+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

KENIJA - SAFARI TURA - 8 DANA - NAJROBI + NACIONALNI PARKOVI AMBOSELI+NAKURU+MASAI MARA - 7. NOVEMBAR 2024.


cena od: 1550 €


8 dana avionom / 7. - 14. NOVEMBAR 2024.

Koliko samo puta smo sanjali o ovome... Zamišljali daleku i pravu, „crnu“ Afriku... Njena prostranstva, koloritnost, nepregledne savane i pravu divljinu. Vreme je da ispunimo naše snove! Vreme je za fantastični i jedinstveni SAFARI U KENIJI. Tokom ove avanture posetićemo tri najlepša nacionalna parka Kenije. Amboseli nacionalni park, potom jezero Nakuru i na kraju najpoznatiji, Nacionalni park Masai Mara. Avantura bez premca! Potpuno novo na našem tržištu! U saradnji sa našim partnerom u Keniji koji je specijalizovan za safari ture po celoj Africi, dugo smo pripremali ovaj program putovanja i na kraju dobili najoptimalniji program u koji možemo lako ukrojiti sve ono što bi trebali na safari turi da vidimo. Tu je svakako i glavni grad Kenije, neobični Najrobi u kojem ćemo uživati.

TURA JE IZUZETNO SPECIFIČNA, TE ZBOG TOGA I BROJ RASPOLOŽIVIH MESTA JE IZUZETNO OGRANIČEN! SVEGA 15 OSOBA MOŽE PUTOVATI!

Program putovanja:

1./2. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK-PETAK 7./8. NOVEMBAR 2024.     BEOGRAD - ISTANBUL - NAJROBI   Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ U 12.15h. Prijava za let avio kompanije "Turkish Airlines" za Istanbul. Let za Istanbul u 14.35h. Sletanje u Istanbul u 18.25h po lokalnom vremenu. Let za Najrobi u 20.35h. Sletanje u Najrobi u 03.05h ujutro u petak 8. novembra po lokalnom vremenu (GMT+3). Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

Doručak za one koji će ustati. Panoramsko razgledanje kenijske prestonice od oko 13h. Tokom ovog razgledanja videćemo Parlament, Gradski park, kuću Karen Bliksen (autorka romana „Moja Afrika“), Sat kulu (jedna od najviših građevina u Africi)... Posetićemo i čuveno sirotište za slonove („David Sheldrick Wildlife Trust“) gde ćemo se upoznati sa lokalnom brigom za očuvanje divljine. Svakako ćemo svratiti i do nekog od brojnih restorana da probamo neki od autentičnih specijaliteta kenijske nacionalne kuhinje (opciono). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA, SUBOTA 9. NOVEMBAR 2024.        NACIONALNI PARK AMBOSELI     Ranojutarnji polazak ka Nacionalnom parku Amboseli (paket doručak). Ovaj park se nalazi na samoj granici sa Tanzanijom i u supodini magičnog Kilimandžara čiji vrh pokrivaju večni snegovi. U okviru ovog parka se nalazi i divno istoimeno jezero kao i nekoliko sela koja pripadaju čuvenom plemenu Masai. Po dolasku u Amboseli krećemo u avanaturu, na divni safari kroz park koji je najpoznatiji po brojnim krdima slonova do kojih je moguće sasvim blizu prići. Smeštaj u neki od lokalnih „lodge“-va. Večera. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA, NEDELJA 10. NOVEMBAR 2024.     NACIONALNI PARK JEZERO NAKURU    Rano ustajanje kako bi smo mogli da uživamo u neverovatnom pogledu na Kilimandžaro pre nego što se oblaci spuste na njegove vrhove. Polazak ka Nacionalnom parku jezero Nakuru (paket doručak). Ovaj Nacionalni park je širom sveta poznat po flamingosima (kolonija broji preko milion jedinki). Prirodni rezervat je poznat i po koloniji belih i crnih nosoroga. Mi na jezero stižemo taman na ručak, a posle ručka sledi safari i kompletno uživanje. Večera i smeštaj u nekom od „lodge“-va. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK 11. NOVEMBAR 2024.    NACIONALNI PARK MASAI MARA    Rani polazak ka kruni safari ture, Nacionalnom parku Masai Mara (paket doručak). Stižemo taman na ručak i nakon ručka krećemo na osnovnu safari turu kojom ćemo se upoznati sa najpoznatijim kenijskim Nacionalnim parkom. Večera i smeštaj u „jedan od lokalnih „lodge“-va. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA, UTORAK 12. NOVEMBAR 2024.     MASAI MARA NACIONALNI PARK     Doručak. Celodnevni Masai Mara safari. Ovaj Nacionalni park je deo velikog ekosistema Serengeti i poznat je širom sveta kao jedini preostali netaknuti deo divlje Afrike. Nepregledne savane pune su divljih zveri i divnih životinja koje očekujemo da vidimo kada se nađemo u Africi. Svakako, turisti se najviše nadaju da će videti lavove koji su zaštitni znak Masai Mara parka. Celodnevni safari uz uživanje u pogledu na beskrajnu savanu, divlje zveri i pejzaže koji podsećaju na sve one scene koje smo gledali u čuvenom serijalu „Opstanak“. U parku živi preko 500 vrsta ptica (čak 16 vrsta orlova i mnogo vrsta sokolova i jastreba), tu su nosorozi, žirafe, krda antilopa, gnua, zebri, lavovi... Neverovatan doživljaj... Ovaj dan je moguća i opcija najma balona za uživanje u pogledu sa visine i nezaboravnom doživljaju (nije uključeno u cenu!). Naravno, posetićemo i tradicionalno selo plemena Masai gde ćemo se izbliza družiti sa ovim čudnovatim ljudima i gde ćemo se upoznati sa njihovom kulturom i običajima. Ako budemo imali sreće, čućemo i njihove duhovne pesme i videćemo duhovni ples koji je deo njihovih svakodnevnih rituala. Povratak u naš smeštaj. Večera i noćenje.

7./8. DAN PUTOVANJA, SREDA 13./14. NOVEMBAR 2024.         MASAI MARA - NAJROBI     Doručak i napuštanje Masai Mara nacionalnog parka. Vožnja do kenijske prestonice Najrobija. Dolazak popodne i smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje. Oko ponoći transfer do aerodroma i prijava za let. Let za Istanbul u 04.50h. Sletanje u Istanbul u 11.25h. Let za Beograd u 13.55h. Sletanje u Beograd u 13.45h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA za prijave do 25.02.2024. IZNOSI: 1.550 €
CENA ARANŽMANA za prijave do 30.03.2024. IZNOSI: 1.750 €

REDOVNA CENA ARANŽMANA IZNOSI: 1.990 €

CENA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Najrobi-Beograd sa jednim presedanjem (uključene aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg)
 • Transfere od i do aerodroma u Keniji
 • Safari u nacionalnim parkovima prema programu sa terenskim vozilima sa otvorenim krovom
 • Sve potrebne ulaznice za nacionalne parkove u Keniji sa uslugama profesionalnog lokalnog vodiča
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3* u Najrobiju
 • Ukupno 4 noćenja tokom trajanja safari ture na bazi uključenih obroka: doručak (kada su polasci na safari rano ujutro, doručak je u vidu paketa + paket ručak + večera) – smeštaj tipa „lodge“ – sobe sa kupatilom
 • Panoramski obilazak Najrobija sa uključenim neophodnim ulaznicama i uslugom lokalnog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča na destinaciji (na engleskom jeziku)
 • Usluge pratioca grupe i organizacione troškove

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, obavezan bakšiš za vodiča i vozača na destinaciji (oko 30 €)
 • Doplatu za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 480 €
 • Doplata za redovan prtljag 175 € (kofer težine do 23kg)
 • Troškove obavezne vize za Keniju koja se pribavlja elektronskim putem i košta 51 USD. Mogućnost da agencija za vas odradi aplikaciju za vizu, te u tom slučaju uplaćujete u agenciji ukupnu cenu od 65 € prilikom predaje pasoša 30 dana pre polaska na putovanje

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE.

REZERVACIJA PUTOVANJA PODRAZUMEVA UPLATU AKONTACIJE OD 80.000 dinara

OSTATAK DO PUNE CENE ARANŽMANA SE ISPLAĆUJE NAJKASNIJE DO 15. OKTOBRA 2024.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice