+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ПЕСМЕ МОЈЕ, ПЕСМЕ МОЈЕ


cena od: 68 €


СПЕЦИЈАЛНО ПУТОВАЊЕ ПОСВЕЋЕНО ТОМИ ЗДРАВКОВИЋУ

27. – 28. НОВЕМБАР 2021.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)      Полазак из Београда у 08.30 часова са паркинга код Сава центра. Путовање аутопутем ка Нишу са једном успутном паузом код Параћина – етно-село „Столови“.

Одлазак у родно место Томе Здравковића ПЕЧЕЊЕВЦЕ. У знак сећања на великог Тому овде се налази кафана „Код Томе“ са спомен-бистом. Ту ћемо наравно и започети нашу причу о Томи, његовим песмама, животу, љубавима...

Одлазак у ЛЕСКОВАЦ, место у којем је Тома одрастао. Ту ћемо обићи његов споменик. У Лесковцу ћемо посетити и необичну цркву „Оџаклију“. Црква је посвећена Рођењу Пресвете Богородице. Посетићемо и дивни Народни музеј у којем ћемо више сазнати о богатој историји и етнографији овога краја Србије. У Лесковцу свакако правимо паузу за ручак.

Наш пут настављамо даље до лепог ВРАЊА. Ово је град Боре Станковића и сете... Покушаћемо да је докучимо... Смештај у лепо преноћиште „Park Gate“ у центру Врања. Слободно време за одмор. Увече, одлазак до прелепог ресторана „Градска механа“ на вечеру. Ноћење.

 

2. дан путовања (недеља)   Доручак. Одјава из смештаја до 9.30 часова. Преподневни обилазак града. Прво ћемо посетити родну кућу Боре Станковића, најпознатијег житеља Врања. Кућа се налази у Баба Вишњиној улици, названој тако по Бориној баки која га је одгајила. Завирићемо у Борин свет и присетити се његових сјајних дела. Након приче о Бори, прошетаћемо се центром Врања до најрепрезентативнијег објекта у граду, дивног Пашиног конака. Испред овог конака налази се споменик још једном врањанском великану, Станиши Стошићу. Предах за кафицу и одлазак из Врања.

Успут ћемо посетити малену варпшицу у Заплању, ГАЏИН ХАН. Овде се налази споменик великом српском јунаку, Драгутину Матићу, познатијем као „око соколово“. Након предаха, наставићемо пут ка Београду. Повратак у раним вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА ПО ОСОБИ: 8.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем на наведеној релацији
  • 1 ноћење са доручком у преноћишту „Park Gate“ у Врању (смештај у студије са купатилом)
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Оброке (ручак, вечеру)
  • Улазницу за Народни музеј у Лесковцу и Борину кућу у Врању (око 400 динара, плаћање на лицу места)