+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

MAĐARSKE PUSTE - DEBRECIN


cena od: 79 €


2 DANA AUTOBUSOM / 1 NOĆENJE

19. – 20. FEBRUAR   /  12. – 13. MART   /   9. – 10. APRIL   /   1. – 2. MAJ

21. – 22. MAJ   /   11. – 12. JUN   /   2. - 3. JUL   /   27. – 28. AVGUST

OPUSTASER – SARVAŠ – DEBRECIN - ĐULA

Mi o Mađarskoj malo znamo, a Mađarska je zemlja koja nudi neverovatne doživljaje. Njana istorija je burna i bogata, ravničarski predeli – puste su prepuni neke sete koja je izrodila mnoge lepe mađarske romanse, a gradovi poseduju posebnu atmosferu. Mi smo odlučili da opet budemo inovativni i da vam predstavimo jedan sasvim nepoznat deo Mađarske, njen istočni deo. Kratko, vikend putovanje, na kojem ćemo posetiti fantastični istorijski park Opustaser u kojem ćemo saznati sve o istoriji doseljavanja Mađara na prostore Panonske nizije. Potom ćemo posetiti geografski centar Mađarske, divni mali grad Sarvaš. U Debrecinu, drugom po veličini gradu Mađarske ćemo zanoćiti, a ambijenti ovog grada neće nas ostaviti ravnodušnima. Svakako, u ovom delu zemlje treba posetiti Đulu, koja je nama poznata kao banjski centar, ali ovaj gradić je mnogo više od toga... Pravo putovanje za vas! Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. dan (Subota)    Polazak iz Beograda oko 3 časa ujutro (Sava centar) i iz Novog Sada oko 4.30 časova. Putovanje preko Subotice i Segedina. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Dolazak u OPUSTASER u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi fakultativna poseta istorijskom parku. Nacionalni istorijski spomen-park je etnografski muzej na otvorenom, skanzen i izletište. Etnografska zbirka na otvorenom izožena je u 19 građevinskih kompleksa i ima tri izložbe na otvorenom. Izložba je otvorena 1978. godine i traje do danas. Zgrade prikazuju različite delove zemlje. Posetilac može da vidi život sela i farme iz 19. veka, razne zanate, školu, poštu, prodavnicu, vetrenjaču, malu železnicu, pekaru. Nomadski park dočarava svet Evroazijskih stepa, sa jurtom, koja podseća na život Ugara u njihovoj prapostojbini. Nakon tročasovnog uživanja u Opustaseru, naše putovanje se nastavlja preko nepregledne Centralne ravnice ka regionu Potisja. Dolazak u SARVAŠ. Obilazak spomenika kojim je predstavljeno geografsko srce Mađarske koje se nalazi u ovom gradu. Sledi slobodno vreme, ili fakultativna poseta parku „Mini Mađarska“ u kojem su smeštene makete najvažnijih građevina Mađarske. Potom sledi poseta Arboretumu, odnosno fantastičnom vrtu grofa Papija koji se prostire na preko 82 hektara. Sledi nastavak putovanja ka istoku Mađarske i divnom DEBRECINU. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (Nedelja)    Doručak i odjava iz hotela u 9h. Polazak u organizovano razgledanje grada kojeg nazivaju „Kapija istoka“ i „Kalvinistički Rim“. Ovaj drugi naziv je zbog velike Reformatorske crkve smeštene u srcu grada. Crkva je značajan istorijski spomenik jer je u njoj 1848. godine Lajoš Košut proklamovao Deklaraciju o nezavisnosti Mađara. Iza crkve nalazi se čudno Licium drvo, koje nije u stvari drvo. Videćemo i masivno zdanje Univerziteta izgrađeno u formi dvorca sa parkom. Prošetaćemo se centralnim trgom Lajoša Košuta i uživati u divnim i raskošnim palatama. Nakon šetnje i priči, sledi predah za kaficu. Napuštamo Debrecin i preko delova Puste Hortobađ (pod zaštitom UNESCO-a; jedinstvena sačuvana stepa u Evropi) odlazimo u divnu ĐULU. Poznati banjski centar poseduje izuzetno lep, cvećem okićen istorijski centar. Stara tvrđava na malom veštačkom jezeru služila je nekada vitezovima, a danas ulepšava grad. Tu je i dvorac Almaši sa svojom čudnom pričom. Danas je dvorac pretvoren u banjski centar sa divnim dvorskim vrtom. Slobodno vreme uz preporuku da obavezno posetite divnu poslastičarnicu „Rajhad“ sa ambijentom koji podseća na muzej. Nakon uživanja u divnim gradovima i predelima istočne Mađarske, vreme je da krenemo polako kući... Putovanje preko Segedina, Horgoša, Subotice... Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

89 €   sniženo   79 €

umesto 35 € samo 25 €

SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

SNIŽENA CENA UVEK VAŽI ZA ČLANOVE FABRIKA CLUB-A

Cena aranžmana uključuje:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 1 noćenje sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u Debrecinu u hotelu sa 3*
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Sarvaša, Debrecina i Đule prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje sledeće izlete:

 • Ulaznicu za istorijski park Opustaser
 • Ulaznice za park „Mini Mađarska“ i Arboretum u Sarvašu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciju po ceni od 340 dinara za osobe od 18-70 god; osobe starije od 70 god. plaćaju polisu 700 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplata za jednokrevetnu sobu - 25 €
 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 50 €
 • Obavezna doplata na recepciji hotela gradske turističke takse koja iznosi 2 € po osobi i noćenju

 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Ulaznica za Opustaser – 15 €
 • Ulaznice za park „Mini Mađarska“ i Arboretum u Sarvašu  – 20 €
 

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima, a obračun se vrši po srednjem kursu NBS  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.10.2022.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.-tog u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „SPORT“***, Debrecin  https://www.debrecenisporthotel.hu/ ili sličan

Hotel se nalazi u jednom od najlepših delova grada, na samoj ivici parka koji nosi naziv Velika šuma. Od istorijskog centra grada udaljen je oko 2,5 km. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, apritiv bar, restoran za posluženje obroka, teretanu, infra-red saunu, solarijum, WiFi konekciju... Sobe su komforne i sve poseduju kupatil (tuš-wc), grejanje, TV. 

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice