+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

BERLIN - ŠETNJA POD LIPAMA


cena od: 299 €


4 dana avionom + dodatni dan u Tuzli

24. - 28. SEPTEMBAR 2021.

CENA ZA RANE PRIJAVE (do 15.08.): 299 €

Vodimo vas u magični Berlin... U jednu divnu šetnju pod lipama – Unter den Linden... Kada dođete u Berlin sa predznanjem iz udžbenika istorije i možda sa blagim predrasudama o Nemcima kao hladnom narodu, a Berlinu kao razrušenom, mračnom i sa pečatom komunističke sive gradnje gradu, iznenadićete se koliko ste bili daleko od istine! Dočekaće Vas izuzetno ljubazni i topli ljudi, široki bulevari, zelenilo, mnoštvo kafića, prodavnica, restorana, prelepe građevine i zaista fascinantan broj muzeja! A nekadašnje okupacione zone su svaka na svoj način ostavile pečat Berlinu. U spomen na ta vremena obavezno posetite tzv. Check point Charlie i slikajte se pored ostataka Berlinskog zida. Zahvaljujući podeljenosti na 4 okupacione zone, Berlin danas ima dva centra grada... Deo grada koji je pripadao „zapadnim“ silama se diči Posdamer placom, dok je „ruski“ deo sačuvao staro jezgro grada pod imenom Nikolajvirtel. Simboli modernog Berlina su čuveni TV toranj i naravno Aleksander plac...

Ovo je jedno sasvim opušteo putovanje u Berlin na koje maksimalno može ići 10 putnika! Time je i pravi doživljaj glavnog grada Nemačke zagarantovan!

Očekujemo vas u Berlinu! Polećemo!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA / PETAK 24. SEPTEMBAR   /   BEOGRAD – TUZLA   Polazak iz Beograda (parking kod Sava centra) u 9 časova ujutro. Putovanje preko Sremske Mitrovice i Bijeljine uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Tuzlu oko 14 časova. Smeštaj u sobe. Odmor. Preporuka je odlazak na slana jezera Panonika. Kompleks slanih Panonskih jezera koja su jedina slana jezera i jedinstvena turistička atrakcija u Evropi. Sam kompleks se sastoji od 3 jezera pri čemu se na trećem najvećem jezeru nalazi i adrenalinska zabava sa dva vodena tobogana, dva hidromasažera i vodenim gejzirom. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA / SUBOTA 25. SEPTEMBAR   /   TUZLA - BERLIN   Odjava iz smeštaja u 04.00h ujutro i transfer do aerodroma. Prijava za let („čekiranje“) je obavljena „on-line“ dan pre te se odmah upućujemo na pasošku kontrolu. Oni koji su doplatili redovan prtljag svoje čekiranje obavljaju na šalteru avio-kompanije „Wizz“. Let za Berlin u 06.20h. Sletanje u Berlin u 08.10h. Po obavljanju pasoške kontrole polazak sa međunarodnog aerodroma „Berlin Brandenburg“ sa železnicom i odlazak do centra Berlina. Svakako i u Berlinu važi ono globalno pravilo u vidu smeštaja da ne može biti pre 14h. Te ćemo biti slobodni barem nekih 4 sata i red je da ne gubimo vreme već da ga iskoristimo odmah za osnovni obilazak grada koji će obuhvatiti najuži centar. „Unter den Linden“ je jedna od najpoznatijih i najstarijih ulica u Berlinu. Povezuje Kraljevsku palatu sa Tiergarten parkom, Branderbuškom kapijom i Parisien trgom. Ime nosi po lipama koje je car Fridrih Viljem tražio da se zasade. Tu se nalazi elegantna barokna zgrada Državne biblioteke, potom Humboltov univerzitet i zdanje Opere. Centralna tačka je Brandenburška kapija, trijumfalni luk, podignut kao simbol pruske prestonice. Nedaleko od kapije nalazi se nemački Parlament-Rajhstag... I više nego dovoljno za osnovno upoznavanje sa ovim divnim gradom. Sada je već vreme da krenemo i ka našem smeštaju. Smeštaj u hotel posle 14h. Odmor. Preporučujemo da ovaj dan posetite Muzejsko ostrvo i da za sebe odaberete jedan od fantastičnih berlinskih muzeja koji se na njemu nalaze. Topla preporuka je da to bude čuveni Pergamon muzej. Kompleks obuhvata Narodni muzej, Odeljenje za antikvitete, Muzej Bliskog Istoka, Islamski muzej, Zbirka istočnoazijske umetnosti i stalna postavka pod nazivom "Drevne kovanice" u Kabinetu kovanog novca. Ovaj muzej nalazi se na listi UNESCO-ve svetske baštine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN PUTOVANJA / NEDELJA 26. SEPTEMBAR   /   POTSDAM & ŠARLOTENBURG  Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak ka Potsdamu. Sudbina Potsdama se dramatično promenila kada je izabran za lovačku rezidenciju Fridriha Vilhelma I. Grad je kasnije postao rezidencija pruske kraljevske porodice. Značajne zgrade su mahom građene za vreme vladavine Fridriha Velikog. Palata Sansusi (na francuskom: „bez briga“) je jedna od ovih građevina, čuvena po svojim formalnim vrtovima i unutrašnjosti u stilu Rokokoa. Šetnja živopisnim gradom i ukoliko to budu uslovi dozvoljavali, posetićemo fantastične vrtove i palatu Sansusi. Povratak u Berlin i fakultativna poseta dvorcu Šarlotenburg. Najveća palata u Berlinu i jedina kraljevska rezidencija u gradu, koja datira od vremena porodice Hoencolern. Palata je sagrađena krajem 17. veka. Nalazi se u otmenom delu Berlina, koga krase široke ulice i brojni parkovi. Dvorac je sagrađen kao letnja rezidencija Sofije Šarlote od Hanovera, prve pruske kraljice. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN PUTOVANJA / PONEDELJAK 27. SEPTEMBAR   /   BERLIN   Prepodne ćemo obići čuveni Alexanderplatz. Aleksandrov trg, koji je 1805. godine ime dobio po ruskom caru Aleksandru I, turisti smatraju centrom grada što je zapravo pogrešno jer Berlin nema klasičan centar već je multicentralan grad. Ovde ćemo pogledati neobični „Weltzeituhr“ -  Svetski sat koji pokazuje vreme u 148 gradova sveta. Svakako ćemo pogledati i tzv. „Check-point Charlie“ – ostatak Berlinskog zida i mesto graničnog prelaza između istočnog i Zapadnog Berlina tokom „hladnog rata“. Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da prokrstarite malo rekama Berlina (Špreja i Havel) i da pogledate grad sa reke. Tu je i čuvena šoping ulica Fridrihštrase a za veče vam preporučujemo večeru u nekom od nacionalnih restorana sa divnom atmosferom. Noćenje.

5. DAN PUTOVANJA / UTORAK 28. SEPTEMBAR   /   BERLIN – TUZLA – BEOGRAD   Odjava iz smeštaja i transfer do aerodroma sa železnicom. Let za Tuzlu je u 09.00h a sletanje u 10.50h. Po sletanju sledi transfer do Beograda i povratak oko 16 časova. Kraj putovanja.

CENE FAKULTATIVNOG PROGRAMA: obilazak Potsdama sa uključenim kartama za gradski prevoz – 20 € (bez ulaznica za palate); Palata Šarlotenburg sa ulaznisom – 30 € (obavezna je prijava u agenciji).

CENA OBUHVATA:

  • Povratnu avionsku kartu na relaciji Tuzla – Berlin - Tuzla
  • Aerodromske takse
  • 1 kom ručnog/kabinskog prtljaga težine do 10 kg i dimenzija 20x30x40cm (ranac ili torba; kofer sa točkićima NE!)
  • Transfer aklimatizovanim vozilom na relaciji Beograd – Tuzla – Beograd
  • 1 noćenje u privatnom smeštaju u Tuzli (sobe sa kupatilom)
  • 3 noćenja (bez obroka)  u hotelu sa 2** u širem centru Berlina na liniji gradskog saobraćaja (sobe sa kupatilom)
  • Usluge turističkog vodiča tokom razgledanja Berlina

CENA NE OBUHVATA:

  • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte, fakultativni program; karte za gradski prevoz uključujući i prevoz U-Bahn sa aerodroma do centra Berlina i nazad.
  • Doplata za dodatni kabinski prtljag (mali kofer na točkiće dimenzija 23x40x55cm; težine do 10kg) iznosi 30 €. Doplata za redovni prtljag težine do 20kg iznosi 70 €.

COVID19 USLOVI PUTOVANJA: https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

Državljani Srbije mogu da putuju u Nemačku bez ograničenja, ukoliko se putuje kopnenim putem. To važi za putovanja i u turističke svrhe, kao i posete članovima porodice. Ukoliko se putuje avionom, svi putnici koji su prethodnih deset dana pre ulaska u Nemačku boravili u Srbiji, a stariji su od šest godina, dužni su da aviokompaniji pre poletanja stave na uvid: negativan test na prisustvo virusa COVID 19 (antigenski ili PCR), potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti.

https://belgrad.diplo.de/rs-sr/service/visa-einreise/corona-einreiseinf

USLOVI PLAĆANJA: dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate. Za rezervaciju se uplaćuje 150 evra dok se ostatak do pune cene isplaćuje najkasnije 15.08.2021.