+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ЖУБОРИ СТАРЕ ПЛАНИНЕ


cena od: 64 €


ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ СА ЈЕДНИМ НОЋЕЊЕМ

25. – 26. ЈУН 2022.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Београда у 6.30 часова (Сава центар). Путовање ауто-путем ка Нишу. Једна успутна пауза за предах. Одлазак у Равну, сеоца које се налази на локалитету античког града „Timicus Minus“. Посета археолошком и етно комплексу са разгледањем археолошких налаза из римског периода, али и сачуваним дивним конацима који чувају успомену на некадашњи начин живота у овим крајевима, и обичајима. Наш пут даље води до Књажевца. Туристичка знаменитост и препознатљиви мотив града је Стара чаршија, старо градско језгро на десној обали Сврљишког Тимока. Представља градско језгро са зградама из касног 19. и раног 20. века. Ту је и 7 мостова који премошћавају Тимок, те је по овој чаршији и мостовима Књажевац знан и као „мала Венеција“. Слободно време за уживање у специфичном, полуоријенталном амбијенту, за шетњу и ручак у неком од ресторана. Полазак ка Старој планини уз успутни обилазак чудесне Богородичине цркве у селу Доња Каменица. Грађевина је релативно малих димензија, али веома занимљиве архитектуре чијим се складним пропорцијама ствара утисак монументалности. Прво што привлачи пажњу на овој цркви су два звоника која подсећају на неке средњовековне куле. Настављамо наш пут даље... Већ ће се на видику појавити лепотица источне Србије, Стара планина, а подно ње ћем на кратко застати код водопада Бигар, а потом одлазимо до манастира Темска који ћемо посетити. Манастирска црква је посвећена Светом Ђорђу, и подигнута је у 14. веку, као задужбина браће Дејановић који су били у сродству са царем Душаном. Уживање у прелепом дворишту манастира, као и у фрагментима староставних фрески. Вече се полако ближи, а ми морамо свакако и заноћити негде... Одабрали смо за смештај дивно старопланинско село Дојкинци. Смештај у сеоским домаћинствима. Заноћићемо код наших домаћина, и радовати се новом дану...

2. дан путовања (недеља)   Нови дан је стигао... За доручак се можемо обрети у механи, а након тога крећемо у авантуру, тачно у 9 часова. Прво ћемо обићи дивни водопад Тупавица који са висине од 25 метара се обрушава преко једне занимљиве црвене стене. Након тога, одлазимо до кањона речице Росомаче, односно до већ познатих Росомачких лонаца. Кањон је дуг око 500 метара, веома је узак, а стенске формације у којима је усечен су изузетно занимљиве. Овде, у сеоцу Славиње, обићићемо и дивну малу цркву Светог Ђорђа из 16. века. Одлазимо потом до Пирота. По доласку ћемо се прошетати чаршијом и погледати лепу Тијабарску цркву, потом дивни Конак Малог Ристе, тврђаву Кале – Момчилов град... Остатак времена у Пироту ће бити слободан, таман за неки леп ручак и шетње градом. Повратак у Београд до 22 часа. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА ПО ОСОБИ: 7.500 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз аутомобилом на наведеној релацији
  • 1 ноћење у сеоским домаћинствима у Дојкинцима (собе без купатила; на 3-4 собе долази једно купатило)
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Оброке

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута.
ОРГАНИЗАТОР  задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР  задржава право измене у програму путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности). Аранжман је рађен на бази минимум 7 путника. Уз овај аранжман важе општи услови путовања организатора, усаглашени са YУТА стандардом. Организатор путовања Фантаст тоурист д.о.о.,Јеврејска 8, Нови Сад, матични број 20024925. Лиценца број: ОТП А-70/2021. Према Закону о туризму организатор има прописану БАНКАРСКУ ГАРАНЦИЈУ бр. 04777-02-0167750 (осигурана сума у висини од 250.000€) „УНИ ЦРЕДИТ БАНК СРБИЈА АД БЕОГРАД“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice