+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

LA TOMATINA FESTIVAL - VALENSIJA


cena od: 559 €


Jedinstveni program u Srbiji, potpuno originalan i osmišljen za ljubitelje neobičnih putovanja.

Vodimo vas na svetski poznati festival La Tomatina, odnosno festival poznat po gađanju paradajzom. Potpuno neobičan i neverovatan. Od 1945. godine ovaj se festival održava na ulicama malenog grada Bunjol, u oblasti Valensije. Za jedan sat, koliko zabava traje utroši se oko 150 tona paradajza koji se baca sa kamiona koji prolazi ulicama Bunjola. Broj učesnika je ograničen, te je onima koji su zainteresovani za ovaj događaj preporučeno da se raspitaju u svojoj agenciji oko karata!

Na ovom putovanju smo spojili i želje za letovanjem. Odabrali smo divnu i neobičnu obalu pomorandžinog cveta koja se proteže u dužini od oko 120 km uz obalu Sredozemnog mora. Duž te obale načičkanu su brojna mala letovališta sa divnim plažama po kojima je oblast Valensije poznata širom sveta. Obala nosi dibvo ime: Obala pomorandžinog cveta, odnosno Kosta del Azar.

Na ovom putovanju imaćete prilike da uživate u divnom Alikanteu, ekskluzivnom Benidormu, neodoljivoj Valensiji, sjajnom zabavnom parku Port Aventura. Usput ćemo uživati u magičnoj Đenovi i divnom jezeru Garda.

Pravo putovanje za sećanje!

Mini letovanje na Obali pomorandžinog cveta

12 dana autonusom, 25. avgust – 5. septembar 2023.

Program putovanja:

1. dan putovanja, petak 25. avgust   Polazak iz Beograda (Sava centar) u popodnevnim satima (oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije.

2. dan putovanja, subota 26. avgust   Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Ligurije. Dolazak u oblast ĐENOVE u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan putovanja, nedelja 27. avgust   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra ĐENOVE. Obilazak grada uz razgledanje: trg Ferari, katedrala San Lorenco, palata Sv. Đorđa,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Za one koji žele kupanje, to se može organizovati u divnoj Savoni do koje ćemo otići vozom. Polazak iz Đenove ka Španiji oko 21h. Noćna vožnja preko Provanse, Langedoka, Rusijona i dalje preko Katalonije ka oblasti Valensije.

4. dan putovanja, ponedeljak 28. avgust   Dolazak u VALENSIJU u prepodnevim satima. Obilazak grada uz razgledanje: Torres de Serranos – srednjovekovna kapija grada, palata Generaliteta sa maim vrtom pomorandži, Katedrala u kojoj se po verovanju čuva Sveti Gral, toranj El Micalet – simbol grada, Kraljičin trg, Gradska kuća, Berza svile, Centralni market,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak do Koste del Azar (obala pomorandžinog cveta) i smeštaj u hotel u jednom od brojnih letovališta. Odmor. Noćenje.

5. dan putovanja, utorak 29. avgust   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i kupanje na divnim plažama. Uveče, fakultativni odlazak u jedan od Flamenko klubova večeru i sjajan program ovog plesa koji čini jedan od najprepoznatiljivijih simbola Španije. Noćenje.

6. dan putovanja, sreda 30. avgust   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak na festival „La Tomatina“ do gradića BUNJOL. La Tomatina je čuveni i čudesni festival paradajza na kojem se učesnici gađaju sa njim. Ovaj festival je nastao sasvim slučajno 1945. godine. Tokom ovog veselog festivala nekoliko desetina tona paradajza posluži za neverovatnu zabavu. Gađanje sa paradajzima počinje u podne i traje tačno jedan sat. Popodne je predviđen odlazak do jedne od poznatih valensijanskih plaža kako bi se učesnici ovog čudesnog festivala dobro oprali u tolom moru. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

7. dan putovanja, četvrtak 31. avgust   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Prvo odlazimo u prelepi grad ALIKANTE. U ovom gradu ćemo prošetati neverovatno lepom Promenadom koja je okićena alejom palmi i ukrašena sa mozaikom, potom ćemo videti „ulicu pečuraka“, katedralu i stari gradski kvart Santa Kruz. Ostavljamo slobodnog vremena za obilazak utvrđenja Santa Barbara odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Odlazimo potom u mondensko letovalište na Kosta Blanki, BENIDORM. Slobodno vreme za uživanje na plažama ovog sjajnog letovališta. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

8. dan putovanja, petak 1. septembar   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do VALENSIJE sa obilaskom čuvenog Grada umetnosti i nauke. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog španskog arhitekte Santjaga Kalatrave. Čudesni svemirski oblici građevina svakoga ostave bez reči. U ovom delu se nalazi Opera, Okeanografik sa Delfinarijumom, Hemisferik, Muzej nauke... Slobodno vreme za posetu nekom od objekata (preporuka je Okeanografik). Popodne, odlazak do Port Saplaya – divan kvart Valensije na moru. Slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

9. dan putovanja, subota 2. septembar   Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Putovanje ka oblasti Katalonije. Poseta (fakultativno) najvećem zabavnom parku Španije PORT AVENTURA. Ovaj park se nalazi na Kosti Dorada u Kataloniji. Prostire se na površini od 119 hektara i poseduje preko 50 atrakcija, od čega čak 9 „Roller coaster“-a, i 5 vodenih atrakcija. Slobodno vreme za uživanje u atrakcijama parka. Polazak ka Italiji oko 22h. Noćna vožnja preko južne Francuske.

10. dan putovanja, nedelja 3. septembar   Dolazak na jezero GARDA u podnevnim satima. Obilazak prelepog SIRMIONEA, najlepšeg mesta na Gardi. Kraća šetnja i slobodno vreme. Smeštaj u hotel u oblasti jezera Garda oko 19h. Odmor. Noćenje.

11. dan putovanja, ponedeljak 4. septembar   Doručak. Odlazak iz hotela u 9h. Usputni obilazak TREVIZA u kojem ćemo boraviti oko 3 sata i nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko Slovenije i Hrvatske. Noćna vožnja.

12. dan putovanja, utorak 5. septembar   Povratak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

Snižena cena za prijave do 20.03.2023. iznosi 559 €

Redovna cena za prijave posle 20.03.2023. iznosi  599 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 7 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* prema programu (1 noćenje u regiji Đenove + 5 noćenje u regiji Kosta del Azar kod Valensije + 1 noćenje u oblasti jezera Garda)
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 2.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 4.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 180 € (isključivo na upit)
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 200 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi: na Liguriji 2 € po noćenju i osobi, u Španiji 3 € po osobi i noćenju i u oblasti garde 3 € po osobi i noćenju (ukupno 20 € za svih 7 noćenja, po osobi) – plaćanje na licu mesta
 • Flamenko klub sa večerom – 70 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta)
 • Fakultativni izleti navedeni u programu:
 • Bunjol/La Tomatina bez ulaznice + kupanje na plaži Valensije – 40 €
 • Alikante i Benidorm – 40 €
 • Grad umetnosti i nauke u Valensiji + Port Saplaya sa kupanjem – 35 €
 • Port Aventura sa ulaznicom – 45 €

SVI IZLETI SE MOGU UPLATITI U AGENCIJI PRE PUTOVANJA! UKOLIKO SE ODLUČITE ZA SVE IZLETE, CENA PAKETA IZNOSI 140 €!

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;
 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL B&B GENOVA 3***, Đenova https://www.hotel-bb.com/it/hotel/genova?utm_source=googlemaps&utm_medium=fichehotel&utm_campaign=genova  ili sličan

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada. Poseduje recepciju, WiFi konekciju, salon za doručak. Sobe su sa kupatilom, tuš/wc, TV.

HOTEL TRES ANCLAS 3***, Gandija www.hoteltresanclas.com ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Gandija na Kosta del Azar. U blizini je glavna trgovačka zona letovališta i plaža. Hotel poseduje restoran, recepciju, bar, WiFi... Sobe su aklimatizovane, sve sa kupatilom (tuš/wc), TV.

HOTEL CENTRO TURISTICO GARDESANO 3***, Busolengo https://centro-turistico-gardesano.worhot.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u oblasti jezera Garda od kojeg je udaljen oko 15 km. Skroman hotel sa glavnom zgradom i nekoliko depadansa. Poseduje aperitiv bar, salon za doručak, receociju. Sobe su sa kupatilom (tuš/wc).

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice