+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

OKTOBAR U PARIZU - AUTOBUSOM


cena od: 399 €


9 DANA AUTOBUSOM / 5 NOĆENJA

7. - 15. oktobar 2022.

Prvo su u Pariz došli slikari. Zatim su pisci zauzeli njegove najlepše kvartove. Uz miris slikarskih boja pod pariske krovove ušao je miris duvana iz intelektualnih lula. Danas nikakvim sredstvima nije moguće provetriti pariske mansarde. Za slikarima pohriliše ka gradu svetlosti razni mudraci i ludaci, najlepše žene i najumnije glave sveta... Razmišljati danas o Parizu znači snivati one snove koje je „Belle Epoque“ pružala došljacima iz celog sveta. Pariz je još uvek upaljena sveća na oltaru boemskog života Monmartra, i beskonačno lutanje po kafanicama Monparnasa. Midinete, promukli glas Žilijet Greko; zakovitlani kan-kan u Mulen Ružu, još manje suknje u Foli Beržeru i Lidu. Pariz...to su i intimne večere u separeu „Kod Maksima“... Priče o boemskom životu starog Pariza, o glasu i lutanju „malog vrapčića“, o sjaju minulih vremena... Sve Vas to očekuje u gradu svetlosti, najposećenijem gradu sveta!

Program putovanja:

1. Dan (Petak 7. oktobar)      Polazak oko 20h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. Dan (Subota 8. oktobar)            JEZERO GARDA      Jutarnja vožnja preko pokrajina Frulji-Đulija i Veneto ka prelepom jezeru Garda. Prepodnevni dolazak u gradić PEZKJERA DEL GARDA i po dolasku lagana šetnja živopisnim istorijskim centrom koji je okarakterisan brojnim srednjovekovnim palatama iz 14., 15. i 16. veka. Slobodno vreme 2 sata. Odlazak u SIRMIONE, po mnogima najlepše mesto na Gardi. Po dolasku sledi kraći organizovani obilazak ovog izuzetno živopisnog mesta na poluostrvu sa kojeg se pružaju nestvarni pogledi na Alpe u daljini i prelepo jezero Garda. Slobodno vreme 2 sata za individualne aktivnosti. Odlazak u hotel u regiji jezera. Smeštaj. Odmor i noćenje.

3. Dan (Nedelja 9. oktobar)           GARDA – TORINO - ...   Doručak. Odjava iz hotela i polazak u 8.30h ka Torinu. Vožnja kraj Milana. Dolazak u TORINO oko 13h. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje: trg San Carlo sa raskošnim palatama, trg Kastelo sa srednjovekovnim zamkom i Kraljevskom palatom, Mole Antoneliana – simbol Torina, trg Soferino sa čudesnom fontanom... Slobodno vreme za uživanje u divnoj atmosferi kraljevskog Torina. Polazak ka Parizu u 22.30h. Noćna vožnja preko Mon Blana i Dižona,... 

4. Dan (Ponedeljak 10. oktobar)     „PARIS PANORAMIQUE“    Dolazak u PARIZ u prepodnevnim satima. Sledi panoramski obilazak grada iz vozila sa razgledanjem: trg Bastilje, trg Republike, Opera Garnier – „belle epoque“ građevina, jedna od najpoznatijih operskih kuća sveta, Trijumfalna kapija izgrađena u slavu velikog Napoleona Bonaparte, Šanzelize – jedna od najpoznatijih avenija na svetu, trg Konkord sa divnim fontanama, palata Luvra – nekadašnja rezidencija francuskih kraljeva, danas najpoznatiji muzej na svetu Ostrvo Site sa katedralom Notr Dam – jedna od najlepših gotskih crkvi na svetu, mesto radnje Igoovog romana „Zvonar Bogorodičine crkve“, Ajfelova kula – jedan od najvoljenijih simbola Pariza. Slobodno vreme na Trokaderu i Marsovim poljima koja okružuju Ajfelov toranj. Smeštaj u hotel u regiji grada oko 18h. Noćenje.

5. Dan (Utorak 11. oktobar)              „PARIS TOUR“       Doručak. Celodnevni razgledanje grada metroom. Odlazak do Monmartra, jednog od najposećenijih i najvoljenijih delova Pariza. Po dolasku sledi obilazak pešice: Pigal, Mulen Ruž – svetski slavan kabare, Monmartr – brdo mučenika, bazilika Sveto Srce – „bela golubica“, trg Tertr – boemski trg sa malim restorančićima i slikarima... Slobodno vreme za predah. Odlazak do trga Konkord, i nastavak obilaska grada pešice: Luvr, Tiljeri parkovi, Sena, ostrvo Site, katedrala Notr Dam,… Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak na fakultativno krstarenje Senom uz razgledanje grada sa reke… Individualni povratak u hotel metroom. Noćenje.

6. Dan (Sreda 12. oktobar)            „VERSAILLES ROYAL TOUR“ & „LOUVRE TOUR“  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet do VERSAJA sa obilaskom i posetom Versajskom dvorcu. Ovaj impozantni dvorski kompleks sa ogromnim parkom – koji se smatra najraskošnijim u Evropi – izgrađen je i dograđivan po nalogu Luja XIV sa idejom glorifikacije Francuske i njene monarhije. Obilazak podrazumeva odlazak do dvorca, prednje dvorište, ulazak i obilazak dela palate od kapele, salona Venere, Dajane, Marsa, soba rata, mira, dvorane ogledala potom kraljevskih soba, spavaća soba Marije Antonete… potom slobodno vreme u parku palate. Povratak u Pariz do 14h. Slobodno vreme u centru grada, ili fakultativna poseta LUVRU koji je je najposećeniji istorijski muzej na svetu, čak je i ulaz u Luvr sam po sebi umetničko delo. U muzeju Vas čeka najveća kolekcija istorijskih umetničkih dela na svetu. Organizovana je specijalna dvočasovna tura vođenja po muzeju sa vodičem na srpskom jeziku, nakon čega ste slobodni da ukoliko želite i ceo dan provedete u ovom muzeju. Povratak u hotel metroom je individualan. Noćenje.

7. Dan (Četvrtak 13. oktobar)         Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do DIZNILENDA. Najveći zabavni park u Evropi sa nebrojenim atrakcijama koje oduševljavaju na milione turista sa svih kontinenata, kako dece, tako i odraslih. Polazak ka Austriji u 22h. Noćna vožnja kroz Francusku, Nemačku, Austriju…

8. Dan (Petak 14. oktobar)                 SALCBURG   Dolazak u SALCBURG u popodnevnim satima. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: palata i parkovi Mirabel, Mocartova kuća, pešačka zona, Rezidenc, panorama Salcburškog zamka... Slobodno vreme. Smeštaj u hotel u regiji grada. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

9. Dan (Subota 15. oktobar)   HALŠTAT - ...   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do HALŠTATA, jednog od najslikovitijih mesta Austrije. Slobodno vreme za uživanje na obali jezera ili za posetu znamenitom rudniku soli. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko Slovenije i Hrvatske. Povratak u kasnim noćnim satima (iza ponoći). Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

399 €

umesto 120 €  samo 100 €

Ova cena podrazumeva sledeće izlete:

 • Versaj prema programu sa ulaznicom za dvorac
 • Luvr sa ulaznicom i uslugama lokalnog vodiča
 • Jednočasovno krstarenje Senom

Navedena cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni doručak/“buffet“) u hotelu sa 3* u regiji jezera Garda
 • 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/slab i jednoličan) u hotelu sa 3* u regiji Pariza, a na liniji metroa
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelu sa 3* u regiji Salcburgerland
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilaske prema programu (jezero Garda, „Paris Panoramique“, „Paris Tour“ bez karti za metro, Salcburg, Halštat)
 • usluge vodiča
 • troškovi organizovanja putovanja.

 

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 2.500 dinara po osobi za osobe 18-70g; za osobe starije od 70 god osiguranje iznosi 5000 din)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 17.700 dinara
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 18.000 dinara
 • Karte za metro – kupuju se individualno na licu mesta!
 • Fakultativni celodnevni izlet za Diznilend sa uključenih autobuskim transferom i ulaznicom za zabavni park  - PRIJAVA JE OBAVEZNA U AGENCIJI, PLAĆANJE ISKLJUČIVO NA LICU MESTA – odrasli 100 € / deca 3-11 god 80 €. Izlet za Diznilend nije sadržan u paketu izleta!
 • Gradske turističke takse – plaćaju s eisključivo na licu mesta; Garda – 2 € / Pariz – 3,5 € po osobi i noćenju (10,5 e za 3 noći) / Salcburgerland – 2,5 € po osobi – TTL SVE TAKSE 15 € po osobi

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Muzej Luvr – 45 €
 • Versaj – 50 €
 • Krstarenje Senom – 25 €

POPUSTI: deca do 12 godina u pratnji dve punoplatežne osobe, u 1/2+1 sobi ostvaruju popust od 20 €. Dete u pratnji samo jednog odraslog, ne ostvaruje popust!

 

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS!

 • Gotovinski – 40 % prlikom prijave, ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre putovanja

OPIS HOTELA: po lokalnoj kategorizaciji. Tačno ime hotela biće poznato 15 dana pre polaska na putovanje!

HOTEL 3*, oblast jezera Garda

Hoteli su standardne, budžet kategorije sa veoma skromnim nivoom usluga i komforom. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC. Sobe su izuzetno male i ne poseduju dodatni nameštaj sem ležajeva. Kupatila izuzetno mala!

HOTEL 3*, Pariz

Hotel se nalazi u širem regionu grada, oko 15 km od centra grada, u blizini metro stanice. Ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom , standardno opremljene, sa telefonom i TV Sat,…

HOTEL 3*, regija Salcburgerland

Hotel se nalazi na max 45 km od Salcburga . Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, recepciju otvorenu 24 sata, restoran… Sobe su sve sa kupatilom, TV, grejanje, klima, tel.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice