+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

BREGOVI I RAVNICE - TITEL


cena od: 15 €


ЈЕДНОДНЕВНИ ИЗЛЕТ

НЕДЕЉА 18. ЈУЛ  и  НЕДЕЉА 29. АВГУСТ

Програм излета:

Полазак из Београда (Сава центар) у 8 часова.

Путовање банатском равницом уз приповедање о негдашњем животу у лалошкој земљи...

Краћа посета ПЕРЛЕЗУ, интересантном банатском селу са дивним грађанским палатама које су зидане с краја 19. века. У овом селу се налази и барокна Успенска црква у којој је иконостас радио чувени Урош Предић.

Након посете Перлезу одлазимо преко Тисе до оближњег ТИТЕЛА, насеља смештеног у живописној долини реке Тисе и подно Тителског брега. Овај брег већ вековима таласа непрегледну равницу. Представља сведока леденог доба... Са његових висоравни пружа се диван поглед на магичну Тису. Прошетаћемо се до Калварије, посетићемо једну лепу етно-кућу и саживићемо се на кратко са уснулим животом Титела.

У Тителу правимо свакако паузу за неки леп ручкић у чарди крај Тисе.

Из Титела потом идемо крај Лока уз дивну панораму Тителског брега са једне, и равнице са ђермом са друге стране... Настављамо даље ка Срему...

Посетићемо СЛАНКАМЕН, место наспрам којег се Тиса улива у моћни Дунав. У овом идличном насељу налази се и дивна црква Св. Николе. Сланкамен је био познат и Римљанима који су на овом простору у склопу свог лимеса имали утврђење названо Акуминкум. О томе сведоче остаци тог утврђења и предања... Једно од предања је везано за смрт Атиле Хунског управо на овом месту под неразјашњеним околностима. Такође, прича се о благу скривеном у три шкриње на дну ушћа Тисе у Дунав...

Даље нас пут води до оближњег СУРДУКА, места са клифовима који се „сурвавају“ окомито у Дунав. У овом месту је сниман делом филм Емира Кустурице „Црна мачка, бели мачор“.

Повратак у Београд смо планирали до 20 часова. Крај излета.

ЦЕНА ИЗЛЕТА ПО ОСОБИ: 1.700 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз аутомобилом на наведеној релацији
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Оброке