+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

KUBA - HAVANA I VARADERO


cena od: 1270 €


KUBA – HAVANA 5 noći + VARADERO 5 noći

Polasci: 13.JANUAR,  03.FEBRUAR, 24. FEBRUAR, 10. MART

SIGURNI GRUPNI POLASCI

MI PRIČAMO NAŠIM JEZIKOM NA KUBI

Kada kažeš Havana... pomisliš na more, pesak, plaže. Na Karibe! Na najbolje cigare na svetu! Temperament salse i zvuke „Buena Vista Social Club“! Na simbol pobune i revolucije, Če Gevaru! Lepote kolonijalne, barokne, neoklasične i art-deko arhitekture! Old timere i jedinstven osećaj šarma! Pomislite tada, kako je lepo živeti u Havani! Lepo je živeti u bajci u nestvarnom vremenu... Vanvremenskoj dimenziji... Ta dimenzija se sve više menja i Kuba i njena divna Havana sve više tonu u globalizaciju... Ovo su poslednje sekunde one Kube i Havane o kojoj sanjate...

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan/2. dan BEOGRAD – ISTANBUL – HAVANA  Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” najkasnije dva sata pre poletanja aviona oko 18:10 h , dolazak u Istanbul oko 23:55. Poletanje za Havanu u 02:05 h ... Nastavak putovanja za Havanu. Dolazak u Havanu u oko 07:45h narednog dana. Transfer do hotela/apartmana. Smeštaj. Slobodan dan za odmor i osnovno upoznavanje sa Havanom i vodičem. Noćenje.

3. dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost panoramskog razgledanja grada uz pratnju vodiča na srpskom jeziku: Ruska ambasada, Hotel Riviera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, kvart Vedado, Paseo, Trg Revolucije, poseta fabrici ruma, Univerzitet, vožnja Malekonom, panorama tvrđave Moro, Trg oružja, Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bacardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, pozorište „Garcia Lorca“, Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado, Hotel Nacional. Slobodno popodne. Uveče fakultativna poseta „Tropikani“, noćnom klubu sa jedinstvenom revijom karipske muzike i igre. Noćenje.

4. do 6. dan HAVANA Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Vožnja i razgledanje grada sa vodičem sa uključenom kartom za   sightseeing bus. Slobodni dani za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti za Vinjales i Trinidad . Odmor. Noćenja.

7. dan HAVANA – VARADERO Doručak za goste koji su smešteni u hotelu. Prepodnevni polazak za letovalište Varadero( cca 140 km). Usputne kraće pauze prema planu. Po dolasku u Varadero smeštaj u izabrani hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje. 

8. do 11 . dan  VARADERO Boravak u hotelu po izboru na bazi „sve uključeno“. Slobodni dani za uživanje na atlantskim plažama. Tokom boravka mogućnost izbora raznovrsnih fakultativnih izleta. Noćenja. 

12. dan VARADERO - HAVANA – ISTANBUL  Rani transfer do aerodroma u Havani. Prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Poletanje za Istanbul oko 09:15. Let za Istanbul.

13. dan ISTANBUL - BEOGRAD Dolazak u Istanbul oko 10:10  u jutarnjim satima. Mogućnost odlaska u fakultativno razgledanje Istanbula ili slobodno vreme za individualne aktivnosti u regiji Kapali Čaršije. Nastavak putovanja za Beograd oko 19:40. Dolazak u Beograd oko 19:20 h. Kraj programa.

 24 feb  –  08. mart

10 mart – 22. mart

KAWAMA 4*

TUXPAN 4*/ BARCELO SOLYMAR 4*

MELIA LAS ANTILAS 4* / BELLA COSTA 4*

SOL SIRENAS CORAL 4*/ BE LIVE 4*

IBEROSTAR 5*/ MELIA 5*

HOTEL/APP HAVANA

5 NOĆI VARADERO

5 NOĆI VARADERO

5 NOĆI VARADERO

5 NOĆI VARADERO

5 NOĆI VARADERO

5 NOĆI HAVANA  +

5 ALL

5 ALL

5 ALL

5 ALL

5 ALL

APP OLEA (TOP LOKACIJA)

1270

1350

1430

1530

1570

DEAUVILLE 3* (lokacija+)

1340

1420

1500

1590

1640

KOHLY 3*

1410

1490

1570

1660

1710

BE LIVE HAVANA CITY COPACABANA 3*s

1480

1550

1640

1730

1770

RAQUEL 4*

1550

1630

1710

1800

1850

MELIA COHIBA 5*

1640

1720

1800

1890

1940

NACIONAL DE CUBA 5*

1770

1840

1930

2020

2060

PARK CENTRAL IBEROSTAR  5*

1700

1770

1855

1950

1990

Doplata za 1/1

UPIT

UPIT

UPIT

UPIT

UPIT

 

*broj mesta po specijalnoj ceni je ograničen.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio kartu na relaciji Beograd - Istanbul - Havana–Beograd, sa aerodromski taksama i predatim prtljagom od 30 kg + 8 kg ručni prtljag.
 • 5 NOĆENJA na bazi najma sobe (Casa Particular) sa TWC centru Havane, zona "Zero km  from Capitol" ili na Miramaru ili Noćenje sa doručkom u hotelima 2*- 5* u Havani u zavisnosti od izbora putnika + 5 NOĆENJA u odabranom hotelu u Varaderu na bazi  ALL INCLUSIVE USLUGE.
 • Transfer Aerodrom- Havana- Aerodrom
 • Transfer Havana – Varadero – Havana
 • Usluge predstavnika (vodiča) agencije na našem jeziku u Havani i razgledanje grada pešice...
 • Vožnja i razgledanje grada sa vodičem sa uključenom kartom za   sightseeing bus
 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana
 • Individualne troškove
 • Fakultativni program

*** U cenu aranžmana uključena avio karta prema ugovoru sa avio kompanijom Turkish Airlines po ugovornoj ceni. U slučaju da tražimo dodatne karte Van dogovorenih, važi cena karte u datom momentu i stoga može doći do povećanja cene. Uplaćen avans garantuje i ukupnu cenu aranžmana. Ukoliko se i aerodromske takse uplate prilikom uplate avansa onda su i one nepromenljive.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”

 • CENA ARANŽMANA JE GARANTOVANA SAMO UKOLIKO SE PRILIKOM REZERVACIJE UPLATI 50 % OD UKUPNE CENE ARANŽMANA.
 • Preporučujemo Vam da osigurate aranžman od otkaza, a prema ponudi i pravilima osiguravajućih kuća, obzirom da su stvarni troškovi otkaza vrlo visoki (oko 90% od cene aranžmana).

• Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 011 36 92 441.

• Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u eurima.

• Minimalan broj za ostvarenje fakultativnog programa je 10 putnika, prema ponudi lokalnog predstavnika i Lokalnog Agenta na destinaciji. Fakultativni program je moguće organizovati i za manji broj osoba, uz korekciju cena...

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je dve nedelje pre puta.

• Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…

• Plaćanje i doplate u zemlji putnici izmiruju u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog  broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje

• Zbog kratkog vremenskog razmaka između letova Beograd-Istanbul i Istanbul-Havana postoji mogućnost da prtljag zakasni i u Havanu stigne tek narednog dana. Iz tog razloga preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne  za prva dva  dana boravka na destinaciji. Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm  (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 8 kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar.  Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.

• Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.

• Struja je 110 volti.

• Novac. Konvertibilni kubanski pezos (cup). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 24 cup. Euri se mogu konvertovati u bilo kojoj banci na Kubi.

• Telefon. Mreže 063,  064 i 060 imaju roming

• Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Fantast Tourist

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NARODNE BANKE SRBIJE  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 50% od ukupne cene aranžmana se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i NEMA UVEĆANJA, obračun se vrši po prodajnom kursu Unicredit banke  na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.05.22
 • Platnim i kreditn.im karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Zaposleni u preduzećima koja su članice „Fonda Solidarnosti“ plaćaju  50% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak na 12 mesečnih rata, ukoliko im Fond odobri Ugovor o administrativnoj zabrani
 •  U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od ukupne cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.22. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se čekovi građana kao garancija plaćanja.  Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obračunava ISKLJUČIVO dinarski iznos koji se uplaćuje po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan primanja novca, a ostatak duga se izražava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aranžman vrati deponovane čekove vlasniku! Prilikom predavanja čekova kao garancije odloženog plaćanja, agencija će izdati revers o primljenim čekovima.

Ukoliko putnik poveri čekove na realizaciju agenciji, agencija će mu izdati račun

U cenu je uračunat PDV 20%

OPIS SMEŠTAJA:

Sve sobe se nalaze u samom srcu Havane u Zoni "Nula kilometara oko Kapitola" ili na Miramaru.

 • Gesthaus (Guesthouse) ili Casa Partucular na Kubi je smeštajni objekat koji se nalazi u posedu kubanskih porodica. Namenjen je turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi želeli da dožive Kubu na autentičan način. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem sa dva razdvojena kreveta ili jednim francuskim, sa svojim TWC i klimom. Smeštaj se nalazi su samom centru grada. Usluga je na bazi noćenja.
 • CASA PATICULAR OLEA (sa zajedničkom kuhinjom) – nalaze se u zgradi u strogom centru stare Havane (La Havana vieja) na I spratu, u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Bakardi i hotela Plaza, na oko 100m od glavnog šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Sobe su smeštene u velikom, prostranom stanu.
 • Olea poseduje 1/4 duplex app sa dve spavaće sobe svaka sa svojim kupatilom, dnevnim boravkom i zajedničkom terasom sa garniturom za sedenje.
 • Olea poseduje 1/2 app sa  čajnom kuhinjom i trpezariskim prostorom i jednom spavaćom sobom sa svojim kupatilom. Trpezarija i kuhinja (opremljena osnovnom opremom – tanjirima, escajgom, kafe aparatom, tosterom, mini šporetom i frižiderom)

*** Svaka soba poseduje svoje kupatilo, dva (francuski ležaj) ili tri ležaja (1 francuski i 1 standardni krevet), opremljene su ormanom, klima uređajem i sefom.

 • SOBE OLEA (bez kuhinje) – nalazi se u zgradi u strogom centru stare Havane (La Havana vieja) na IV spratu, u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Bakardi i hotela Plaza, na oko 100m od glavnog šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa garniturom za sedenje, frižiderom, kupatilom i dve dvokrevetne sobe opremljene francuskim ležajem, ormanom, klima uređajem i sefom. Apartman ne poseduje kuhinju! Preporučujemo ga za smeštaj porodice ili dva para.

http://www.fantast.rs/putovanje-na-kubu/havana-10/apartmani-olea.html

 • STUDIA MELAKON (sa kuhinjom) – nalazi se u zgradi na prvom spratu na 25 metara od mora i šetališta Melakon u okviru stare Havane (La Havana vieja) u hotelskoj zoni, preko puta zgrade Biblioteke i hotela, na oko 1500 m od šetališta Prado, centralnog parka, ulice Obispo i Kapitola. Apartman se sastoji od dnevnog boravka sa garniturom za sedenje, frižiderom, kupatilom i dve dvokrevetne sobe opremljene francuskim ležajem, ormanom, klima uređajem i sefom na prvom spratu. Apartman poseduje kuhinju! Preporučujemo ga za smeštaj porodice ili dva para.

NEKI OD HOTELA KOJE FANTAST PREPORUČUJE:

HOTEL IBEROSTAR PARQUE CENTRAL 5*, HAVANA www.hotelparquecentral-cuba.com

Položaj: Parque Central je moderan hotel sa 5* smesten u srcu Havane.Okružen je brojnim poznatim građevinama, poput Capitolio, García Lorca pozorišta, Art Deco Bacardi Gradnja & Muzej moderne umetnosti. U blizini hotela su dva tradicionalna mesta za zabavu: Bar Floridita i Bodeguita del Medio, gde možete probati najautentičnija kubanska pića i najbolju pripremu hrane. U blizini hotela je José Martí Međunarodna aerodrome na samo 20 minuta udaljen. Sadržaj: Hotel se sastoji od dve zgrade, one su povezane podzemnim tunelom gde možete naći galeriju koja pruža pristup predvorju. Gosti koji borave u jednoj zgradi mogu koristiti sadržaje s druge strane. Hotel poseduje 2 bazena na krovu zgrade koji imaju prekrasan pogled na grad. Pored toga hotel sadrži i osnove elemente restoran, kafeterija, gift shop, teretanu, bar, lobby, menjačnicu, konferencijsku salu, telefon, recepciju sa visejezicnim osobljem, lift, klimu, usluge pranja veša, internet u hotelu. Soba: Hotel ima 427 soba, uređene u klasičnom stilu. Sve sobe su potpuno opremljene i pružaju prekrasan pogled na najpoznatije građevine u gradu. Ima 363 dvokrevetnih soba, 34 junior apartmana, 27 apartmana, 1 predsednički apartman i 3 sobe prilagođene za osobe sa invaliditetom. Svaka soba ima mini bar, klimu, fen za kosu, krevetac za dete (na zahtev), king size krevet, ili 2 odvojena kreveta, kupatilo, balkon, karticu za otkljucavanje sobe, room servise, telefon, satelitsku TV, 220Volti struja.

Melia Cohiba 5* https://www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-cohiba Položaj: Smešten u Vedadu, modernom delu u Havani, s pogledom na more, samo 50 metara od poznatog Malecon-a, hotel sa pet zvezdica Melia Cohiba Hotel je vodeći poslovni i biznis hotel. Potpuno klimatizovan, sa pogledom na grad i more, hotel nudi udobnost i elegantan, moderan dizajn s kubanskim mermerom i ima reference u svetu cigara, poznate marke Cohiba. • Kratka udaljenost od: Plaza de la Revolución, Nacionalne knjižare, državne palate, trgovačkih centara, kazališta i drugih mesta od interesa za turiste, • 3 km od centra grada, • 5 km od istoriskog centra Havane, • 10 km (15 minuta) od aerodroma Baracoa, • 11 km od Pabexpo, • 15 km od Expocuba i Botaničke baste, • 15 km (25 minuta) iz José Martí International Airport. Smeštaj: Sa pogledom na grad i na more, 462 sobe u hotelu Meliá Cohiba su moderno i luksuzno opremljene. Postoje četiri različite vrste soba. Sve sobe nude smeštaj za 3 odrasle osobe ili 2 odrasle osobe i 2 dece starosti do 12 godina, osim u Junior Suites. Pomoćni ležaj ili dečiji krevetac može se zatražiti po sobi, osim u Junior Suites. Maksimalni kapacitet svih soba 2 odrasle osobe i 2 dece (osim Junior Suites) Soba:Klima,Telefon u spavaćoj sobi, King size krevet ili dva odvojena kreveta, Satelitska LCD TV, Elektronski sef, Minibar, bezalkoholna pića, sokovi i piva, Električni aparat za kafu, Pegla i daska za peglanje u ormaru, Kupatilo s kadom, fen za kosu internet Sadržaj hotela:22 sprata,Glavni lobby s fontanom, Panoramski prozori i pogledi, VIP Business prijem, Usluga ekskluzivnog nivoa, Pokretne stepenice koje vode na prvi sprat , Boutique galerija i izložba i prodaja antikviteta, Sobe s prekrasnim pogledom na grad i more, Velika sala za konvencije,Veliki bazen na prvom spratu u kubanskom stilu,P za živu muziku i open air događanja,Opuštanje i masaža ,Specijalistički restorani,Casa del Habano cigare za sladokusce i znalce,Habana Café noćni klub, uređen u stilu Hard Rock podseća na Havanu iz 1950.,sa živom zabavom i posluživanjem hrane i pića,Shopping galerija i poseban zabavni večernji program.

Nacional de Cuba 5* https://www.hotelnacionaldecuba.com/

Položaj: Hotel se nalazi na uzvišenju, u novom centru Havane, kvartu Vedado. Udaljen je nekoliko metara od obale, 6km od centra Stare Havane, 18km od aerodroma u Havani. Hotel Nacional de Cuba je ponos Havane i predmet divljenja svih stranaca. Prvobitno izgrađen u 1929-30 godine, Nacional, odmah je postao IN mesto , koje su preplavili turisti iz Amerike . Hotelske kapacitete, restorane i vrtove. Ovaj hotel posećuju filmske legende poput Franka Sinatre, Errol Flynn, Clark Gable i Ava Gardner - njihove slike ukrasavaju zidove u hotelskom kafiću. U hotelu se nalazi čuveni Parisien Cabaret u kome nastupaju najbolji šoumeni Havane. Soba: Hotel poseduje 457 soba, 15 apartmana i predsednički apartman koji su savršeno pripremljeni i opremljeni za maksimalnu udobnost, a njihov položaj pruža prekrasan pogled na grad. Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, mini bar (doplata), fen za kosu. Sadržaj: Svaka soba ima kupatilo, klimu, TV sa kablovskim programom, telefon, mini-bar (doplata), fen za kosu. Sve standardne sobe su opremljene s bračnim ili sa dva kreveta, klima uređaj, SAT TV, i sef. Hotel ima 3 restorana, snek bar, 3 bara, kabare, spoljašnji bazen, fitnes, masažu, salon lepote, frizerski salon, biblioteku, biznis centar, sale za konferencije, prodavnicu. Mogućnost najma sefa na recepciji. Doručak je na bazi švedskog stola, samoposluživanje. Dress code u restoranima je obavezan.

HOTEL RAQUEL 4*, HAVANA, www.hotelraquel-cuba.com

Neverovatno delo arihitekture u Art Nuvo stilu, zdanje hotela Raquel se značajno izdvaja po svojoj veličanstvenosti, a smešten je u samoj blizini trga Plaza Vieja i ostalih znamenitosti starog dela Havane. Veliki lobby, divno uredjena unutrašnost, skladne boje i harmonija pružaju nezaboravan prvi utisak, a sami krov zgrade je uređen tako da obezbedi prijatan boravak, odmor, sunčanje i uživanje odakle se pruža o predivan pogled na Havanu. Sobe su klimatizovane, imaju kupatilo, fen, SAT – TV, telefon. U hotelu se nalaze bar u predvorju, restoran (doručak je na bazi švedskog stola ili menu), kafeterija, suvenirnica, teretana, liftovi kao i pristup internetu.

HOTEL CUBACAN COPACABBANA 3*, HAVANA www.hotel-cubanacan-copacabana-havana.hotel-ds.com

Položaj: Jedan od najpoznatijih i najbolje pozicioniranih hotela koji gleda na more u Havani. Ovaj hotel od 3* je upravo zbog svoje lokacije najtraženiji medju turistima. Skoro renoviran sa prelepim dekoracijama ima udoban namestaj, idealno je mesto za doci na odmor sa porodicom i prijateljima. Soba: Holet ima 164 sobe na raspolaganju gostima, a svaka soba ima klima uredjaj, kupatilo, jakuzzi, muzicku liniju, kablovsku/satelitsku TV, balkon, fen za kosu, malu kuhinju, tuš, telefon, mini bar, frizider. Sadržaj: Hotel je klimatizovan, garderoba, lift, medicinsko osoblje, recepcija koja radi 24h, prodavnica, bar, kafic, igraonica za decu, dnevan stampa, restoran, terasa, parking za goste hitela, menjacnica, prostorija za prnje vesa, sef, salon lepote, bazen, tenis tereni, casino, mogucnost ronjenja, bar na bazenu, fitnews centar, bazen na otvorenom.

Be Live Havana City Copacabana 3*, Havana https://www.belivehotels.com/es/hoteles-la-habana/be-live-havana-city-copacabana/

Hotel nudi najbolje usluge onim putnicima koji žele da ostanu na nenadmašnoj lokaciji ispred mora, na obali Havane. Hotel, jedan od najpoznatijih smeštaja u Havani zbog toga što se nalazi ispred mora, ima 168 soba — dvokrevetnih, superior i junior apartmana — i opremljen je svim potrebnim sadržajima za savršen odmor na Kubi: restoranima, salama za sastanke. . za sastanke, teretana, teniski teren, veštački i prirodni bazen. Hotel Be Live Havana Citi Copacabana, koji se nalazi 20 km od međunarodnog aerodroma u Havani, ima savršenu lokaciju za odmor i uživanje u odmoru na Kubi. Ovaj hotel se nalazi u stambenoj oblasti Miramar, savršenom mestu za uživanje u tropskim vodama Kube i njenog glavnog grada. Njegova lokacija će vam omogućiti da lako dođete do glavnih turističkih atrakcija grada i uživate u ronjenju. Nacionalni akvarijum Kube nalazi se na samo 200 metara od hotela, a muzej Maketa u Havani na samo 1 km.

Hotel Deauvile 3* http://www.hoteldeauvillehabana.com/

Položaj: Deauville Hotel se nalazi na samoj rivi u Havani na bulevaru. U neposrednoj blizini istoriskog centra Havane i oko 20km od međunarodnog aerodrome Jose Marti. Soba: Hotel nudi 144 sobe na raspolaganje gostima, sve su pristojne ugodne i ciste. U svakoj sobi ima klima uredjaj, kupatilo, telefon, i satelitska TV. Sadržaj: Hotel je klimatizovan,poseduje konferencijske sale, liftove, internacionalnu kuhinju, internet je dostupan na hotelskom racunaru, lobby bar, Melacon je na 5min hoda, medicinske usluge, mjenjacnica, nocni klubovi su u blitini, parking za goste hotela, restoran, bazen, solarijum, telefoni-medjunardodni i nacionalni pozivi, terasa,turisticki info pult.

Hotel Kohly 3* http://kohly.havana-hotels.net/en/#main

Položaj: Hotel ima odličan položaj što da čini jedinstvenim i pravom alternativom za one koji traže opuštanje i mir . Hotel Kohly se nalazi na otprilike 18 kilometara od međunarodnog aerodroma "José Martí", 45 kilometara od Santa Maria prekrasne plaže, samo 6 km od centra grada, 10 kilometara od Stare Havane. Soba: Hotel ima 136 soba koje su na rapolaganje gostima. Sobe su modern opremljene, a svaka soba ima klimu, kupatilo sa tuš kabinom, room service, satelitsku TV, balkon, fen za kosu, frizider, telefon. Sadržaj: Pored osnovnih sadržaja kafe-bara, restorana, konferencijskih sala, pristup internetu,parkinga za goste hotela, usluge pranja veša, recepcija otvorena 24h, menjačnice, medicinske pomoci ukoliko je potrebna, hotel je pristupačan i za goste sa invaliditetom.

HOTEL TULIPAN 2*+, HAVANA

Položaj: Tulipan Hotel se nalazi u Nuevo Vedadu , u neposrednoj blizini Avenue Rancho Boyeros i u blizini Bella Habana Hotela. Iz hotela je vrlo lako posetiti mesta od znacaja za turizam kao što su istoriski gradski centar , Plaza de la Revolución, spomenik Jose Martí i Nacionalno pozoriste. Sobe: Ovaj moderan hotel nudi 326 udobno nameštene sobe, klimatizovane , sa sopstvenim kupatilom, satelitskom TV i telefonom, vešeraj, radio sa satom, mini-bar, 110/220 V, čaj / aparat za kafu, bračni krevet, ventilator. Sadržaj hotela: 24 sata dnevno dostupno osoblje, sobe za sastanke, Express Check-In / Check-out, restoran, menjačnicu, basta, parking.

HOTEL LINCOLN 2*, HAVANA

Položaj: Hotel Lincoln se nalazi u centralnom, vise modernom delu Havane, izmedju Stare havane i Vedada. Ovaj hotel je pravi izbor za one koji zele da osete duh prave Havane. Hotel je udaljen 20km od aerodroma. Soba: Svaka soba u ovom hotelu poseduje klima uredjaj, telefon, satelitsku TV, Radio, kupatilo. Hotel raspolaze sa 134 sobe. Sadržaj: Bar, lift, medicinska usluga, restoran, menjacnica.

Hotel Roc Presidente 4*, Havana https://www.roc-hotels.com/en/la-habana/roc-presidente

 Položaj: Hotel Presidente 4* je smešten u El Vedadu, u centru Havane. Nalazi se na 200m od poznate Pier Havane (El Malecon). Ovaj hotel je u celosti renoviran 2000. godine. Stari grad Havane je udaljen 3 km od hotela, dok je Međunarodni aerodrom Jose Marti na samo 20 minuta, a Playa del Este je 10 minuta. Soba: Hotel ima 160-soba, dva predsednička apartmana, dva junior apartmana i dve sobe pogodne za osobe sa invaliditetom. Sve sobe su opremljene klima-uređajem, mini barom, satelitskom TV i izravnom telefonskom linijom. Sadržaj: Klimatizovan hotel, kafe/snek bar, pogodnosti za osobe sa invaliditetom, internet na hoteliskom racunaru, usluge pranje veša i peglanja, lobbz bar, Master i Viza kreditne kartice, medicinske usluge, menjacnica, nocni klub u blizini hotela, parking za goste hotela, bar pored bazena, osoblje na recepciji govori italijanski, španski, engleski, francuski, restoran, gift shop, solarijum, bazen, telefon-nacionalni i medjunarodni pozivi, terasa, turisticki info pult, voltaža 220/240V.

KAWAMA 4* VARADERO: https://www.clubkawamaresort.website/ 
Sobe imaju klima uređaj, što vam omogućava da se odmorite i osvežite sa lakoćom.Pored toga, kao cenjeni gost kluba Kavama Varadero, možete uživati u bazenu i besplatnom doručku koji su dostupni na licu mesta.Dok boravite u Kavama Resort All Inclusive, posetioci mogu da pogledaju Parkue Central (3,3 km) i Iglesia Santa Elvira (3,3 km), neke od najpopularnijih atrakcija Varadera.Putnici koji žele da uživaju u file mignon-u mogu se uputiti u La Casa De Al, Salsa Suarez Restaurant i Bar ili Vaco's Club. U suprotnom, možda ćete želeti da posetite kafić kao što je Terracita's Cafe.Tokom svoje posete, obavezno pogledajte popularnu umetničku galeriju kao što je Artecru, koja je na kratkoj udaljenosti od all-inclusive odmarališta.Hotel Club Kavama stavlja najbolje od Varadera na dohvat ruke, čineći vaš boravak opuštajućim i prijatnim.

HOTEL MELIA LAS ANTILLAS 4* VARADERO https://bit.ly/3FuGDqP

Okružen egzotičnim visećim vrtovima, bujnom vegetacijom,prelepom peščanom plažom, idealan za uživanje u aktivnostima na otvorenom hotel Melia Las Antillas predstavlja idealno mesto za odrasle i samo starije od 16 godina. Hotel ima odličnu lokaciju, nalazi se na svetski poznatoj Varadero plaži, poznatoj po sitnom belom pesku i kristalno čistoj vodi. Centar Varadera je udaljen 10-ak minuta vožnje, dok je aerodrom udaljen 34km. Kada je sadržaj hotela u pitanju, u sklopu hotela se nalazi recepcija koja je na usluzi gostima 24h, medicinske usluge, mogućnost izmajmljivanja automobila, vešarnica, internet, kozmetički salon, dva velika bazena, dva teniska terena, sportske aktivnosti: aerobik, streljaštvo, odbojka na plaži,joga, bilijar, pikado, stoni tenis, jedrenje na dasci, pedaline, ronjenje...Kada je kulinarstvo u pitanju hotel može da se pohvali vrhunskim kvalitetom kuhinje. Na meniju se mogu naći najbolji kubanski specijaliteti kao i najbolja kubanska i međunarodna pića koji se u večernjim satima služe uz živu muziku. Hotel nudi izuzetno komforne i moderno opremljene sobe,svi apartmani imaju pogled na predivno Karipsko more. Svaka soba poseduje terasu, telefon, klimu, SAT TV, sef, fen, aparat za kafu.

 

BELLA COSTA 4* VARADERO: https://iberostarbellacostahotel.com-hotel.com/

Hotel Iberostar Bella Costa je senzacionalan hotel na obali mora koji nudi porodicama priliku da uživaju u divnom odmoru/odmoru u najboljem delu plaže Varadero, na Kubi. Hotel Vam stavlja na raspolaganje prelepe i udobne sobe, bungalove i apartmane koji su savršeno opremljeni za komfor, kao i kompletan spektar usluga i sadržaja koji obuhvata direktan pristup plaži, bazen sa solarijumskom terasom za odrasle, dečiji bazen, Usluga recepcije koja radi 24 sata, sve uključuje restorane i ukusne restorane i barove, večernju zabavu, teretanu i zabavni program Star Camp, sve ove divne usluge čine ga idealnim za porodice.

TUXPAN 4* VARADERO: https://www.hoteltuxpanvaradero.com/

Porodično odmaralište, blizu plaže, mini klub za decu, diskoteka i prelepa plaža, osoblje ljubazno, a sada smo radili sa novim menadžmentom. Tukpan ima restoran, otvoreni bazen, bar i baštu u Varaderu. Ovo odmaralište sa 4 zvezdice nudi sadržaje za sportove na vodi i dečiji klub. Objekat nudi večernju zabavu i recepciju koja radi 24 sata. U odmaralištu svaka soba ima ormar. Sobe za goste u Tukpanu imaju sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu, TV sa ravnim ekranom i klima-uređaj, a pojedine sobe imaju balkon. Gosti ovog smeštaja mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola. Možete igrati ping pong u Tukpan-u. Najbliži aerodrom je Aerodrom Huan Gualberto Gomez, udaljen 29 milja od odmarališta.

BARCELO SOLYMAR 4* VARADERO: https://bit.ly/3cmp2ov
Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, smešten je na prelepoj dugoj plaži, na samo 200m od centra Varadera. Od aerodroma je udaljen 180km. Okružen prelepim vrtovima hotel nudi veliki izbor aktivnosti i savršen je za porodične odmore, za parove, kao i za sve uzraste i za ukuse svih putnika. Hotel nudi široku ponudu sportskih aktivnosti na vodi, u blizini se nalaze golfski tereni koji su na raspolaganju svim gostima, dnevne i večernje animacije za decu i odrasle, 24h recepciju, medicinske usluge,7 restorana koji nude različite kulinarske specijalitete, 10 barova od kojih je jedan dostupan na plaži, dva velika bazena sa određenim delom za decu,fitnes centar i mnoge druge sadržaje. Hotel je renoviran 2011. godine, sve sobe su prostrane i udobne. Svaka soba poseduje terasu, kupatilo sa kadom, fen, SAT TV, radio i sef. Pored toga sobe imaju i mini-bar,frižider,aparat za kafu. Ukoliko želite da uživate u prelepom okruženju,na dohvatu duge peščane plaže koja je prekrivena belim sitnim peskom sa kristalno čistom vodom, ljubazno osoblje hotela Barcelo Solymar su Vam na raspolaganju.
SOL SIRENAS CORAL 4* VARADERO

Hotel se nalazi na peščanoj plaži; 2km od centra letovališta Varadero, 144 km od Havane, 5km od tržnog centra Plaza America i Varadero Golf kluba. Hotelski kompleks čine dva hotela Sol Sirenas i Sol Coral, sa ukupno 660 soba raspoređenih u nekoliko hotelskih zgrada, na površini od 87.000m2 uređenog tropskog vrta. Hotel ima ukupno 6 restorana (2 glavna, i 4 a la carte: italijanski, meksički, orijentalni i roštilj), 2 snek bara, 8 barova, 3 spoljašnja bazena od kojih su dva sa delom za decu, mini klub za decu, bebi klub, 2 teniska terena, fitnes, salon lepote, saunu, masažu, frizerski salon, mini golf, 3 sale za sastanke, menjačnicu. Svaka soba je veoma skromnog izgleda i dekora; ima kupatilo, terasu, klimu, mini frižider, telefon, TV sa satelitskim programom, sef, fen za kosu. Ishrana je na bazi all inclusive: doručak-ručak-večera u glavnom restoranu na bazi švedskog stola/samoposluživanje; užina tokom dana; bezalkoholna i alkoholna nacionalna pića-koje se služe tokom dana, u skladu sa radnim vremenom restorana i barova.

BE LIVE 4* VARADERO: https://www.belivehotels.com/en/hotels-varadero/be-live-experience-varadero/
Be Live Ekperience Varadero je all inclusive hotel u Varaderu koji nudi ekskluzivne usluge putnicima koji traže nenadmašnu lokaciju, ispred zadivljujuće plaže kristalno čistog mora i belog finog peska. Zavidno vreme, personalizovana pažnja, direktan pristup plaži, raznovrsni smeštajni kapaciteti, all inclusive usluga... Dođite i otkrijte Be Live Ekperience Varadero, All Inclusive hotel na Kubi. Smešten na 30 km od aerodroma, Be Live Ekperience Varadero Hotel vam omogućava da uživate u najboljoj zabavi i odmoru. Ima privilegovanu centralnu lokaciju između tradicionalnog i modernog Varadera, u blizini Golf kluba i na obali najbolje plaže.

HOTEL IBEROSTAR VARADERO 5* VARADERO :

Hotel Iberostar je luksuzni hotel sa pet zvezdica, inspirisan kubanskom arhitekturom smešten je na samoj plaži poluostrva Varadero. Visok kvalitet usluga, prostrane komforne sobe i razne rekreativne aktivnosti čine ovaj luksuzni hotel savršenim izborom za porodice i parove. Pored komfornog smeštaja hotel svojim gostima omogućava da uz lokalnu muziku i gastronomske specijalitete dožive Kubu na pravi način. Ovaj odličan hotel poseduje moderno i komforno opremljene sobe različitog tipa. Svaka soba ima klima uređaj, telefon, SAT TV, mini bar, peglu, kupatilo sa saržajem i fenom.

MELIA 5*, VARADERO: https://bit.ly/30wOiWz

Melia Varadero, nezaboravna iskustva uz more. All Inclusive Resort sa 5 zvezdica, smešten na samoj plaži, u neposrednoj blizini golf kluba Varadero i pored kongresnog centra Plaza Amerika. Njegova arhitektura podseća na cvet sa sedam latica, na čijem vrhu je kupola koja pokriva originalno predvorje ukrašeno biljkama i cvećem. Poznat po svojim prostorima sa personalizovanom uslugom, ekskluzivnosti i privatnosti na THE LEVEL spratu, svom Mini klubu sa dnevnim programom za decu i paketima dizajniranim za porodice, kao i svojim posebnim karakteristikama za organizovanje događaja, konferencija i podsticajnih putovanja. Postoji 7 različitih tipova modernih i jedinstvenih soba, uključujući Premium sobe i apartmane, sa prostranim terasama, spektakularnim pogledom na more i poluostrvo Varadero

 

OPIS DESTINACIJE

Republika Kuba (šp. República de Cuba) je država i arhipelag u severnim Karibima koji se nalazi između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Severno od Kube se nalaze Sjedinjene Američke Države i Bahami, na zapadu Meksiko, na jugu Kajmanska ostrva i Jamajka, a na jugoistoku Haiti.

Ostrvo Kuba je najveće ostrvo na Karibima. Država Kuba se sastoji od celog ostrva Kuba i manjih obližnjih ostrva, izuzimajući zaliv Guantanamo, vojnu luku koja je iznajmljena Sjedinjenim Državama od 1903. godine. Ostrvo Kuba je šesnaesto ostrvo po veličini na svetu.

Ostrvo je najvećim delom u ravnici, sa brdima i planinama u jugoistočnom delu i najvišim vrhom Piko Real de Turkino na 2.005 m. Ostrvska klima je tropska. Sušna sezona je od novembra do aprila, a kišna od maja do oktobra.

Havana je glavni i najveći grad na Kubi. Drugi veći gradovi su Santjago de Kuba, Olgin i Kamagvej. Neki od poznatijih manjih gradova su Barakoa, koji je prvo špansko naselje na Kubi, Trinidad, Sjenfuegos i Bajamo.

Tlo Kube uglavnom čine nizije koje se prema unutrašnjosti zemlje blago izdižu sve do najviše tačke Piko Turkino, koja iznosi 2.005m. Obale su izobličene brojnim manjim i većim zalivima. Dužina obale iznosi 3.740km. Najduža reka je Rio Koto na severoistoku (240km) i plovna je samo polovinom svoje dužine.

Klima Kube je tropska i pogodna za uzgoj šećerne trske. Srednja godišnja temperatura je 25°C, sa ekstremnim letnjim vrućinama i visokoj vlažnosti vazduha, praćena vetrovima koji duvaju iz suptropskih zona ka ekvatoru. Veći deo godišnjih padavina (u proseku 1.320mm) izluči se tokom vlažne sezone koja traje od maja do oktobra. U avgustu, septembru i oktobru povremeno se javljaju uragani.

Starosedioci Kube su Sajboneji, Gvanahatabeji i Araraci. Na teritoriji Kube živi oko 11.177.743 stanovnika, prema popisu iz 2002. godine. Velik broj Kubanaca živi u inostranstvu, uglavnom na Floridi (SAD) oko 1.000.000.

U poslednjih pedeset godina stopa rasta broja stanovnika iznosi 4,3 promila. Prosečna gustina naseljenosti je 96 stanovnika/km2. U urbanim područjima živi 77%, a u ruralnim 23% stanovništva.

Kuba je multirasno društvo. Najveća organizovana religija je katoličanstvo. Santerija je religija koja je mešavina starih afričkih religija i katoličanstva, i široko je rasprostranjena na Kubi. Po proceni iz 2000. godine, prirodni priraštaj u Kubi je 0.39%. Zvanično, Kuba je ateistička država. Većinsko je belo stanovništvo (65.5 %), sa tendencijom porasta stanovništva afričkog porekla i mulata.

Novac:

Kuba ima dve službene valute: prva je konvertibilni kubanski pezos, 24 CUP = 1 $. Ova se valuta upotrebljava prvenstveno u poslovanju s turistima i kao sredstvo plaćanja u svim dostupnim trgovinama. Kao napomena može poslužiti da se američki dolar može menjati u menjačnicama, ali plaća se 20 posto provizije, pa stoga ne isplati se nositi tu valutu, nego eure. Druga valuta je domaći kubanski pezos i upotrebljavaju ga Kubanci. Prilikom odlaska s Kube, promenite sve preostale pezose jer ih izvan Kube nije moguće promeniti. Kreditne kartice se prihvataju, ali ne sve (ne Diners ili kreditne kartice koje su izdale američke banke). Zbog skuplje provizije (oko 20 posto) prilikom promene dolara, preporučuje se da sa sobom ponesete eure.

Vremenska razlika: 6 sati

Komunikacija:

Skoro svi hoteli imaju dobru telefonsku vezu i direktno zvanje iz sobe. Javni telefoni se mogu upotrebljavati s prepaid karticama. Telefonske kartice se mogu kupiti u suvenirnicama i informativnim centrima, koji tokom noći nisu otvoreni. Pre pozivnog broja za državu koju zovete mora se birati 119 (umesto 00). Mobilne telefone je moguće iznajmiti.

Odeća:

Kuba ima subtropsku klimu. Preporučuje se lagana pamučna odeća, ali i laki džemper ili jakna zbog izuzetno jakih klima uređaja, ali i temperature koja se može spustiti sve do 15°C (u zavisnosti od doba godina). Nemojte zaboraviti sredstva za zaštitu od sunca.

Vakcine: potrebna vakcinacija sa minimu dve doze protiv Kovida.

Kubanski simboli:

Nacionalna ptica: Tocororo (Priotelus temnurus), ptica koja ima boje (plava, bela i crvena) kao na kubanskoj zastavi.

Nacionalno drvo: Kraljevska palma, nalazi se svuda po ostrvu.

Tipična kubanska hrana: pečena ili pržena svinjetina, congri (mešavina riže i crnog pasulja), prženo voće i povrće, ajiaco (krompir, povrće, meso i gomolj), mango i papaya servirani sa sirom.

Noćni život

Noćni život Havane uglavnom se crpi iz sezonskih žurki. Kad padne noć noćni klubovi i barovi oživljavaju a poznati rum kokteli se slobodno toče. Grad je pun kulturne zabave, takođe, a čine je muzeji, spomenici i statue. Za one putnike kojima je potreban odmor od svih ovih aktivnosti, plaže su samo dvadeset minuta udaljene istočno od grada.

Noćni život Havane je vrlo dobar, a izbor mesta zbivanja beskonačan.

Jedan od najpoznatiji mesta je Tropicana Cabaret u samoj Havani. U ponudi ima spektakularne svetlosne i zvučne efekte, a otvoren je još 1931. godine. Posetioci mogu uživati u blistavim spektaklima sa preko 200 pevača i plesača u svojim kostimima.

Za one koji su za klasične kubanske ritmove, poput salse, tu su kuće muzike (casa de la musica) gde se odžavaju prave male autentične kubanske ulične žurke. Kubanci različitih uzrasta ovde pokazuju svoje igračko umeće, koje je, razume se, na zavidnom nivou. Za one koji su više raspoloženi za mesta s najpopularnijom muzikom na Kubi - regeton, tu su pravi noćni klubovi gde se mladi Kubanci provode do jutra poput The Malecon, Tropicana...

Radno vreme: društvena scena oživljava oko 22:00 sata, a kako ne postoji službeno ograničenje radnog vremena, klubovi i barovi rade sve do odlaska poslednjeg gosta, uglavnom do između 02.00 i 03:00 sata.

 

 

PREDLOG FAKULTATIVNIH OBILAZAKA:

TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS, sa noćenjem u Trinidadu

Dvodnevni izlet, koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene  završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature. Odlazak u Trinidad, najstariji grad na ostrvu koji ove godine slavi 500 godina od osnivanja, a danas pod zaštitom UNESCO-a, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome ni jedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja, živopisnog jezgra i crkve. Smeštaj u 1/2 sobe I kategorije (sa TWC). Slobodno vreme. Noćenje. Napuštanje Trinidada i vožnja do Sijenfuegosa, prelepog primorskog gradića, jednom od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar. Povratak u Havanu u večernjim časovima… Cena: oko 132 € (2 osobe),

VINALES I PINAL DEL RIO

Fantastičan jednodnevni izlet iz Havane do oblasti Pinar del Ria gde se nalaze plantaže najkvalitetnijeg duvana na svetu. Poseta plantaži gde će se obići zasadi duvana i biti održana kratka prezentacija vezana za pravljenje čuvene kubanske cigare. Mogućnost konzumacije cigare uz kafu i kupovine. Nastavak putovanja do Vinjalesa, živopisne doline pod zaštitom UNESCO svetske baštine. Obilazak praistorijskog murala, vožnja čamcem po veoma interesantnoj pećini. Kratak predah i foto pauza na vidikovcu sa kojeg ćete uživati u pogledu na dolinu. Slobodno vreme za ručak i šetnju gradićem. Povratak u Havanu.

Cena: 75 €

NACIONALNI PARKA LAS TERRAZAS

Jednodnevni izlet do nacionalnog parka udaljenog oko 100 km od Havane. Ovo je pravi raj za sve ljubitelje prirode, koji se prostire na 5000 hektara netaknute prirode, okružen planinama. Danas se ovde nudi šetnja do rečica sa vodopadima i prirodnim bazenima kristalno čiste vode. U nekoliko restorana na obali se možete osvežiti i okrepiti... Poseban doživljaj ćete imati u povratku ka Havani gde ćete ručati u živopisnom restoranu, a potom prošetati do najvećeg vodopada u ovom delu Kube. Povratak u Havanu u ranim večernjim časovima. Cena (sa ručkom): 65 €

* NAPOMENA: cene izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama. Agencija je za Vas izdvojila nekoliko izleta koje smatra nezaobilaznim delom Vašeg putovanja. Kompletnu ponudu izleta ćete dobiti od lokalnog predstavnika na Kubi i agenta Havana Tour koji je odgovoran za realizaciju istih i Ogranizator ne snosi odgovornost za kvalitet istih.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice