+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

JORDAN I ČUDESNA PETRA


cena od: 690 €


9 DANA AVIONOM, 7 NOĆENJA

14. – 22. FEBRUAR 2023.

Program putovanja

1. dan     14. februar (utorak)              BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – AMAN

Polazak iz Beograda sa mini-busom/kombijem ka Budimpešti oko 8h. Putovanje ka Budimpešti. Po dolasku na međunarodni aerodrom u Budimpešti, sledi prijava za let kompanije „WizzAir“. Let u 17.50h za Aman. Let traje 3,5 sata. Sletanje u AMAN na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 22.15h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan     15. februar (sreda)                AMAN - PLANINA NEBO – MADABA - VADI MUS/PETRA

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje ka zapadnom delu Jordana do čuvene PLANINE NEBO. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao Obećanu zemlju – Palestinu pre nego što ode u Carstvo božije. On je ovde i sahranjen, a na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap u obliku zmije. Na mestu njegove grobnice sagrađen je manastir koji se još od 1933. godine restaurira i iskopava. Sa planine Nebo spuštamo se u MADABU, najvažnijeg hrišćanskog centra u Jordanu. Vrhunac ovog grada bio je pod vizantijskom vlašću kada je Madaba bila centar škole za mozaike. I danas mozaici čine glavnu atrakciju grada. Najpoznatiji je onaj koji se nalazi u grčkoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa. Dalje nas put vodi do PETRE, najpoznatijeg znamenja Jordana i jednog od svetskih čuda. Bićemo smešteni u turističkom centru VADI MUS. Noćenje.

3. dan     16. februar (četvrtak)            PETRA

Doručak. Ovaj dan je rezervisan ceo za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad PETRA, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasleđa, a 2007. godine u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 građevina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. Kapija Petre je uski i krivudavi prolaz dugačak nekoliko kilometara (ide se pešice). Na izlazu iz Sika (prolaza) je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Povratak u hotel i noćenje.

4.dan      17. februar (petak)                PUSTINJA VADI RUM

Doručak. Slobodno vreme u Vadi Musu ili polazak na fakultativni izlet sa noćenjem u pustinji VADI RUM i noćenjem u AKABI. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje... Zaista jedan od prizora koji će vam ostati u doživotnom sećanju. Naš smeštaj za ovu noć je u pravom beduinskom kampu gde ćemo imati i večeru. Noćenje.

5. dan     18. februar (subota)             AKABA

Za putnike na izletu u pustinji buđenje je rano da bi posmatrali izlazak sunca uz tradicionalni čaj. Nakon doručka krećemo lagano ka obližnjem letovalištu i lučkom gradu AKABI. Ovaj drevni grad se nalazi na obali Crvenog mora, odnosno na na krajnjoj severnoj tački istoimenog zaliva. Ovde ćemo videti ogroman jarbol visne 136 metara sa zastavom Arapske pobune. U Akabi se nalazi i impozantna tvrđava, kao i ostaci ranohrišćanske bazilike iz 3. veka. Za Akabu se čvrsto vezuje i ime čuvenog Lorensa od Arabije. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.dan      19. februar (nedelja)             BETANIJA – AMAN

Potom sledi odlazak do Vadi Musa ukoliko bude bilo potrebe po ostatak putnika koji nije išao na izlet. Vožnja ka Mrtvom moru. Usput ćemo malo umočiti naše noge u MRTVO MORE, najslanije more na svetu i ujedno najniža tačka na svetu. Nastavak putovanja do BETANIJE, biblijskog mesta na reci Jordan na kojem je Sveti Jovan Krstitelj krstio Isusa Hrista. Odlazak u AMAN. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7.dan      20. februar (ponedeljak)      AMAN - DŽERAŠ

Doručak. U 9 časova polazak, fakultativno, u razgledanje prestonice Kraljevine Jordan, divnog grada AMANA koji za razliku od drevnih gradova Jordana predstavlja savremeni blistavi grad. Tokom razgledanja posetićemo prvo istočni deo grada naseljen velikim brojem Palestinaca. Ovaj deo grada karakteriše veliki Bazaar. Potom sledi odlazak u zapadni deo grada koji predstavlja savremeni, poslovni deo sa savremenom arhitekturom. Naravno, posetićemo veliki Suk u starom gradu, pogledaćemo divnu Abu-Derviš džamiju sa tirkizno plavom kupolom,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet do drevnog grada DŽERAŠ. Starost mu se procenjuje na preko 6500 godina, a svoje „zlatno doba“ doživeo je za vreme Rimljana. Od atrakcija se izdvaja Hadrijanova kapija, kolonade sa 56 jonska stuba, Ovalni trg... Povratak u Aman. Noćenje.

8./9. dan 21./22. februar  (utorak/sreda)     AMAN – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela do 11h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do planiranog transfera ka aerodromu (oko 19.30h). Transfer do aerodroma i prijava na let kompanije „WizzAir“. Let ka Budimpešti u 22.45h. Sletanje u Peštu u 01.10h i transfer ka Beogradu. Dolazak u jutarnjim satima u sredu 22. februara. Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 €   750 €

Promotivna cena važi do isteka promotivne tarife avionske karte i uz uplatu akontacije od 400 €


REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 850 €

Redovna cena važi za sve prijavljene nakon isteka promotivne tarife za avionske karte!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Aman-Beograd sa kompanijom „WizzAir“
 • Aerodromske takse i ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm (torba ili ranac; kofer sa točkićima ne!)
 • Transfer mini-busom na relaciji Beograd-aerodrom Budimpešta-Beograd
 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Prevoz mini-busom tokom obilaska koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)
 • 6 noćenja ukupno (3 noćenje u Amanu + 4 noćenja sa doručkom u Vadi Musu kod Petre – napomena: ukoliko se ide na fakultativni izlet u pustinju Vadi Rum, jedno noćenje se menja za noćenje u pustinji a drugo noćenje se menja za noćenje u Akabi)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku (obezbeđen prevod)
 • Orgazacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje sa COVID19 pokrićem (dobija se u agenciji po ceni od oko 2000 dinara po osobi)
 • Obavezni bakšiš za vozača i vodiča u Jordanu (cca 30 €; na licu mesta)
 • Sve drugo što nije navedeno u programu putovanja
 • Doplata za redovni prtljag (20kg – 80 €; 32kg – 120 €) – preporuka je da dve osobe dele jedan prtljag
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 300 €
 • Fakultativni program (obavezna prijava i uplata u agenciji): Taksa za Petru – 40 €; Izlet prema programu za pustinju Vadi Rum i Akabu sa noćenjima, prevozom, jednom večerom i dva doručka – 150 € po osobi / Izlet za Džeraš prema programu sa prevozom i ulaznicom – 40 € po osobi
 • Jordanska viza sa „Jordan Pass“ iznosi 120 €. Jordan Pass se uzima unapred, pre samog putovanja, i plaća se u agenciji 20 dana pre putovanja.

DAKLE, UKUPNO SVE VAN CENE ARANŽMANA / IZLETI + JORDAN PASS SA VIZOM = 350 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime prijave uplaćuje se 400 € u dinarskoj protivvrednosti
 • Ostatak do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 01.02.2023.
 • NEMA MOGUĆNOSTI ODLOŽENOG PLAĆANJA!

USLOVI PUTOVANJA U JORDAN – KOVID-19 na dan pravljenja programa!

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/jordan

 • Vakcine odobrene za ulazak u Jordan su: „Astrazeneca“, „Sinopharm“, „Sputnik“ i „Pfizer“ (dve doze su dovoljne).
 • U slučaju da putnik nema potvrdu o vakcini protiv COVID-19, moraće da uradi PCR test po dolasku na jordansku granicu i plati 20 jordanskih dinara u gotovini (oko 30 €).
 • Svi putnici moraju da popune formular za deklaraciju u nastavku i dobiju besplatni QR kod koji će biti prezentovan prilikom ukrcavanja. Zvanična veb stranica za obrazac za prijavu putovanja je: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/

U slučaju odustanka od putovanja (sve do 15 dana pre polaska), uplaćena akontacija od 400 € u dinarskoj protivvrednosti se ne vraća, već putnik dobija vrednosni vaučer u tom iznosu od kompanije WizzAir koji će moći koristiti za bilo koji njihov let u narednih 8 meseci (do oktobra 2023.).

MINIMALAN BROJ PUTNIKA POTREBAN ZA REALIZACIJU PUTOVANJA JE 20!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice