+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ТАРА И КРСТАРЕЊЕ ДРИНОМ ДО ВИШЕГРАДА


cena od: 77 €


ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ СА ЈЕДНИМ НОЋЕЊЕМ

24. – 25. СЕПТЕМБАР

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Београда у 9 часова (Сава центар). Путовање новим ауто-путем „Милош Велики“ ка Чачаку, и даље магистралом кроз фантастичну Овчарско-кабларску клисуру. Ту ћемо посетити манастир Никоље са староставном манастирском црквом, конаком кнеза Милоша и једном интересантном легендом... Настављамо, након предаха у манастиру, наш пут даље. Вожња преко Ужица уз панорамски осврт на остатке средњовековне тврђаве српског велможе Николе Алтомановића. Направићемо паузу за ручак у Кремни. Настављамо путовање... Пролазак крај куће пророка Тарабића... Одлазак до локалитета Митровац на Тари. Са Митровца прво идемо до Бањске стене, фантастичног видиковца који се налази на надморској висини од 1065 метара. Са видиковца поглед „пуца“ на прело Перућачко језеро, реку Дрину и босанске планине. Повратак на Митровац и слободно време за индивидуалне активности уз препоруку да се прошетате до локалитета „Тепих ливада“ који је изузетно специфичан и представља тресетиште. Одлазак у Перућац и обилазак речице Врело коју често називају и река „Година“ због дужине од свега 365 метара, по чему је ово једна од најкраћих река на свету. Шетња до водопада. Одлазак до регије Бајине Баште. Успутна пауза на видиковцу са којег се види чувена „Кућица на Дрини“. Смештај у мали пансион око 20 часова. Одмор. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Одјава из смештаја у 7 часова и доручак. У 7.45 часова полазак ка Перућцу. Укрцавање на брод „Grizzly и полазак на крстарење Перућачким језером кроз кањон реке Дрине до Вишеграда. Само крстарење до Вишеграда траје око 3,5 сата. На броду је доступно освежење. На пловидби дугачкој 52 км уживаћемо у лепоти природе, у стаништима биљних и животињских врста Националног парка Тара, ушћу реке Жепе у реку Дрину, проћи ћемо кроз најужи део кањона, кроз камп Стари Брод, поред мањих потока и речица, средњовековних утврђења... Долазак у Вишеград око 12.30 часова. По доласку следи обилазак „На Дрини ћуприје“, фантастичног каменог моста, задужбине Мехмеда-паше Соколовића. Потом следи обилазак Андрићграда и слободно време. У 15.30 часова полазак из Вишеграда и успутна посета Дрвенграду на Мокрој Гори. Уживање у јединственој амбијенталној целини која је настала из сна редитеља Емира Кустурице. Повратак у Београд у вечерњим часовима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА ПО ОСОБИ: 9.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем на наведеној релацији
  • 1 ноћење са доручком у приватном пансиону у регији Бајине Баште (собе са купатилом)
  • Крстарење на релацији Перућац – Вишеград (један правац)
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Улазницу за Дрвенград (плаћање на лицу места; 250 динара)

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута.
ОРГАНИЗАТОР  задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР  задржава право измене у програму путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности). Аранжман је рађен на бази минимум 7 путника. Уз овај аранжман важе општи услови путовања организатора, усаглашени са YУТА стандардом. Организатор путовања Фантаст тоурист д.о.о.,Јеврејска 8, Нови Сад, матични број 20024925. Лиценца број: ОТП А-70/2021. Према Закону о туризму организатор има прописану БАНКАРСКУ ГАРАНЦИЈУ бр. 04777-02-0167750 (осигурана сума у висини од 250.000€) „УНИ ЦРЕДИТ БАНК СРБИЈА АД БЕОГРАД“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice