+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

NAPULJ - 8 DANA - SORENTO - KAPRI - ISKIJA - PROĆIDA - POZITANO - AMALFI - KAZERTA - POMPEJI - 20. MAJ 2024.


cena od: 690 €


8 DANA AVIONOM IZ BEOGRADA / 7 NOĆENJA

LAST MINUTE - POSLEDNJA DVA MESTA!

20. - 27. MAJ 2024.

NAPULJ je milionski grad, prestonica pokrajine Kampanija. Vekovima je bio prestoni grad juga Italije, i predstavlja jedan od najlepših gradova Italije. To je mišljenje onih koji imaju otvorene vidike, ništa im ne smeta i znaju da gledaju i uživaju! Osnovali su ga stari Grci davši mu ime Neapolis – novi grad. Rimljani su govorili „Vedi Napoli, e poi mori“ – „Vidi Napulj, i umri“. Mi ćemo ga videti, ali nećemo svakako umirati! Shvatićemo samo u čemu je bila poenta ove izreke; ili ne! Istorija je svuda u ovom gradu. Raskošne palate i avenije govore o bogatstvu ovog grada. Pogled na Vezuv je neverovatan. Veče podno zamka dell’Uovo (jaje) je za nezaborav. Pica u najstarijoj piceriji na svetu je sasvim posebna. Šoping je sjajan. Zašto se Napulj toliko dopada turistima iz čitavog sveta? Pre svega zato što nije ulickan; njegove raskošne palate su oronule. Svuda je đubre, a ako imate zaziranje prema drugačijim ljudima, onda ćete u svakom čoveku kojeg sretnete videti potencijalnu opasnost. Nije ovaj grad za svakoga! Ili znate da se opustite i da uživate, a ako ne, onda će vam u Napulju sve smetati! Na vama je! Lepota je zaista u očima posmatrača!

ISKIJA I PROĆIDA su prelepa ostrva u Napuljskom zalivu. Na ostrvima se nalaze koloritna ribarska seoca koja su prosto neodoljiva. Do Proćide se dolazi ferijem iz Napulja, a vožnja traje svega jedan sat. Iskija je ostrvo koje je udaljeno samo pola sata vožnje ferijem od Proćide. Naš izlet je osmišljen kao „private tour“ sa ugovorenim brodićima.

OBALA AMALFIJA je svetski poznata po svojim čudesnim pejzažima i neverovatno lepim mestima. Grad Amalfi se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poseduje srednjovekovnu strukturu, prelepe ambijente i čudesnu atmosferu. Ravelo i Pozitano su mondenska letovališta sa fantastičnom atmosferom i plažama. Brojni Holivudski filmovi su snimani na ovoj obali, kao i muzički spotovi. Pravi raj na zemlji.

SORENTO I KAPRI su dva bisera u Napuljskom zalivu. Sorento je čuveno letovalište sa neodoljivom atmosferom i čudesnim klifovima, a Kapri je ostrvo koje predstavlja sinonim mondenskog turizma. Ovo ostrvo je vekovima bilo rezidencija rimskih imperatora.

POMPEJI su jedan od najveličanstvenijih arheoloških lokaliteta na zemlji. Bogati rimski grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine i koji je potom vekovima bio zatrpan sa vulkanskom prašinom.

KASERTA je mesto u kojem se nalazi najraskošnija kraljevska palata Italije. Vrtovi su nestvarno lepi, a priča čudesna.

Program putovanja:

1. dan, PONEDELJAK 20. MAJ   Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.00h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 13.15h. Sletanje u NAPULJ u 14.45h. Transfer do hotela u centru grada u zoni železničke stanice. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu (4,5 km; oko 2,5 sata) sa osnovnim upoznavanjem sa gradom. Srednjovekovna Porta Kapuna – nekadašnja ulazna kapija grada, Via Tribunali sa crkvom Mizerikordija, Duomo - katedrala posvećene Uspenju presvete Bogorodice i Sv. januarijusu - kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila, Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom... Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.-7. dan, UTORAK/NEDELJA 21./26. MAJ    Boravak u Napulju na bazi 7 noćenja sa doručkom. Tokom boravka biće organizovani sledeći fakultativni izleti i programi:

 • OSTRVA ISKIJA I PROĆIDA – celodnevni fakultativni izlet od oko 08.00h do oko 19h. Boravak na Iskiji oko 3 sata i boravak na Proćidi oko 3 sata. Kraći obilasci i slobodno vreme.
 • SORENTO I KAPRI – celodnevni fakultativni izlet vozom od oko 10.00h do oko 20h. Kraći obilazak Sorenta i slobodno vreme + odlazak do ostrva Kapri sa obilaskom gradića Kaprija i slobodnim vremenom.
 • OBALA AMALFIJA – celodnevni fakultativni izlet od 09.00h do oko 18.30h. Obilazak Pozitana i Amalfija sa vožnjom brodićem između Pozitana i Amalfija.
 • POMPEJI – poludnevni fakultativni izlet vozom do Pompeja sa posetom arheološkom lokalitetu i organizovanim obilaskom u trajanju od oko 2 sata. Slobodno vreme. Polazak na izlet oko 9h, povratak sa izleta oko 16h.
 • KASERTA – poludnevni fakultativni izlet vozom do Kaserte sa posetom kraljevskoj palati i slobodnim vremenom. Polazak na izlet oko 9h, povratak sa izleta do 17h.
 • TAVERNA NAPOLETANA – večera u tipičnoj taverni Napoletani sa zabavnim programom.

Tokom našeg boravka u Napulju, ukoliko idete na sve navedene izlete, imaćete jedan ceo dan slobodan za individualne aktivnosti (subota 25.maj). Taj dan možete iskoristiti za posete muzejima, a toplo vam preporučujemo Arheološki muzej u Napulju, kao i kapelu Sansevero sa najlepšim baroknim skulpturama na svetu. Za oba muzeja je potrebna rezervacija znatno unapred, „online“ kupovina ulaznica.

8. dan, PONEDELJAK 27. MAJ     Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 13.00h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 15.40h. Sletanje u Beograd u 17.00h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + RUČNI PRTLJAG +

7 NOĆENJA SA DORUČKOM + NAPOLI CITY TOUR + VODIČ

HOTEL „DEI MILLE“ 3*

snižena cena do 1.marta  750 €

redovna cena  850 € rasprodato!

PRIVATNI SMEŠTAJ

„BINARIO CALMO“

LAST MINUTE CENA  690 € rasprodato!

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS. PLAĆANJE SE OBAVLJA U CELOSTI, ODMAH PRILIKOM PRIJAVE!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd u ekonomskoj klasi, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom (8kg; forma manjeg kofera ili ranac čije dimenzije ne prelaze 40 × 23 × 55 cm )
 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno
 • 7 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu u široj zoni centra Napulja (samopusluživanje/“buffet“ - u hotelu / u privatnom smeštaju doručak se poslužuje u obližnjem restoranu po principu "a-la-carte")
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom ili studije.
 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu u trajanju od oko 2,5 sata
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1500 dinara za osobe 70-, odnosno oko 3000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za redovan prtljag težine do 23kg i standardnih dimenzija – 80 € (obavezna prijava u agenciji i plaćanje u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 420 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 35 € za svih 7 noćenja po osobi – plaćanje na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete je obavezna u agenciji i to isključivo do navedenog datuma. Opis i cene izleta su dati ispod.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „DEI MILLE“ 3***, Napulj https://hoteldeimillenapoli.it/

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, odnosno u zoni železničke stanice (ova zona se najčešće koristi za smeštaj jer je znatno povoljnija od drugih zona grada; dakle ova zona nije baš reprezentativna!). U neposrednoj blizini su prodavnice, butici, barovi, restorani, stanica metroa. Standardan „budžet“ hotel sa niskim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju samo u lobiju, info desk... Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.

PRIVATNI SMEŠTAJ „BINARIO CALMO“ https://binario-calmo.hotel-naples.com/it/#main

Objekat se nalazi u zoni „Garibaldi“ blizu centralne železničke stanice, i na oko 3 km od strogog centra grada, i na samo par minuta hoda od metro stanice.  Sopstveno kupatilo, pogled na unutrašnje dvorište, klima-uređaj, kuhinja, bide, toalet, kada ili tuš, peškiri, posteljina, sredstva za čišćenje, prostor za sedenje, sopstveni ulaz, TV, frižider, aparat za kafu, aparat za kafu/čaj, grejanje, flat-screen TV, fen za kosu, posuđe, čajna kuhinja, rerna, ploča za kuvanje, trpezarija, sto za ručavanje, čitava jedinica se nalazi u prizemlju, zasebna zgrada, privatni apartman u zgradi, vešalica za odeću, toalet papir. Doručak se poslužuje u restoranu „Binario Calmo“ udaljenom 150 m od objjekta.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

PRIJAVA ZA IZLETE JE OBAVEZNA U AGENCIJI 15 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE PO 15 PRIJAVLJENIH PUTNIKA! U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA, IZLETI SE MOGU ISKLJUČIVO REALIZOVATI UZ KOREKCIJU CENE, U SUPROTNOM ĆE BITI OTKAZANI O ČEMU ĆE PUTNICI BITI OBAVEŠTENI 7 DANA PRE PUTOVANJA!

 • OSTRVA PROĆIDA I ISKIJA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela oko 8h i povratkom u Napulj oko 19h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuhvata 1 metro kartu, karte za feribot (Napulj-Iskija + iskija-Proćida + Proćida-Napulj), kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča prema programu. NAPOMENA: iz hotela se odlazi do metro stanice, potom metroom jednu stanicu se vozimo, od metro stanice do luke iz koje isplovljava feribot za Iskiju pešačimo u dužini od 700 metara. Boravak na ostrvima je po 3 sata.
 • KOSTA AMALFITANA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9h i povratkom do 19h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuvata prevoz sa mini-busom, kraće obilaske Amalfija i Pozitana, kartu za brodić na liniji Pozitano – Amalfi, usluge vodiča. Napomena: isplovljavanje brodića iz Pozitana je svakako jedino moguće kada je more apsolutno mirno! Brodar obaveštava na dan plovidbe ukoliko se ista otkazuje! U slučaju otkaza plovidbe od strane brodara, putnici će biti prevezeni mini-busom od Pozitana do Amalfija. Cena brodske karte je u tom slučaju kompenzovana cenom parkinga za mini-bus u Pozitanu!
 • SORENTO I KAPRI – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela oko 10h, i povratkom u hotel do 20h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuhvata povratnu voznu kartu na liniji Napulj-Sorento-Napulj i povratnu kartu za feribot na liniji Sorento-Kapri-Sorento. Na Kapriju se provodi maksimum 3 sata, od čega je oko 2,5 sata slobodno. U Sorentu obilazak traje oko pola sata, ostatak vremena je slobodan, kako pre Kaprija, tako i u povratku sa Kaprija.
 • POMPEJI – poludnevni fakultativni izlet sa polaskom iz hotela oko 9h, i povratkom u hotel do 16h. CENA izleta iznosi 60 €. Cena obuhvata povratnu kartu za voz na liniji Napulj-Pompeji-Napulj, ulaznicu za arheološki lokalitet, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku (bez prevoda), organizovani obilazak do maksimum 2 sata, slobodno vreme.
 • KASERTA – poludnevni fakultativni izlet sa polaskom iz hotela oko 9h i povratkom u hotel do 17h. CENA izleta iznosi 60 €. Cena obuhvata povratnu kartu za voz na liniji Napulj-Kaserta-Napulj, ulaznicu za kraljevske apartmane, ulaznicu za kraljevske vrtove, usluge vodiča. Obilazak kompleksa je individualan, bez tumačenja turističkog vodiča! Po ulasku u kompleks sami kreirate vaše vreme do zakazanog povratka za Napulj.
 • TAVERNA NAPOLETANA – večera u tradicionalnoj taverni sa zabavnim programom. Večera i program traju od 21h do oko ponoći. CENA večere iznosi 60 €. Cena obuhvata večeru koja se sastoji od hladnog predjela (šunka, sir, mortadela, prilozi i sl.) i paste sa paradajz sosom. Ne obuhvata piće i transfer do taverne (preporuka je taxi, cena je oko 5 eur po osobi po jednom pravcu).

UZMI SVE I UŠTEDI – UMESTO 420 € - UKOLIKO UPLATITE SVE IZLETE PLATIĆETE SAMO 390 €

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice