+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ANDALUZIJA - PROMO PUTOVANJE


cena od: 499 €


 

9 DANA AVIONOM / 7 NOĆENJA

29. SEPTEMBAR. – 7. OKTOBAR 2022.

MALAGA – KORDOBA – RONDA – SEVILJA – GRANADA – MARBELJA – HEREZ DE LA FRONTERA – ALMERIJA - FRIGILIANA

Andaluzija... Sanjiva, strastvena, topla, nestvarna, mirisna... Pogledi u daljini lutaju krajolikom pokušavajući da upiju svu tu lepotu... Na usnama kapi slatkog španskog vina, paelja miriše na svakom koraku, cvetni zasadi boje svojim koloritom ambijente, gitara... Neki nežni zvuci miluju, a potom se pretvaraju u vrtlog strasti... Čuje se bat; ritmično, sve brže i brže... Uskovitlana crvena suknja i crna ešarpa paraju vazduh... Igra se flamenko... istorija na svakom koraku mami posetioce u svoj raskošni hram... Orijentalna arhitektura, zaostala od vekovne vladavine Mavara ovim prostorima, zapanjuje svojom raskošnošću. I sve je zaista nestvarno! Raj na zemlji! Takva je Andaluzija – prosto neodoljiva! Ovo putovanje će Vam otkriti njene bisere i barem za trenutak preneti doživljaje. Malaga – prestonica regije Costa del Sol (Obala Sunca), jedan od najtoplijih gradova Evrope sa živopisnim ambijentima i odličnim restoranima, rodno mesto Pabla Pikasa i čuvenog sladoleda koji po njoj i nosi ime. Kordoba je sasvim autentičan grad, nekadašnje središte mavarskog kalifata, grad poluorijentalnog izgleda i predivnih ambijenata. Granada je pesmom opevan grad u kojem se nalazi jedna od najspektakularnijih palata na svetu, neverovatna Alhambra. Sevilja je prestonica Andalizije, grad prelepih crkvi i autentičnih ambijenata. Ronda je biser Andaluzije smešten u nestvarnom planinskom ambijentu. Na ovom putovanju želimo da prenesemo evu emociju koju Andaluzija nosi, pridružite nam se! 

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak 29. septembar)    BEOGRAD – BUDIMPEŠTA –MALAGA  Transfer iz Beograda, Novog Sada i Subotice do aerodroma „Ferenz Liszt“ kod Budimpešte. Po dolasku na aerodrom sledi prijava za let kompanije „WIZZ AIR“. Poletanje u 18.45h. Po sletanju u 22.30h, i obavljanju carinskih formalnosti, transfer do hotela u Malagi. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (Petak 30. septembar)    KORDOBA    Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (09.30-19.00h). Odlazak u KORDOBU. Grad su osnovali Kartaginjani, zatim je bio glavno rimsko naselje, pa prestonica mavarskog španskog kalifata, potom sedište ozloglašene inkvizicije, da bi dugi niz godina, kako kaže Lorka, ostala „daleka i sama“. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obićićemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva.  Sledi šetanja starim gradom koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dela Kordobe. Slobodno vreme i povratak za Malagu do 19h. Uveče je moguće otići u neki od lokalnih „flamenko“ klubova na večeru i zabavu uz prelepe melodije španske gitare i andaluzijskog ritma. Noćenje.

3. dan (Subota 1. oktobar)     SEVILJA    Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Odlazak do prestonice Andaluzije, magične SEVILJE. Obilazak grada smeštenog u plodnoj dolini reke Gvadalkivir: gradska Katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana sa fantastičnim tornjem Hiralda koji predstavlja simbol Sevilje (u katedrali je sahranjen Kristofor Kolumbo), Alkazar - stara mavarska palata, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Malagu do 21h. Noćenje.

4. dan (Nedelja 2. oktobar)            MARBELJA - RONDA  Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do ekslkuzivnog španskog letovališta MARBELJA. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenom šarmu ovog mesta. Nastavak putovanja do RONDE, jednog od najnestvarnijih gradova Andaluzije. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke „El Taho“ najbolje je vidljiva sa mosta „Puente Nuevo“, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Tokom razgledanja Ronde nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najživopisniji gradski trg na kome se nalazi crkva Svete Marije… Slobodno vreme i povratak u Malagu do 20h. Noćenje.

5. dan (Ponedeljak 3. oktobar)   HEREZ DE LA PRONTERA – KADIZ         Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Obilazak prelepog srednjovekovnog grada HEREZA koji je poznat po autentičnom flamenku i divnom vinu od višnje. Potom sledi odlazak u luku KADIZ. Grad je osnovan u 12. veku pne od strane Feničana i predstavlja najstariji grad zapadne Evrope. Šetnja istorijskim centrom grada i obilazak prelepih trgova Plaza de las Flores, Plaza de San Juan de Dios, Calle Virgen de la Palma. Tu je i veličanstvena tvrđava iz 16. veka i divna Katedrala iz 18. veka. Slobodno vreme za uživanje u nadaleko poznatoj gastronomiji ovog grada u nekom od divnih restorana. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

6. dan (Utorak 4. oktobar)      GRANADA     Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9 – 19h). Putovanje do GRANADE. Naravno, sinonim ovog grada je neverovatna tvrđava- palata Alhambra, koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka bašte Heneralife. Šetnja starim gradom kroz slikovite uličice. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada. Povratak u Malagu do 19h. Noćenje.

7. dan (Sreda 5. oktobar)   FRIGILIANA – ALMERIJA   Doručak. Slobodan da za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Posetićemo jedno od najlepših „belih sela Andaluzije“ FRIGILIANU. Neodoljivo šarmantno seoce će nas oduševiti, a potom odlazimo do raskošne ALMERIJE. U ovom gradu se nalazi znamenita tvrđava Alkazaba, ali i divna Katedrala. Svakako, stari grad je ispresecan nizom živopisnih uličica u kojima turisti uživaju. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

8./9. dan (Četvrtak/Petak 6./7. oktobar)     MALAGA –BUDIMPEŠTA - BEOGRAD     Odjava iz smeštaja do 10h. Šetnja istorijskim centrom grada uz razgledanje: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, Alkazaba – mavarska palata, Pikasov muzej… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma u 18.30h. Let za Budimpeštu u 23.10h. Sletanje u Budimpeštu u 02.30h iza ponoći i transfer ka Srbiji. Povratak u podnevnim satima u petak 7. oktobra. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

SMEŠTAJ U HOTELU SA 3*, NOĆENJA SA DORUČKOM

699 €

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

umesto 210 € 

samo 180 €

Navedena cena uključuje sledeće predviđene izlete:

 • Kordoba prema programu putovanja
 • Granada prema programu bez ulaznica za kompleks Alhambre
 • Sevilja prema programu putovanja
 • Marbelja – Ronda prema programu putovanja

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Budimpešta-Malaga-Budimpešta sa uključenim ručnim prtljagom (1 Ručni prtljag 40 x 30 x 20 cm, 10kg max; torba ili ranac/kofer sa točkićima NE!)
 • Sve aerodromske takse
 • Transfer na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica-aerodrom Budimpešta-Subotica-Novi Sad-Beograd
 • Transfer u Malagi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • 7 noćenja  u hotelu sa 3* na bazi noćenja sa doručkom
 • usluge profesionalnog vodiča
 • obilazak Malage prema programu
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa obaveznim Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe starosti do 70 god, odnosno 2400 dinara za osobe 70+)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit!
 • Redovan prtljag težine 20kg koji se može doplatiti U AGENCIJI po ceni od 130 € (za već prijavljene esplatni "upgrade" + 6kg)
 • Gradsku turističku taksu koja iznosi 35 € po osobi u hotelu sa 3* za 7 noćenja
 • DVA NOVA FAKULTATIVNA IZLETA; Herez-Kadiz 60 € i Frigiliana-Almerija 40 € (plaćanje je obavezno u agenciji pre polaska; minimum 15 putnika je potrebno za realizaciju)

U slučaju da PAKET IZLETA nije rezervisan prilikom prijave i uplaćen u agenciji, cene pojedinačnih  izleta za uplatu na licu mesta iznose:

 • Kordoba – 50 €
 • Granada bez ulaznice za Alhambru  – 50 €
 • Sevilja – 70 €
 • Marbelja – Ronda – 40 €

NAPOMENA VEZANA ZA POSETU ALHAMRE U GRANADI – budući da je gotovo nemoguće na licu mesta kupiti ulaznicu i ući u kompleks, preporučuje se svima koji ovo žele da unapred kupe ulaznicu preko interneta (Alhambra, palata Nasrida i vrtovi Generalife) da se obrate agenciji koja će za njih kupiti karte. Cena karte je promenljiva (što manje karata ostaje za dati dan, cena je sve veća). TRENUTNA CENA SA ON-LINE REZERVACIJOM IZNOSI 34 € i uključenim lokalnim vodičem na engleskom jeziku.

     
 

USLOVI PLAĆANJA:

 • PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE
 • Na ime rezervacije uplaćuje se 250 € u dinarskoj protivvrednosti što predstavlja iznos potreban za obezbeđivanje promotivnih tarifa avionske karte. U slučaju odustanka od putovanja, ovaj iznos se ne vraća, već se prebacuje u vidu “kredita” za bilo koji let avio-kompanije “WizzAir” u narednoh godinu dana.
 • Ostatak do punog iznosa se plaća najkasnije do 15.09.2022.

COVID19 USLOVI PUTOVANJA U ŠPANIJU: www.mfa.gov.rs

Za ulazak u Španiju državljani Republike Srbije treba da ispunjavaju jedan od sledećih uslova:

1)  da poseduju jedan od sledećih testova na KOVID-19:

• Negativan PCR test ne stariji od 72 sata pre putovanja,

• Negativan  antigenski test ne stariji od 24 sata pre putovanja.

2) da poseduju potvrdu o kompletnoj vakcinaciji. Priznaju se potvrde izdate od strane nadležnih institucija zemlje porekla, najmanje 14 a najviše 270 dana nakon primljene druge doze. Ukoliko je taj period prošao, da bi potvrda bila validna neophodan je dokaz o primljenoj trećoj dozi. Ovo ne važi za mlađe od 18 godina čije potvrde o vakcinaciji ostaju važeće i nakon isteka 270 dana od datuma kompletne vakcinacije;

Vakcine koje se priznaju su one koje su odobrene od strane Evropske agencije za lekove i Svetske zdravstvene ogranizacije (to jest, sve vakcine koje se daju u Srbiji, osim Sputnik V). Priznaje se takođe i vakcinacija nekom od vakcina koje nisu priznate ukoliko je primljena treća, buster doza jedne od priznatih vakcina, ili;

3) da poseduju potvrdu o preležanoj bolesti, izdatu od strane nadležne zdravstvene ustanove najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog testa. Važnost ove potvrde je 180 dana od datuma prvog pozitivnog testa.

Ukoliko posedujete EU digitalni sertifikat nije potrebno popunjavati formular za dobijanje QR koda, međutim, ukoliko ne poseduju EU sertifikat potrebno je popuniti QR koji možete dobiti popunjavanjem odgovarajućeg formulara na stranici www.spth.gob.es

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice