+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VIP PRIVATE TURA ZA 4 OSOBE - POD SUNCEM TOSKANE - EKSKLUZIVNO - 8 DANA AVIONOM - JUL-AVGUST-SEPTEMBAR


cena od: 1500 €


8 dana avionom │ 7 noćenja │ PRIVATE VIP tura

JUL - AVGUST - SEPTEMBAR 2024.

PROGRAM JE ISKLJUČIVO NAMENJEN ZA MINIMUM 3 DO MAKSIMUM 4 OSOBE! DATUM POLASKA PUTNICI ODREĐUJU SAMI, SHODNO NARAVNO MOGUĆNOSTIMA ZA REALIZACIJU! PROGRAM SE MOŽE MODIFIKOVATI – SKRATITI/PRODUŽITI PO ŽELJI PUTNIKA!

 

Pod suncem Toskane… Lep naziv za jedno neobično putovanje… Ovo putovanje je osmišljeno za hedoniste, za ljude koji žele komociju na putovanju, jedan poseban tretman i neverovatan užitak! Na putovanje idemo avionom iz Beograda, a potom po Toskani sa automobilom. Maksimalno 4 putnika + vaš vodič koji će vam na sasvim poseban način predstaviti Toskanu. Posetićemo mesta koja su rezervisana samo za individualne turiste, i gde velike grupe turista teško mogu i da priđu. Fokus programa je na vinu i specijalitetima po kojima je Toskana poznata širom sveta. Odabrali smo mala, sanjiva mesta u kojima ćemo u potpunosti uživati, a njihovim hodnicima vremena proćićemo kroz bogatu i slavnu istoriju ovog dela Italije. Potražite sa nama to prelepo sunce Toskane i priuštite svojoj duši ovakav ugođaj.

Program putovanja:

1. dan   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“. Prijava za let avio-kompanije „AirSerbia“ ili „WizzAir“. Let za RIM. Po sletanju, i nakon pasoške i carinske kontrole, transfer automobilom do hotela u KJANĆANOI TERMAMA (aerodrom Rim – Kjanćano Terme = 200km, oko 2,5 sata vožnje sa jednom pauzom). Po dolasku u Kjanćano Terme sledi smeštaj u hotel i odmor. Noćenje.

2. dan     Doručak. U 10h polazak na celodnevni izlet ka prelepoj dolini Orčija koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj dan ćemo posvetiti vinu, vinskim pričama, vinskim gradovima. Ulazak u dolinu Orčije će nam najavati jedan divni ZAMAK IZ SNOVA... Posetićemo ga, čuti njegovu priču, i naravno degustirati njegova vina. Naš put dalje vodi do MONTALČINA, grada koji je širom sveta poznat po ekskluzivnom vinu „Brunello“. Prošetaćemo se njegovim kamenim ulicama, uživaćemo u pogledima na doline, degustirati to sjajno oporo vino. Pravimo pauzu za ručak u nekom od prelepih restorana. Nakon ručka, odlazimo u PIJENCU, savršeni renesansni grad koji je nastao iz snova jednog čoveka. Terase ovog grada nude savršen pogled na dolinu Orčije, a tu su naravno i lokalne delicije, pekorino sir i toskanske salame i začini koje će nam upotpuniti doživljaj grada. Zalazak sunca sa terasa Pijence je nezaboravan. Večera u Pijenci? Zašto da ne. Povratak u naš smeštaj u večernjim satima. Noćenje.

3. dan   Doručak. Polazak u 10h na celodnevni izlet. Prvo ćemo posetiti srednjovekovni utvrđeni grad MONTERIĐONI. Zidine ovog grada Dante je u svojoj „Božanstvenoj komediji“ postavio u sam pakao. Očekuje nas nestvaran ambijent, pravo mesto za predah. Potom odlazimo do opatije PASINJANO koja se nalazi na imanju porodice Antinori koje zaprema površinu od preko 220 ha. Opatija je osnovana 395. godine i predstavlja religiozni objekat monaha reda Valombrozijan. Prirodno je da se ovaj objekat nalazi na vinskim mapama kao kamen temeljac brenda „Chianti Classico“, jednog od najpoznatijih vina Italije. U divnoj Osteriji koja se nalazi kraj same opatije posetićemo vinski podrum i degustiraćemo sjajna vina porodice Antinori. Pauza za ručak. Naš put nastavljamo preko prelepog vinogorja regije Kjanti. Posetićemo obližnji gradić ĆERTALDO, poznat širom sveta kao rodno mesto Đovanija Bokača. Malo usnulo mesto u srcu živopisne doline Elza, pozicioniran na brdovitom terenu, pravi je reprezent one iskonske Toskane za kojom mnogi tragaju… Stari grad se nalazi na nepristupačnom terenu koji je zaštićen srednjovekovnim zidinama unutar kojih je smešten Kaštel, odnosno srednjovekovni centar sa neverovatnim ambijentima oko glavne ulice Đovanija Bokača. Koristićemo funikular kao vezu novijeg dela Ćertalda sa starim gradom na vrhu brda. Slobodno vreme za uživanje pod suncem Toskane… Povratak u naš smeštaj u večernjim satima. Noćenje.

4. dan   Doručak. Polazak u 10h na celodnevni izlet. Posetićemo vinski grad MONTEPULČANO koji se nalazi na svega par minuta vožnje od Kjanćana. Ovaj grad je širom sveta poznat po fantastičnom vinu „Nobile“. Od svojih najranijih vremena, Montepulčano je bio grad plemića, te stoga danas ljude osuševljavaju stare kamene plemićke palate i divni ambijenti sa prelepim autentičnim prodavnicama, vinarijama, restoranima... Prošetaćemo se gradom, udahnuti njegove lepote i posetiti jednu sasvim specifičnu vinariju sa drevnom „katedrom“ i odličnim vinima koja ćemo „koštati“ (probati). Pravo mesto i za ručak u nekom od divnih gradskih restorana sa terasom i pogledom na toskanske doline... Dalje put nastavljamo ka magičnoj SIJENI, jednom od najlepših gradova Italije i Evrope. Njena priča je čudesna, o 17 kontrada, strasti, pobedi, odvažnosti. Duomo, sijenska katedrala, sa svojom fasadom oduzima dah, a trg Kampo će svakoga vratiti u neka davna-davna vremena... Vraćamo se u naš hotel do 21h. Noćenje.

5. dan     Nakon doručka odlazimo u novu avanturu; odjavljujemo se iz našeg hotela u 09.30h. Odlazimo do divnog malog seoca SORANO. Za ovo seoce kažu da je izgubljeno u vremenu; mesto na kojem su drevni Etrurci izgradili sjajnu nekropolu. U Soranu ćemo posetiti upravo, arheološki park „Città del Tufo“ ukopan u stenoviti vulkanskim materijal. Iz Sorana put nas vodi do obližnjeg seoca PITILJANO. Neverovatno šarmantno seoce, izgrađeno na vrhu brdašca sa čudesnim pogledima…Kratka šetnja, pauza za ručak, pa idemo dalje. Odlazimo do divne lagune ORBETELO koja je oivičena neobičnim ostrvom koje je prevlakama spojeno sa kopnom. Izuzetno živopisne varošice i divna priroda su glavna karakteristika ovog dela Toskane. Zadržaćemo se u laguni oko 2 sata, a potom ćemo putešestvije za danas završiti u GROSETU. Grad sa burnom srednjovekovnom istorijom i divnim ambijentima u kojima dominiraju raskošne palate i crkve. Smeštaj u hotel u letovalištu Marina di Groseto na Tirenskom moru. Odmor. Noćenje.

6. dan     Doručak; a nakon njega, polazimo ka novim predelima divne Toskane. Polazak na još jedan sjajni izlet u unutrašnjost Toskane sa posetom znamenitoj opatiji SAN GALGANO koja se nalazi u bespuću, urušena, sa krovom od neba… Ova opatija krije tajnoviti mač u kamenu, a korišćena je za snimanje filma „Nostalgija“ velikog Andreja Tarkovskog. Šta ćemo još videti na ovom izletu, neka ostane tajna... Malena kamena toskanska sela, raskošnu prirodu, ručak u nekom sjajnom ambijentu... Vraćamo se u Groseto u naš hotel do 21h. Noćenje.

7. dan     Nakon doručka, oko 10h, polazimo ka luci Pjombino odakle ćemo trajektom isploviti ka divnom ostrvu ELBA. Na Elbu stižemo za oko jedan sat vožnje trajektom. Uplovljavamo u glavnu luku ostrva Portoferajo. Tu ćemo provesti ostatak dana lutajući divnim malim gradom i upijajući njegove lepote. Povratak trajektom u luku Pjombino i povratak u naš smeštaj u ranim večernjim satima. Noćenje.

8. dan     Doručak. Odjava iz hotela. Polazak ka aerodromu u Rimu i prijava za let. Let za Beograd. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

1.500 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata 50% na ime rezervacije, ostatak 20 dana pre polaska.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratna avionska karta sa kompanijom „AirSerbia“ ILI „WizzAir“ na relaciji Beograd – Rim – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, ručnim prtljagom do 8kg i redovnim prtljagom do 23kg – „Economy Class“).
 • 7 noćenja u hotelima sa 4*, od čega 4 noćenja u ba Kjanćano Terme i 3 noćenja u Grosetu/Marina di Groseto (doručak se poslužuje tipa „buffet“/“samoposluživanje“, kontinentalni, tradicionalni italijanski doručak, slatko-slani, jednoličan, sa napicima).
 • Smeštaj u sobe sa francuskim ležajem (jedan ležaj za dve osobe) – standard kategorija soba; sve sobe su sa kupatilom (tuš/kada-wc).
 • Svi transferi navedeni u programu sa aklimatizovanim vozilom (automobil klase „comfort“).
 • Sve obilaske navedene u programu.
 • Usluge turističkog vodiča sve vreme trajanja programa.
 • Karte za trajekt za ostrvo Elbu.
 • Organizacione troškove.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana.
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.600 dinara za osobe 70-, odnosno oko 3.200 dinara za osobe 70+).
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 550 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno za svih 7 noćenja 35 € po osobi – plaća se na licu mesta
 • Obroci (ručak/večera) tokom izleta, degustacije vina, i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana.

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata 60.000 dinara na ime rezervacije, ostatak 20 dana pre polaska.

OPIS SMEŠTAJA:

GRAND HOTEL EXCELSIOR 4*, Kjanćano Terme https://www.grandhotelexcelsior.it/ ili sličan

Hotel se nalazi u centralnom delu Kjanćano Termi, na glavnom trgu Piazza Italia. Od banjskog parka hotel je udaljen oko 1500 m, a od starog grada Kjanćana oko 2 km. U blizini hotela se nalazi nekoliko manjih barova i restorana. Lep, stilizovan hotel sa „belle epoque“ stilom. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, salon za posluženje doručka, lobi sa lepo uređenim dnevnim boravkom, WiFi konekciju, panoramsku terasu na krovu sa bazenom na otvorenom, finsku saunu, sale za konferencije... Sobe su standard kategorije, veličine 20m2, i sve poseduju kupatilo (kada ilki tuš-wc) sa fenom za kosu, mini-bar, TV Cab., individlualni klima/split sistem. Postoji mogućnost doplate za sobe sa balkonom (comfort; 24m2) – 185 eur po osobi za 4 noćenja; ili Junior Suite sobe veličine 45m2 sa balkonom – 455 eur po osobi za 4 noćenja.

HOTEL „TERME MARINE LEOPOLDO II TERME & SPA“ 4*, Montektini Terme https://www.termemarine.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centralnoj zoni letovališta, na oko 150 m od obale mora i nedaleko od trgovačke zone. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, restoran za posluženje obroka, aperitiv bar, 2 bazena na otvorenom, terasu za sunčanje, Spa & Wellness centar... Sobe su standard kategorije 16m2, sve sa kupatilom, klima uređajem, mini-barom, TV Cab, WiFi konekcijom. Postoji mogućnost doplate za sobe sa balkonom veličine 20m2 – za 3 noćenja ukupno 255 € po osobi.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice