+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

PORTUGAL - LISABON


cena od: 499 €


5 dana avionom, 14. - 18. septembar 2022.

PROMO CENA: 490 € (važi do popune mesta)

REDOVNA CENA: 550 €

4 NOĆENJA SA DORUČKOM, HOTEL 3* NA LINIJI METROA

Lisabon je pravi san. Grad neverovatne energije koja izbija iz njegove istorije i životnog stila. Grad je sazdan na ušću reke Težo u Atlantski okean, na neverovatnom položaju koji će označiti i njegov istorijski put grada moreplovaca. Odavde su avanturisti otkrivali svet. Danima se može lutati ovim gradom a da ne uspete da ga sagledate. Od Belema sa čuvenom kulom i spomenikom moreplovcima, preko samostana Sv. Žeronima, uz uživanje u Belem kolačićima, pa uzbrdo i nizbrdo kroz stare četvrti, sve do raskošnih avenija i sjajnih Fado klubova u kojima se slušaju najtužnije pesme na svetu.

Okolina Lisabona je poznata po plažama i malim letovalištima, ali i divnoj Sintri u kojoj se nalazi veličanstvena kraljevska palata Pena. Septembar mesec je idealan za kupanjac na peščanim plažama obale Eštoril. Pun užitak na putovanju za sećanje!

CENA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta – Lisabon – Budimpešta sa kompanijom „WizzAir“
 • Aerodromske takse
 • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
 • Transfer na relaciji Beograd – Novi Sad – aerodrom Budimpešta – Novi Sad - Beograd
 • Smeštaj u hotel sa 3* na liniji metroa. Usluga je 4 noćenja sa uključenim doručkom. Smeštaj je u dvokrevetne sobe (ne postoji mogućnost smeštaja u trokrevetne sobe). Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo.
 • Usluge turističkog vodiča tokom razgledanja Lisabona i sve vreme putovanja

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, fakultativni program; karte za gradski prevoz (železnica, metro).
 • Doplata za redovni prtljag težine do 20kg iznosi 100 €; odnosno težine do 32kg iznosi 140 € (PREPORUKA JE DA 2 OSOBE DELE JEDAN KOFER I TIME DA DELE TROŠKOVE)
 • Gradsku turističku taksu (20 eur po osobi; plaćanje na recepciji hotela)
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje (1500 dinara po osobi – uplaćuje se u agenciji)
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 170 €

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

NEMA USLOVA!

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 300 evra dok se ostatak do pune cene isplaćuje najkasnije 25.08.2022.

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / SREDA 14. SEPTEMBAR   /   BEOGRAD – BUDIMPEŠTA - LISABON   Polazak iz Beograda oko 8h, i iz Novog Sada oko 9.30h. Transfer do aerodroma kod Budimpešte. Prijava za let kompanije „WizzAir“. Let za Lisabon u 18.00h. Sletanje u Lisabon u 21.00h. Odlazak metroom do hotela. Smeštaj i noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / ČETVRTAK 15. SEPTEMBAR   /   LISABON   Doručak. Polazak u organizovano razgledanje grada u 10h. Uglavnom obilazimo grad pešice, a koristićemo i metro. Naš obilazak započinjemo laganom šetnjom do fantastičnog parka Edvarda VII, potom preko trga Markiza Pombala idemo do raskošne avenije „Liberdade“. Prelazimo čitavu aveniju pešice (oko 1,5km) sve do divnog trga Restauradores sa veličanstvenim monumentom. Pauzu pravimo na trgu Rosio na kojem se nalazi spomenik kralja Pedra IV i koji je poznat po elegantnim kafeima i restoranima. Pauza za ručak. Potom odlazimo do trga Komersio gde ćemo videti veličanstvenu Trijumfalnu kapiju. Do Belem četvrti odlazimo lokalni  vozom. Prvo ćemo boraviti na obali reke Težo, mestu koje je povezano sa velikim geografskim otkrićima. Odavde ćemo videti divni most „24. aprila“ koji prelazi preko reke Težo. U ovom kvartu se nalazi čuvena Belem kula za koju su bili vezani svi brodovi koji su kretali na velika putovanja. Kraj kule se nalazi i sjajni spomenik geografskim otkrićima, a nedaleko je i samostan Svetog Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA / PETAK 16. SEPTEMBAR   /   OBALA EŠTORILA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do obale Eštorila. Odlazak vozom do gradića Eštoril koji je poznat po svojoj prelepoj plaži Tamariž i nadaleko čuvenoj Kockarnici. Slobodno vreme za kupanje i individualne aktivnosti. Popodne odlazimo do prelepog malog letovališta Kaškaiš. Ovo mesto je najživopisnije letovalište na čitavoj obali, prepuno kafea, restorana, suvenirnica. Takođe, mesto ima nekoliko divnih peščanih plaža. Povratak u Lisabon do 20h. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 17. SEPTEMBAR   /   SINTRA – KABO DA ROKA   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Sintre i „kraja sveta“ – rta Kabo da Roka. Odlazak u Sintru. Sintra je gradić udaljen od Lisabona nekih 45 km. Zbog svoje specifične mikroklime, vekovima je bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do 20.veka. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku, dok je palata u Sintri izgrađena na temeljima stare iz 15.veka. Poseta kraljevskoj rezidenciji Pena i uživanje u prelepim vrtovima i ambijentima palate. Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Cabo da Roca, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Uživanje u spektakularnom zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

5. /6. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 18. SEPTEMBAR / PONEDELJAK 19. SEPTEMBAR   /   LISABON – BUDIMPEŠTA - BEOGRAD    Doručak. Odjava iz soba do 9h. Slobodno vreme u Lisabonu, ili polazak (fakultativno) u obilazak kvarta Alfama, najstarijeg dela grada. Ovde ćemo posetiti Katedralu iz 12. veka, potom ćemo se prošetati Alfamom i zastaćemo na vidikovcu odakle se pruža sjajan pogled na grad. Posetićemo crkvu Sv. Ignjacije, odnosno Panteon slavnih iz 17. veka u kojem se nalaze grobnice poznatih portugalaca (Amalija Rodrigez, Vasko de Gama...). Slobodno vreme do polaska ka aerodromu (19h). Odlazak metroom do aerodroma i prijava na let za Budimpeštu kompanije „WizzAir“. Let u 21.45h. Sletanje u 02.20h i transfer do Beograda. Očekivano vreme dolaska u Beograd je oko 9h u ponedeljak 19. septembra. Kraj putovanja.

CENE FAKULTATIVNOG PROGRAMA – prijava i uplata obavezna u agenciji

 • Obala Eštorila – 50 € (uključuje obilaske prema programu i karte za voz)
 • Sintra – Kabo da Roka – 80 € (uključuje prevoz, usluge vodiča, ulaznicu za palatu Pena i obilaske prema programu)
 • Alfama – 25 € (program u trajanju od 4 sata sa obilascima prema programu i ulaznicom za Panteon)
smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice