+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

JAMAJKA - U RITMU ŽIVOTA


cena od: 1800 €


11 dana avionom / 26. APRIL - 6 MAJ 2022.

Karibi, sjajna muzika, kokteli, sunce, kristalno čisto more, osmesi i pogledi... Jamajka – ostrvo sunca. Ovo je jedna od najegzotičnijih destinacija na svetu sa 120 km dugim peščanim plažama i neverovatnim koloritom. Svakako, prva asocijacija na Jamajku je Bob Marli i čudesni rege ton koji vas prosto mami da zaplešete. Muzika sreće koja se tegli u ritmu jamajčanskog načina života. Toliko osmeha na licima nećete sresti gotovo nigde. I sami ćete sve vreme imati taj sjajni osećaj sreće. Tako i treba da bude.

Napravili smo zaista sjajnu turu koja predstavlja kombinaciju odmora i lutanja. Ali i lutanje je odmor za dušu... Na Jamajci ne može drugačije... Toliko toga ima da se vidi a vremena je uvek premalo... Potrudili smo se da napravimo optimalan program koji će pružiti dovoljno vremena i za odmor i za lutanja... Idemo na Jamajku!

TURA JE IZUZETNO SPECIFIČNA, TE ZBOG TOGA I BROJ RASPOLOŽIVIH MESTA JE IZUZETNO OGRANIČEN! SVEGA 10 OSOBA MOŽE PUTOVATI!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA, UTORAK 26. APRIL 2022.       BEOGRAD – MONTEGO BEJ     Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona (prepodnevni ili podnevni sati). Let ka Jamajci sa jednim presedanjem i najoptimalnijim mogućim vremenom čekanja na konekciju. Po sletanju na Jamajku, transfer do hotela u čuvenom letovališti Montego Bej. Smeštaj. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA, SREDA 27. APRIL 2022.       MONTEGO BEJ     Doručak. Vreme je za plažu! Naravno, za jednu od najpoznatijih plaža Jamajke i Kariba, „Doctor’s Cave Beach“ – plaža Doktorska pećina. Beli pesak i kristalno čisto more. Muzika. Kokteli. Uživajte! Za popodne vam preporučujemo još jednu plažu „Old Hospital Beach“. A ako vam je dovoljna samo jedna plaža, onda popodne morate videti fantastičnu vilu „Rose Hall“ izgrađenu krajem 18. veka. Vila je poznata po legendi o „Beloj veštici“ Smatra se da je Rose Hall vizuelno impresivna kuća i najpoznatija na Jamajci. Uveče vam preporučujemo neki od sjajnih restorana na obali u kojem možete uživati u lokalnim specijalitetima. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 28. APRIL 2022.     MONTEGO BEJ – NEGRIL     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i kupanje u Montego Beju ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do prelepog Negrila. Ovo divno letovalište neodoljivo podseća na Jadransku obalu sa malim kućicama – pansionima i neodoljivim mirisom borovine. Zašto smo odabrali Negril? Zbog toga što se ovde nalazi jedna od 10 najlepših plaža na svetu! Čuvena „plaža od 7 milja“. Natkriljena gustim rastinjem koje zaklanja brojne bungalove i hotele, ova plaža nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Ostavljamo vas da ceo dan uživate u njoj! Vraćamo se u naš hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA, PETAK 29. APRIL 2022.        MONTEGO BEJ – RASTA – ORAKABESA - PORTLAND    Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno prepodne, ili polazak na fakultativni izlet do interesantnog etno-sela Rasta. U njemu žive čudnovati rastafarijani o kojima ćemo čuti dosta toga interesantnoga. Probaćemo njehovu „ital“ hranu, čućemo njihove divne pesme, a ko bude želeo, može da proba ritam na rasta bubnjevima. Oko 14h odlazimo iz Montego Beja i putujemo uz divnu jamajčansku obalu do malenog mestašca Orakabesa. Tu zastajemo da se odmorimo baš kao i čuveni Jan Fleming koji je u jednoj vili počeo da piše svoju sagu o Džejmsu Bondu, agentu 007. Svakako, tu je i prelepa plaža koja upravo nosi ime po čuvenom tajnom agentu. Nastavljamo naš put do Portlanda. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA, SUBOTA 30. APRIL 2022.      PLAVA LAGUNA    Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na sjajni izlet do Plave lagune. Nekada se smatralo da je duboka laguna bez dna ali su ronioci utvrdili da je dubina oko 54,8 metara. Najupečatljivija karakteristika plave lagune je njena mistična plava boja koja se menja tokom dana, u zavisnosti od ugla sunca. Odavde možete brodićem ili neobičnim bambusovim splavom da se „prebacite“ do Majmunskog ostrva. Svakako treba da posetite i „fontanu mladosti“. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN PUTOVANJA, NEDELJA 1. MAJ 2022.         OČO RIOS – PARK REKE DUN SA VODOPADIMA - KINGSTON     Doručak. Odlazak iz Portlanda do 10h. Putovanje do divnog letovališta Očo Rios. Slobodno vreme za kupanje ili fakultativni odlazak do parka reke Dun sa čudesnim vodopadima. Postoji nekoliko mesta zbog kojih su stari narodi Aravak dali Jamajci ime "Xayamaca " - zemlja reka i izvora, a ovo je jedno od tih. Španci ovo područje zovu "Las Chorreras"- vodopadi ili izvori i to je zaista jedno od najlepših mesta na ostrvu. Odlazak u glavni grad Jamajke, magični Kingston. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. DAN PUTOVANJA, PONEDELJAK 2. MAJ           KINGSTON     Doručak. Poludnevni obilazak živopisnog istorijskog centra grada. Svakako, posetićemo Muzej Boba Marlija. U okviru muzeja nalazi se Marlijev hologram, brojni isečci iz novina, albumi, lične stvari. Tu je i mali bioskop u kojem će biti prikazan dokumentarac o ovom velikom muzičaru svetskog glasa. Potom sledi slobodno vreme za šoping, lutanje uličicama... Ili fakultativni odlazak na plantažu kafe u Nacionalni park Plave planine. Uživaćemo u ispijanju jedne od najkvalitetnijih kafa na svetu i upoznaćemo se sa proizvodnjom crnog zlata Jamajke. Povratak u hotel. Preporuka za noćni izlazak u neki od fantastičnih rege klubova. Noćenje.

8. DAN PUTOVANJA, UTORAK 3. MAJ         KINGSTON – „TREASURE BEACH“ – MONTEGO BEJ    Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do fantastične „Treasure Beach“, jedne od najlepših na Jamajci i Karibima. Slobodno vreme za kupanje ili odlazak do čudnovatog Pelikan bara koji se nalazi u sred mora! Ovo je mesto gde lokalci igraju domine ocrtavajući tako svu lakost života na Jamajci. Neverovatna atrakcija! Nastavak putovanja do Montego Beja. Smeštaj u hotel. Noćenje.

9. DAN PUTOVANJA, SREDA 4. MAJ MONTEGO BEJ     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i kupanje na divnim plažama, šoping, šetnje... Noćenje.

10. DAN PUTOVANJA, ČETVRTAK 5. MAJ     MONTEGO BEJ - ...     Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom i prijava za let ka Srbiji. Let sa jednim presedanjem...

11. DAN PUTOVANJA, PETAK 6. MAJ BEOGRAD        Sletanje na beogradski međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“. Kraj putovanja.

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI IZNOSI: 1.800 €

Cena važi za rane prijave do 30.09.2021. i samo za prva 4 prijavljena!

CENA ZA PRIJAVE POSLE 30.09.2021. IZNOSI: 2.500 €

CENA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Montego Bej-Beograd sa jednim presedanjem (uključene aerodromske takse, ručni prtljag težine do 8kg i redovan prtljag težine do 23kg)
 • Transfere od i do aerodroma na Jamajci
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3* u Montego Beju
 • 2 noćenje sa doručkom u Portlandu u hotelu sa minimum 3*
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3* u Kingstonu
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom
 • Lokalne transfere na Jamajci
 • Usluge pratioca grupe i organizacione troškove

CENA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, obavezan bakšiš za vozača na destinaciji (oko 30 €)
 • Fakultativni program
 • Troškove obavezne vize za Jamajku oko 45 €

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

USLOVI PLAĆANJA: DINARSKA PROTIVVREDNOST PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE.

REZERVACIJA PUTOVANJA PODRAZUMEVA UPLATU MINIMUM 500€, DOK SE OSTATAK ISPLAĆUJE NAJKASNIJE 05.04.2022.

DAKLE, ARANŽMAN JE MOGUĆE OTPLATITI NA UKUPNO 8 MESEČNIH RATA (SEP2021 – APR2022). TAKOĐE, ARANŽMAN JE MOGUĆE OTPLATITI I PUTEM KREDITNIH KARTICA (DO 12 MESEČNIH RATA).

NAPOMENE:

Putovanje je promotivnog tipa što podrazumeva ranu kupovinu avionskih karata i rani buking safari ture. Ukoliko se prijavite i odustanete u međuvremenu od putovanja, iz bilo kojih razloga, zadržaće se fiksni iznos od 100 € u dinarskoj protivvrednosti na ime manipulativnih troškova, dok ćete ostatak uplaćenog novca moći dobiti u vidu vaučera od avio-kompanije (pravo da iskoristite novac za bilo koji let avio-kompanije u roku od godinu dana). Cena avionske karte zauzima procentualno 55% od ukupne cene aranžmana. Ostatak uplaćenog novca koji preostane možete dobiti nazad u roku od 30 radnih dana od trenutka odustanka od putovanja!

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice