+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

SAFARI TURA - MAGIČNA KENIJA


cena od: 999 €


9 dana avionom / 14. – 22. SEPTEMBAR 2023.

Koliko samo puta smo sanjali o ovome... Zamišljali daleku i pravu, „crnu“ Afriku... Njena prostranstva, koloritnost, nepregledne savane i pravu divljinu. Vreme je da ispunimo naše snove! Vreme je za fantastični i jedinstveni SAFARI U KENIJI. Tokom ove avanture posetićemo tri najlepša nacionalna parka Kenije. Amboseli nacionalni park, potom jezero Nakuru i na kraju najpoznatiji, Nacionalni park Masai Mara. Avantura bez premca! Potpuno novo na našem tržištu! U saradnji sa našim partnerom u Keniji koji je specijalizovan za safari ture po celoj Africi, dugo smo pripremali ovaj program putovanja i na kraju dobili najoptimalniji program u koji možemo lako ukrojiti sve ono što bi trebali na safari turi da vidimo. Tu je svakako i glavni grad Kenije, neobični Najrobi u kojem ćemo uživati.

TURA JE IZUZETNO SPECIFIČNA, TE ZBOG TOGA I BROJ RASPOLOŽIVIH MESTA JE IZUZETNO OGRANIČEN! SVEGA 15 OSOBA MOŽE PUTOVATI!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 14. SEPTEMBAR 2023.     Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Let ka Keniji sa jednim presedanjem (po formiranju grupe odredićemo i avio prevoznika te ćemo time imati i tačna vremena polaska, čekanja na konekciju i mesto presedanja). U svakom slučaju ćemo se opredeliti za avio kompaniju koja nudi najbolje moguće uslove sa minimalnim čekanjem na let za Najrobi. Najverovatnije će to biti ili „Lufthansa“ ili „Turkish Airlines“. Sletanje u Najrobi u večernjim satima po lokalnom vremenu (GMT+3). Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA, PETAK 15. SEPTEMBAR 2023. NAJROBI     Doručak. Panoramsko razgledanje kenijske prestonice. Tokom ovog razgledanja videćemo Parlament, Gradski park, kuću Karen Bliksen (autorka romana „Moja Afrika“), Sat kulu (jedna od najviših građevina u Africi)... Posetićemo i čuveno sirotište za slonove („David Sheldrick Wildlife Trust“) gde ćemo se upoznati sa lokalnom brigom za očuvanje divljine. Svakako ćemo svratiti i do nekog od brojnih restorana da probamo neki od autentičnih specijaliteta kenijske nacionalne kuhinje (opciono). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA, SUBOTA 16. SEPTEMBAR 2023.        NACIONALNI PARK AMBOSELI     Ranojutarnji polazak ka Nacionalnom parku Amboseli (paket doručak). Ovaj park se nalazi na samoj granici sa Tanzanijom i u supodini magičnog Kilimandžara čiji vrh pokrivaju večni snegovi. U okviru ovog parka se nalazi i divno istoimeno jezero kao i nekoliko sela koja pripadaju čuvenom plemenu Masai. Po dolasku u Amboseli krećemo u avanaturu, na divni safari kroz park koji je najpoznatiji po brojnim krdima slonova do kojih je moguće sasvim blizu prići. Smeštaj u neki od lokalnih „lodge“-va. Večera. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA, NEDELJA 17. SEPTEMBAR 2023.     NACIONALNI PARK JEZERO NAKURU    Rano ustajanje kako bi smo mogli da uživamo u neverovatnom pogledu na Kilimandžaro pre nego što se oblaci spuste na njegove vrhove. Polazak ka Nacionalnom parku jezero Nakuru (paket doručak). Ovaj Nacionalni park je širom sveta poznat po flamingosima (kolonija broji preko milion jedinki). Prirodni rezervat je poznat i po koloniji belih i crnih nosoroga. Mi na jezero stižemo taman na ručak, a posle ručka sledi safari i kompletno uživanje. Večera i smeštaj u nekom od „lodge“-va. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK 18. SEPTEMBAR 2023. NACIONALNI PARK MASAI MARA    Rani polazak ka kruni safari ture, Nacionalnom parku Masai Mara (paket doručak). Stižemo taman na ručak i nakon ručka krećemo na osnovnu safari turu kojom ćemo se upoznati sa najpoznatijim kenijskim Nacionalnim parkom. Večera i smeštaj u „jedan od lokalnih „lodge“-va. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA, UTORAK 19. SEPTEMBAR 2023.        MASAI MARA NACIONALNI PARK     Doručak. Celodnevni Masai Mara safari. Ovaj Nacionalni park je deo velikog ekosistema Serengeti i poznat je širom sveta kao jedini preostali netaknuti deo divlje Afrike. Nepregledne savane pune su divljih zveri i divnih životinja koje očekujemo da vidimo kada se nađemo u Africi. Svakako, turisti se najviše nadaju da će videti lavove koji su zaštitni znak Masai Mara parka. Celodnevni safari uz uživanje u pogledu na beskrajnu savanu, divlje zveri i pejzaže koji podsećaju na sve one scene koje smo gledali u čuvenom serijalu „Opstanak“. U parku živi preko 500 vrsta ptica (čak 16 vrsta orlova i mnogo vrsta sokolova i jastreba), tu su nosorozi, žirafe, krda antilopa, gnua, zebri, lavovi... Neverovatan doživljaj... Ovaj dan je moguća i opcija najma balona za uživanje u pogledu sa visine i nezaboravnom doživljaju (nije uključeno u cenu!). Naravno, posetićemo i tradicionalno selo plemena Masai gde ćemo se izbliza družiti sa ovim čudnovatim ljudima i gde ćemo se upoznati sa njihovom kulturom i običajima. Ako budemo imali sreće, čućemo i njihove duhovne pesme i videćemo duhovni ples koji je deo njihovih svakodnevnih rituala. Povratak u naš smeštaj. Večera i noćenje.

7. DAN PUTOVANJA, SREDA 20. SEPTEMBAR 2023.         NAJROBI     Doručak i napuštanje Masai Mara nacionalnog parka. Vožnja do kenijske prestonice Najrobija. Dolazak popodne i smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

8. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 21. SEPTEMBAR 2023.     NAJROBI         Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Preporuka da se poseti jedinstveno i najveće karton naselje na svetu, Kibera. Sa ovog mesta ponećete izuzetno snažne utiske. Transfer na aerodrom i prijava za let. Let sa jednim presedanjem.

9. DAN PUTOVANJA, PETAK 22. SEPTEMBAR 2023.               BEOGRAD     Sletanje u Beograd. Kraj putovanja.

PROMO CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 999 €

(cena važi za rane prijave do 15.09.2022.)

NAKON ISTEKA PROMO PERIODA CENA ARANŽMANA IZNOSI: 1.400 €

(cena važi za prijave do 17.01.2023.)

REDOVNA CENA ARANŽMANA IZNOSI: 1.890 €

CENA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Najrobi-Beograd sa jednim presedanjem (uključene aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg)
 • Transfere od i do aerodroma u Keniji
 • Safari u nacionalnim parkovima prema programu sa terenskim vozilima sa otvorenim krovom
 • Sve potrebne ulaznice za nacionalne parkove u Keniji sa uslugama profesionalnog lokalnog vodiča
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3* u Najrobiju
 • Ukupno 4 noćenja tokom trajanja safari ture na bazi uključenih obroka: doručak (kada su polasci na safari rano ujutro, doručak je u vidu paketa + paket ručak + večera) – smeštaj tipa „lodge“ – sobe sa kupatilom
 • Panoramski obilazak Najrobija sa uključenim neophodnim ulaznicama i uslugom lokalnog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča na destinaciji (na engleskom jeziku)
 • Usluge pratioca grupe i organizacione troškove

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, obavezan bakšiš za vodiča i vozača na destinaciji (oko 30 €)
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 480 €
 • Doplata za redovan prtljag 250 € (kofer težine do 20kg)
 • Troškove obavezne vize za Keniju koja se pribavlja elektronskim putem i košta 51 USD. Mogućnost da agencija za vas odradi aplikaciju za vizu, te u tom slučaju uplaćujete u agenciji ukupnu cenu od 65 € prilikom predaje pasoša 30 dana pre polaska na putovanje

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE.

REZERVACIJA PUTOVANJA PODRAZUMEVA UPLATU AKONTACIJE OD 500€, DOK SE OSTATAK ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 15.08.2023.

NAPOMENE:

Putovanje je promotivnog tipa što podrazumeva ranu kupovinu avionskih karata i rani buking safari ture. Ukoliko se prijavite i odustanete u međuvremenu od putovanja, iz bilo kojih razloga, zadržaće se fiksni iznos od 100 € u dinarskoj protivvrednosti na ime manipulativnih troškova, dok ćete ostatak uplaćenog novca moći dobiti u vidu vaučera od avio-kompanije (pravo da iskoristite novac za bilo koji let avio-kompanije u roku od godinu dana). Cena avionske karte zauzima procentualno 55% od ukupne cene aranžmana. Ostatak uplaćenog novca koji preostane možete dobiti nazad u roku od 30 radnih dana od trenutka odustanka od putovanja!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice