+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

LA VITA E BELLA - SASVIM DRUGAČIJA TOSKANA


cena od: 259 €


7 DANA AUTOBUSOM / 4 NOĆENJA / ZAŠTIĆEN PROGRAM!

12. - 18. APRIL 2023. – Uskršnji praznici

FIJEZOLE - KJANĆANO – PIJENCA – MONTALČINO – MONTEPULČANO – MONTERIĐONI - VOLTERA – KORTONA – ARECO – FIRENCA

SJAJNE PRIČE I PRELEPE DOLINE TOSKANE!

RASPRODATO!

„Ovo je jednostavna priča koju je teško ispričati. Kao u bajci; ima tuge. I kao svaka bajka, puna je čuda i radosti…„ Tako počinje film po kojem je autor ovog putovanja nazvao ovo divno putešestvije… Putovanje ka magičnoj Toskani…Čudno je to kako dođete na ideju da uradite nešto drugačije… Inspiracija je najvažnija, a kada ste inspirisani, tada možete i da stvarate… Toskana je bila autorova inspiracija, a pored nje, glavna inspiracija bila je priča o nesebičnoj ljubavi, koja je u suštini jednostavna, ali i velika… Ukoliko ste romantik, želite svojim očima da podarite malo lepote, ovo je putovanje za vas! Autor putovanja je izabrao mesta koja su svakako bila inspirativna mnogima, jer takva inspiracija i nadahnutost, mogući su samo u ovom divnom toskanskom komadu zemlje! Vidici oivičeni čempresima, divni Fijezole koji je nadahnuo Crnjanskog, nestvarna Pijenca stvorena kao „idealni grad“, mistična Voltera sa ambijentima ispunjenim posebnom magijom, prelepa Kortona koja sa svog vrha gleda na doline zatalasane Toskane, divni Petrarkin Areco sa svojim pričama o Gvidu i njegovoj prinćipesi … Na kraju, i usne će biti ispunjene… Ispunjene kapljicama najekskluzivnijih toskanskih vina koja se postavljaju u red najkvalitetnijih crvenih vina na svetu! Putovanje za sva čula!

NAJBOLJE OCENJEN PROGRAM OD 2014. DO DANAS OD STRANE NAŠIH PUTNIKA!

Program putovanja:

1. dan (sreda 12. april) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i Beograda (Sava centar) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 13. april)   Jutarnja vožnja preko oblasti Furlanija, Veneto, Emilija ka Toskani... Odlazak u idiličnu varošicu FIJEZOLE, smeštenu na obroncima Apenina sa sjajnim pogledima na magičnu Firencu. Po dolasku sledi kraći obilazak grada uz šetnju i slobodno vreme. Nastavak putovanja ka jugu Toskane i banjskog centra KJANĆANO TERME. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Odmor. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji hotela i polazak u orijentacionu šetnju banjom do starog grada Kjanćana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (petak 14. april)   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet ka unutrašnjosti Toskane… Polazak na izlet u 8.30h. Odlazak u čuveni vinski grad MONTEPULČANO, svetski poznat po sjajnom vinu „Nobile di Montepulciano“. Kraća šetnja do glavnog gradskog trga „Piazza Grande“ i slobodno vreme. Fakultativna poseta jednom od vinskih podruma smeštenih ispod grada u steni. Nestvaran ambijent i čudesna priča uz naravno degustaciju plemićkog vina „Nobile“. Nastavak putovanja preko idiličnih predela doline Orčija do vinskog gradića MONTALČINO koji je svetski poznat po proizvodnji jednog od najboljeg crvenog vina Italije, „Brunello di Montalcino“. Kraća šetnja do centralnog gradskog trga i slobodno vreme. Na kraju ćemo posetiti mali živopisni grad PIJENCU smeštenu na vrhu jednog toskanskog brdašca u sred najlepše toskanske doline Orčija. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Pija II sa prelepom Katedralom, Korzo Roselino – glavna trgovačka zona grada, palata Pikolomini – nekadašnja rezidencija pape Pija II, palata Amanati... Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan (subota 15. april) Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u prelepi mali gradić KORTONU. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Republike – srce grada, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali, trg Sinjoreli, Teatar Sinjoreli, Duomo,… Slobodno vreme do 14h za individualne aktivnosti. Kraće putovanje do ARECA, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca i koji je poslužio kao scenografija za čuveni film „La Vita e Bella“, Lođa Bratstva, Duomo – sjajna katedrala posvećena Sv. Donatu, crkva Sv. Franje sa čuvenom freskom Pjera dela Frančeske („Legenda o časnom krstu“; individualna poseta), Petrarkina kuća – mesto gde je rođen jedan od najvećih italijanskih pesnika Frančesko Petrarka (priča o pesniku i njegovoj Lauri uz neizbežne stihove),... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Areca u 19.30h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5. dan (nedelja 16. april)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h i odlazak iz Kjanćana. Putovanje preko Sijene do malog utvrđenog grada MONTERIĐONI. Ovaj mali grad iz 13. veka poseduje savršeno očuvane srednjovekovne zidine sa donžon kulama. Slobodno vreme 1,5 sat za uživanje u sjajnoj atmosferi. Nastavak putovanja preko živopisne doline reke Elze do VOLTERE.  Kraći obilazak grada: katedrala Vaznesenja Presvete Bogorodice iz 12. veka, palata Publiko – sedište uprave, palata Priori, Rimski teatar… Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 17h. Nastavak putovanja preko divne doline Ćećina do banje MONTEKATINI TERME. Dolazak oko 20h. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.  Noćenje.

6. dan (ponedeljak 17. april)   Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Slobodno vreme u Montekatiniju do 11h. Odlazak u FIRENCU, jedan od najlepših gradova na svetu! Odlazimo do predgrađa Firence odakle ćemo krenuti put centra sa vozom. Po dolasku, sledi dvočasovni organizovani obilazak grada uz razgledanje: crkva Santa Maria Novela, bazilika San Lorenco sa Medičijevim kapelama, veličanstvena katedrala Cvetne Bogorodice, Đotov zvonik, Krstionica, Stari most, Galerija Ufici, trg Sinjorija sa Starom palatom i prelepim remek-delima renesansne skulpture... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Firence vozom ka predgrađu oko 21h. Dolazak do autobusa i polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

7. dan (utorak 18. april) Dolazak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

redovna cena 299 €   sniženo   259 €

RASPRODATO!

umesto 95 € samo 75 €

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način usluživanja ) u hotelu sa 3* u Kjanćano Termama
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni-klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3* u Montekatini Termama
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Fijezola, Monteriđonea, Voltere i Firence prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • pratnju lokalnog vodiča u Firenci i uključene vozne karte za Firencu
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Izlet za Pijencu, Montalčino i Montepulčano (bez posete vinskom podrumima) prema programu putovanja
 • Izlet za Kortonu i Areco prema programu putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 1200 dinara za osobe starosti 18-70 god; stariji 70+ plaćaju polisu 2400 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 100 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Obaveznu doplatu za gradsku taksu koja iznosi 2,5 € dnevno po osobi (ukupno 10 € za sva četiri noćenja) – plaća se na recepciji hotela!
 • Posetu istorijskom vinskom podrumu u Montepulčanu sa uključenom degustacijom vina brenda „Nobile di Montepulciano“ – 20 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta; poseta vinskom podrumu nije uključena u paket izleta)

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

Izlet za Pijencu, Montalčino i Montepulčano (bez poseta vinskim podrumima) – 50 €  //  Izlet za Kortonu i Areco  – 45 €

 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2023.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „ALEXANDER PALME“ 4****, Kjanćano Terme http://alexanderpalme.it/home.html

Hotel se nalazi oko 2 km od starog grada Kjanćana, i u neposrednoj blizini centra banje, odnosno glavnog trga Piazza Italia. Hotel je izgrađen početkom 20. veka i poseduje divnu "belle epoque" fasadu. Starinski hotel sa dušom, ali hotel kojem je potrebno dobro renoviranje kako bi sinuo u svom punom sjaju. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, salon za posluženje doručka (kontinentalni "buffet" - sasvim pristojan), malu baštu ispred hotela sa garniturama za sedenje. Sobe su prostrane, skromno uređene, sve sa kupatilom i TV.

HOTEL „MODERNO“ 3***, Montekatini Terme https://www.parkhotelmoderno.it/ 

Hotel se nalazi u centralnom delu banje, nedaleko od glavne trgovačke zone i banjskih parkova. Standardan „budžet“ hotel sa skromnim sadržajem i nivoom usluga. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar. Sobe su skromne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV...

Italijani ne pridaju naročitu pažnju doručku te je isti veoma skroman i slab i obično se sastoji od slatkog i slanog dela sa napicima.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP A-70/2021. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 04777-02-0167750 (osigurana suma u visini od 250.000€) „UNI CREDIT BANK SRBIJA AD BEOGRAD“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice