+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ИЗЛЕТ - СОМБОРСКЕ РУЖЕ


cena od: 17 €


ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ - НЕДЕЉА 6. ФЕБРУАР 2022.  /  СУБОТА 26. МАРТ 2022.

Полазак из Београда у 8 часова са паркинга код Сава Центра (Владимира Поповића) и полазак из Новог Сада у 9.30 часова са паркинга код локомотиве (Жел.станица). 

Путовање преко ФУТОГА уз осврт на богату историју овог места и леп дворац са парком. Имање на којем се налази дворац је било током средњег века у поседу грофова Футакија по којем читаво место добија име. Потом, имање прелази у руке племићке породице Котек. У Футогу ћемо направити и једну краћу паузу за предах.

Наставак путовања и одлазак до ЧЕЛАРЕВА где ћемо обићи дворац Дунђерски уз причу о овој знаменитој војвођанској породици. Шетња дворским парком. Наставак путовања.

Одлазак до БАЧА и обилазак остатака средњовековне тврђаве. Обићићемо и средњовековни Фрањевачки самостан као и турски хамам.

Одлазак у СОМБОР. Лагана шетња уз разгледање здања Жупаније - најрепрезентативнија грађевина Сомбора, некадашње седиште веће управне јединице, а данас седиште градске власти. Крај Жупаније се налази и диван дворски парк, као и чудесно лепа Кармелићанска црква са два елегантна звоника. Недалеко је и главна пешачка зона, сомборски Корзо којим ћемо се и ми прошетати. А на Корзу све саме градске лепотице. Грађанске палате из 18. и 19. века међу којима се истиче Српска читаоница - знаменита културна институција чији је доживотни председник био Лаза Костић, а потом и палата Паланачки, управо место на којем је живео са својом Јулчом, велики песник Лаза. Ту је и његов дивни споменик као и црква у којој су се венчали; Светођурђевска црква са барокним иконостасом који представља ремек-дело великог Теодора Крачуна. На крају ћемо видети и тзв. "Ћелави трг" са палатом Плебаније на чијој фасади се налази један чудновати сунчани сат. Слободно време за индивидуалне активности до поласка у 18 часова.

Повратак у Нови Сад око 19.30 часова, и у Београд око 21 часа. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА ПО ОСОБИ: 2.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем на наведеној релацији
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice