+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum





LAVOV - UKRAJINA - NOVO


cena od: 125 €


5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

11. – 15. FEBRUAR   /   22. – 26. APRIL   /   29. APRIL – 3. MAJ   /   16. – 20. JUN

Lavov? Da, Lavov! Niko nije do sada organizovao putovanje za ovaj raskošni ukrajinski grad, te baš iz tog razloga, evo grada lavova u našoj organizaciji, baš onako kako ste to i navikli! Inovativno i potpuno jedinstveno! Nema u ovom gradu gotovo nikakvih tragova vladavine Sovjeta. Sve nekako nalikuje na Beč; elegantno i raskošno. Istorijski centar se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, što sve govori o vrednostima ovog grada. A grad znalci odmah povezuju sa odličnom čokoladom i sjajnom kafom sa stotinu varijeteta... Potom tu je fantastično zanatsko pivo, sjajni klubovi sa originalnim konceptom, divne avenije, trgovi, ukrašene fasade gradskih palata, čudesne crkve... Svi preduslovi za sjajno putovanje su tu! Naravno, tu su i njegove brojne legende, a svaki ljubazni stanovnik ovog grada, rado će Vas upoznati sa njima. Dobrodošli u grad lavova! Ласкаво просимо до Львива!

 

Program putovanja:

1. dan (petak 11.februar / 22.april / 29. april / četvrtak 16.jun)   Polazak iz Beograda oko 15.30h (Sava centar), i iz Novog Sada oko 17h (Žel.stanica/lokomotiva). Putovanje preko Mađarske ka Ukrajini. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota 12.februar / 23.april / 30.april / petak 17.jun)   Dolazak u LAVOV u popodnevnim satima. Po dolasku sledi smeštaj u hotel i odmor. U dogovoreno vreme krećemo u organizovani obilazak grada. Odlazak na glavni gradski trg Rinok, sa 44 kuće, građene u različitim stilovima,  od renesanse do modernizma, od kojih je najpoznatija Crna kuća, jedan od najlepših primera renesansne ukrajinske kulture. Na Rinoku se takođe nalaze 4 fontane, skulpture i kompozicije koje predstavljaju mitološka bića: Neptuna, Dijanu, Amfitritu i Adonisa. Odlazak do rimokatoličke Katedrale posvećene Bogorodici, potom obilazak Benediktinskog samostana, Uspenske pravoslavne crkve, gradski Arsenal, trg Slobode sa veličanstvenom Operom,... Svakako, odlazak i do poznate „fabrike“ – radionice čokolade koja se nalazi u divnoj palati i sa izlogom koji jednostavno mami poglede. Degustacija čuvenih gradskih „handmade“ čokolada. Slobodno vreme uz nekoliko preporuka Vašeg vodiča da posetite neki od tematskih kafea i restorana grada, poput „Mazoh“ – sa erotskom temom; „Криївка“ („Krijivka“) – da biste posetili ovaj restoran, koji podseća na rov iz Drugog svetskog rata, morate znati lozinku...  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (nedelja 13.februar / 24.april / 1.maj / subota 18.jun)   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak (9h) na fakultativni izlet u okolinu Lavova. Krenućemo jednom od najpoznatijih turističkih maršruta u Ukrajini koju nazivaju „Zlatna potkovica“. Naime, na ovoj ruti smešteni su mali romantični gradovi, divno prirodno okruženje i srednjovekovni dvorci. Vreme nam je ograničeno, pa shodno njemu moramo odabrati najbolje od najboljeg. Prvo ćemo posetiti gradić ZOLOČIV. U njegovom srcu se nalazi raskošni zamak Zoločiv koji je podignut u 17. veku. Svojevremeno je bio kraljevska rezidencija, potom tvrđava, zatvor... Danas je tu smešten Nacionalni muzej i galerija. Nastavljamo naš put dalje do mestašca PIDHIRCI u kojem se nalazi istoimeni zamak. Ovaj zamak je jedan od najboljih primera spoja „utvrđene“ renesanse. Bajkovito zdanje je dizajnirao jedan Italijan. Put dalje vodi do živopisnog gradića OLESKO u kojem se nalazi još jedan zamak koji potiče čak iz 14. veka. Na ovom mestu rođen je poljski kralj Jan III Sobjecki. Slobodno vreme i povratak u Lavov do 20h. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 14.februar / 25.april / 2.maj / nedelja 19.jun)    Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili odlazak (fakultativno) do SkanzenaMuzeja na otvorenom koji reprezentuje život na ukrajinskom selu i narodno graditeljstvo Ukrajine.  Nakon obilaska etno-sela, sledi slobodno vreme u Lavovu za individualne aktivnosti i uživanje u sjajnim ambijentima grada. Polazak ka Srbiji oko 18 časova. Noćna vožnja preko Mađarske.

5. dan (utorak 15.februar / 26.april / 3.maj / ponedeljak 20.jun)  Dolazak u Novi Sad i Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

145 €

SNIŽENA CENA (važi za ograničen broj mesta)

125 €

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji

(Zlatna potkovica + poseta Skanzenu)

umesto 50€ samo 40€

Cena aranžmana obuhvata:

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u hotelu sa 3*** u Lavovu na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/“tanjir servis“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Lavova prema programu
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:

 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno putno osiguranje na osiguranu sumu od 30.000 € (kupuje se u agenciji; isključivo mora biti od osiguravajuće kompanije koja je registrovana u Ukrajini – cena polise iznosi 1200 dinara za uzrast do 70 godina; odnosno 2400 dinara za osobe preko 70 godina)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 60€
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80€
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi 2,5€ po osobi i noćenju; ukupno 5€ po osobi za 2 noćenja – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:

 • Izlet „Zlatna potkovica“ – 35€
 • Etno-selo Skanzen – 15€

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU  NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

OPIS HOTELA:

HOTEL „NTON“ 3***,  https://nton.pozitiff.ua/en ili sličan

Hotel se nalazi u široj zoni centralnog Lavova, oko 3 km od istorijskog centra grada. Sa centrom grada povezan je direktnom linijom gradskog saobraćaja. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima objekta, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka... Sobe su sve sa kupatilom, grejanjem...

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice