+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

LETOVANJE U PORTUGALIJI 2023


cena od: 590 €


LETOVANJE U PORTUGALIJI 2023. - OBALA EŠTORILA / LISABON

11 dana avionom, 9 noćenja

28. jun – 8. jul 2023.  &   23. avgust – 2. septembar

Obala Eštorila se proteže od Lisabona, odnosno od ušća reke Težo u Atlantik, pa sve do divnog letovališta Kaškaiš. Predstavlja idealnu destinaciju za sve one koji obožavaju aktivni odmor! Plaže su ogromne, peščane i ima ih na desetine.

Lisabon je pravi san. Grad neverovatne energije koja izbija iz njegove istorije i životnog stila. Grad je sazdan na ušću reke Težo u Atlantski okean, na neverovatnom položaju koji će označiti i njegov istorijski put grada moreplovaca. Odavde su avanturisti otkrivali svet. Danima se može lutati ovim gradom a da ne uspete da ga sagledate. Od Belema sa čuvenom kulom i spomenikom moreplovcima, preko samostana Sv. Žeronima, uz uživanje u Belem kolačićima, pa uzbrdo i nizbrdo kroz stare četvrti, sve do raskošnih avenija i sjajnih Fado klubova u kojima se slušaju najtužnije pesme na svetu.

Okolina Lisabona je poznata po plažama i malim letovalištima (Kaškaiš, Eštoril, Sao Pedro, Karkavelos...), ali i divnoj Sintri u kojoj se nalazi veličanstvena kraljevska palata Pena. Ekskurziraćemo do najzapadnije tačke kontinentalne Evrope (rt Kabo da Roka), srednjovekovnog Obidoša, divne Batalje, neverovatnog Porta. NESTVARNO!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / SREDA 28. JUN 2023. / 23. AVGUST   /   BEOGRAD – BUDIMPEŠTA - LISABON   Polazak iz Beograda oko 6h, i iz Novog Sada oko 7.30h. Transfer do aerodroma kod Budimpešte. Prijava za let kompanije „WizzAir“. Let za Lisabon u 17.45h. Sletanje u Lisabon u 20.45h. Transfer do odabranog smeštaja. Smeštaj i noćenje.

2.-9. DAN PUTOVANJA / 29. JUN – 6. JUL  / 24. -31. AVGUST   Boravak u odabranom smeštaju na bazi 9 noćenja bez ishrane (privatni smeštaj), odnosno 9 noćenja sa doručkom u naznačenom hotelu u Eštorilu. Pozicija smeštajnih objekata daje bezbroj mogućnosti, jer se brzo i lako železnicom dolazi do obližnjih letovališta sa divnim peščanim plažama, kao i do samog Lisabona.

Tokom boravka biće organizovani fakultativni izleti:

 • LISABON – celodnevni izlet sa vodičem. Odlazak do Lisabona sa železnicom. Uglavnom obilazimo grad pešice, a koristićemo i metro. Prvo odlazimo do kvarta Belem koji se nalazi na samom ušću reke Težo u Atlantski okean. Ovde se nalazi jedan od najprepoznatljivijih simbola Lisabona, kula Belem i spomenik Henriku Moreplovcu. Takođe, u Belemu se nalazi u raskošni samostan Sv. Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO. Poseta Belemu ne bi bila potpuna bez Belem kolačića. Malo ćemo predahnuti kako bi smo potpuno upili atmosferu ovog divnog lisabonskog kvarta uz poglede na most „24. aprila“ koji premošćava reku Težo, i na spomenik Hristu spasitelju koji se nalazi sa druge strane reke Težo, u kvartu Almada. Odlazak železnicom do centra Lisabona i nastavak razgledanja grada pešice. Odlazimo do trga Komersio na kojem se nalazi divna Trijumfalna kapija, potom do trga Rosio, srca Lisabona, na kojem se nalazi spomenik kralja Pedra IV. Ovaj trg je poznat po elegantnim kafeima i restoranima, te ćemu upravo tu napraviti pauzu za ručak. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje obilazak grada uz šetnju prelepom avenijom Liberdade preko trga Restauradores pa sve do trga Markiz de Pombal (cca 2 km). Posetićemo fantastičan park Edvarda VII. Slobodno vreme za lutanje starim delom grada. Individualni povratak u smeštaj. CENA IZLETA 40 € (uključena karta za vou u jednom pravcu, obilazak prema programu, usluge vodiča).
 • SINTRA – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ – celodnevni organizovani izlet sa vodičem i prevozom (kombi/mini bus). Odlazak do živopisnog gradića Sintra u kojem se nalazi veličanstvena kraljevska palata Pena koju ćemo posetiti. Nakon obilaska bajkovite palate sa fantastičnim vrtovima, odlazimo do najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope, rta Kabo da Roka. Na rtu se nalazi divan svetionik, a pogled ka otvorenoj pučini Atlantika je nezaboravan! Na kraju izleta nas očekuje najživopisnije letovalište na Atlantiku, prelepi Kaškaiš. Slobodno vreme za lutanje uličicama, šoping, kupanje na divnoj Kraljičinoj plaži... Povratak u smeštaj do 20h. CENA IZLETA 80 € (uključen prevoz, ulaznica za palatu Pena, obilasci prema programu i usluge vodiča).
 • BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – celodnevni organizovani izlet sa vodičem i prevozom (kombi/mini bus). Odlazak do Batalje, istorijskog portugalskog grada čije ime doslovce znači bitka. Podigao ga je kralj Žoao I koji u ovom gradu osniva samostan Sv. Marije kao uzdarje Bogu zbog pobede koju je izvojevao protiv krune od Kastilje 1385. godine. U samostanu se nalaze grobnice kralja i njegove porodice. Odlazimo potom u divno letovalište Nazare koje se nalazi na Atlantskom okeanu. Letovalište je poznato po svojoj plaži koju nadkriljuje ogroman klif. Nakon kupanja, odlazimo do srednjovekovnog bisera Portugala, gradića Obidoš. Ovaj grad je okružen srednjvekovnim zidinama. U Obidošu ćete imati osećaj kao da je vreme stalo. Kamene ulice, živopisne suvenirnice, divni kafei... Povratak u smeštaj do 20h. CENA IZLETA 100 € (uključen prevoz, obilasci prema programu, ulaznica za samostan Batalja i usluge vodiča).
 • PORTO – celodnevni organizovani izlet vozom i sa vodičem. Odlazimo železnicom do Lisabona i potom regionalnim vozom do Porta (vožnja traje oko 3 sata). U Portu ćemo ukupno biti oko 4,5 sata. Odmah po dolasku sledi organizovani obilazak u trajanju od jednog sata. Tokom obilaska obuhvatićemo strogi centar grada, odnosno njegov najživopisniji deo Ribeiru. Očekuje nas divna trgovačka ulica Svete Katerine, reka Duro, gvozdeni most Luiša Prvog, kuća Henrika Moreplovca, Franjevačka crkva, knjižara „Lello & Irmao“... Slobodno veme za individualne aktivnosti i sastanak sa vodičem na železničkoj stanici u dogovoreno vreme i povratak za Lisabon do 21h. Individualni povratak u smeštaj. CENA IZLETA 80 € (uključene povratne vozne karte do Porta, obilazak prema programu i usluge vodiča).

PRIJAVA ZA SVE IZLETE JE OBAVEZNA U AGENCIJI 10 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!!! PLAĆANJE JE ISKLJUČIVO NA LICU MESTA!

10./11. DAN PUTOVANJA / PETAK/SUBOTA 7./8. JUL / 1./2. SEPTEMBAR / LISABON – BUDIMPEŠTA - BEOGRAD    Odjava iz smeštaja do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska ka aerodromu (oko 18.30h). Transfer do aerodroma i prijava na let za Budimpeštu kompanije „WizzAir“. Let u 21.25h. Sletanje u Budimpeštu u 02.20h ujutro i transfer do Beograda. Očekivano vreme dolaska u Beograd je oko 9h u subotu 8. jula; odnosno subotu 2. septembra za drugu smenu. Kraj putovanja.

PROMOTIVNA CENA za prijave do 20.11.2022. – privatni smeštaj: 660 €

PROMOTIVNA CENA za prijave do 20.11.2022. – hotelski smeštaj: 950 €

REDOVNA CENA za prijave posle 20.11.2022. – privatni smeštaj: 750 €

REDOVNA CENA za prijave posle 20.11.2022. – hotelski smeštaj: 1.100 €

CENA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta – Lisabon – Budimpešta sa kompanijom „WizzAir“
 • Aerodromske takse
 • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
 • Transfer na relaciji Beograd – Novi Sad – aerodrom Budimpešta – Novi Sad - Beograd
 • Smeštaj u regiji Eštorila u privatnom smeštaju tipa studio (za 2-4 osobe) na bazi najma bez ishrane, ili u hotelu „Sao Mamede“ 2* na bazi noćenja sa doručkom / po izboru!
 • Ukupno 9 noćenja
 • Transfer aerodrom-smeštaj-aerodrom
 • Usluge turističkog vodiča sve vreme putovanja

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, fakultativni program; karte za gradski prevoz (železnica, metro).
 • Doplata za redovni prtljag težine do 20kg iznosi 120 €; odnosno težine do 32kg iznosi 160 € (PREPORUKA JE DA 2 OSOBE DELE JEDAN KOFER I TIME DA DELE TROŠKOVE)
 • Gradsku turističku taksu koja se plaća isključivo na licu mesta (30 eur po osobi za smeštaj u studiju; 55 eur po osobi za smeštaj u hotelu)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje (2500 dinara po osobi – uplaćuje se u agenciji)
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj studiju/sobi u privatnom smeštaju iznosi 300 €, odnosno u hotelu iznosi 400 € (isključivo je na upit)

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 35.000 dinara. Ostatak se može platiti u mesečnim ratama do 10.06.2023., odnosno 5.8.2023. za drugu smenu.

NAPOMENA: uplaćena akontacija na ime prijave za putovanje od 35.000 dinara se koristi za kupovinu avionskih karata. U slučaju vašeg odustanka od putovanja, uplaćena akontacija se ne vraća, već se pretvara u tzv. vaučer kompanije „Wizz“ koji se može iskoristiti u narednih 9 meseci za bilo koji let ove kompanije.

OPIS SMEŠTAJA:

PRIVATNI SMEŠTAJ – nalazi se u regiji Eštorila, u nekom od letovališta i na maksimalnoj udaljenosti od 1 km od železničke stanice i plaže. Radi se o studiju koji može da primi do 3 osobe, ili apartmanu koji prima 4 osobe. Studiji su opremljeni malom kuhinjom sa neophodnim posuđem, TV, WiFi konekcija, kupatilo, posteljina, jedan francuski ležaj + sofa na razvlačenje. Skromno, bez bilo kakvog luksuza; čisto i uredno.

Linkovi ka potencijalnim smeštajima (zavisi naravno da li će biti slobodni u trenutku kada se bude bukiralo, ali zbog usporedbe, možete pogledati kako to izgleda; tačno ima objekta u kojem će par biti smešten biće poznato 60 dana pre putovanja): https://monte-leite-guest-house-estoril.booked.net/

HOTEL SAO MAMEDE 2** (https://www.hotelsaomamede.com/) – hotel se nalazi u Eštorilu, i udaljen je od Železničke stanice oko 300 metara, od plaže Tamariž samo 550 metara. Centar Eštorila je na samo 350 metara od hotela. Skroman „budžet“ hotel. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, mali lobi sa aperitiv barom, salon za posluženje doručka (kontinentalni „buffet“; slab i jednoličan), WiFi konekciju. Smeštaj je u standard sobama koje su manjih dimenzija. Sve sobe poseduju malo kupatilo, TV, klima uređaj.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice