+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

NAPULJ AVIONOM SA ISKIJOM, PROĆIDOM I KOSTA AMALFITANOM - OKTOBAR


cena od: 590 €


4 DANA AVIONOM IZ BEOGRADA / 3 NOĆENJA

20. - 23. OKTOBAR 2023.

VEDI NAPOLI E POI MUORI! Drevna izreka koja mnogo govori o ovom gradu. Program je potpuno jedinstven i u njemu nema „opštih mesta“. Ne, nismo želeli na ovom putovanju Sorento i Kapri koji se pojavljuju u stotinama drugih ponuda. Nismo želeli ni Pompeju, iz istog razloga. Ovo je vikend putovanje, i u 2,5 dana ne može da stane baš sve što bi neko sedeći kući u fotelji poželeo, a kada krene na takav program u kojem ima svega i svačega, onda uvidi da od ujutro do uveče samo trči! Dakle, ovo je sasvim opuštena varijanta, kratka i slatka. Videćemo malo Napulj i nekolicinu njegovih blaga u okolini. Ostrva Proćida i Iskija sa svojim koloritom i usporenim životom i sjajna Kosta Amalfitana, obala koja pleni svojim lepotama. Na ovoj obali posetićemo Pozitano i Amalfi i uživaćemo maksimalno u njima. Ukoliko su vam vidici otvoreni, znate da uživate i da se saživite sa destinacijom, hedonisti ste, znate da ometajuće faktore na svom putovanju ignorišete, onda je ovo putovanje skrojeno za vas! Dobrodošli!

NAPULJ je milionski grad, prestonica pokrajine Kampanija. Vekovima je bio prestoni grad juga Italije, i predstavlja jedan od najlepših gradova Italije. To je mišljenje onih koji imaju otvorene vidike, ništa im ne smeta i znaju da gledaju i uživaju! Osnovali su ga stari Grci davši mu ime Neapolis – novi grad. Rimljani su govorili „Vedi Napoli, e poi mori“ – „Vidi Napulj, i umri“. Mi ćemo ga videti, ali nećemo svakako umirati! Shvatićemo samo u čemu je bila poenta ove izreke; ili ne! Istorija je svuda u ovom gradu. Raskošne palate i avenije govore o bogatstvu ovog grada. Pogled na Vezuv je neverovatan. Veče podno zamka dell’Uovo (jaje) je za nezaborav. Pica u najstarijoj piceriji na svetu je sasvim posebna. Šoping je sjajan. Zašto se Napulj toliko dopada turistima iz čitavog sveta? Pre svega zato što nije ulickan; njegove raskošne palate su oronule. Svuda je đubre, a ako imate zaziranje prema drugačijim ljudima, onda ćete u svakom čoveku kojeg sretnete videti potencijalnu opasnost. Nije ovaj grad za svakoga! Ili znate da se opustite i da uživate, a ako ne, onda će vam u Napulju sve smetati! Na vama je! Lepota je zaista u očima posmatrača!

ISKIJA I PROĆIDA su prelepa ostrva u Napuljskom zalivu. Na ostrvima se nalaze koloritna ribarska seoca koja su prosto neodoljiva. Do Proćide se dolazi ferijem iz Napulja, a vožnja traje svega jedan sat. Iskija je ostrvo koje je udaljeno samo pola sata vožnje ferijem od Proćide. Naš izlet je osmišljen kao „private tour“ sa ugovorenim brodićima.

OBALA AMALFIJA je svetski poznata po svojim čudesnim pejzažima i neverovatno lepim mestima. Grad Amalfi se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poseduje srednjovekovnu strukturu, prelepe ambijente i čudesnu atmosferu. Ravelo i Pozitano su mondenska letovališta sa fantastičnom atmosferom i plažama. Brojni Holivudski filmovi su snimani na ovoj obali, kao i muzički spotovi. Pravi raj na zemlji.

Program putovanja:

1. dan, PETAK 20. OKTOBAR   Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 10.30h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 12.40h. Sletanje u NAPULJ u 14.10h. Transfer do odabranog hotela u centru grada u zoni železničke stanice. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu (4 km; oko 2,5 sata) sa osnovnim upoznavanjem sa gradom. Srednjovekovna Porta Kapuna – nekadašnja ulazna kapija grada, Via Tribunali sa crkvom Mizerikordija, Duomo - katedrala posvećene Uspenju presvete Bogorodice i Sv. januarijusu - kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila, Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom... Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, SUBOTA 21. OKTOBAR    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Polazak iz hotela oko 8.30h. Odlazak metroom do napuljske luke i ukrcavanje na feribot ka Iskiji u 09.25h. Dolazak na ISKIJU u 10.55h. Po dolasku osnovno upoznavanje sa ostrvom i svim mogućnostima koje su raspoložive za vaš samostalni obilazak; preporuka je odlazak do zamka Aragoneze (3 km pešice kroz živopisnu zonu grada, ili taksijem). Takođe, preporuka je i mali „đir“ taksijem po ostrvu sa pauzama na najinteresantnijim lokacijama za vaše savršene fotke. Slobodno vreme na Iskiji. U 14.30h isplovljavanje feribotom ka PROĆIDI (plovidba od svega 15 minuta). Posetićemo divnu PROĆIDU. Neverovatan kolorit ribarskih kućica neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Napojićemo oči na Proćidi i prošetati se zajedno sa jednog na drugi kraj grada. Slobodno vreme. Polazak feribotom ka Napulju u 17.55h. Povratak u luku Napulja u 19h. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, NEDELJA 22. OKTOBAR   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do KOSTA AMALFITANE. Izlet u trajanju od oko 10 sati sa polaskom iz hotela u Napulju u 9.30h. Izlet se ralizuje sa mini-busom. Vožnja čuvenom stradom SS2163, jednim od najlepših puteva u Italiji koji povezuje Sorento sa Amalfijem. Panoramsko razgledanje obale. Odlazak u POZITANO (dolazak oko 11.30h). Sa vodičem šetnja gradom do plaže (oko pola sata). Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 15h. Odlazak brodićem iz Pozitana do Amalfija (vožnja uz spektakularnu obalu u dužini od oko pola sata). Po dolasku u AMALFI kraći obilazak grada sa vodičen (pola sata) i slobodno vreme do 18h. Povratak u hotel u Napulju oko 19.30h. Noćenje.

4. dan, PONEDELJAK 23. OKTOBAR     Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 13.00h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 15.30h. Sletanje u Beograd u 16.50h. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + RUČNI PRTLJAG + REDOVAN PRTLJAG + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM U ODABRANOM HOTELU + NAPOLI CITY TOUR + VODIČ

HOTEL „DEI MILLE“ 3*

stara cena 590 € nova cena - poslednja 4 mesta 650 €

HOTEL

„PALAZZO FIRENZE“ 4*

899 €   first minute cena*   830 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd u ekonomskoj klasi, sa uključenim aerodromskim taksama, ručnim i redovnim prtljagom (8kg + 23kg)
 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno
 • 3 noćenja sa doručkom u odabanom hotelu u široj zoni centra Napulja (samopusluživanje/“buffet“)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetne sobe! Većinom su sve sobe sa jednim francuskim ležajem!)
 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu u trajanju od maksimalno 2,5 sata
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 800 dinara za osobe 70-, odnosno oko 1500 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – hotel 3* 120 €; hotel 4* 350 €
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 9 € po osobi za tri noćenja u hotelima sa 3*, odnosno 15 € po osobi za tri noćenja u hotelima sa 4*
 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete je obavezna u agenciji. Opis i cene izleta su dati ispod.

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

Gotovinski – uplata minimum 50% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska; Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate; Platnim i kreditnim karticama.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „DEI MILLE“ 3***, Napulj https://hoteldeimillenapoli.it/

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, odnosno u zoni železničke stanice (ova zona se najčešće koristi za smeštaj jer je znatno povoljnija od drugih zona grada; dakle ova zona nije baš reprezentativna!). U neposrednoj blizini su prodavnice, butici, barovi, restorani, stanica metroa. Standardan „budžet“ hotel sa niskim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju samo u lobiju, info desk... Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.

HOTEL „PALAZZO FIRENZE“ 4*, NAPULJ https://palazzofirenze.net/en

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada u zoni železničke stanice (naravno, ovo je malo neugledna zona grada). Sasvim dobar hotel, gotovo potpuno nov, savremen. Hotel poseduje recepciju sa info deskom, lep lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (sasvim korektan ali jednoličan), WiFi konekcija u celom objektu (sasvim sigurno ne funkcioniše baš najbolje). Sobe su standard kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš/wc, klima uređaj, mini-bar, TV Kab., telefon.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

PRIJAVA ZA IZLETE JE OBAVEZNA U AGENCIJI 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE PO 10 PRIJAVLJENIH PUTNIKA! U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA, IZLETI SE MOGU ISKLJUČIVO REALIZOVATI UZ KOREKCIJU CENE, U SUPROTNOM ĆE BITI OTKAZANI O ČEMU ĆE PUTNICI BITI OBAVEŠTENI 3 DANA PRE PUTOVANJA!

 • KRSTARENJE NAPULJSKIM ZALIVOM – PROĆIDA I ISKIJA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 8.30h i povratkom u Napulj u 19h. CENA izleta iznosi 90 €. Cena obuhvata 2 metro karte, karte za feribot prema programu, kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča prema programu. NAPOMENA: iz hotela se odlazi do metro stanice, potom metroom jednu stanicu se vozimo, od metro stanice do luke iz koje isplovljava feribot za Iskiju pešačimo u dužini od 1300 metara.  
 • KOSTA AMALFITANA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9.30h i povratkom do 19h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuvata prevoz sa mini-busom, kraće obilaske Amalfija i Pozitana, kartu za brodić na liniji Pozitano – Amalfi, usluge vodiča.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice