+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PUTOVANJE U JORDAN - ČUDESNA PETRA, PUSTINJA VADI RUM, AMAN


cena od: 690 €


9 DANA AVIONOM, 7 NOĆENJA

14. – 22. FEBRUAR 2023.

JOŠ SAMO 2 MESTA!

Program putovanja

1. dan     14. februar (utorak)              BEOGRAD – BUDIMPEŠTA – AMAN - MADABA

Polazak iz Beograda/Novog Sada/Subotice sa mini-busom/kombijem ka Budimpešti oko 7h. Putovanje ka Budimpešti. Po dolasku na međunarodni aerodrom u Budimpešti, sledi prijava za let kompanije „WizzAir“. Let u 17.50h za Aman. Let traje 3,5 sata. Sletanje u AMAN na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 22.15h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u gradu MADABA. Smeštaj. Noćenje.

2. dan     15. februar (sreda)             MADABA – PLANINA NEBO – VITANIJA – MRTVO MORE - VADI MUS/PETRA

Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Polazak u šetnju divnom Madabom koja je poznata po svojim umetničkim galerijama i pkolama mozaika. Ovaj grad je ujedno i najvažniji hrišćanski centar u Jordanu. Posetićemo grčku crkvu Sv. Đorđa u kojoj se nalazi čudesni mozaik koji predstavlja najstariju sačuvanu mapu Svete zemlje i grada Jerusalima. Tokom šetnje ćemo videti i katoličku crkvu Obezglavljenja Sv. Jovana Krstitelja. Slobodno vreme u gradu do 12h. Odlazak do obližnje PLANINE NEBO. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao Obećanu zemlju pre nego što ode u Carstvo božije. Na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap u obliku zmije. Sa planine Nebo spuštamo se u VITANIJU, biblijsko mesto Hristovog krštenja. Odlazimo do reke Jordan i samog mesta na kojem je prema verovanju Sv. Jovan krstio Isusa. Nastavljamo dalje put uz obalu MRTVOG MORA. Ovo je najniža tačka na kopnu zemaljske kugle, i najslanije more na svetu. Zaustavićemo se na jednom od vidikovaca sa kojeg se pruža divan pogled na Mrtvo more. Dalje nas put vodi do PETRE, najpoznatijeg znamenja Jordana i jednog od svetskih čuda. Bićemo smešteni u turističkom centru VADI MUS gde stižemo u večernjim satima. Noćenje.

3. dan     16. februar (četvrtak)            PETRA

Doručak. Ovaj dan je rezervisan ceo za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad PETRA, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasleđa, a 2007. godine u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 građevina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu, Sik. Od ulaza na lokalitet do Riznice – El Hazna, pešačimo oko 2 km... Riznica je svakako najpoznatija građevina Petre i mnogi je poistovećuju sa čitavim kompleksom. Iznad Riznice nalazi se nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža nestvaran pogled na građevinu uklesanu u steni. Pravimo pauzu od minimum jednog sata pre nego što krenemo dalje u pešačenje do veličanstvenih kraljevskih grobnica u steni, ulice kolonada, teatra, velikog hrama. Tu se organizovani deo programa završava i ostavlja se slobodno vreme uz preporuku da se dalje nastavi strmim putem sa bezbroj stepenica koje vode ka drevnom manastiru koji predstavlja pored Riznice najveću atrakciju Petre. Individualni povratak u hotel. Za one koje je Petra opčinila, svakako preporučujemo da je posete i noću „Petra by Night“ kada je doživljaj fantastičan uz sjajan performans sa svećama. Program počinje u 20.30h ispred „vizitorskog centra“ i završava se u 22.30h. Noćenje.

4.dan      17. februar (petak)                PUSTINJA VADI RUM

Doručak. Slobodno vreme u Vadi Musu, ili polazak na fakultativni izlet sa noćenjem u pustinji VADI RUM i noćenjem u AKABI. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje... Zaista jedan od prizora koji će vam ostati u doživotnom sećanju. Tura kroz pustinju traje oko 4 sata i realizuje se sa „džipovima“ u kojima putnici sede u otvorenom delu (6 osoba po vozilu). Ovakav način obilaska pustinje je prava avantura. Naš smeštaj za ovu noć je u pravom beduinskom kampu gde ćemo imati i večeru. Noćenje.

5. dan     18. februar (subota)             AKABA

Za putnike na izletu u pustinji buđenje je rano da bi posmatrali izlazak sunca uz tradicionalni čaj. Nakon doručka krećemo lagano ka obližnjem letovalištu i lučkom gradu AKABI. Ovaj drevni grad se nalazi na obali Crvenog mora, odnosno na krajnjoj severnoj tački istoimenog zaliva. Prvo ćemo posetiti ekskluzivnu rezidencijalnu i turističku zonu Ajla sa Kraljevskom marinom, a potom ćemo otići do centra Akabe. U Akabi ćemo videti ogroman jarbol visne 136 metara sa zastavom Arapske pobune. U Akabi se nalaze ostaci nekada impozantne tvrđave, a za grad se čvrsto vezuje i ime čuvenog Lorensa od Arabije. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.dan      19. februar (nedelja)             KERAK - AMAN

Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Potom sledi odlazak do Vadi Musa ukoliko bude bilo potrebe po ostatak putnika koji nije išao na izlet. Vožnja ka prestonici Jordana uz usputni obilazak pustinjskog zamka KERAK. Ovo je jedno od najvećih utvrđenja na Levantu. Početak izgradnje je vezan za polovinu 12. veka. Služio je kao središte krstaša tokom ratova na ovom prostoru. Nakon obilaska sledi nastavak putovanja ka prestonici Jordana. Odlazak u AMAN. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

7.dan      20. februar (ponedeljak)      AMAN - DŽERAŠ

Doručak. U 10 časova polazak na poludnevni fakultativni izlet do drevnog grada DŽERAŠ. Starost mu se procenjuje na preko 6500 godina, a svoje „zlatno doba“ doživeo je za vreme Rimljana. Od atrakcija se izdvaja Hadrjanova kapija, kolonade sa 56 jonska stuba, Ovalni trg... Slobodno vreme. Povratak u Aman u hotel. Slobodno vreme. Opciono, odlazak u neki od popularnih noćnih klubova sa muzikom. Noćenje.

8./9. dan 21./22. februar  (utorak/sreda)     AMAN – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela do 11h. Obilazak Amana uz posetu Citadeli – utvrđenju sa kojeg se pruža sjajan pogled na grad. Na Citadeli se nalaze ostaci Herkulovog hrama, Kraljevske palate,... Potom sledi odlazak do Rimskog teatra uz posetu i šetnju starim delom grada – Bazaar. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do planiranog transfera ka aerodromu (oko 19.30h). Transfer do aerodroma i prijava na let kompanije „WizzAir“. Let ka Budimpešti u 22.45h. Sletanje u Peštu u 01.10h u sredu 22. februara i transfer ka Subotici/Novom Sadu/Beogradu. Dolazak u jutarnjim satima u sredu 22. februara. Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 690 € 750 €

VAŽEĆA CENA ARANŽMANA PO OSOBI - još 2 slobodna mesta790 €

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Aman-Beograd sa kompanijom „WizzAir“
 • Aerodromske takse i ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm (torba ili ranac; kofer sa točkićima ne!)
 • Transfer mini-busom na relaciji Beograd-aerodrom Budimpešta-Beograd
 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Prevoz mini-busom tokom obilazaka koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)
 • 7 noćenja ukupno (1 noćenje u Madabi + 2 noćenja u Amanu + 4 noćenja sa doručkom u Vadi Musu kod Petre – napomena: ukoliko se ide na fakultativni izlet u pustinju Vadi Rum i Akabu, u Vadi Musi se boravi 2 noćenja + 1 noćenje u Vadi Rumu + 1 noćenje u Akabi)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom (smeštaj u pustinji Vadi Rum je u kampu)
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge lokalnog vodiča po potrebi na engleskom jeziku (obezbeđen prevod)
 • Orgazacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove
 • Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje sa COVID19 pokrićem (dobija se u agenciji po ceni od oko 2000 dinara po osobi)
 • Sve drugo što nije navedeno u programu putovanja
 • Doplata za redovni prtljag (20kg – 80 €; 32kg – 120 €) – preporuka je da dve osobe dele jedan prtljag
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 200 € - isključivo na upit / ako putujete sami, možemo vas spojiti sa nekim od prijavljenih putnika!
 • Fakultativni program (obavezna prijava i uplata u agenciji): Izlet prema programu za pustinju Vadi Rum i Akabu sa noćenjima, prevozom, „džip tour“ po pustinji u trajanju od oko 3 sata, jednom večerom i dva doručka150 € po osobi / Izlet za Džeraš prema programu sa prevozom – 60 € po osobi
 • Jordanska viza sa „Jordan Pass“ iznosi 120 €. Jordan Pass se uzima unapred, pre samog putovanja, i plaća se u agenciji 20 dana pre putovanja. Jordan Pass uz vizu obuhvata i ulaznice za: Petru (bez noćnog obilaska), Citadelu u Amanu, arheološki lokalitet u Džerašu, taksu za područje Vadi Rum, zamak Kerak. Jordan Pass ne obuhvata ulaznice za Vitaniju 12 JOD, crkve u Madabi po 1 JOD, planinu Nebo 3 JOD.

DAKLE, UKUPNO SVE VAN CENE ARANŽMANA / IZLETI + JORDAN PASS SA VIZOM = 330 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS

 • Na ime prijave uplaćuje se 300 € u dinarskoj protivvrednosti
 • Ostatak do punog iznosa se isplaćuje najkasnije do 01.02.2023.
 • NEMA MOGUĆNOSTI ODLOŽENOG PLAĆANJA!

USLOVI PUTOVANJA U JORDAN

 • Kovid uslovi su ukinuti – nisu potrebni ni testovi ni vakcina!
 • Svi putnici moraju da popune formular za deklaraciju u nastavku i dobiju besplatni QR kod koji će biti prezentovan prilikom ukrcavanja. Zvanična veb stranica za obrazac za prijavu putovanja je: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/ - prijava se vrši 24 sata pre putovanja!

U slučaju odustanka od putovanja (sve do 15 dana pre polaska), uplaćena akontacija od 300 € u dinarskoj protivvrednosti se ne vraća, već putnik dobija vrednosni vaučer u tom iznosu od kompanije WizzAir koji će moći koristiti za bilo koji njihov let u narednih 8 meseci (do oktobra 2023.).

1 EUR = cca 0,73 JOD (Jordanski dinar)

PROČITAJTE KORISNE INFORMACIJE O OVOM PUTOVANJU KLIKOM NA SLEDEĆI LINK: http://www.fabrikaputovanja.rs/page.php?pro_id=254

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice