+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

VELIKA JORDANSKA TURA - RASPRODATO


cena od: 690 €


9 DANA AVIONOM, 7 NOĆENJA, 20. - 28. NOVEMBAR 2023.

Hašemitska kraljevina Jordan se nalazi na Bliskom istoku, odnosno Arabijskom poluostrvu. Kolevka je drevnih civilizacija (Amon, Moab, Endomejci, Nabatejci) koje su na ovom prostoru ostavile svoje pečate. Drevne civilizacije nestale su dolaskom Rimljana na ove prostore koji opet ostavljaju iza sebe brojne svedoke njihove vladavine.

Položaj Jordana na drevnim karavanskim putevima začina odigrao je presudnu ulogu na razvoj ove zemlje i razvoj starih civilizacija.

Nabatejska prestonica Petra se od 2011. godine nalazi na listi „7 Wonders of the World“. Predstavlja ogroman lokalitet sa preko 800 sačuvanih građevina klesanih u steni. Turistički lokalitet bez premca!

Pustinja Vadi Rum (visoka dolina) je još jedna prvoklasna turistička atrakcija Jordana. Fantastični predeli sa stenama starim nekoliko stotina miliona godina. Noć u pustinji je neverovatan doživljaj jer se iznad vas otvara nebo sa milionima zvezda.

U Jordanu se nalazi i Mrtvo more sa najnižom kopnenom tačkom na svetu. Tu je i Betanija, mesto krštenja Isusa Hrista, lučki grad i letovalište Akaba, divna Madaba sa svojim neverovatnim mozaicima, Džeraš sa sjajno očuvanim rimskim gradom...

Ovo je putovanje koje će vam večno ostati u najlepšem sećanju!

Program putovanja:

1. dan, ponedeljak 20. novembar   BEOGRAD – NOVI SAD…   Transfer mini busom iz Beograda, Novog Sada… Polazak iz Beograda oko 20h (Sava centar), Novog Sada oko 21.30h (Temerinski put, kod Rode). Noćna vožnja preko Mađarske...

2. dan, utorak 21. novembar   AERODROM BUDIMPEŠTA – AMAN – DŽERAŠ   Putovanje ka Budimpešti. Po dolasku na međunarodni aerodrom „Ferenc List“ u Budimpešti, sledi prijava za let kompanije „WizzAir“. Let u 05.20h za Aman. Let traje 3,5 sata. Sletanje u AMAN na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 10.45h po lokalnom vremenu. Odlazak do centra Amana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualne obilaske, ili fakultativni odlazak do DŽERAŠA. Na lokalitetu antičke Gerase nalazi se grčko-rimski grad sa sjajno očuvanom strukturom. Danas je ovo prvoklasni arheološki lokalitet sa ostacima rimske glavne ulice Kardio, Zevskovog hrama, Ovalnog trga, Artemidinog hrama. Tu su i ostaci vizantijskih crkvi, od kojih je najvažnija crkva Sv. Kozme i Damjana, svetaca koji su boravili u Gerasi. Povratak u Aman i smeštaj u hotel u široj zoni centra grada. Odmor. Noćenje.

3. dan, sreda 22. novembar   MADABA – PLANINA NEBO – VADI MUSA/PETRA   Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Odlazak do MADABE. Šetnja divnom Madabom koja je poznata po svojim umetničkim galerijama i školama mozaika. Ovaj grad je ujedno i najvažniji hrišćanski centar u Jordanu. Prvo ćemo posetiti sjajan arheološki lokalitet na kojem se nalaze ostaci vizantijske bazilike i crkve Sv. Ilije, kao i brojni izloženi mozaici iz rimskog i vizantijskog perioda. Posetićemo grčku crkvu Sv. Đorđa u kojoj se nalazi čudesni mozaik koji predstavlja najstariju sačuvanu mapu Svete zemlje i grada Jerusalima. Slobodno vreme u gradu. Oko 14h odlazak iz Madabe. Odlazak do obližnje PLANINE NEBO. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao obećanu zemlju pre nego što ode u Carstvo božije. Na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap oko kojeg je obmotana zmija. Jednočasovna pauza u jednom divnom nacionalnom restoranu za ručak („buffet“). Nastavak putovanja prema Mojsijevoj dolini, odnosno VADI MUSA. Dolazak u hotelu večernjim satima. Smeštaj. Noćenje.

4. dan, četvrtak 23. novembar   PETRA   Doručak. Ovaj dan je ceo rezervisan (fakultativno) za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad PETRA, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu - Sik, videćemo niz nabatejskih grobnica. Kroz uski prolaz Sik dug oko 1,2 km stižemo do čuvene Riznice – Al Kaznah. Riznica je svakako najpoznatija građevina Petre i mnogi je poistovećuju sa čitavim kompleksom. Iznad Riznice nalazi se nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža nestvaran pogled na građevinu uklesanu u steni. Pravimo pauzu od minimum jednog sata pre nego što krenemo dalje u pešačenje do veličanstvenih kraljevskih grobnica u steni, ulice kolonada, teatra, velikog hrama. Tu se organizovani deo programa završava i ostavlja se slobodno vreme uz preporuku da se dalje nastavi strmim putem sa bezbroj stepenica koje vode ka drevnom manastiru koji predstavlja pored Riznice najveću atrakciju Petre. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, petak 24. novembar   PUSTINJA VADI RUM   Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Polazak ka nestvarnoj pustinji VADI RUM. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Odlazak do „Visitor centra“ na obaveznu prijavu posetioca. Smeštaj u tradicionalni kamp oko 13h. Slobodno vreme, ili fakultativni polazak na organizovanu „jeep“ turu pustinjom Vadi Rum. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje... Avanturu završavamo u „Sunset Valley“ odakle ćemo posmatrati fantastični zalazak sunca. Povratak u kamp. Sledi tradicionalna beduinska večera i uživanje u neverovatnom zvezdanom nebu nad pustinjom. Noćenje.

6. dan, subota 25. novembar   AKABA   Nakon doručka krećemo lagano ka obližnjem letovalištu i lučkom gradu AKABI. Ovaj drevni grad se nalazi na obali Crvenog mora, odnosno na krajnjoj severnoj tački istoimenog zaliva. Prvo ćemo posetiti ekskluzivnu rezidencijalnu i turističku zonu Ajla sa Kraljevskom marinom, a potom ćemo otići do centra Akabe. Smeštaj u hotel oko 14h i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. dan, nedelja 26. novembar   AKABA   Doručak. Polazak u 10h u jednočasovnu šetnju Akabom uz obilazak: ogroman jarbol visne 136 metara sa zastavom Arapskog ustanka. U Akabi se nalaze ostaci nekada impozantne tvrđave, takođe ćemo videti i divnu džamiju Šarif Huseina bin Alija. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na krstarenje zalivom Akabe sa ručkom. Slobodno popodne. Noćenje.  

8. dan, ponedeljak 27. novembar   AKABA – MRTVO MORE - BETANIJA – MADABA   Doručak. Odjava iz hotela u 9h i polazak ka Mrtvom moru i Betaniji. Sledi vožnja preko doline Vadi Araba ka MRTVOM MORU. Dve pauze na vidikovcima. Videćemo okamenjeni kip Lotove žene gde ćemo čuti i biblijsku priču o gradovima greha, Sodomi i Gomori. Poseta jednom od Spa hotela gde ćemo imati mogućnost da se okupamo u Mrtvom moru uz obezbeđen tuš i peškire. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak do BETANIJE. Po dolasku sledi obilazak lokaliteta na kojem je kršten gospod Isus Hristos na reci Jordanu. Nakon obilaska sledi odlazak do MADABE i smeštaj u hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

9. dan, utorak 28. novembar   MADABA – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD   Odjava iz soba u 7.30h, doručak i polazak ka međunarodnom aerodromu. Transfer do aerodroma i prijava na let kompanije „WizzAir“. Let ka Budimpešti u 11.20h. Sletanje u Peštu u 13.10h i transfer ka Novom Sadu i Beogradu. Pravićemo pauzu za ručak u jednoj divnoj čardi kod Kečkemeta. Povratak u ranim večernjim satima; zavisno od zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA iznosi 690 € (važi do popune promo mesta)

REDOVNA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 790 €
RASPRODATO!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Aman-Budimpešta sa kompanijom „WizzAir“
 • Aerodromske takse i ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm (torba ili ranac; kofer sa točkićima ne!)
 • Redovan prtljag, kofer težine do 10kg i dimenzija 23 cm dubina, 40 cm širina i 55 cm visina
 • Transfer mini-busom na relaciji Beograd-aerodrom Budimpešta-Beograd
 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom
 • Prevoz tokom obilaska koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)
 • 7 noćenja sa doručkom ukupno, od čega 1 noćenje u Amanu, 2 noćenja u Vadi Musu, 1 noćenje u pustinji Vadi Rum, 2 noćenja u Akabi i 1 noćenje u Madabi
 • Smeštaj u hotelima sa minimum 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom; smeštaj u pustinji Vadi Rum je u beduinskom kampu)
 • Usluge pratioca grupe
 • Usluge lokalnog vodiča
 • Orgazacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 280 € (isključivo na upit)
 • Obavezna turistička taksa koja se plaća na licu mesta i koja iznosi 30 € po osobi – plaća se odmah po dolasku u Jordan
 • Doplata za veći prtljag (kofer težine do 26kg 120 €; kofer težine do 32kg 170 €)
 • Jordan Pass sa vizom i ulaznicama za posetu Petri i arheološkom lokalitetu u Madabi i pustinji Vadi Rum – 120 € - plaća se 20 dana pre samog putovanja u agenciji. Jordan Pass je obavezan za sve putnike zbog vize!
 • Ulaznice za planinu Nebo (3 JOD), crkvu Sv. Đorđa u Madabi (1 JOD), Betaniju (12 JOD) – plaćaju se na licu mesta isključivo u jordanskim dinarima (JOD) - navedene ulaznice nisu uključene u Jordan Pass!
 • Doplata za smeštaj u hotelu "Mövenpick & Residences Aqaba" 5* u Akabi - 110 € po osobi za oba noćenja - ova opcija je moguća isključivo za prijave do 20 dana pre polaska na putovanje!
 • Obavezne napojnice za lokalnog vodiča i vozača – daju se na kraju putovanja, preporučeni iznos je 20 JOD/USD/EUR
 • Fakultativni izleti navedeni u programu:
 • Poludnevni izlet za Džeraš sa uključenom ulaznicom, uslugama vodiča i bus transferom – 60 €
 • Krstarenje Akabskim zalivom sa uključenim ručkom – 40 €
 • Poseta jednom od Spa resort-a na Mrtvom moru sa kupanjem u moru i ručkom – 40 €
 • Tročasovni „jeep tour“ pustinjom Vadi Rum – 60 €

Prijava i plaćanje izleta isključivo u agenciji minimum 20 dana pre samog putovanja!

DAKLE, TROŠKOVI VAN CENE ARANŽMANA, JORDAN PASS + VIZA + IZLETI = 320 €

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS.

 • Akontacija za putovanje iznosi 35.000 dinara i plaća se u roku od 24 sata od prijave za putovanje; ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje 20 dana pre putovanja.
 • Platnim i kreditnim karticama.

NAPOMENA: prilikom prijave se plaća navedena akontacija od 35.000 dinara. Odmah se kupuju avionske karte kod kompanije "WizzAir". U slučaju vašeg odustanka u bilo kom roku do 30 dana pre putovanja, ovaj uplaćeni iznos vam se ne vraća u novcu, već dobijate "vaučer" avio kompanije u tom iznosu koji možete iskoristiti u narednih 8 meseci za bilo koji let kompanije "Wizz". ARANŽMAN SE ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 1.11.2023.

OPIS SMEŠTAJA:
Agencija je izvršila potpuno besplatan „upgrade“ smeštaja u višu kategoriju u svim mestima!

HOTEL „STRAND HOTEL“ 4*, Aman https://strandhoteljordan.com/  

Hotel se nalazi u lepom delu grada poznatom po zlatarama. Prekoputa hotela je šoping centar „Al Barakah mall“. Od istorijskog centra Amana hotel je udaljen oko 7km. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju,... Sobe su komforne sa kupatilom, centralni aklimatizacioni sistem, TV, sefom.

HOTEL „PETRA PALACE“ 3* sup., Petra/Vadi Musa  
http://www.petrapalace.com/ (ovde očekujemo još bolji smeštaj u potpuno novom hotelu „Icon“ 3*suprime)

Hotel se nalazi u Vadi Musi, na samo 5 minuta hoda od glavne trgovačke zone i ulaza na arheološki lokalitet Petre. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, „Wrangler“ aperitiv bar sa alkoholnim pićima, elegantan restoran, WiFi konekciju u javnim delovima, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom, klima uređajem, TV.

PUSTINJSKI KAMP „HARIR RUM CAMP“, Vadi Rum
https://www.booking.com/hotel/jo/harir-rum-luxury-camp.sr.html

Jedan od najpopularnijih kampova za turiste u pustinji Vadi Rum.. Poseduje šatore u vidu bungalova. Bungalovi su sa dve zasebne sobe sa jednim deljenim kupatilom. Šatori poseduju centralni aklimatizacioni/grejni sistem koji se pokreće u 22h i isključuje u 7h. Smeštaj je dakle skroman, kako to logično i biva u pustinjskom kampu. Barem jedno veče bez signala na telefonu i naravno WiFi-ja! Doručak je odličan, a u ovom kampu ćemo imati i tradicionalnu beduinsku večeru.

HOTEL „LOFT“ 4*, Akaba

Nalazi se u strogom centru grada, na samo par minuta hoda od suka i plaže. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su sve sa kupatilom, klima uređajem, TV, mini-barom.

HOTEL „MÖVENPICK & RESIDENCES AQABA“ 5* https://movenpick.accor.com/en/

Hotel se nalazi u centralnom delu Akabe, nedaleko od plaže, trgovačke zone, zone sa restoranima i barovima. Jedan od najboljih gradskih hotela iz čuvenog svetskog hotelijerskog lanca „Movenpik“. Ovaj hotel možete izabrati umesto predviđenog hotela sa 3* uz navedenu doplatu. Priuštite sebi malo luksuza, zašto da ne! Hotel poseduje veliki lobi sa recepcionim delom i delom za predah gostiju, WiFi konekciju u celom objektu, aperitiv koktel bar, restoran za posluženje obroka sa izvrsnim izborom jela i pića, prelepi vrt sa divno stilizovanim spoljnim bazenom, spa centar... Sobe su standard kategorije, i sve su izuzetno komforne, sa divnim kupatilom (tuš/wc), klima uređaj, mini-bar, sef, WiFi, TV Kab.

HOTEL „GRAND MADABA“ 4* https://grandhotelmadaba.com/

Nalazi se u centru grada, na samo 500 metara od istorijskog dela Madabe. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju. Sobe su sa kupatilom, klima uređajem, TV.

TAČNA IMENA SMEŠTAJNIH OBJEKATA BIĆE POZNATA 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! MOGUĆE SU PROMENE, ALI KVALITET I LOKACIJA OSTAJU NA ISTOM NIVOU!

LINK ZA VIŠE INFORMACIJA: http://www.fabrikaputovanja.rs/page.php?pro_id=254

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 25 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice