+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VELIKA SICILIJANSKA TURA - NOVO!


cena od: 399 €


Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija. Legende o Siciliji su beskrajne, jer priče sa ovog mediteranskog ostrva su upravo takve... Opijajuće, snene, strastvene. treba ih saslušati na pravi način, a da bi se to postiglo, pripovedač bi trebao da bude dobar. Nije ovo samo putovanje, ovo su emocije, čudesne priče, pejzaži, vraćanje u prošlost, uživanje u svakom trenu... Ovo je putovanje za svih pet čula! sasvim jedinstveno i neponovljivo!

VELIKA SICILIJANSKA TURA

5 + 2 NOĆENJA / 29. APRIL – 6. MAJ 2023.

1. dan, subota 29. april   BEOGRAD – NIŠ - DRAČ     Polazak iz Beograda (Sava centar) u 02.00h iza ponoći (noć petak na subotu). Putovanje autoputem Beograd – Niš uz mogućnost priključenja putnika usput. Nastavak putovanja preko Kosova i Metohije linijom Merdare – Podujevo – Priština – Prizren. Od Prištine do Tirane vodi autoput. Preko Tirane odlazak do luke Drač, jednog od najživopisnijih gradova Albanije. Po dolasku kraće organizovano razgledanje grada i slobodno vreme do polaska (oko 21.30h) ka mestu ukrcaja na feribot za Bari. Noćna plovidba Jadranskim morem. 

2. dan, nedelja 30. april  BARI – PALERMO   Uplovljavanje u luku Bari u jutarnjim satima. Iskrcavanje sa feribota i obavljanje neophodne pasoške kontrole. Šetnja starim gradom do bazilike Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i nastavak putovanja do regije Palerma. Smeštaj u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

3. dan, ponedeljak 1. maj   PALERMO &  MONREALE   Doručak. Prepodnevni obilazak grada sa razgledanjem istorijskog centra sa čudesno lepom Katedralom, Normanskom palatom i fontanom Pretoria. Slobodno vreme za posetu Normanskoj palati i čuvenim Kapucinerskim katakombama. Slobodno vreme. Popodne, fakultativni izlet do divnog grada Monreale koji se nalazi na uzvišenju iznad Palerma. Ovaj grad je pre svega poznat po svojoj Katedrali u kojoj se nalaze nestvarno lepi mozaici. Naravno, posetićemo katedralu. Slobodno vreme u živopisnom istorijskom centru Monrealea. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

Palerma gde ćemo posetiti divan grad

4. dan, utorak 2. maj   MONTELEPRE & ERIČE   Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Prvo ćemo posetiti seoce Montelepre u unutrašnjosti Sicilije. Iako je maleno, u selu se nalazi čak 6 crkvi, a zbog potrebe odbrane od bandita u prošlosti, selo je podiglo u 15. veku i toranj nazvavši ga Ventimilja. Ovde ćemo pričati priče o „Il Siciliano“, čuvenom Salvatoreu Đulijaniju. Za nekoga običan mafijaš, a za druge heroj. Nakon šetnje selom, odlazimo do srednjovekovnog sela Eriče. Dolazak u Trapani i odlazak do stanice funikulara koji će nas prevesti do strme uzvišice na kojoj se nalazi Eriče. Po dolasku sledi kraći obilazak gradića uz razgledanje: Porta Trapani, crkva Sv. Martina u normanskom stilu, crkva Uspenja Presvete Bogorodice, zamak Venere – najveća atrakcija Eriča sa divnim srednjovekovnim tornjevima,... Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan, sreda 3. maj   DOLINA HRAMOVA – TURSKE STEPENICE    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do znamenite Doline Hramova. Dolina hramova – „Valle dei Tempi“ - jedno je od najvažnijih arheoloških nalazišta u svetu, smešteno kraj grada Agriđenta. Iznad oštrih litica na južnom kraju Agriđenta nalaze se ostaci hramova drevnog grada Akragasa: hram Here Lacinije, Konkordijin, Herkulov, Zevsov, Kastorov i Poluksov i Hefestov. Poseta arheološkom lokalitetu uz organizovano razgledanje sa lokalnim vodičem (na engleskom jeziku). Nakon obilaska lokaliteta, odlazak do obale Sredozemnog mora i do lokaliteta Turske stepenice („Scala dei Turchi“), prirodnog fenomena belih stena koje se stepeničasto spuštaju u more. Odlazak u grad Agriđento. Slobodno vreme. Povratak u hotel u Palermu do 22h. Noćenje.

6. dan, četvrtak 4. maj   PALERMO – BAGERIJA - PJACA ARMERINA Doručak od 7h i napuštanje hotela do 8.30h. Odlazak do obližnje varošice Bagerija koja je vekovima predstavljala rezidenciju sicilijanskih plemića i donova. Slobodno vreme, ili fakultativna poseta najlepšoj vili Pelagonija koju još nazivaju i „Villa dei Mostri“- vila čudovišta. Nastavak putovanja kroz unutrašnjost Sicilije do slikovitog gradića Pjaca Armerina. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje: masivna Katedrala katalonsko-gotske strukture iz 15. veka, aristokratska palata Trigona, Aragonski zamak iz 14. veka, Gradska kuća,... Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka obali Jonskog mora i letovalištu Đardini Naksos. Dolazak u Đardini u večernjim satima, Smeštaj u hotel, noćenje.

7. dan, petak 5. maj   ĐARDINI NAKSOS – BARI   Doručak od 7h. Odjava iz hotela do 8.30h. Polazak ka Bariju. Putovanje preko Mesine i dalje preko Kalabrije i Apulije do Barija. Po dolasku sledi odlazak u luku ukrcaja i obavljanje procedure neophodne za ukrcavanje na feribot. Po ukrcaju smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

8. dan, subota 6. maj   DRAČ – BEOGRAD  Uplovljavanje u luku Drač u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA (uz uplatu akontacije najkasnije do 20.01.2023.)

399 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • Prevoz feribotom na relaciji Drač – Bari - Drač
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* (doručak „buffet“/samoposluživanje): 4 noćenja u regiji Palerma + 1 noćenje u Đardini Naksosu
 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1800 dinara)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 115 €
 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (isključivo dvokrevetna kabina sa toaletom i tušom!) – cena kabine iznosi 110 € za povratni pravac (dakle, cena po osobi za oba pravca 55 €). Sve kabine imaju barem jedan krevet na sprat! Obavezna prijava i plaćanje u agenciji! broj kabina je ograničen! brodar zadržava pravo da ne potvrdi rezervisanu kabinu!
 • Gradska turistička taksa koja se plaća na licu mesta i iznosi 3 € po osobi i noćenju (15 € za 5 noćenja)
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba): Monreale sa ulaznicom za katedralu 30 € Montelepre - Eriče sa kartama za funikular 40 € Dolina hramova i Turske stepenice sa ulaznicom i lokalnim vodičem 50 €

 

SVI IZLETI SE PLAĆAJU NA LICU MESTA!

PAKET IZLETA SA POPUSTOM: 110 €

USLOVI PLAĆANJA:

Dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS. Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska; Čekovima građana – 50% prilikom rezervacije, ostatak čekovima zaključno sa 20.08.2023.; Administrativnom zabranom – 50% prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate zaključno sa 20.08.2023.; Platnim i kreditnim karticama.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL VILLA ESPERIA 3***, Mondelo-Palermo (https://www.hotelvillaesperia.it/) ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Mondelo koje je udaljeno od Palerma oko 15 km. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje skroman sadržaj i nivo usluga. Recepcija otvorena 24 sata, lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka. Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL „ALEXANDER“ 3***, Đardini Naksos (https://www.hotel-alexander.eu/) ili sličan

Hotel se nalazi u delu Đardinija, Rekanati, oko 1 km udaljen od Rive Đardinija. U okolini hotela se nalaze barovi, restorani... Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima objekta, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka... Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice