+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ИЗЛЕТ - РАВНОГОРСКЕ ПРИЧЕ


cena od: 17 €


ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ, НЕДЕЉА

27. МАРТ  /  23. ОКТОБАР 2022.

Програм излета

Полазак из Београда у 8 часова (Сава центар). Путовање аутопутем „Милош Велики“.

Одлазак до села Шарани и засеока Савинац смештеног у идиличном крајолику. Обилазак цркве Светог Саве на Савинцу која представља прву задужбину кнеза Милоша Обреновића из 1819. године. У цркви је сахрањена Мина Вукомановић Караџић, ћерка Вука Стефановића Караџића о којој ћемо чути једну веома интересантну причу.

Посета историјском Такову у којем је подигнут Други српски устанак. Обилазак цркве брвнаре пред којом је за вожда устанка изабран кнез Милош Обреновић.

Одлазак до средишта Сувобора и посета еко селу Коштунићи. У самом срцу дивног сувоборског села Коштунићи налази се туристичко рекреативни центар „Момчило Чековић“ који располаже са два ресторана, смештајним објектима у виду вајата, чардака и необичних каца, односно овај центар представља читаво једно мало насеље са кућицама необичног облика. Комплексом доминира језеро које се природно напаја од једне планинске речице, те се у летњим месецима, слободно може користити за купање. Прави мали еко рај.  Слободно време за уживање, ручак, освежење...

Одлазак до оближње Равне горе и посета цркви Светог Ђорђа, као и разгледање споменика ђенералу Дражи Михајловићу. Чудесне приче о Равногорском покрету, сумњама, веровањима, могућим истинама и контраверзама...

На крају ћемо посетити Рајац. Иако многи мисле да је то засебна планина, то је само део Сувобора. На њему се налази споменик коси у спомен манифестације Рајачка косидба, као и споменик 1300 каплара. Преко дивног села Славковица кренућемо пут Београда.

Повратак у Београд у предвечерњим часовима. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА ПО ОСОБИ: 2.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем на наведеној релацији
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Оброке
smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice