+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

MADRID - DON KIHOT TURA


cena od: 429 €


3 noćenja / 23. – 28. mart 2023.

MADRID AVIONOM

1./2.dan, četvrtak/petak 23./24. mart 2023.   BEOGRAD – NOVI SAD – TEMIŠVAR – MADRID     Polazak iz Beograda (Sava centar) u četvrtak 23.03.2023. oko 21h, i iz Novog Sada u 22.15h. Transfer mini-busom do međunarodnog aerodroma u Temišvaru. Prijava na let kompanije „Wizz“ oko 04.00h ujutro. Let za Madrid u 06.10h. Sletanje u Madrid u 08.45h. Nakon obavljanja formalnosti, transfer do centra grada i odlazak na zajedničku kafu i predah od minimum jednog sata. Nakon predaha, sledi organizovani obilazak grada u trajanju od oko 2 sata. Peurta del Sol je mesto odakle u Madridu sve počinje. Kapija sunca je trg okružen raskošnim palatama. Odlazak potom do Plaza Mayor, odnosno glavnog trga koji ima pravilan kvadratni oblik. Raskoš kolonijalne Španije je vidljiva na ovom trgu koji je skrojen kako bi svakoga fascinirao. Šetnja do Katedrale posvećene Bogorodici. Obilazak fascinantne glavne gradske crkve koju popularno nazivaju Almudena. Koreni ove crkve su u 11. veku, a današnja crkva potiče iz 19. i 20. veka, budući da je vekovno središte katoličke crkve u Španiji bilo u obližnjem Toledu. Nedaleko od katedrale nalazi se veličanstvena Kraljevska palata, sedište španske kraljevske porodice. Ovde ćemo završiti naše organizovano razgledanje i ostaviti dovoljno vremena za ručak u nekom od sjajnih madridrskih restorana. Odlazak u hotel oko 16h. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan, subota 25. mart 2023.     MADRID – LA MANČA – TOLEDO – MADRID     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do oblasti LA MANČA koja je svetski postala poznata zahvaljujući Miguelu de Servantesu i njegovom Don Kihotu. Da, to je ta divna, živopisna regija okićena tradicionalnom kastiljanskim selima i čudnovatim vetrenjačama. Posetićemo divno malo seoce EL ROMERAL koje svi nazivaju selom Don Kihota. Tu se kod tog sela nalaze te čuvene vetrenjače koje ćemo imati prilike da vidimo. Posetićemo i seoce TEMLEKUE koje je sa Romeralom spojeno sa tzv. Don Kihot rutom. Na kraju, posetićemo magični TOLEDO, vekovnu prestonicu španskih kraljeva i jedan od najlepših gradova Španije. Mi ćemo se prošetati divnim, snenim i romantičnim uličicama Toleda, i usput ćemo pogledati: trg Zokodover, mavarsko utvrđenje Alkazar, jedan od simbola grada, srednjovekovne mostove na reci Težo, srednjovekovne kapije, Muzej El Greka (bez posete), veličanstvena Katedrala – građena je 200 godina od 13. do 15. veka i predstavlja remek-delo gotske arhitekture. Svakako ćemo malo i predahnuti u ovom divnom gradu pre nego što se vratimo u naš hotel u Madridu, a povratak je planiran za 21h. Noćenje.

4.dan, nedelja 26. mart 2023.        MADRID – EL ESKORIJAL – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet do čudesnog kraljevskog samostana EL ESKORIJAL. Istorijska rezidencija španskih kraljeva koja se sastoji od samostana, crkve, kraljevske palate, muzeja i škole. Kompleks je u duhu kontrareformacije izgrađen u 16. veku po nalogu Filipa II Španije, čime je naglašena njegova povezanost s rimokatoličkom crkvom. U kompleksu se nalaze i muzej, biblioteka i kraljevski mauzolej (Panteon de los Reyes) sa posmrtnim ostacima mnogih španskih kraljeva. Povratak u Madrid do 15h. Slobodno vreme u centru grada. Individualni povratak u hotel. Uveče je planiran (fakultativno) odlazak ulokalni Flamenko klub na autentično špansko veče uz neverovatnu igru i špansku gitaru. Povratak u hotel. Noćenje.

5./6. dan, ponedeljak/utorak, 27./28. mart 2023.   MADRID – TEMIŠVAR – NOVI SAD – BEOGRAD     Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta MUZEJU PRADO, jednom od najvažnijih muzeja na svetu. Posetu ćemo organizovati sa lokalnim vodičem kako bi smo na najbolji mogući način, i za kratko vreme, pogledali sjajnu izložbu umetničkih dela (Velaskez, Muriljo, Pikaso, El Greko...). Slobodno vreme. Polazak iz hotela ka aerodromu u 19.45h. Prijava na let kompanije „Wizz“. Let za Temišvar u 22.10h. Sletanje u Temišvar u utorak 28.03.2023. u 02.30h. Transfer mini-busom do Novog Sada i Beograda. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA ZA RANE UPLATE: 429 €

(najkasnije do 30.11.2022.)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Temišvar-Madrid-Temišvar sa avio-kompanijom "WizzAir„
 • Povratni transfer mini-busom na relaciji Beograd-Novi Sad-Temišvar-Novi Sad-Beograd
 • Aerodromske takse
 • Ručni prtljag u vidu ranca ili torbe (kofer ne!) težine do 10kg
 • Transfer u Madridu od aerodroma do hotela i povratno
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u široj zoni centra grada
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 20kg iznosi 80 € (preporučujemo da jedan kofer dele dve osobe)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara)
 • Karte za gradski prevoz tokom razgledanja Madrida
 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):
 • Poludnevni izlet do El Eskorijala sa uključenom ulaznicom za kompleks 60 €
 • Celodnevni izlet Don Kihot i Toledo 70 €
 • Flamenko veče u Madridu sa uključenim jednim pićem 55 €
 • Poseta Muzeju Prado sa ulaznicom i lokalnim vodičem 50 €

PAKET IZLETA SA POPUSTOM ZA UPLATE U AGENCIJI: 165 € (bez Flamenka - Flamenko se plaća isključivo na licu mesta)

AKONTACIJA NA IME REZERVACIJE: 200 €

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice