+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

MARMOLADA - ITALIJA


cena od: 250 €


31. MART – 3. APRIL 2022.

4 DANA / 2 NOĆENJA – PRIVATE TOUR – 8 PUTNIKA!

CENA ZA NOSIOCE „Fabrika Club Card“ IZNOSI 250 €

CENA ZA OSTALE PUTNIKE IZNOSI 290 €

PRVO O CENI! Na prvi pogled (a on je često presudan kada neko samo traži Italija / Najjeftinije), cena je baš visoka! Bila su putovanja za Italiju po duplo nižim cenama, pa čak je bilo i putovanja za 69 eur, 79 eur, 89 eur itd... E pa moramo vam reći da ovo putovanje nije to, te ne gubite vreme ako vam je za izbor vašeg putovanja naj-naj-najvažnija cena! Pravi putnici uvek čitaju program, i odmah shvate zašto je nešto jeftino, a zašto je nešto skuplje. PRVO - ovo nije putovanje sa autobusom na sprat gde se troškovi putovanja dele na 75 putnika, već je putovanje, kao što i piše, za maksimalno 8 osoba! DRUGO - hotel nije u zabiti, nego u mestu u kojem boravimo, i nije neki krš, već je i više nego pristojan; svakako da i cena usluge hotela zavisi kada imate 75 putnika i kada imate 8 putnika; logično. TREĆE - teško da ti veliki autobusi mogu proći onuda kuda mi planiramo i teško da sa 75 putnika možete imati pun doživljaj kao što ćete sasvim sigurno imati na ovom putovanju. Ovo je i više nego dovoljno u vezi sa cenom!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naslov programa teško da može nekoga da asocira na nešto sem na marmeladu sa slovnom greškom. Ali... Ne, zaista je MARMOLADA. A gde je to? ITALIJA! Predugo smo bez nje i krajnje je vreme da joj se vratimo.

Zbog toga skrčkasmo ovaj sasvim neobičan programčić na koji su pozvani samo oni koji prepoznaju kompletan užitak – odnosno hedonisti. Italija i hedonizam ne idu jedno bez drugog!

Naš put nas vodi prvo u divni mali grad u Furlaniji, Goricija. To je grad na samoj granici sa Slovenijom. Granica ide posred grada deleći ga na slovenačku Novu Goricu i italijansku Goriciju/Goricu. Pravi grad za prvi poljubac sa Italijom nakon više od dve godine apstinencije! Iz Goricije prvo ćemo malo svratiti do Palmanove, veoma neobičnog grada kojeg naši turisti zaobilaze, jer im je meta obližnji "Outlet". Nama nije! Nakon Palmanove, idemo pravac divne alpske regije Dolomiti i malenog gradića Beluno u kojem ćemo biti smešteni. Pogledi na Alpe iz ovog mesta nikga neće ostaviti ravnodušnim.

Potom iz Beluna idemo na izlet u oblast Marmolada poznatu po ekskluzivnim ski-centrima Italije. Pravi užitak! Neverovatna priroda i prizori, ostaviće vas bez daha. Idemo u čuvenu dolinu Fasa, odnosno Val di Fassa. Uživaćemo i u vožnji i u mestima koja ćemo usput videti. Naravno, vožnja gondolom, vidikovci, kuvano vino, topla čokolada... To se sve podrazumeva.

U povratku ćemo posetiti malo živposno mesto Basano del Grapa. Prava mala jagodica na šlag!

BENVENUTI DI ITALIA!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / ČETVRTAK 31. MART 2022.  

          Sastanak putnika na parkingu kod Sava centra u 00.30h (noć sreda na četvrtak!). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna stajanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti (2 pauze u Hrvatskoj + 1 pauza u Sloveniji + 2 granična prelaza). Od Beograda do prve destinacije Goricije ima 630 km, odnosno sa optimalnim zadržavanjem na graničnim prelazima i polučasovnim planiranim pauzama, oko 8-8,5 sati vožnje.

          Dolazak u GORICU oko 9 časova. Kraći organizovani obilazak grada uz šetnju njenim živopisnim ulicama kraj divnih građanskih palata. Predah na glavnom gradskom trgu Vitoria sa kojeg se pruža divan pogled na srednjovekovni zamak. Sledi naravno kafica. Nakon pauze, naše putovanje se nastavlja. Svratićemo u gradić PALMANOVA koji je našim turistima poznat po „Outlet village“, ali ovog puta mi ćemo izostaviti šoping i uživaćemo u neobičnom istorijskom centru Palmanove koji je zvezdastog oblika sa očuvanim srednjovekovnim zidinama. Dobre fotke ćemo napraviti na glavnom trgu, Piazza Grande. Nastavljamo dalje ka oblasti Dolomita koja predstavlja nacionalni park. Po mnogima, ovo je jedan od najatraktivnijih delova apskog masiva.

           Dolazimo u gradić BELUNO u italijanskoj pokrajini Veneto i smeštamo se u hotel da malo predahnemo. Potom, u dogovoreno vreme, krećemo u laganu šetnju divnim Belunom iz kojeg puca pogled na okolne alpske vrhove. Grad obiluje interesantnostima, a mi ćemo prvo obići Duomo – divnu katedralu iz 15. veka, potom palatu Retori koju je projektovao maestralni Lorenco Giberti, videćemo i palatu Kapetana, Biskupsku palatu iz 12. veka... Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlog je zajednička večera u nekom lepom lokalnom restoranu u kojem ćemo moći degustirati lokalne specijalitete uz naravno lokalno vino. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / PETAK 1. APRIL 2022.  

          Doručak. Celodnevni izle ka oblasti MARMOLADA. Vozićemo se živopisnim lokalnim putem preko oblasti Dolomita i uživati u zaista raskošnoj prirodi Alpa. Pratićemo rečicu Kordevole koja je na svom putu izvajala alpski masiv i omogućila saobraćajne veze između Veneta i pokrajine Trentino – Južni Tirol. Divna mesta su načičkana na ovom putu, u najlepšima, po volji, na kratko ćemo stajati kako bismo uhvatili našim kamerama najlepše scene i detalje.

            Odlazimo do doline Fasa i ski-centra KANACEI u oblasti Marmolada. Scenografsko malo mestašce okićeno Alpima. Pravi i divni zimski centar! Odavde možemo gondolom do vidikovca koji nazivaju Belvedere (lep pogled). Zaista pravo uživanje! U Beluno se vraćamo najkasnije do 19h. Noćenje. 

3. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 2. APRIL  

          Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Odlazimo do divnog malog mesta BASANO DEL GRAPA u pokrajini Veneto. Grad se nalazi na obali divne alpske reke Brente. Prvo što ćemo pogledati u ovom gradiću je divni Ponte degli Alpini, odnosno Stari most koji predstavlja neku vrstu pokrivene pasarele preko reke Brente. Naravno, obićićemo i divnu Katedralu, a preporuka je da posetimo Muzej Grape – piće koje je poznato u Italiji (vrsta lozovače) a koje upravo po ovom mestu i nosi ime. Vreme nam je polako i da krenemo kući...

            Pa hajde, znamo da ima onih koji Italiju prosto vezuju za šoping, te ćemo svratiti u šoping centar „Noventa“ koji predstavlja „Outlet village“. Šoping, kafica, neki „snack“ i pravac kući... Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske...

4. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 3. APRIL   Povratak u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

CENA ZA NOSIOCE „Fabrika Club Card“ IZNOSI 250 €

CENA ZA OSTALE PUTNIKE IZNOSI 290 €

CENA OBUHVATA:

  • Prevoz turističkim kombijem na navedenoj relaciji (kompletna oprema, audio, klima)
  • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Belunu (sobe su sa kupatilom; dvokrevetne ili dvokrevetne + pomoćni ležaj za treću osobu)
  • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
  • Organizacione troškove

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
  • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa COVID19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara po osobi)
  • Vožnju gondolom/žičarom u Val di Fassa
  • Gradsku turističku taksu (5 € po osobi; plaćanje na recepciji hotela)

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

NA DAN OBJAVLJIVANJA PROGRAMA, ITALIJA JOŠ UVEK NIJE OTVORENA ZA NAŠE DRŽAVLJANE ZA TURISTIČKE POSETE – UKOLIKO TAKVO STANJE OSTANE DO POLASKA NA PUTOVANJE, OBEZBEDIĆEMO POTREBNE DOKUMENTE KOJI ĆE DOKAZIVATI NEOPHODNOST PUTOVANJA!

SVI PUTNICI MORAJU BITI VAKCINISANI SA MINIMUM 2 DOZE VAKCINE KOJA JE PRIZNATA OD STRANE EVROPSKE AGENCIJE ZA LEKOVE (dakle, sve vakcine SEM ruske i kineske)!. Ukoliko je prošlo više od 180 dana od prijema druge doze, obavezna je treća doza! Uz potvrdu o vakcinaciji svi putnici moraju priložiti i ANTIGENSKI TEST ne stariji od 24 sata od trenutka ulaska u Italiju. Ukoliko je neko vakcinisan sa dve doze ruskom ili kineskom vakcinom, a treća doza je Fajzer/AstraZeneka/Moderna – NE MOŽE U ITALIJU!

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 50% od navedenog iznosa, dok se ostatak plaća 15 dana pre polaska na putovanje.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice