+381 11 32 88 978 Knez Mihailova 21a, Beograd, TC Milenijum

Andaluzija


cena od: 550 €


ANDALUZIJA

Prolećno putovanje

6 DANA AVIONOM / 5 NOĆENJA

28. MAJ - 02. JUN 2020.

MALAGA – KORDOBA – RONDA – SEVILJA - GRANADA

Andaluzija... Sanjiva, strastvena, topla, nestvarna, mirisna... Pogledi u daljini lutaju krajolikom pokušavajući da upiju svu tu lepotu... Na usnama kapi slatkog španskog vina, paelja miriše na svakom koraku, cvetni zasadi boje svojim koloritom ambijente, gitara... Neki nežni zvuci miluju, a potom se pretvaraju u vrtlog strasti... Čuje se bat; ritmično, sve brže i brže... Uskovitlana crvena suknja i crna ešarpa paraju vazduh... Igra se flamenko... istorija na svakom koraku mami posetioce u svoj raskošni hram... Orijentalna arhitektura, zaostala od vekovne vladavine Mavara ovim prostorima, zapanjuje svojom raskošnošću. I sve je zaista nestvarno! Raj na zemlji! Takva je Andaluzija – prosto neodoljiva! Ovo putovanje će Vam otkriti njene bisere i barem za trenutak preneti doživljaje. Malaga – prestonica regije Costa del Sol (Obala Sunca), jedan od najtoplijih gradova Evrope sa živopisnim ambijentima i odličnim restoranima, rodno mesto Pabla Pikasa i čuvenog sladoleda koji po njoj i nosi ime. Kordoba je sasvim autentičan grad, nekadašnje središte mavarskog kalifata, grad poluorijentalnog izgleda i predivnih ambijenata. Granada je pesmom opevan grad u kojem se nalazi jedna od najspektakularnijih palata na svetu, neverovatna Alhambra. Sevilja je prestonica Andalizije, grad prelepih crkvi i autentičnih ambijenata. Ronda je biser Andaluzije smešten u nestvarnom planinskom ambijentu. Na ovom putovanju želimo da prenesemo evu emociju koju Andaluzija nosi, pridružite nam se! 

Program putovanja:

1. dan (Četvrtak 28. maj) BEOGRAD – BUDIMPEŠTA –LISABON - MALAGA - TOREMOLINOS Transfer iz Beograda, Novog Sada i Subotice do aerodroma „Ferenz Liszt“ kod Budimpešte. Okvirni polazak iz Beograda je oko 5h ujutro, iz Novog Sada oko 6.30h ujutro i iz Subotice oko 8.30h ujutro. Po dolasku na aerodrom sledi prijava za let kompanije „Tap Portugal“ TP1253. Poletanje u 15.45h. Presedanje u Lisabonu uz čekanje na naredni let od 3 sata. Let do Malage iz Lisabona u 21.40h. Po sletanju u 00.10h po lokalnom vremenu i obavljanju carinskih formalnosti, transfer do hotela u čuvenom letovalištu na Obali Sunca, TOREMOLINOS. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (Petak 29. maj) KORDOBA - RONDA Doručak od 8h. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (09.30-20.00h). Odlazak u KORDOBU. Grad su osnovali Kartaginjani, zatim je bio glavno rimsko naselje, pa prestonica mavarskog španskog kalifata, potom sedište ozloglašene inkvizicije, da bi dugi niz godina, kako kaže Lorka, ostala „daleka i sama“. Zaštitni znak Kordobe je svakako katedrala La Meskita, poznatija kao „džamija hiljadu stubova“, jedinstvena građevina na svetu, u kojoj su vreme i prostor ujedinili ono što je nemoguće spojiti. Pored katedrale, obićićemo i Alkazar, nekadašnja raskošna mavarska palata a potom rezidencija španskih kraljeva.  Sledi šetanja starim gradom koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Raskošne palate i divni ambijenti su glavna karakteristika ovog dela Kordobe. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do RONDE, jednog od najnestvarnijih gradova Andaluzije. Karakteristična panorama ovog mesta koje se nalazi iznad dubokog klanca reke El Taho najbolje je vidljiva sa mosta Puente Nuevo, a koji spaja stari mavarski deo grada i novi deo grada – El Mercadillo. Tokom razgledanja Ronde nezaobilazna je i korida, jedna od nastarijih u Španiji, zatim arapsko kupatilo, palata Mondragon, palata mavarskog kralja, gradske kapije i zidine, Trg Dukesa de Parsent – najživopisniji gradski trg na kome se nalazi crkva Svete Marije… Slobodno vreme i povratak u hotel do 20h. Noćenje.

3. dan (Subota 30. maj) GRANADA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9 – 19h). Putovanje do GRANADE. Naravno, sinonim ovog grada je neverovatna tvrđava- palata Alhambra, koja se nalazi na brdu iznad grada a predstavlja kompleks kraljevskih palata, uređenih dvorišta- takozvanih patia i bazena nastalih u doba vladavine dinastije Nasrida, kao i fontana i bogatih voćnjaka bašte Heneralife. Šetnja starim gradom kroz slikovite uličice. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

4. dan (Nedelja 31. maj) SEVILJA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Odlazak do prestonice Andaluzije, magične SEVILJE. Obilazak grada smeštenog u plodnoj dolini reke Gvadalkivir: gradska Katedrala izgrađena na mestu džamije nakon proterivanja muslimana sa fantastičnim tornjem Hiralda koji predstavlja simbol Sevilje (u katedrali je sahranjen Kristofor Kolumbo), Alkazar - stara mavarska palata, Gradska kuća, park Marija Luiza koji okružuju mnogi spomenici kulture i muzeji, korida koja datira iz 19. veka… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (Ponedeljak 1. jun) TOREMOLINOS - MALAGA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni izlet vozom do MALAGE. Po dolasku, sledi šetnja istorijskim centrom grada uz razgledanje: luka i plaža Malageta, korida, katedrala, Alkazaba – mavarska palata, Pikasov muzej… Slobodno vreme i individualni povratak vozom u hotel. Noćenje.

6. dan (Utorak 2. jun) TOREMOLINOS - MALAGA – LISABON – BUDIMPEŠTA - BEOGRAD Odjava iz hotela već oko 3h ujutro! Transfer do aerodroma. Let za Budimpeštu preko Lisabona sa čekanjem od 3 sata. Sletanje u Budimpeštu u 15h i transfer ka Srbiji. Povratak u večernjim satima. Kraj putovanja.

REDOVNA CENA

SPECIJALNA CENA*

Za prijave do 1.1.2020.

+ PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

599 €

550 €

umesto 180 € 

samo 130 €

Cena aranžmana uključuje:

 • Povratnu avio kartu na relaciji Budimpešta-Malaga-Budimpešta (sa presedanjem u Lisabonu) sa uključenim ručnim prtljagom (1 Ručni prtljag 8kg 40 x 20 x 55cm)
 • Sve aerodromske takse
 • Transfer mini busom na relaciji Beograd-Novi Sad-Subotica-aerodrom Budimpešta-Subotica-Novi Sad-Beograd
 • Transfer mini busom u Malagi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • 5 noćenja (4 noćenja sa doručkom + 1 noćenje bez doručka) u apart hotelu sa 3* u Toremolinosu na Obali Sunca (doručak se poslužuje tipa „buffet“/samoposluživanje)
 • smeštaj u 1/2 sobe ili 1/2+1 studije sa kupatilom (1/2 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 studiji sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • usluge profesionalnog vodiča
 • organizacione troškove

Navedena cena uključuje i predviđene izlete:

 • Kordoba – Ronda prema programu putovanja
 • Granada prema programu bez ulaznica za kompleks Alhambre
 • Sevilja prema programu putovanja

Cena aranžmana ne uključuje:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 800 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 150 €
 • „Veliki prtljag“ do 23kg – može da se doplati isključivo na aerodromu u Budimpešti po ceni od oko 60 € za povratno putovanje  – preporučujemo da ukoliko putujete u paru uzmete samo jedan dodatni prtljag i tako podelite troškove
 • Gradsku turističku taksu koja iznosi cca 2 € po osobi i noćenju (ukupno 10 €) – plaća se na recepciji hotela

U slučaju da PAKET IZLETA nije rezervisan prilikom prijave i uplaćen u agenciji, cene pojedinačnih  izleta za uplatu na licu mesta iznose:

 • Kordoba – Ronda – 60 €
 • Granada bez ulaznice za Alhambru  – 50 €
 • Sevilja – 70 €

NAPOMENA VEZANA ZA POSETU ALHAMRE U GRANADI – budući da je gotovo nemoguće na licu mesta kupiti ulaznicu i ući u kompleks, preporučuje se svima koji ovo žele da unapred kupe ulaznicu preko interneta (Alhambra, palata Nasrida i vrtovi Generalife) da se obrate agenciji koja će za njih kupiti karte. Cena karte je promenljiva (što manje karata ostaje za dati dan, cena je sve veća) i kreće se od 14 € + sevice fee 6 € za on-line rezervaciju = od 20 €

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  SREDNJEM KURSU NBS  NA  DAN  UPLATE

 • Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
 • Administrativnom zabranom na platu - 60% se plaća prilikom rezervacije, dok se ostatak može platiti najkasnije do 20.10.2020.
 • Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
 • Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 60% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.10.2020.
 • U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2020.

U sve cene je uračunat PDV od 20%

PROMOTIVNA CENA SE OBEZBEĐUJE UKOLIKO SE PRIJAVITE DO 31.12.2019. UZ MINIMALNU UPLATU OD 100 €. POTOM SLEDI SLEDEĆA DINAMIKA PLAĆANJA: 60 € U JANUARU 2020., 60 € U FEBRUARU 2020., 60 € U MARTU 2020., 60 € U APRILU 2020., 60 € U MAJU 2020. UKUPNO DO PUTA MINIMALNA UPLATA OD 400 € / OSTATAK SA IZLETIMA JE 280 € - TAJ IZNOS MOGUĆE JE UPLATITI U RATAMA KOJE DOSPEVAJU NAKON POVRATKA SA PUTOVANJA (JUN-OKTOBAR 2020.)

NAPOMENE:

 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA!
 • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I KOPIJU PRVE STRANE PASOŠA!!! KOPIJA PASOŠA SE DOSTAVLJA NAJKASNIJE 24 SATA NAKON POTPISIVANJA UGOVORA ZA PUTOVANJE!
 • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS HOTELA:

APART HOTEL „BAJONDILLO“ 3***, Toremolinos  (https://www.bajondillo.com/en/) ili sličan

Kompleks je lociran u centru letovališta Toremolinos, direktno na divnoj plaži. U neposrednoj blizini hotela nalazi se Železnička stanica, nekoliko restorana, barova, noćnih klubova... Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka, aperitiv bar, WiFi u javnim delovima hotela, info pult... Smeštaj naših putnika je u prostranim studijima, svi poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, klima uređaj, telefon.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 30 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925, Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br. 3000012944 ( osigurana suma u visini od 300.000€) MILENIJUM OSIGURANJE AD, Akcionarsko društvo za osiguranje, Beograd

Cenovnik broj 2 od 01.11.2019.