+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

ЂЕРДАП И ДУНАВСКИ СТРАЖАРИ


cena od: 77 €


ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ СА ЈЕДНИМ НОЋЕЊЕМ

17. – 18. СЕПТЕМБАР 2022.

Програм путовања:

1. дан путовања (субота)   Полазак из Београда у 9 часова (Сава центар). Путовање преко Пожаревца ка  дунавском горостасу, Рамској тврђави. Обилазак утврђења из 12. века које је било део система утврде над Дунавом, веома важан стражар у низу утврђења која су подизана на овим просторима још од времена Римљана. Одлазак до прелепог Голубачког града. Тврђава је у потпуности реконструисана и данас представља једно од најпосећенијих места у нашој земљи. Сам поглед са кеја на обали реке Дунав на ово масивно здање које се степеничасто са окомитих стена спушта ка реци Дунаву, је фасцинантан! Посета утврђењу уз обилазак бастиона – кула, и сјајне историјске поставке. Слободно време за предах и ручак у неком од дивних ресторана на обали Дунава. Потом наше путовање настављамо, и одмах код Голупца улазимо у прелепу Ђердапску клисуру. Преда нама ће се указати моћно стење и шири и ужи процепи које је Дунав вековима пробијао стварајући невероватне призоре... Видећемо Велики и Мали казан – чудесно лепа проширења у клисури, потом на румунској страни у стени уклесану огрому главу дакијског бога Децебала, и још многе лепоте... Заслужено, морамо и да одморимо, те у регији Доњег Милановца ћемо се сместити и коначно предахнути. За смештај смо одабрали диван етно-комплекс „Капетан Мишин брег“. У склопу овог комплекса налазе се многобројне атракције а најатрактивнији је свакако поглед који се пружа на Ђердапску клисуру. Свакако, у оквиру комплекса је вечера за препоруку! Следи починак.

2. дан путовања (недеља)   Доручак. Одјава из смештаја до 8.30 часова, те у зависности од термина који будемо добили, крећемо ка Текији одакле ћемо испловити бродићем на незаборавно крстарење Ђердапском клисуром. Оно што видесмо са копна, сада ће се указати пред нама у некој сасвим другачијој перспективи. На крстарењу ћемо видети дивне пределе, чувену таблу римског императора Трајана који је у овом сектору Ђердапа изградио пут и мост, саслушаћемо причу о Децебалу, Хајдучкој воденици, и дивном манастиру Мраконија који се налази са румунске стране клисуре... Заиста, потпун ужитак! Након крстарења одлазимо до још једног дунавског стражара, моћног Смедеревског утврђења у граду Смедереву. Посета тврђави коју је подигао деспот Ђурађ Бранковић. Ова тврђава је била последњи бастион слободе, пре пада у турске руке. Уживање у фантастичном погледу који се пружа са бедема на Дунав. Слободно време у центру града. Повратак у Београд до 20 часова. Крај путовања.

 

ЦЕНА ПУТОВАЊА ПО ОСОБИ: 9.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем или аутомобилом на наведеној релацији
  • 1 ноћење са доручком у етно-комплексу „Капетн Мишин брег“ код Доњег Милановца (собе са купатилом)
  • Крстарење Ђердапском клисуром
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Улазнице за Рамску тврђаву, Голубачку тврђаву и Смедеревску тврђаву – плаћање индивидуално на лицу места

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута.
ОРГАНИЗАТОР  задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР  задржава право измене у програму путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности). Аранжман је рађен на бази минимум 7 путника. Уз овај аранжман важе општи услови путовања организатора, усаглашени са YУТА стандардом. Организатор путовања Фантаст тоурист д.о.о.,Јеврејска 8, Нови Сад, матични број 20024925. Лиценца број: ОТП А-70/2021. Према Закону о туризму организатор има прописану БАНКАРСКУ ГАРАНЦИЈУ бр. 04777-02-0167750 (осигурана сума у висини од 250.000€) „УНИ ЦРЕДИТ БАНК СРБИЈА АД БЕОГРАД“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice