+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VEDI NAPOLI, E POI MUORI - NAPULJ I NJEGOVA RAJSKA OSTRVA


cena od: 549 €


OPIS DESTINACIJE

NAPULJ je milionski grad, prestonica pokrajine Kampanija. Vekovima je bio prestoni grad juga Italije, i predstavlja jedan od najlepših gradova Italije. Osnovali su ga stari Grci davši mu ime Neapolis – novi grad. Rimljani su govorili „Vedi Napoli, e poi muori“ – „Vidi Napulj, i umri“. Mi ćemo ga videti, ali nećemo svakako umirati! Shvatićemo samo u čemu je bila poenta ove izreke. Istorija je svuda u ovom gradu. Raskošne palate i avenije govore o bogatstvu ovog grada. Pogled na Vezuv je neverovatan. Veče podno zamka dell’Uovo (jaje) je za nezaborav. Pica u najstarijoj piceriji na svetu je sasvim posebna. Šoping je sjajan. Ovo je grad koji će vas oboriti sa nogu!

SORENTO je najpoznatije letovalište u Napuljskom zalivu i omiljena je destinacija svih onih koji dolaze u ovaj deo Italije. Njegove mediteranske ulice su neodoljive, a limun iz Sorenta je sasvim čudnovat. Klifovi deluju nestvarno. Mnogima je nezamislivo da tokom posete Sorentu ne odu ferijem do čuvenog Kaprija, ostrva luksuza na kojem je i rimski car Tiberije obožavao da boravi.

ISKIJA I PROĆIDA su prelepa ostrva u Napuljskom zalivu. Na ostrvima se nalaze koloritna ribarska seoca koja su prosto neodoljiva. Do Proćide se dolazi ferijem iz Napulja, a vožnja traje svega jedan sat. Iskija je ostrvo koje je udaljeno samo pola sata vožnje ferijem od Proćide.

OBALA AMALFIJA je svetski poznata po svojim čudesnim pejzažima i neverovatno lepim mestima. Grad Amalfi se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poseduje srednjovekovnu strukturu, prelepe ambijente i čudesnu atmosferu. Ravelo i Pozitano su mondenska letovališta sa fantastičnom atmosferom i plažama. Brojni Holivudski filmovi su snimani na ovoj obali, kao i muzički spotovi. Pravi raj na zemlji.

PUTOVANJE ZA SEĆANJE!

5 DANA AVIONOM IZ BEOGRADA / 4 NOĆENJA

29. MAJ – 2. JUN 2023.

Program putovanja:

1. dan, ponedeljak 29. maj   Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.00h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 13.15h. Sletanje u NAPULJ u 14.45h. Transfer do hotela u centru grada. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu sa osnovnim upoznavanjem sa prelepim Napuljem. Šetnja Korzom Garibaldi do katedrale posvećene Uspenju presvete Bogorodice. Kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila. U sastavu katedralne, saborne crkve, nalazi se kapelica blaga posvećena Sv. Januarijusu u kojoj se čuva jedna sasvim posebna relikvija. Takođe, uz samu Katedralu, nalazi se i najstarija krstionica na zapadu izgrađena u 4. veku i posvećena Sv. Jovanu. Nakon obilaska Katedrale, odlazimo do istorijskog centra grada gde ćemo obići: Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom... Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, Promenadu i Zamak Jaje sa ribarskim seocem Marinaio, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru u piceriji „Brandi“. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, utorak 30. maj   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet vozom do SORENTA. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta u Napuljskom zalivu. Prelepe mediteranske ulice sa divnim prodavnicama, neobični limunovi i liker od njih, elegantni restorani, nestvarni pogledi sa klifova na otvoreno more, mirisi... Mesto stvoreno za uživanje. Iz Sorenta vam preporučujemo odlazak na KAPRI, mondensko ostrvo sa luksuznim vilama i hotelima. Izlet je tako osmišljen, da je vaš povratak individualan, vozom takođe do Napulja uz instrukcije vašeg vodiča. Noćenje.

3. dan, sreda 31. maj     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak oko 10h feribotom. Posetićemo divnu PROĆIDU. Neverovatan kolorit ribarskih kućica neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Napojićemo oči na Proćidi i potom nastaviti do obližnjeg ostrva ISKIJA. Usput ćemo videti i maleno ostrvo Vivara koje predstavlja privatno ostrvce sa zaštićenim maritimnim područjem. Iskija predstavlja pravi mali raj, a glavno znamenje ovog ostrva je fascinantni srednjovekovni zamak Aragoneze. Povratak u Napulj do 20h. Noćenje.

4. dan, četvrtak 1. jun     Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (10-18h) do KOSTA AMALFITANE. Ovaj deo Napuljskog zaliva je poznat po fantastičnim pejzažima i uskim i zavojitim puteljcima kojima je nemoguće proći sa klasičnim turističkim autobusima. Mi ćemo tokom ovog celodnevnog izleta sa mini-busom imati prilike u potpunosti da uživamo u divnoj obali. Posetićemo grad AMALFI koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Njegova katedrala prosto pleni lepotom i govori mnogo o moći koju je Amalfi tokom srednjeg veka posedovao kada je bio nezavisna Maritimna Republika. Obićićemo divni RAVELO i čuveni POZITANO. Kolorit ovih letovališta je neverovatan. Povratak u hotel do 18h. Noćenje.

5. dan, petak 2. jun     Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 12.30h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 14.55h. Sletanje u Beograd u 16.15h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + RUČNI PRTLJAG + REDOVAN PRTLJAG + 5 NOĆENJA SA DORUČKOM U HOTELU SA 3*** + NAPOLI CITY TOUR + VODIČ

599 €   first minute cena*   549 €

* first minute cena važi za prvih 6 prijavljenih i najkasnije do 31.01.2023.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd u ekonomskoj klasi, sa uključenim aerodromskim taksama, ručnim i redovnim prtljagom (8kg + 23kg)
 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru Napulja (samopusluživanje/“buffet“)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom
 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 150 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 20 € po osobi za ukupno 5 noćenja – plaćanje na licu mesta
 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete i plaćanje izleta su obavezni u agenciji. Opis i cene izleta su dati ispod

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

Gotovinski – uplata minimum 50% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska; Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate; Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate; Platnim i kreditnim karticama.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „Correra 241“ 3***, Napulj  https://www.correra.it/

Hotel se nalazi u centru grada, na pešačkoj udaljenosti od najpoznatijih gradskih znamenitosti. Na samo 250 m od hotela je metro stanica „Dante“, a na oko 500 m od hotela je čuvena šoping zona Via Toledo. Od glavnog trga Plebišito hotel je udaljen 20 minuta hoda, odnosno oko 1500 m. Standardan „budžet“ hotel bez bilo kakvog posebnog komfora. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju, info desk... Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • SORENTO – celodnevni izlet sa polaskom iz Napulja iz hotela u 10h. CENA izleta iznosi 30 € i uključuje povratnu voznu kartu na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, obilazak Sorenta i usluge vodiča. Povratak u Napulj je individualan. Dolazak u Sorento je oko podneva. Po dolasku sledi organizovani obilazak u trajanju od oko jednog sata i slobodno vreme.
 • KAPRI – četvoročasovni izlet sa feribotom iz Sorenta. CENA 75 € i uključuje povratnu kartu feribotom Sorento-Kapri-Sorento, funikular za grad Kapri, polučasovni orijentacioni obilazak grada Kaprija i usluge turističkog vodiča.
 • KRSTARENJE NAPULJSKIM ZALIVOM – PROĆIDA I ISKIJA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9.30h i povratkom do 20h. CENA izleta iznosi 100 €. Cena obuhvata ferry karte na relaciji od Napulja do ostrva Proćida i Iskija, kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča.  
 • KOSTA AMALFITANA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9.30h i povratkom do 21h. CENA izleta iznosi 100 €. Cena obuvata „private tour“ sa kombijem, obilazak Amalfija, Pozitana i Ravela, usluge vodiča.

CENA PAKETA SVIH IZLETA SA POPUSTOM: umesto 305 € samo 285 €

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice