+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

БАНАТСКА ТУРИЦА


cena od: 77 €


ДВОДНЕВНО ПУТОВАЊЕ СА ЈЕДНИМ НОЋЕЊЕМ

5. – 6. НОВЕМБАР 2022.

Програм путовања

1. дан путовања (субота) Полазак из Београда У 8 часова (Сава центар), и из Новог Сада у 9.30 часова (Жел.станица/локомотива). Путовање ауто-путем преко Бачке Тополе и даље до дивне Кањиже. По доласку, прошетаћемо се бањским парком, и кроз центар лепе Кањиже. Мало ћемо предахнути, а потом отићи до оближњег Новог Кнежевца. Идилично насеље на обали реке Тисе са чак три племићка дворца која говоре о богатој историји овог дела Баната. Ту је дворац Сервијских, потом дворац „Талијан“ и дворац Малдегем... Причаћемо на овом месту о „домовима мртвих душа“... Пауза за ручак. Из Новог Кнежевца одлазимо до оближње Чоке где ћемо погледати дворац породице Марцибањи, и наравно у Чоки посетити највеће знамење овог места, чувену винарију. Приче о вину морамо увек да почнемо од почетка, од порекла. Порекло Винарије Чока потиче из породичног подрума Ледерер. И ту почиње истина. Артур Ледерер је 1903. године изградио велелепни подрум који и данас важи за један од највећих и најлепших подрума подземног типа на Балкану. Из Чоке идемо правац у дивну Сенту. Прво ћемо се прошетати овом лепом уснулом варошицом на реци Тиси и упознати се са њеном богатом историјом и њеним славним становницима. Обићићемо дивно здање Градске куће, споменик Стевану Сремцу и његову кућу, споменик Јовану Ђорђевићу пред којим ћемо се упознати са животом и делом овог познатог Сенћанина. Следи обилазак спомен - видиковац Сенћанске битке са макетом која приказује битку (димензја 2 x 2 метра, са преко 2000 фигура), војном опремом из времена битке, аутентичним списима и географским картама. У просторији на самом врху торња, налази се и оригинални механизам сата на торњу. Погледом са 50 метара висине доживећемо панораму Сенте оивичену током Тисе која пресеца панонски пејзаж. Након шетње, сместићемо се у хотел „Royal“, историјки објекат са прелепом сецесионом фасадом. Слободно време за индивидуалне активности и предлог где то можете лепо вечерати у дивној Сенти. Ноћење.

2. дан путовања (недеља)   Доручак и одјава из нашег смештаја до 9 часова. Вожња идиличном банатском равницом... Одлазак до Српске Црње у којој ћемо слушати причу о Ђури Јакшићу, и најпознатијем портрету српског сликарства „Девојка у плавом“. Одлазак потом у Мокрин у којем следе приче о чувеној Гусанијади, Туцинијади, потом Раши Попову и наравно Мирославу Мики Антићу. Свакако, упознаћемо вас и са идејом чудноватог Mokrin House“ пројекта. Посетићемо етно-кућу „Ђерам“ која репрезентује право банатско сеоско домаћинство. Ту ћемо предахнути уз леп ручак. На крају нашег путешествија посетићемо Кикинду у којој ћемо обићи јединствен споменик архитектуре - Сувачу, млин чије су каменове покретали коњи, а служио је за млевење пшенице, паприке,  па чак и бибера. Након тога започињемо пешачки обилазак центра града кроз који се упознајемо са  градитељским наслеђем 18. и 19. век. Повратак у вечерњим сатима. Крај путовања.

ЦЕНА ПУТОВАЊА ПО ОСОБИ: 9.000 динара

ЦЕНА ОБУХВАТА:

  • Превоз комбијем на наведеној релацији
  • 1 ноћење са доручком у Сенти у хотелу „Royal“ 3*** у строгом центру града
  • Обиласке према програму
  • Услуге професионалног туристичког водича

ЦЕНА НЕ ОБУХВАТА:

  • Индивидуалне трошкове
  • Улазнице (на лицу места)
  • Дегустацију вина у Чоки
  • Ручак у Мокрину у етно-кући „Ђарам“ – 2000 динара (плаћање на лицу места)

У случају недовољног броја пријављених путника, рок за отказ аранжмана је 5 дана пре пута.
ОРГАНИЗАТОР  задржава право корекције цена услед промена на монетарном тржишту или промена цена смештаја или превоза. ОРГАНИЗАТОР  задржава право измене у програму путовања (редослед појединих садржаја у програму услед објективних околности). Аранжман је рађен на бази минимум 7 путника. Уз овај аранжман важе општи услови путовања организатора, усаглашени са YУТА стандардом. Организатор путовања Фантаст тоурист д.о.о.,Јеврејска 8, Нови Сад, матични број 20024925. Лиценца број: ОТП А-70/2021. Према Закону о туризму организатор има прописану БАНКАРСКУ ГАРАНЦИЈУ бр. 04777-02-0167750 (осигурана сума у висини од 250.000€) „УНИ ЦРЕДИТ БАНК СРБИЈА АД БЕОГРАД“.

smrtovnice Osmrtnicesmrtovnice Osmrtnice