju će zaokupiti najveća od svih, Keopsova piramida i čudesna Sfinga. Prizor za pamćenje! Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, petak KAIRO - ASUAN   Doručak. Odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let za Asuan (1h i 25min). Po sletanju transfer do krstarice, smeštaj u kabine i ručak. Slobodno popodne za posetu hramu Filae i vožnju felukom (vrsta brodića) – nije uključeno u cenu aranžamana! Večera na brodu. Noćenje i noćna plovidba ka Kom Ombu.

4. dan, subota EDFU - KOM OMBO         Doručak na brodu. Poseta hramu Horusa u Edfu, potom odlazak do Kom Omba i obilazak jedinstvenog hrama posvećenog staroegipatskim božanstvima. Ručak na brodu i plovidba ka Esni. Večera i noćenje.

5. dan, nedelja LUKSOR   Doručak na brodu. Odlazak do Luksora i obilazak kompleksa u Dolini kraljeva. Naravno, tu su grobnice Tutankamona, Ramzesa II, čuveni kolosi Memnona, hram kraljice Hatšepsut... Večera na brodu i noćenje.

6. dan, ponedeljak LUKSOR – KAIRO   Doručak. Iskrcavanje sa broda i obilazak hrama Karnak. Transfer do aerodroma. Prijava za let za Kairo (1h 15 minuta). Po sletanju u Kairo transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan, utorak KAIRO – ALEKSANDRIJA   Doručak. Slobodan da za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do ALEKSANDRIJE, grada na severu Egipta, na obali Sredozemnog mora. Prvo ćemo obići grandioznu kraljevsku palatu iz ’30-tih godina prošlog veka koju nazivaju Montaza; potom odlazimo do centra Aleksandrije gde ćemo videti novu Biblioteku izgrađenu na mestu čuvene antičke biblioteke. Takođe, videćemo i čuveni Svetionik Faros i srednjovekovnu citadelu Kaitbega. Slobodno vreme i povratak u Kairo u hotel do 20h. Noćenje.

8. dan, sreda KAIRO   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poseta novom Nacionalnom muzeju. Stvaranje ovog muzeja trajalo je skoro 20 godina. U svojoj kolekciji sadrži oko 100.00 predmeta, a zvezdana atrakcija su svih 5.600 predmeta iz Tutanakamonove grobnice. Pored toga, najveći arheološki muzej na svetu ima 28 prodavnica, 10 restorana, konferencijsku salu i bioskop. U muzejskom parku postoje bašte s skulpturama, dok vas na ulazu u glavni atrijum očekuje masivna statua Ramzesa II. Tu se, zatim, pruža „Veliko stepenište“, koje vodi do nivoa doline visoravni, koje je ispunjeno sa 87 statua faraona i egipatskih bogova. Sasvim neverovatno! Ostatak vremena je slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

9. dan, četvrtak KAIRO – BEOGRAD   Rana odjava iz hotela (oko 01.00h posle ponoći). Transfer do aerodroma i prijava za let. Let za Beograd u 04.00h ujutro. Sletanje u Beograd u 06.00h. Kraj usluga i putovanja.

CENA ARANŽMANA ZA RANE UPLATE

 

ERMIN 20. -28.03.2024.: 1.490 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 1.650 €

TERMIN 22. – 30.05.2024.: 1.590 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 1.750 €

TERMIN 16. – 24.10.2024.: 1.390 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 1.550 €

TERMIN 13. – 21.11.2024.: 1.190 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 1.350 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avionske karte na liniji Beograd-KAIRO-Beograd sa avio-kompanijom „AirSerbia„ (aerodromske takse, ručni prtljag do 8kg)
 • Transfere na destinaciji: aerodrom Kairo – hotel u Kairu i povratno
 • 5 noćenja (4 sa doručkom i 1 bez doručka zbog ranog leta) u hotelu sa 4* u Kairu („buffet“ doručak; sobe sa kupatilom, 1/2 ili 1/2+1 sa pomoćnim ležajem)
 • 3 noćenja na kruzeru 4* na Nilu sa mini-krstarenjem prema programu – pun pansion (doručak, ručak, večera)
 • Avionske karte na relaciji Kairo – Asuan i Luksor - Kairo
 • Obilazak Kaira, piramida u Gizi i lokaliteta tokom krstarenja Nilom sa pripadajućim ulaznicama i uslugama lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • Usluge lokalnog turističkog vodiča na engleskom jeziku
 • Usluge pratioca grupe iz agencije
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte sem predviđenih
 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 23kg iznosi 70 € (odnosi se na sve letove unutar programa)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1500 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu iznosi 350 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 5 noćenja iznosi 25 USD po osobi i lučku taksu koja iznosi 50 USD
 • Egipatsku vizu koja se dobija na aerodromu po ceni od 25 USD
 • Obavezan bakšiš za lokalnog turističkog vodiča – cca 30 USD – daje se na kraju putovanja i sasvim je uobičajeno u arapskom svetu
 • Individualne troškove i sve drugo što nije navedeno i predviđeno cenom aranžmana
 • Fakultativnne aktivnosti navedene u programu: Celodnevni izlet sa obilaskom Aleksandrije 100 USD; Poseta Nacionalnom muzeju u Kairu 40 USD. OBAVEZNA PRIJAVA  U AGENCIJI 20 DANA PRE PUTOVANJA! UPLATA SE VRŠI NA LICU MESTA!

USLOVI PLAĆANJA: U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 60.000,00 dinara
 • Ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje u ratama zaključno sa 20 dana pre polaska na putovanje
 • Ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetne sobe!
 • Vremenska zina u Egiptu je +1 sat u odnosu na našu.
 • Dodatni prtljag se mora bukirati minimum 30 dana pre polaska na putovanje!

HOTEL 4*, KAIRO – Hotel se nalazi u rezidencijalnoj zoni; bezbedna turistička zona. Ništa luksuzno, pristojno. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi, aperitiv bar, salon za doručak. Sobe su manje, standard kategorije, sve sa kupatilom. Na WiFi ne računajte!

KRSTARICA 4*, NIL – Standard kategorija, bez luksuza. Kabine su male/skučene, sve sa kupatilom, bez prozora! Na kruzeru se nalazi bar, restoran.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice