+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ТОМИНА ПРИЧА


cena od: 77 €


 

СПЕЦИЈАЛНО ПУТОВАЊЕ ПОСВЕЋЕНО ТОМИ ЗДРАВКОВИЋУ

5. – 6. НОВЕМБАР 2022.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)           Полазак из Београда у 9 часова са паркинга код Сава центра. Путовање аутопутем ка Нишу са једном успутном паузом код Параћина – етно-село „Столови“.

Одлазак у ПЕЧЕЊЕВЦЕ, место у којем је Тома провео своје детињство. У знак сећања на великог Тому овде се налази кафана „Томина прича“ са спомен-бистом. Ту ћемо наравно и започети нашу причу о Томи, његовим песмама, животу, љубавима... Свакако смо овде планирали и ручак. Обићићемо његову кућу у којој је живео са својом породицом.

Одлазак у ЛЕСКОВАЦ, место у којем је Тома одрастао. Ту ћемо обићи његов споменик. У Лесковцу ћемо посетити и необичну цркву „Оџаклију“. Црква је посвећена Рођењу Пресвете Богородице. Посетићемо и дивни Народни музеј у којем ћемо више сазнати о богатој историји и етнографији овога краја Србије.

Наш пут настављамо даље до лепог ВРАЊА. Ово је град Боре Станковића и сете... Покушаћемо да је докучимо... Смештај у лепо преноћиште „Park Gate“ у центру Врања. Слободно време за одмор. Увече, одлазак до прелепог ресторана „Градска механа“ на вечеру. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)         Доручак. Одјава из смештаја до 9 часова. Преподневни обилазак града. Прво ћемо посетити родну кућу Боре Станковића, најпознатијег житеља Врања. Кућа се налази у Баба Вишњиној улици, названој тако по Бориној баки која га је одгајила. Завирићемо у Борин свет и присетити се његових сјајних дела. Након приче о Бори, прошетаћемо се центром Врања до прелепог Саборног храма и до најрепрезентативнијег објекта у граду, дивног Пашиног конака са Харемлуком. Испред овог конака налази се споменик још једном врањанском великану, Станиши Стошићу. Предах за кафицу. Наставак шетње до Белог моста који крије једну сасвим интересантну причу. Док сте у Врању морате видети и Циганма'лу у којој се налази споменик трубачу Бакији Бакићу. Након обиласка Врања, причу о овом граду ћемо заокружити на Пржару, брду изнад града одакле се пружа диван поглед на врањанску котлину и сам град.  Ту правимо паузу за ручак. Одлазимо из Врања и крећемо ка Београду. Повратак у раним вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА ПО ОСОБИ: 10.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем на наведеној релацији
  • 1 ноћење са доручком у преноћишту „Park Gate“ у Врању (смештај у студије са купатилом)
  • Обиласке према програму са улазницама за Народни музеј у Лесковцу, Народни музеј у Врању и Борину кућу у Врању
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Оброке (ручак, вечеру)
smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice