+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

MADRID - DON KIHOT TURA - 4 DANA - MADRID + LA MANČA SA VETRENJAČAMA + TOLEDO + EL ESKORIJAL - 25. SEPTEMBAR I 23. OKTOBAR 2024.


cena od: 649 €


MADRID - DON KIHOT TURA - SPECIJAL

4 DANA AVIONOM 3 NOĆENJA

25. – 28. SEPTEMBAR │ 23. – 26. OKTOBAR

Raskošna prestonica Kraljevine Španije predstavlja jedan od najlepših gradova Evrope poznat po specifičnoj atmosferi i divnoj arhitekturi.

Sunčani Madrid sa svojom Kapijom sunca, veličanstvenom avenijom Gran Via, fantastičnom Katedralom, Muzejom Prado, medvedom kao simbolom, ali i stadionom najvećeg fudbalskog kluba na svetu „Santjago Bernabe“, godišnje privlači ogroman broj turista koji dolaze da bi u njemu uživali.

Uživaćemo i mi, jer smo program tako skrojili da sve bude podređeno tome. Turistička interesna zona Madrida je dosta mala, ali to ostavlja vremena da bi se posetioc saživeo sa ovim gradom, jer jedino tako će mu ovaj grad prirasti za srce.

Program smo obogatili sa izletima. Posetićemo veličanstveni kraljevski kompleks El Eskorijal, i uživaćemo u pričama o Don Kihotu jureći za njegovim vetrenjačama u regiji La Manča. Tu je i stara kraljevska prestonica, prelepi grad Toledo.

Dobrodošli u Madrid!

Program putovanja:

1. dan sreda   BEOGRAD – MADRID / CITY TOUR     Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04.30h. Prijava za let „AirSerbia“ za Madrid. Let za Madrid u 06.20h. Sletanje na međunarodni aerodrom u Madridu u 09.45h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do centra Madrida. Panoramski obilazak uz usputno razgledanje: trg Španije, avenija Gran Via – raskošne secesione građevine; glavna trgovačka zona grada, Muzej Prado, Almudena – veličanstvena gradska katedrala posvećena Bogorodici, Kraljevska palata... Šetnja istorijskim delom grada uz obilazak poznatih gradskih trgova: Plaza MayorGlavni trg sa raskošnom kolonijalnom arhitekturom, Puerta del Sol – Kapija sunca – najomiljeniji trg Madrida u čijem susedstvu se nalaze i najpopularnije turističke zone grada... Slobodno vreme oko 2 sata. Sledi transfer do hotela i smeštaj (oko 18h). Odmor. Noćenje.

2. dan četvrtak   MADRID – EL ESKORIJAL   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak metro/voz u 9h na poludnevni fakultativni izlet do kraljevskog kompleksa El Eskorijal. Istorijska rezidencija španskih kraljeva se sastoji od samostana, crkve, muzeja, škole, kraljevske kripte... Poseta kompleksu sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku (bez prevođenja!). Nakon posete sledi slobodno vreme i povratak u Madrid do 16h najkasnije. Slobodno vreme za posetu Muzeju Prado (kupite karte unapred za termin od 17h) – jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa impresivnom zbirkom umetničkih dela i velikih imena svetske umetnosti (Velaskez, El Greko, Pikaso, Dali, Muriljo,...). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan petak   MADRID – LA MANČA – TOLEDO   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h, sa organizovanim prevozom, na celodnevni fakultativni izlet do oblasti LA MANČA koja je svetski postala poznata zahvaljujući Miguelu de Servantesu i njegovom Don Kihotu. Da, to je ta divna, živopisna regija okićena tradicionalnom kastiljanskim selima i čudnovatim vetrenjačama. Posetićemo divno malo seoce EL ROMERAL koje svi nazivaju selom Don Kihota. Tu se kod tog sela nalaze te čuvene vetrenjače koje ćemo imati prilike da vidimo. Posetićemo i seoce TEMLEKUE koje je sa Romeralom spojeno sa tzv. Don Kihot rutom. Na kraju, posetićemo magični TOLEDO, vekovnu prestonicu španskih kraljeva i jedan od najlepših gradova Španije. Mi ćemo se prošetati divnim, snenim i romantičnim uličicama Toleda, i usput ćemo pogledati: trg Zokodover, mavarsko utvrđenje Alkazar, jedan od simbola grada, srednjovekovne mostove na reci Težo, srednjovekovne kapije, Muzej El Greka (bez posete), veličanstvena Katedrala – građena je 200 godina od 13. do 15. veka i predstavlja remek-delo gotske arhitekture. Svakako ćemo malo i predahnuti u ovom divnom gradu pre nego što se vratimo u naš hotel u Madridu, a povratak je planiran za 20h. Noćenje.

4. dan subota   MADRID – BEOGRAD   Bez doručka! Odjava iz hotela do 07.30h. Transfer iz hotela ka aerodromu. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Beograd u 10.30h. Sletanje u Beograd u 13.40h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

25. – 28. septembar 2024.

23. – 26.oktobar 2024.

redovna cena 719 €

snižena cena 669 €

redovna cena 699 €

snižena cena 649 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 50% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;
 • Čekovima građana – minimum 70% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 3 jednake mesečne rate;
 • Platnim i kreditnim karticama.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – MADRID – Beograd sa avio kompanijom „Air Serbia“, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim/kabinskim prtljagom (ranac/torba/mali kofer, max težine 8 kg i max dimenzija 40*23*55 cm)
 • 3 noćenja (2 sa doručkom, jedno bez) u hotelu sa 2*+ u široj zoni centra Madrida
 • Transferi na relaciji aerodrom Madrid – centar Madrida – hotel – aerodrom Madrid
 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)
 • Madrid City Tour prema programu
 • Usluge turističkog vodiča
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 75-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 75+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 150 € (isključivo na upit)
 • Doplata za redovan/predati prtljag – 60 € (prtljag se po želji doplaćuje 15 dana pre putovanja, prilikom isplate aranžmana)
 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 30 € po osobi – plaćanje na licu mesta
 • Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za realizaciju je 12 prijavljenih osoba; obavezna prijava u agenciji pre putovanja; plaćanje izleta se obavlja na licu mesta):
 • El Eskorijal sa uključenom kartom za voz + ulaznica za kompleks + lokalni vodič na engleskom – 90 €
 • La Manča i Toledo – 90 €

OPIS SMEŠTAJA:

HOTELI iz lanca IBIS BUDGET 2** ili slični, Madrid https://ibis.accor.com/gb/city/hotels-madrid-v2418.shtml

Ibis hoteli su poznati po svojoj ekonomičnosti. Standard „budžet“ hotel sa skromnim sadržajima i nivoom usluga. Solidno pozicionirani u odnosu na gradski prevoz i centar grada. Poseduju mali lobi, recepcioni desk, salon za posluženje doručka („buffet“/samoposluživanje; jednoličan doručak, ali sasvim pristojan). Sobe su male, ne preporučujemo smeštaj u sobe sa pomoćnim ležajem! Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš/wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice