+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

JEZERA, MODA I MORE + MILANO


cena od: 179 €


6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA

16. – 21. AVGUST 2022.

GARDA – MILANO – SAVONA - SERAVALLE – ĐENOVA – RAPALO - PORTOFINO

Italija je zaista osmehnuta lakoća! Jedna od najlepših zemalja na svetu sa sasvim posebnom filozofijom življenja koju je potrebno spoznati. Na ovom malom letnjem putovanju spojili smo divne gradove, prelepa jezera i more. Za svakog po nešto. Od jezera Garda sa divnim srednjovekovnim Sirmioneom, preko divne Savone, do Kolumbove Đenove i neodoljivog Rapala i Portofina. Na kraju ćemo uživati ceo dan u Milanu, svetskoj prestonici mode, i jednom od najraskošnijih gradova Italije. Putovanje stvoreno za užiavnje.

Program putovanja:

1. dan (utorak 16. avgust)   Polazak iz Užica (Gradski stadion) u 16h; iz Čačka oko 17.30h (magistrala) i iz Beograda (Sava centar) u 19.30h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (sreda 17. avgust)     Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije. Dolazak u SIRMIONE na jezeru Garda u podnevnim satima. Kraći obilazak grada smeštenog na divnom poluostrvu koje čini najlepši ukras jezera Garde. Priče o moći porodice Skala kraj njihovog zamka, šetnja šarmantnim ulicama gradića kraj vile Marije Kalas, uživanje u divnim ambijentima i pogledima na kristalno jezero Garda. Slobodno vreme oko 2 sata. Nastavak putovanja ka regiji MILANO. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.

3. dan (četvrtak 18. avgust)    Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do najvećeg „Outlet“-a u Italiji – „Seravalle“ (https://www.mcarthurglen.com/it/outlets/it/designer-outlet-serravalle/). Slobodno vreme (2,5 sata za šoping). Odlazak do oblasti Ligurije i divnog grada SAVONE. Po dolasku sledi kraća šetnja i slobodno vreme za kupanje na gradskoj plaži. Polazak iz Savone ka hotelu u 20h. Povratak u hotel oko 22.30h. Noćenje.

4. dan (petak 19. avgust)   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 8.30h na celodnevni izlet do Ligurije. Odlazak u čuveno letovalište RAPALO koje se nalazi na obali Ligurijskog mora. Izuzetno živopisno mesto sa malim restoranima, barovima i lepom gradskom plažom za uživanje. Oni koji nisu za kupanje, mogu iz Rapala da idu do čuvenog PORTOFINA sa brodićem. Slobodno vreme do 16h. Odlazak u ĐENOVU. Po dolasku sledi organizovani obilazak grada sa razgledanjem: trg Ferari sa bronzanom fontanom, Porta Soprana, Kolumbova kuća, katedrala San Lorenco, palata Sv. Đorđa... Slobodno vreme do 21h. Polazak ka hotelu. Povratak oko 23.30h. Noćenje.

5. dan (subota 20. avgust)   Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak do centra grada. Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Tokom boravka u Milanu biće organizovan i opcioni (fakultativni) program „Milano differente“ – „drugačiji Milano“, koji obuhvata obilazak modernog distrikta Porta Nuova sa remek-delima savremene arhitekture („UniCredit Tower“ – najviša zgrada Italije, „Bosco Verticale“ – čuveni koncept suživota sa prirodom, „Diamante“ – još jedan interesantan projekat), a u drugom delu programa posetiće se Kanalska oblast Milana poznata po restoranima i divnim kafeima. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

6. dan (nedelja 21. avgust)   Povratak u ranim popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

179 €

umesto 80 € samo 70 €

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Milana
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sirmionea i Milana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
 • organizacione troškove

Ova cena uključuje i sledeće izlete:

 • Izlet do Outleta i Savone prema programu putovanja
 • Izlet Rapalo – Đenova prema programu putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; za starije 70+ cena osiguranja iznosi 2000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
 • Fakultativni program „Milano differente“ – 20 € (nije uključen u ponuđeni paket izleta; prijava i uplata na licu mesta!)
 • GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Milanu sa 3* iznosi 4 € po noćenju i osobi – UKUPAN IZNOS TAKSI 12 €  – PLAĆANJE NA LICU MESTA!
 • DOPLATA ZA POLAZAK IZ UŽICA 40 €  /  DOPLATA ZA POLAZAK IZ ČAČKA 30 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet Rapalo - Đenova – 40€
 • Izlet Outlet - Savona – 40€
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2022.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.12.2022.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

OPIS HOTELA :

HOTEL „AN“ 3***, Melenjano/Milano  https://an-hotels.com/en/hotel-en/ ili sličan

Hotel se nalazi u predgrađu Milana, Melenjanu. Udaljen je od centra Milana 20 km. Standardni „budžet“ hotel. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima hotela, lobi, deo lobija koji služi kao salon za posluženje doručka (slab i jednoličan kontinentalni „buffet“), aperitiv bar. Sobe su sa kupatilom (tuš-WC), centralnim grejnim sistemom i TV Cable.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice