+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ČUDESNI PARIZ - 8 DANA AVIONOM


cena od: 499 €


8 dana avionom, 19. – 26. mart 2022.

JOŠ SAMO 4 MESTA!!!

Razmišljati danas o Parizu znači snivati one snove koje je „Belle Epoque“ pružala došljacima iz celog sveta. Pariz je još uvek upaljena sveća na oltaru boemskog života Monmartra, i beskonačno lutanje po kafanicama Monparnasa. Midinete, promukli glas Žilijet Greko; zakovitlani kan-kan u Mulen Ružu, još manje suknje u "Foli Beržeru" i "Lidu". Pariz...to su i intimne večere u separeu „Kod Maksima“...

Prvo su u Pariz došli slikari. Zatim su pisci zauzeli njegove najlepše kvartove. Uz miris slikarskih boja pod pariske krovove ušao je miris duvana iz intelektualnih lula. Za slikarima pohriliše ka gradu svetlosti razni mudraci i ludaci, najlepše žene i najumnije glave sveta... Priče o boemskom životu starog Pariza, o glasu i lutanju „malog vrapčića“, o sjaju minulih vremena... Sve vas to očekuje u gradu svetlosti, najposećenijem gradu sveta!

Ovo je specijalno skrojeno putovanje za dušu... Na njega može putovati maksimum 10 osoba. Želimo da se družimo, smejemo, pevušimo divne šansone, ispijamo vino kraj Sene, udišemo mirise grada koji nikaa ne spava... Želimo da sasvim drugačije doživimo ovaj grad. Uvek nekako organizovana putovanja ka ovom gradu traju 3-4 dana, konačno smo napravili aranžman koji će vam pružiti mogućnost da upoznate grad svetlosti na pravi način. Pridružite nam se!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 19. MART   /   BEOGRAD – PARIZ   Sastanak na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u 15.30 časova. Oni koji su doplatili redovni prtljag isti predaju na šalteru kompanije „WizzAir“. Let za Pariz sa kompanijom „Wizz“ u 17.20h. Dolazak na aerodrom „Beauvais“ („Bove“) u 20h. Po obavljanju carinske i pasoške kontrole odlazimo do mesta sa kojeg ka centru Pariza kreće "šatl-bus". Transfer do Porte Majo a potom metroom odlazimo do hotela. Smeštaj u sobe posle 22h. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 20. MART   /   OBILAZAK PARIZA   Polazak u razgledanje grada oko 10 časova. Koristićemo gradski prevoz sve vreme. Organizovani obilazak će trajati ceo dan sa pauzama koje ćemo praviti na nekoliko mesta. Odlazimo prvo do trga Bastilje koji nosi ime po zloglasnom zatvoru iz francuske buržoaske revolucije. Od Bastilje nastavljamo pešice do trga Vogez koji je nastao tokom 17. veka i predstavlja jedan od najskladnijih gradskih trgova sa nizom palata među kojima se svojom lepotom ističe Kraljevski paviljon. Svakako, na ovom trgu ćemo pogledati i kuću velikog i slavnog Viktora Igoa. Nastavljamo divnom ulicom Rivoli kraj raskošnog zdanja Gradske kuće do ostrva Site, mesta na kojem je nastalo prvo naselje na teritoriji Pariza. Na ovom se ostrvu pored veličanstvene palate Konsijeržeri, Novog mosta i Svete kapele nalazi katedrala Notr Dam, odnosno Bogorodičina crkva, remek-delo gotske umetnosti. Ovde pravimo pauzu od minumum dva sata (pauza za ručak). Dalje nastavljamo ka zimskom dvorcu Burbona, danas Muzeju Luvr, najpoznatijem i najposećenijem muzeju na svetu. Kroz prelepe parkove Tiljeri, uz osvrt na divnu palatu Muzeja Orsej, odlazimo na najveći pariski trg, trg Konkord sa divnim fontanama i veličanstvenim egipatskim obeliskom. Šetnju nastavljamo kraj Sene uz osvrt na Dom Invalida u kojem se nalazi grob Napoleona Bonaparte, potom veličanstveni most Aleksandra III i Malu i Veliku palatu. Odlazak do Jelisejskoh polja, najčuvenije avenije na svetu. Šetnja do Trijumfalne kapije na trgu Etoal. Metroom odlazimo do Ajfelove kule i tu završavamo obilazak planiran za današnji dan. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u smeštaj. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA / PONEDELJAK 21. MART   /   MONMARTR TURA & SEN DENI   Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak ka Monmartru oko 9 časova. Odlazak do znamenitog Pigala, kvarta poznatog po midinetama i noćnim klubovima. Tu se nalazi i čuveni „Mulen ruž“ kao i mnogobrojni bistroi. Lagano krećemo ka „brdu mučenika“ Monmatru kojeg krasi „Bela golubica“, divna bazilika Sveto srce, jedan od najupečatljivijih simbola Pariza. Šetnja Monmartrom uz uživanje u fantastičnom ambijentu ove nadaleko poznate boemske četvrti. Posetićemo trg Tertr poznat kao „trg slikara“, videćemo i čuveni vinograd i divićemo se neverovatnoj energiji koju ovo mesto stvara. Ostavljamo barem dva sata slobodnog vremena za kompletno uživanje. Nakon predaha na Monmartru odlazimo metroom do pariskog predgrađa Sen Deni. Ovde ćemo posetiti fantastičnu baziliku Sen Deni koja je posvećena svecu zaštitniku Francuske, Sv. Denisu, ranohrišćanskom mučeniku kojem je na Monmartru odrubljena glava. U opatiji Sen Deni vekovima su sahranjivani francuski kraljevi i njihove porodice. Zbog toga se mesto često naziva kraljevska nekropola Francuske. Od 10. veka do 1789. samo tri kralja nisu bila sahranjena u Sen Deniju. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA / UTORAK 22. MART   /   KRALJEVSKI VERSAJ   Polazak ka Versaju sa RER železnicom u prepodnevnim satima (fakultativno). Konačno ceo dan u Versaju! Uvek se nekako Versaj ukraja u programe sa 4-5 sati vremena što je premalo za uživanje i kompletan obilazak. Versajski dvorac je bio rezidencija francuskih kraljeva Luja XIV, Luja XV i Luja XVI. Smešten je na 11 hektara i okružen sa 815ha parkova. Tokom posete dvorcu videćete čuvenu dvoranu ogledala, kraljevske spavaće sobe... Svakako, vrhunac posete Versaju su njegovi fantastični parkovi sa bezbrojnim fontanama, vrtovima, paviljonima... Najbolji način da park obiđete jeste da se ukrcate u mali turistički voz ili da iznajmite električni „golf“ automobil. Povratak u Pariz do 20 časova. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA / SREDA 23. MART   /   IZLET U PROVINCIJU   Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni izlet vozom u provinciju (fakultativno), odnosno do divnog malog mesta Over sir Oaz. Izuzetno živopisno seoce podseća na poslednje dane velikog Vinsenta van Goga koji je ovde završio svoj život 1890. u svojoj 37. godini. Videćemo čuvenu romaničku crkvu koju je Vinsent oslikao na svom platnu i učinio je svetski poznatom. Posetićemo gradsko groblje na kojem je Van Gog sahranjen zajedno sa svojim bratom Teom. Na kraju ćemo posetiti šato Over, divno raskošno zdanje sa prelepim parkovima koji su takođe prikazani na slikama Van Goga i Pola Sezana. Vratićemo se u Pariz do nekih 18 časova a potom ćemo otići do Sene i krenuti na krstarenje uz uživanje u pogledu na grad sa reke koja je opevana u najlepšim francuskim šansonama. Individualni povratak u smeštaj. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA / ČETVRTAK 24. MART   /   DAN ZA UMETNOST   Slobodan dan za posete pariskim muzejima. Obavezno vaše karte za muzeje nabavite pre putovanja „on-line“ (možemo karte kupiti za vas). Preporučujemo da prvo posetite Muzej Luvr. Ovo je najveći i najposećeniji muzej na svetu. U njemu se nalazi više od 482.000 eksponata razvrstanih u tri krila muzeja. Remek-dela gotovo svih najvećih umetnika sveta se čuvaju u ovom muzeju. Egipatska kolekcija je fantastična kao i kolekcija antičke umetnosti sa čuvenom „Miloskom Venerom“. Kolekcija renesansnog slikarstva je fascinantna a svakako najpoznatija slika ovog perioda je čuvena „Mona Liza“, remek-delo Leonarda da Vinčija. Morate znati da je nemoguće sve videti! Nemoguće je obići Luvr za jedan dan, niti za dva dana, a mnogi govore da je to nemoguće i za ceo život. Morate odrediti prioritete tokom obilaska! Popodne vam preporučujemo da posetite Muzej Orse sa remek-delima impresionista. Kolekcije muzeja Orse reprezentuju zapadno slikarstvo i skulpturu iz perioda 1848—1914, ali i dekorativne umetnosti, fotografiju i arhitekturu. Među najpoznatijim delima izloženim u Muzeju Orse su Maneova „Olimpija“ i „Doručak na travi“, Renoarov „Mulen de la Galet“, Van Gogov „Autoportret“, dela Rodena, Monea, Degaa, Kurbea i drugih. Ova dva muzeja su i više nego dovoljna za ceo jedan dan... Treba vremena i da mozak sažme sve ono što oči videše... Tek tada će se i duša napojiti. Noćenje.

7. DAN PUTOVANJA / PETAK 25. MART   /   DAN ZA ZABAVU   Slobodan dan za individualne aktivnosti te vam predlažemo da iste usmerite ovaj put na zabavu. Svakako, predlog broj jedan je poseta zabavnom parku „Diznilend“. Diznilend park se sastoji od pet tematskih celina, ili kako ih zovu- pet zemalja: Main street, Adventureland, Frontierland, Fantasyland, Discoveryland u kojima se nalazi 49 atrakcija. Za ostale celine jednostavno nećete imati vremena i ovo je i više nego dovoljno za samo jedan dan! Uveče možemo otići na Kabare šou u veličanstveni "Mulen Ruž". Svetski poznat kabare gotovo svakodnevno ima svoj šou-program. Neverovatan je doživljaj biti prisutan, posmatrati spektakl i pijuckati šampanjac. Na tren ćete se osetiti kao da ste u nekom filmu. Noćenje.

8. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 26. MART   /   LUTANJE GRADOM

Odjava iz soba do 10h. Slobodan dan do transfera na aerodrom (17h) ili polazak na „lutanje gradom“... Posetićemo Latinsku četvrt grada sa slavnom Sorbonom, divni Monparnas sa bistroima, palatu Luksemburg sa neverovatnim vrtovima (rezidencija Katerine Mediči),... Uživaćemo u poslednjim satima u ovom gradu zagledani u njegove mansarde i beskrajno nebo koje ga vekovima pokriva... Odlazimo do našeg smeštaja po stvari i potom metroom do Porte Majo i "šatl-busom" do aerodroma Bove. Let za Beograd nam je u 20.35h sa kompanijom „Wizz“. U Beograd slećemo u 22.55h. Kraj putovanja.

CENA ZA RANE PRIJAVE (do 30.01.): 499 € 

REDOVNA CENA ZA PRIJAVE OD 31.01.2022. IZNOSI 550 €

CENA OBUHVATA:

  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Pariz - Beograd sa avio-kompanijom "WizzAir"
  • Aerodromske takse
  • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
  • Transfer aerodrom Bove-Pariz „Porte Maillot“-aerodrom Bove
  • Smeštaj u hotel sa 3* u Parizu sa lokacijom na liniji metroa. Usluga je 7 noćenja sa doručkom. Smeštaj je u dvokrevetne sobe ili trokrevetne sobe (dva redovna ležaja + treći pomoćni). Sve sobe poseduju sopstveno kupatilo. HOTEL IBIS PARIS LA DEFENSE 3***   https://all.accor.com/hotel/0771/index.en.shtml
  • Usluge turističkog vodiča tokom razgledanja Pariza

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, fakultativni program; karte za gradski prevoz (RER, metro).
  • Doplata za redovni prtljag: kofer do 20kg 70 €; kofer do 32 kg 110 € (preporučujemo da 2 osobe dele trošak 1 kofera)
  • Gradsku turističku taksu (25 eur po osobi za 7 noćenja; plaćanje na recepciji hotela)
  • Kabare šou u Mulen Ružu - od 23h, trajanje 1,5 sat, sa 1/2l šampanjca - 125 eur (plaćanje na licu mesta)
CENE FAKULTATIVNOG PROGRAMA: obilazak Monmartra i Pigala prema programu – 20 €; Versaj sa ulaznicama za palatu i park – 50 € (obavezna je prijava u agenciji); Krstarenje Senom – 15 €; Izlet u provinciju prema programu – 40 €.

CENE FAKULTATIVA ne obuhvataju obavezne karte za gradski prevoz (RER železnica ili metro).

SVI FAKULTATIVNI IZLETI (Versaj, krstarenje Senom, izlet u provinciju, Monmartr i Pigal) 125 € + HOTELSKA TAKSA 25 € = TOTAL 150 €

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

Svi putnici su dužni da pri ulasku na francusku teritoriju imaju popunjen obrazac – potvrdu o međunarodnom putovanju (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage).

Za lica koja su vakcinisana nekom od sledećih vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson, moraju da prilože dokaz o izvršenoj kompletnoj vakcinacij sa minimum dve doze, odnosno primljena treća doza ukoliko je druga doza primljena pre više od 180 dana (6 meseci). Ukoliko ste primili dve doze Sinopharm vakcine, potrebno je da imate primljenu treću dozu neke od gore pobrojanih vakcina. Osobe vakcinisane sa ruskom vakcinom ne mogu da putuju u Francusku! Uz potvrdu o izvršenoj vakcinaciji (EU digitalni zeleni sertifikat koji dobijate na portalu eUprave) obavezan je i ANTIGENSKI TEST koji se radi dan preputovanja u bilo kojoj privatnoj laboratoriji (preporučujemo AquaLab uz naš vaučer, cena testa je 1050 dinara).

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 250 evra dok se ostatak do pune cene isplaćuje najkasnije 05.03.2022.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice